Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 8

QUOTE(biesas66 @ 2016 01 03, 12:51)
Pas mane mistika.  Tik taip galiu ivertinti rekupo darba. Rodo kad i kambari paduoda plius 19 kai kambary 23. Seniau rodydavo plius 12. Dar specialiai vienam kambary i oro padavimo anga ikisau termometra. Tapati rodo. Apie 19.  Skirtumas tik tas kad seniau rekupo viduj buvo sausa,o dabar yra siektiek kondensato.  g.gif  Ar gali  buti taip kad ta dregme padeda daugiau silumos surinkti ir grazinti i vidu?

Tiesa. Diena pas mane 30% galingumas,pirmu greiciu.

Reikėtų pasitikrinti ar neapšalę paėmimo iš lauko grotelės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 01 03, 16:08)
Va,cia idomi info. Pilnai tiki kad taip ir yra,nes  nerealu kad grazintu is 23 laipsniu,astuoniolika atgal.  bet kitavertus jei nustatysi 17,tai ar neprades vesinti namo,nes uzduota palaikyti max 17 laipsniu..

Kol tokie salciai, nustatyta +17 tikrai nevesins. Kai lauke 0 - nustatau +22c
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2016 01 03, 17:13)
Reikėtų pasitikrinti ar neapšalę paėmimo iš lauko grotelės.  4u.gif

Dekui. Panasiai ir buvo. Radau sniegu uznestas groteles (ismetimas taippat veike kazkiek) nuvaliau sniega, daviklio rodmenus pakito nuo 19,8 iki 14,8. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 01 03, 16:55)
Dekui. Panasiai ir buvo. Radau sniegu uznestas groteles (ismetimas taippat veike kazkiek)  nuvaliau sniega, daviklio rodmenus pakito nuo 19,8 iki 14,8.  biggrin.gif

Panasiai pas mane buvo, kai didelis rukas kieme tvyrojo, tada padavimo groteles pilnai buvo apserknije.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2016 01 03, 19:02)
Panasiai pas mane buvo, kai didelis rukas kieme tvyrojo, tada padavimo groteles pilnai buvo apserknije.

Geras irodymas kad labai lengva iskraipyti duomenis.
Tereikia tik anga paemimo pridengti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 01 03, 17:19)
Geras irodymas kad  labai lengva iskraipyti duomenis.
Tereikia tik anga paemimo pridengti smile.gif

Tada ir ledo nebuna ant jokiu rekupo detaliu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 01 03, 12:49)
Labai laukiu kada tau pastatys ta zvaigzdziu metalo irengini. Nepamirsk kad apledejimas tavajam baigsis silumokaicio sugadinimu.

Tas kaimynas, kuris turėjo tą čekų naują rekupą, dabar eksploatuoja entalpinį Zehnder ComfoAir 350 modelį. Sakė, kad name gaivesnis oras nei su tuo čeku, o per šituos šalčius veikia be jokių problemų. Aišku tik klausimas, kiek galėjo prisukti elektros. Jis monitoringo nedaro, todėl nežino.

O mano Zehnder modelio paleidimas į prekybą nukeliamas metų viduriui (o gal ir dar vėliau). Todėl kol kas turėčiau gauti Paul Novus 300 modelį. Galbūt dar šią žiemą spėsiu jį išbandyti.

Beje ar yra kažkoks prietaisas, kurį būtų galima pirma įjungti į rozetę, o tada įjungti rekuperatorių? Tas prietaisas turėtų rodyti paros, savaitės, o dar geriau mėnesio elektros sąnaudos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 sausio 2016 - 19:04
QUOTE(cibulis @ 2016 01 03, 19:01)
Beje ar yra kažkoks prietaisas, kurį būtų galima pirma įjungti į rozetę, o tada įjungti rekuperatorių? Tas prietaisas turėtų rodyti paros, savaitės, o dar geriau mėnesio elektros sąnaudos.

Yra, tik šiaip sąnaudas matuoja, pirmas pasitaikęs iš Lemonos:

http://www.lemona.lt...item&i_id=58944

Gal yra ir intelektualesnių, su kokiais nors 'apskaitos periodais' ar pan. Tik kaina nemanau kad bus draugiška...
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 01 03, 20:11)
Yra, tik šiaip sąnaudas matuoja, pirmas pasitaikęs iš Lemonos:

http://www.lemona.lt...item&i_id=58944

Gal yra ir intelektualesnių, su kokiais nors 'apskaitos periodais' ar pan. Tik kaina nemanau kad bus draugiška...

O kiek šitas kainuoja? Nuorodoje neradau. Beje, jis rodo tik momentines elektros sąnaudas ar per ilgesnį laikotarpį? Galėtų ir kiti tokius įdarbinti ir nereikėtų spėlioti, kiek rekupas sunaudoja elektros.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 sausio 2016 - 20:20
QUOTE(cibulis @ 2016 01 03, 20:19)
O kiek šitas kainuoja? Nuorodoje neradau. Beje, jis rodo tik momentines elektros sąnaudas ar per ilgesnį laikotarpį? Galėtų ir kiti tokius įdarbinti ir nereikėtų spėlioti, kiek rekupas sunaudoja elektros.

Savo laiku apie 20EUR buvo, dabar, matyt, neturi tokio užsivežę. Ten Lemonoje kitokių turi, bevielių, tris rozetes galima stebėti ir t.t. Konkrečiai šitas daiktas turi momentinį galingumo matavima, energijos sąnaudas suskaičiuoja (kaip elektros skaitliukas), dar lygtais srovę matuoja. Daugiau iš jo nieko nenorėjau smile.gif

Tik caveat emptor - aš konkrečiai su šituo matuokliu pastebėjau, kad kartais grybus rodo su momentinės galios matavimu, matyt nelabai moka apskaičiuoti/kompensuoti reaktyvinę galią. Tai nežinau ar jis tiksliai suskaičiuos energijos sąnaudas per ilgesnį laiką. Gal prabangesni matuokliai normaliai šiuo atžvilgiu veiks, man mano tikslams kažkaip neprireikė tikslesnio prietaiso.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 01 03, 20:31)
Savo laiku apie 20EUR buvo, dabar, matyt, neturi tokio užsivežę. Ten Lemonoje kitokių turi, bevielių, tris rozetes galima stebėti ir t.t. Konkrečiai šitas daiktas turi momentinį galingumo matavima, energijos sąnaudas suskaičiuoja (kaip elektros skaitliukas), dar lygtais srovę matuoja. Daugiau iš jo nieko nenorėjau smile.gif

Tik caveat emptor - aš konkrečiai su šituo matuokliu pastebėjau, kad kartais grybus rodo su momentinės galios matavimu, matyt nelabai moka apskaičiuoti/kompensuoti reaktyvinę galią. Tai nežinau ar jis tiksliai suskaičiuos energijos sąnaudas per ilgesnį laiką. Gal prabangesni matuokliai normaliai šiuo atžvilgiu veiks, man mano tikslams kažkaip neprireikė tikslesnio prietaiso.

manau reiketu ziuret ar moka power faktoriu rodyt ar ne, jei moka tai greciaiusia teisingai ir galia rodys.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2016 01 03, 20:37)
manau reiketu ziuret ar moka power faktoriu rodyt ar ne, jei moka tai greciaiusia teisingai ir galia rodys.

Konkrečiai tas mano turimas tai bukas, nemoka. Bet va žiūr senių turimas brennensthul'as lyg ir deklaruoja, kad 'factor'ių matuoja, tai turėtų normaliai sąnaudas skaičiuoti

https://www.senukai....ennenstuhl/34d6
Atsakyti