Mergaites yra misraine su ryziais .bet visuose receptuose reikia paprikos .as jos neturiu .bet turiu cukinijos kazi ar butu gerai.gal kas daret .misrainen detusi ryziai.pomidorai.svogunas.morka .cukinija.
QUOTE(suvalkiete @ 2015 08 10, 11:07)
Gal kas zino receta aguku misraines su petrazolem,svogunais? Pamenu tik kad agurkai pjaustomi kubeliais,uzpilti marinatu laikomi para. Gal kas dare tokia? Dar pamenu kad taip sunaudodavau peraugusius agurkus,bet recepto nerandu Aciu is anksto visoms kas atsakys
Man labai patinka šie:
Agurkai su petražolėm
4 kg agurkų
1 stiklinė cukraus
3 dideli šaukštai druskos
3 stiklinės vandens
0,75 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
10 skiltelių česnako
10 vnt. karčiųjų pipirų
2 lauro lapai
sauja petražolių
sauja krapų
Agurkus supjaustyti maždaug 0,8 cm storio griežinėliais. Petražoles, krapus ir česnakus susmulkinti ir kartu su agurkais sudėti į didelį puodą, išmaišyti. Šią masę laikyti visą parą kaskart pamaišant. Po to viską pakaitinti iki užvirimo ir sudėti į švarius stiklainius. Stiklainius apversti, šiltai apkloti, atvėsus laikyti šaltai.
Kasmet tokius darau. Labai patinka
QUOTE(suvalkiete @ 2015 08 10, 11:07)
Gal kas zino receta aguku misraines su petrazolem,svogunais? Pamenu tik kad agurkai pjaustomi kubeliais,uzpilti marinatu laikomi para. Gal kas dare tokia? Dar pamenu kad taip sunaudodavau peraugusius agurkus,bet recepto nerandu Aciu is anksto visoms kas atsakys
Žinau tik tokią-
Agurkų mišrainė žiemai
Reikės:
agurkų (gali būti peraugę),
svogūnų,
cukraus,
druskos,
juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų žirnelių,
lauro lapų,
citrinos arba acto,
aliejaus,
krapų (nebutinai).
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, agurkus nulupame. Agurkus pjaustome kubeliais arba griezineliais. Sudedame prieskonius, krapus, supilam aliejų, citrinos sultis arba acto, suberiame druską, cukrų, išmaišome ir paliekam per naktį.
Užviriname ir pakaitiname 3 - 5 minutes. Sudedame į stiklainiukus ir užsukame.
QUOTE(ointriga @ 2015 08 28, 16:04)
Mergaites yra misraine su ryziais .bet visuose receptuose reikia paprikos .as jos neturiu .bet turiu cukinijos kazi ar butu gerai.gal kas daret .misrainen detusi ryziai.pomidorai.svogunas.morka .cukinija.
kaaažkaip su ryžiais bijočiau - jie greit perverda, sutyžta. O gal pasidalintumėt tuo originaliu receptu su paprika? Įdomu, kas ten kaip... Kaip ten padaro, kad nesutižtų? O šiaip galvoju, galvoju - nepamenu, kad būčiau net prekybcentriuose mačius mišrainių su ryžiais. Su perlinėm - mačiau, o su ryžiais... Jei net pramoniniu būdu neužkonservina, tai ką jau namie... O-bet-tačiau... Domina receptas
Šiandien kaip tik pasidariau perlinių kruopų, morkų, svogūnų, agurkų, pomidorų mišrainę žiemai
QUOTE(pašnekutė @ 2015 09 21, 14:32)
kaaažkaip su ryžiais bijočiau - jie greit perverda, sutyžta.
Visada darau taip- puiki mišrainė, man labai patinka sriubą su ja išvirt.
"Turisto pusryčiai"
3 kg pomidorų, 1 kg saldžiųjų paprikų, 1 kg morkų, 2 stiklinės ryžių, 1/2 l aliejaus, 100 g cukraus, druskos.
Ryžius nuplaukite ir kelias valandas pamirkykite šaltame sūdytame vandenyje. Pomidorus ir saldžiąsias paprikas sumalkite. Morkas sutarkuokite ir pakepinkite karštame aliejuje. Sumaišykite malinį bei kepinį ir 25 minutes virkite su aliejumi. Į verdančią masę dėkite ryžius ir kaitinkite, kol jie suminkštės. Saldinkite, sūdykite, išmaišykite, krėskite į sterilius stiklainius ir užsukite.
"Darbštuolė. Konservavimas" 2007/ specialus numeris
Gal kazkokias naujas misraines su agurkais atradote?Jau visi tradiciski,agurkai+morkos+svogunai.Agurkai+zalumynai.Agurkai pomidoru padaze,atsibode.
Radau va sia,galvoju pabandyti,taip velgi agurkas+morkas,bet kitaip.Manau tie korejietiski prieskoniai duos cinkeli Gal kas jau isbande?
My Webpage
Tik tokios tarkos neturiu,o su burokine jau bus ne tas pats? Skonis nepasikeis,bet ne bus to chrum chrum
Radau va sia,galvoju pabandyti,taip velgi agurkas+morkas,bet kitaip.Manau tie korejietiski prieskoniai duos cinkeli Gal kas jau isbande?
My Webpage
Tik tokios tarkos neturiu,o su burokine jau bus ne tas pats? Skonis nepasikeis,bet ne bus to chrum chrum
Iš tikro tai ir agurkus korėjietiškoms mišrainėms reikia ne griežinėliais, o skiltelėmis pjaustyti. Tik dar tas skilteles po to dar pusiau perpjauti. Tuomet tikrai chrum chrum būna Jei neturite korėjietiškos tarkos, galima pjaustyti ir burokine. Bet tarkelę verta nusipirkti. Labai daug konservavimo receptų su korėjietiškai paruoštomis daržovėmis yra (ir Lietuvoje tuoj atsiras ) Aš naudoju štai tokia tarkelę:My Webpage