Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 8

QUOTE(*** @ 2016 07 01, 11:57)
Jai daryciau visa vedinima is naujo tai deciau kurkas storesnius ortakius ir pati irengini kurkas galingesni. Asmeniskai man 250m3/h oro per mazai.. Kurkas geriau miegu prie atviro lango siokiu oru.

Kai kas susideda vamzdzius vidinio diametro 63 mm ir galvoja ,lad bus gerai...smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 01 liepos 2016 - 10:12
QUOTE(*** @ 2016 07 01, 09:57)
Jai daryciau visa vedinima is naujo tai deciau kurkas storesnius ortakius ir pati irengini kurkas galingesni. Asmeniskai man 250m3/h oro per mazai.. Kurkas geriau miegu prie atviro lango siokiu oru.

O kokio storio ortakiai pas jus dabar?

Skaičiavot minimumą po 30m3/h žmogui?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 07 01, 10:57)

O pas tave ne kompakt 400?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 07 01, 11:45)
O pas tave ne kompakt 400?

Kompakt 500. Bet man kazkaip nepriimtina gainioti ji pilnu pajegumu nebent butu nauji filtrai, jie pas mane greit uzsitersia. Override retkarciais naudoju..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 01 liepos 2016 - 12:32
Sveiki 4u.gif Ar gali kazkas atsakyti i durna klausima .. Kokios gali buti menesines islaidos jei butas yra 30kv/m ? g.gif (Irengta rekuperacine sistema) ...

Ir dar klausimelis... visgi geriau/verta butas su rekuperacine ar isviso be jokiu pribumbasu ? doh.gif Blaskausi tarp buto su vedinimu ir paprasto buto doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(diana34 @ 2016 07 09, 13:56)
Sveiki  4u.gif  Ar gali kazkas atsakyti i durna klausima .. Kokios gali buti menesines islaidos  jei butas yra 30kv/m ? g.gif  (Irengta rekuperacine sistema) ...

Ir dar klausimelis... visgi geriau/verta butas su rekuperacine ar isviso be jokiu pribumbasu ?  doh.gif  Blaskausi tarp buto su vedinimu ir paprasto buto  doh.gif  doh.gif

Menesines rekuperatoriaus islaidos? Ar visu komunalu? smile.gif Rekuperatorius elektros tai suvalgo tikrai nedaug, kokius 5 eur turbut tokiam butui.

Klausimas kokia ta rekuperacine sistema - nes tokiam butui rekuperacine gal skaitosi ir vienas minirekuperatorius per siena iskistas, tai jo verte su skyles isgrezimu ~300-400 eur. Jei name siaip rimta rekuperacine. tai verte tokiai kvadraturai iki 1500 eur speciau. Aisku jei butas pilnai irengtas ir noresite isirengti, tai apdailos sprendimai pareikalautu daugiau islaidu.
Siaip apsiltintame naujame name reikalinga rekuperacija, tai jei kainu skirtumas tarp analogisku objektu su uzbaigta apdaila iki 2000 eur, o rekuperacija isvedziota ir veikianti, tai sakyciau verta.
Cia tik mano nuomone - nepersu.
Atsakyti
QUOTE(trysketuri @ 2016 07 09, 15:32)
Siaip apsiltintame naujame name reikalinga rekuperacija, tai jei kainu skirtumas tarp analogisku objektu su uzbaigta apdaila iki 2000 eur, o rekuperacija isvedziota ir veikianti, tai sakyciau verta.

Pritariu, jei renovuotas normaliai namas ir buto "lokacija" neleidžia dažnai padaryt skersvėjo... tai tikrai rekupas didelis privalumas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diana34 @ 2016 07 09, 13:56)
Sveiki  4u.gif   Ar gali kazkas atsakyti i durna klausima .. Kokios gali buti menesines islaidos  jei butas yra 30kv/m ? g.gif   (Irengta rekuperacine sistema) ...

Ir dar klausimelis... visgi geriau/verta butas su rekuperacine ar isviso be jokiu pribumbasu ?  doh.gif   Blaskausi tarp buto su vedinimu ir paprasto buto  doh.gif  doh.gif

Jūs čia žadat pirkti naujos statybos butą su kiekvienam bute įrengta rekuperacine sistema?

Apžiūrinėjau vieną statomą daugiabutį su kiekvienam bute žadamu sumontuoti rekuperatoriumi, paliko neblogą įspūdį apšiltinimo atžvilgiu, statytojai žadėjo pridavinėti kaip A+ daugiabučius.

Kas dėl rekuperatoriaus, tai ten visai nesvarbu, kokio dydžio butas, bus sunaudojama tiek energijos, kiek rekuperatorius gali pagal savo technines savybes, manau, kad reikėtų orientuotis kažkur į 1.5 Euro per mėnesį (~20W*24h*30d), bet nereikėtų manyti kad tai daug. Sunaudodamas mano minėtus 1.5 Eurus, jis gali sutaupyti iki 8 Eurų šildymui, jei šiluminė energija bus ~4 kartus pigesnė už elektra. Jei butas būtų šildomas tiesiogiai elektra, rekuperatorius leistų sutaupyti iki 30Eurų per mėnesį.

Rekuperatorius taupo pinigus, o ne didina eksploatacines sąskaitas. Be to, kas svarbiausia, jis leidžia palaikyti aukštą oro kokybę patalpų viduje, net kai lauke šalta ir lango pastoviai laikyti atidaryto nesinori.

Šeip tai yra niuansų, kalbant apie mano minėto statytojo rekuperatorius, bet į smulkmenas dabar nesileisiu.
Papildyta:
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 07 09, 22:44)
neleidžia dažnai padaryt skersvėjo...

Manau, kad rekuperatoriaus palaikoma pastovi, pakankamai aukšta oro temperatūrą, paduodama į patalpas be jokių skersvėjų yra nepalyginamai geriau už skersvėjų nešiojamą šaltą lauko orą, jei vėdinama pastoviai, o jei tik kartais atidarant langus, tai oro kokybės net nėra su kuo lygint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 10 liepos 2016 - 23:11
Pas ką pinigėliai kišenių nedrasko, bet visgi norite rekuperacinio vėdinimo, konkrečiau lanksčių ortakių sistemos - siūlau paskaityti apie mano 'chaltūrą' darant pačiam HOME MADE kolektorines ir difuzorių dėžutes. lotuliukas.gif blush2.gif

http://irnamas.blogs...ifuzoriaus.html

Baisiai nekritikuokit lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(trysketuri @ 2016 07 09, 15:32)
Menesines rekuperatoriaus islaidos? Ar visu komunalu? smile.gif Rekuperatorius elektros tai suvalgo tikrai nedaug, kokius 5 eur turbut tokiam butui.

Klausimas kokia ta rekuperacine sistema - nes tokiam butui rekuperacine gal skaitosi ir vienas minirekuperatorius per siena iskistas, tai jo verte su skyles isgrezimu ~300-400 eur. Jei name siaip rimta rekuperacine. tai verte tokiai kvadraturai iki 1500 eur speciau. Aisku jei butas pilnai irengtas ir noresite isirengti, tai apdailos sprendimai pareikalautu daugiau islaidu.

Namas naujos statybos su rekuperacine sistema...
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 07 11, 00:16)
Jūs čia žadat pirkti naujos statybos butą su kiekvienam bute įrengta rekuperacine sistema?

Apžiūrinėjau vieną statomą daugiabutį su kiekvienam bute žadamu sumontuoti rekuperatoriumi, paliko neblogą įspūdį apšiltinimo atžvilgiu, statytojai žadėjo pridavinėti kaip A+ daugiabučius.

Kas dėl rekuperatoriaus, tai ten visai nesvarbu, kokio dydžio butas, bus sunaudojama tiek energijos, kiek rekuperatorius gali pagal savo technines savybes, manau, kad reikėtų orientuotis kažkur į 1.5 Euro per mėnesį (~20W*24h*30d), bet nereikėtų manyti kad tai daug. Sunaudodamas mano minėtus 1.5 Eurus, jis gali sutaupyti iki 8 Eurų šildymui, jei šiluminė energija bus ~4 kartus pigesnė už elektra. Jei butas būtų šildomas tiesiogiai elektra, rekuperatorius leistų sutaupyti iki 30Eurų per mėnesį.

Rekuperatorius taupo pinigus, o ne didina eksploatacines sąskaitas. Be to, kas svarbiausia, jis leidžia palaikyti aukštą oro kokybę patalpų viduje, net kai lauke šalta ir lango pastoviai laikyti atidaryto nesinori.

Šeip tai yra niuansų, kalbant apie mano minėto statytojo rekuperatorius, bet į smulkmenas dabar nesileisiu.
Papildyta:
Manau, kad rekuperatoriaus palaikoma pastovi, pakankamai aukšta oro temperatūrą, paduodama į patalpas be jokių skersvėjų yra nepalyginamai geriau už skersvėjų nešiojamą šaltą lauko orą, jei vėdinama pastoviai, o jei tik kartais atidarant langus, tai oro kokybės net nėra su kuo lygint.

Taip, namas naujos statybos smile.gif ... Gal galite placiau apie tuos niuansus, apie kuriuos uzsiminete ? g.gif Gal statytojas tas pats rolleyes.gif

Dar klausimas ...ziema , kad yra pliusu tai supratau, o kaip vasara? Bute bus silta ir t.t. , skersvejo nelabai pavyks padaryti... ar gali ta sistema padeti tuo klausimu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diana34: 11 liepos 2016 - 08:26
QUOTE(diana34 @ 2016 07 11, 09:23)
Taip, namas naujos statybos  smile.gif  ... Gal galite placiau apie tuos niuansus, apie kuriuos uzsiminete ?  g.gif  Gal statytojas tas pats  rolleyes.gif

Dar klausimas ...ziema , kad yra pliusu tai supratau, o kaip vasara? Bute bus silta ir t.t. , skersvejo nelabai pavyks padaryti... ar gali ta sistema padeti tuo klausimu?

Niuansas tas, kad man minėjo, jog tame daugebutyje naudojami plokšteliniai priešpriešinių srautų rekuperatoriai, kurie mažiau tinką Lietuvos klimatui nei rotoriniai, nes žiemą bijo užšalimo ir suveikinėjanti priešužšaliminė sistema labai stipriai mažina jų naudingumą.

Vasarą pliusų irgi bus, leis palaikyti vėsą namie kai bus vėdinama karščių metu. Jei tuose rekuperatoriuoe sumontuotas ByPass, tai dar ir vėsinti vakarais patalpas galėsit.
Papildyta:
QUOTE(robertuxas @ 2016 07 11, 08:44)
siūlau paskaityti apie mano 'chaltūrą' darant pačiam HOME MADE kolektorines ir difuzorių dėžutes.  lotuliukas.gif  blush2.gif

Respect thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2016 07 11, 07:44)
Pas ką pinigėliai kišenių nedrasko, bet visgi norite rekuperacinio vėdinimo, konkrečiau lanksčių ortakių sistemos - siūlau paskaityti apie mano 'chaltūrą' darant pačiam HOME MADE kolektorines ir difuzorių dėžutes.  lotuliukas.gif  blush2.gif

http://irnamas.blogs...ifuzoriaus.html

Baisiai nekritikuokit  lotuliukas.gif

Gražu.
Manau bus ne prasčiau už firmines. Tik cinkuoto plieno nelabai galima kniedyti aliuminio kniedėmis dėl elektrocheminės korozijos ir silikonas gal nelabai limpa prie cinko.
Ar po to nepagalvojote, kad kitą kartą jau dėtumėte plieninius ortaklius į namą?
Atsakyti