QUOTE(mintas @ 2016 08 10, 19:29)
Mintis gera, tik man užkliuvo Raituzo bloge išsakyta mintis, kad atbulinės sklendės sandariai neuždaro, be to, esant didesniam slėgių skirtumui gali būti kad ir sparnelius oras pakels, visgi oro tekėjimo srautų kryptys sutampa. Daugiau garantijų duotu motorizuotai valdoma sklendė sujungta su gartraukio mechanizmu. Įjungiai gartraukį, sklendė atsidaro, išjungiai gartraukį, sklendė užsidaro.
vertikaliame kanale, sumontuotas atbulinis vožtuvas tikrai padėtų nuo ortakio viduje susidarančio kondensato. Visgi, atbulinio vožtuvo metalinės mentelės veikiamos savo svorio turi prisispausti gan sandariai. Prasčiau su atbulinio vožtuvo patikimumu, kai jis sumontuotas yra horizontaliame ortakyje.
Žinoma motorizuota sklendė, būtų patikimiau, bet tai kainuoja ir reik lysti prie gartraukio valdymo.
"balbiesas" išsakytos problemos sprendimui matau tokius veiksmus:
1. Susimontuoti atbulinį "RSK" vožtuvą. Jis būtinai turi būti sumontuotas kuo arčiau šiltintos perdangos, o geriausiai būtų jei jis atsidurtų perdangoje. Jei taip sumontuoti galimybės nėra, tai atbulinį vožtuvą reikia apsukti izoliacija, kad patalpos šiltas oras nešildytų ortakio, o atbulinis vožtuvas neleistų per gartraukio ortakį natūraliai kilti patalpos šiltam drėgnam orui į viršų.
2. Vis dėlto, kažkaip apšiltinti tą vamzdžio atkarpą, kuri yra palėpės zonoje. Kuo ilgesnis ortakis, tuo didesnė tikimybė, kad žiemą transportuojant šiltą orą jis atvės ir kondensuosis ant ortakio vidinių sienelių.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 07 29, 23:26)
Mano žiniomis esu vienintelis Lietuvoje per visus abitūros egzaminus lietuvių kalbos rašinį parašęs... eiliuotai.
retokai be užeinu į šį forumą, bet kiek užeinu, vis mane pralinksmina "Cibulio" pasisakymai. Be jo, vėdinimo tema būtų apmirusi, o dabar net eilėmis žmogus pradeda šnekėti
Įdomu, pradėjus antrą naują namą statyti, kokia kalba žmogus pradės šnekėti.
Tiesa, šią temą gerokai prišiukšlinot, matyt moderatorius atostogauja, kad leido šiukšliną čia daryti.