QUOTE(Orginalus @ 2015 11 25, 16:34)
pas mane irgi labai daug dregmes, nors dregmes matuoklis rodo apie 60%, visi langai zliaugia, rekupas nespeja vedint. Ar kas bandet naudot ziemos rezimu, nes vasaros rezimu, gan greitai patalpos atvesta ir SS dirba gan ilga laika. Kiek elektros prisuka per menesi ziemos rezimu?ar geriau kompensuot SS pagalba, nes jutiminiu poziuriu atrodo vesiau, nei budavo prie tu paciu temperaturu be rekupo.
Tai ir pas mane kada buvo labai daug drėgmės, jos lygis buvo ~60%. Tai labai didelis drėgmės kiekis, kuriam esant aprasoja praktiškai viskas kas nors kiek vėsesnis ir įėjus į patalpas jaučiamas "pirtelės kvapas".
Rekupas, pats geriausias kovotojas su pertekline drėgme, tad kol dar nėra gilaus minuso suk didesniais abarotais.
Aš ir tik įjungęs rekuperatorių, atkreipiau dėmesį į tai, kaip greitai atvėsta patalpos, nors vėdinama būdavo tik 20% galingumu. Apie savo patirtį tada aprašiau bloge ir sekančią dieną įjungiau žieminį režimą temperatūrą nustatydamas iki 20C, o vėliau ją užkėliau iki 23C ir taip eksploatavau rekuperatorių visą 2014m-2015m žiemą. Drėgmės pertekliaus pojūtis patalpose dingo jau antrą savaitę.
Dabar vėl įjungęs žieminį režimą, tiekiamas oras pašildomas iki 21C laipsnio. Spalį, kai vidutinė oro tempertūra buvo truputis virš pliuso, pašildymą buvau nustatęs iki 20C, per keturias dienas man tada rekuperatorius prisuko 14,5kWh elektros dirbant 20% našumu. Per mėnesį, tokiais tempais turėtų prisukti apie 110kWh. Na, nėra jau taip mažai, bet ir nepasakyčiau, kad daug. Skaičiuojant mano elektros dieninio ir naktinio tarifų vidurkiu 0,1085Eur/kWh, gaunasi ~12Eur/mėn (41Lt/mėn). Čia visos rekuperatoriaus elektros sąnaudos.
Man, kaip vis dar namą šildant tik elektra, tai sakyčiau visai nedidelės išlaidos. Turint ŠS, gal vis tik iki tokių temperatūrų nešildyčiau, bet galima pašildyti ir tik iki 18C temperatūros, tai tenas beveik iš vis elektros energijos neris prie mažiausio rekupo našumo. Nustačius didesnį našumą aišku prisuktų energijos daugiau.
Jei nori išdžiovinti namą, kol dar nėra didesnio minuso lauke, statyk rekupą ant kokių 50%-80% našumo vasariniu režimu ir tegul šildo tik ŠS, o kai namas pradžius, sumažink rekupo našumą iki norimo dydžio (man 20% per akis nes ventiliacijos sistemą suregulevęs, kad didžiausias srautas būtų paduodamas į nuolatinio buvimo patalpas) junk ant žieminio režimo ir tiekiamą orą pašildyk iki kokių 18C laipsnių.