Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 8

QUOTE(BangaS @ 2015 11 27, 08:39)
Kurie rotoriniai dar yra verti dėmesio?

Aš domėjausi tik Komfovento produkcija, tai iš Domekt serijos patraukliausiai žiūrisi -
Komfovent Domekt 400VE,
nes palyginus su visais kitais šios serijos rekuperatoriais jis turi našiausią šilumokaitį, siekiantį pagal rotoriaus našumo schemą virš 90% prie 50m3/h oro srauto.
Antras dalykas, šis rekuperatorius turi turbūt geriausią elektros sąnaudų vienam m3 oro srauto rodiklį. Tad jo, ne tik šilumograža aukščiausiame lygyje iš šios serijos, bet ir mažiausios elektros sąnaudos.

kompakt serijos, buvau nusižiūrėjęs silpniausią 400`inį modelį, kuris ~2012 metų RESTO parodoje buvo reklamuojamas, kaip turintis 92% šilumogrąžos NVK su XL rotorium, šių dienų lankstinukuose žiūriu, jo temperatūrinis NVK jau sumažintas grubiai iki 88%.

Bet ne man į tokį klausimą atsakinėti, nes į jį atsakant reikėtų aptarinėti, ne vieno gamintojo asortimentą, antras dalykas, aš net į šio gamintojo asortimentą nelabai gilinausi, nes ieškojau tik man pačiam labiausiai tinkančio įrenginio.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 11 27, 09:23)
Aš domėjausi tik Komfovento produkcija, tai iš Domekt serijos patraukliausiai žiūrisi -
Komfovent Domekt 400VE,
nes palyginus su visais kitais šios serijos rekuperatoriais jis turi našiausią šilumokaitį, siekiantį pagal rotoriaus našumo schemą virš 90% prie 50m3/h oro srauto.
Antras dalykas, šis rekuperatorius turi turbūt geriausią elektros sąnaudų vienam m3 oro srauto rodiklį. Tad jo, ne tik šilumograža aukščiausiame lygyje iš šios serijos, bet ir mažiausios elektros sąnaudos.

kompakt serijos, buvau nusižiūrėjęs silpniausią 400`inį modelį, kuris ~2012 metų RESTO parodoje buvo reklamuojamas, kaip turintis 92% šilumogrąžos NVK su XL rotorium, šių dienų lankstinukuose žiūriu, jo temperatūrinis NVK jau sumažintas grubiai iki 88%.

Bet ne man į tokį klausimą atsakinėti, nes į jį atsakant reikėtų aptarinėti, ne vieno gamintojo asortimentą, antras dalykas, aš net į šio gamintojo asortimentą nelabai gilinausi, nes ieškojau tik man pačiam labiausiai tinkančio įrenginio.

Kas dar gamina rotorinius iš normalesnių?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 11 27, 09:36)
Kas dar gamina rotorinius iš normalesnių?

Šeip tai gal jau į užsienio gamintojus reikėtų žiūrėti, kurių nelabai ką žinau. Apie flexit.no parašė mano bloge. System Air dar gamina, bet jei tai Lietuvių gamintojas, mano supratimu, komfoventas turėtų būti aukštesniame lygyje.

Tik nesuprantu, kam būtent tu domiesi rotoriniais? Aš turėdamas ŽŠ apie rotorių negalvočiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 lapkričio 2015 - 09:57
QUOTE(BangaS @ 2015 11 27, 08:39)
Kurie rotoriniai dar yra verti dėmesio?

Atsisakysite plokštelinio ir dėsite rotacinį?
Atsakyti
Grindinis sildymas kaip bebutu yra pats komfortiskiausias, labai malonu kai siltesnis vandenukas paduodamas kojoms smile.gif vaikuciai irgi dziaugiasi ritinedamiesi ant grindu..

Kas liecia del papildomu silumos saltiniu tai yra vienas minusas. Pvz mano termostatas yra vienas siaurineje puseje namo centre. Pakuriu zidini arba ijungiu oras oras, 1a syla o 2a sala nes reaguodamas i papildoma temp duju katilas tuojpat isijungia. Reguliuoti pagal lauko ora ir kreive mano galva neprotinga na nebent namas zemesnis kaip B klase. Sakykim gauni saules pritekejimu iki 24C vidui (taip buvo diena ar dvi tokios sy menesi, ziemos gale bus gal ir daugiau) o sistema ruosia tapati silta vandeni skirta pvz 21C palaikyt vidui. Neturiu kaip skaiciais pagryst savo nuomones bet esant skirtingiems parametrams silumos saltinis gali sanaudot daugiau energijos nors vidaus temp nuo to nesikeis.

Kas liecia zidini + rekupa jai tureciau galimybe dabar daryciau taip.

padarau 2a oro padavimo sklende perjungima, rekupo oro padavimas atjungiamas, karstas oras paduodamas nuo zidinio. Karsta ora pustu turbina esanti po zidiniu. Mano zidiny visa tai galima atlikt
http://www.m-design......ide VENUS.pdf
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 27 lapkričio 2015 - 10:33
QUOTE(mintas @ 2015 11 27, 09:56)
Šeip tai gal jau į užsienio gamintojus reikėtų žiūrėti, kurių nelabai ką žinau. Apie flexit.no parašė mano bloge.  System Air dar gamina, bet jei tai Lietuvių gamintojas, mano supratimu, komfoventas turėtų būti aukštesniame lygyje.

Tik nesuprantu, kam būtent tu domiesi rotoriniais? Aš turėdamas ŽŠ apie rotorių negalvočiau.

Ne, sau apie rotorių negalvoju. Yra žmogus, kuriam reikia rekuperatoriaus be ŽŠ už 1500-1800 eur. Jis pasišildys orą už rekuperatoriaus su vandeniniu kaloriferiu.
Žemas nvk su keliais rotoriaus pliusais turėtų aplenkti plokštelinį už tokią kainą su elektrine priešužšalimine apsauga. Dar yra per by-pass atsišildantys PP šilumokaičiai, kas yra geriau už elektrinę priešužšaliminę apsaugą, bet tada gauni šalčio bangas ir sausą orą žiemą. Jeigu jau niekaip neišeina ŽŠ įsirengti, tada reikia galvoti apie rotoriaus sukimą+papildomą pašildymą kaloriferiu iš ŠS. Nėra energiškai efektyviausia, bet užtai mažiausiai sudėtinga.
Nors gal ir nereikėtų to kanalinio kaloriferio jeigu šeimininkams užtektų kuklesnių oro srautų kai už lango šalta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 27 lapkričio 2015 - 11:13
QUOTE(BangaS @ 2015 11 27, 11:05)

Žemas nvk su keliais rotoriaus pliusais turėtų aplenkti plokštelinį už tokią kainą su elektrine priešužšalimine apsauga. Dar yra per by-pass atsišildantys PP šilumokaičiai, kas yra geriau už elektrinę priešužšaliminę apsaugą, bet tada gauni šalčio bangas ir sausą orą žiemą. Jeigu jau niekaip neišeina ŽŠ įsirengti, tada reikia galvoti apie rotoriaus sukimą+papildomą pašildymą kaloriferiu iš ŠS. Nėra energiškai efektyviausia, bet užtai mažiausiai sudėtinga.

Būtent, jei vėdinimo sistema be ŽŠ tai Lietuvoje galima rekomenduoti tik rotorių, jei investuoji į ŽŠ, tai tik priešpriešinių srautų.

Dėl kaloriferio pajungimo už rekuperatoriaus, tai yra net rekuperatorių modeliai su tokia valdymo funkcija, bet yra niuansų, ten visokios automatinės apsaugos turi būti statomos, tad jei pagal gamintojo rekomedacijas pajungti tai kaina išauga pakankamai padoriai. Tai čia vienas niuansas.

Antras niuansas yra tas, kad ŠS dirba ne nuolatos, o oras tiekiamas pastoviai, tad ir šiltas termofikatas turėtų būti paduodamas pastoviai šiltas, tad atsiranda buferinės talpos poreikis, arba aš gvildenau mintį, kad pastoviai cirkuliuojant termofikatui pro grindis, pasinaudoti grindų termoakumuliacinėmis savybėmis.

Bet reikalas tas, kad orą dašildant tik iki 20C laipsnių, rekuperatorius man ir dabar elektros surija tikrai nedidelį kiekį. Turint veikiantį ŠS, manau, kad per akis orą pašildyti tik iki 18C laipsnių ar net iš vis nešildyti, tad klausimas, ar tikrai apsimoka žaisti su paduodamo oro vandeniniu pašildymu.

Sau kai pajunginėjau grindinio vamzdžius prie ŠS, padariau dvi atšakas kaloriferio pajungimui, bet dabar specialiai pasistačiau elektros energijos matuoklį tik rekuperatoriui ir stebėsiu elektros sąnaudas. Turiu įtarimą, kad po elektros sąnaudų stebėsenos, apie kaloriferį daugiau negalvosiu.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 11 27, 09:39)
"Šilumos grąža" gal ir didesnė, o "šilumogrąža" (NVK) ne...
Jeigu esate tvirtai apsisprendęs dėl ugnies šiltame name, turiu minčių ir dėl orinės...

Dekui Bangui uz issamu komentara 4u.gif
Vandenines krosneles nebus, planuojama tik paprasta burzuike su oro padavimu is lauko degimo kamerai. Tagi ir zidinio karsto oro ruosimo kameros nebus. Pagrindinis noras - ugnies vaizdas ir kaip salutinis ar papildomas bonusas - siluma smile.gif
Man atrodo visai logiskas Bango siulymas siltesni ora, susidaranti palubeje virs krosneles, paskirstyti perduodant ji i vedinima sistema siltoje rekupo puseje su sviezio oro srautu.
Tam papildomai reiktu tik vamzdzio iki rekupo, trisakio pajungimui ir ventiliatoriaus su atbuliniu voztuvu ir jungikliu, na jei butu noras automatizuoti - dar termodaviklio bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darius333: 27 lapkričio 2015 - 11:36
O jeigu elementariai padaryt viena rekupo istraukimo atsaka tiesiai virs krosneles?
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2015 11 27, 12:39)
O jeigu elementariai padaryt viena rekupo istraukimo atsaka tiesiai virs krosneles?

Tada iškart bus šiluma x 0,7 lyginant su padavimu į ortakius tiesiogiai, nebijant dūmų.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 11 27, 13:29)
Tada iškart bus šiluma x 0,7 lyginant su padavimu į ortakius tiesiogiai, nebijant dūmų.

Tai kad EE namui is bet kokios krosneles ir taip bus silumos perteklius..
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2015 11 27, 11:31)
Tam papildomai reiktu tik vamzdzio iki rekupo, trisakio pajungimui ir ventiliatoriaus su atbuliniu voztuvu ir jungikliu, na jei butu noras automatizuoti - dar termodaviklio  bigsmile.gif

Jei panaudoti Bernulio dėsnį - gal ir be ventiliatoriaus galima apsieiti? rolleyes.gif
Atsakyti