QUOTE(Killing_me_softly @ 2017 06 23, 11:59)
O gal esate atkreipę dėmesį, kiek užtrunka kelionė važiuojant pro Rygą, jei išmestumėt sustojimų laiką?
Kad man rodos pro Rygą vilniečiai ir nevažiuoja. Lekia ten kažkur pro Šiaulius, Mažeikius...
O paskaičiuoti preliminariai galima: Vilnius- Panevėžys autostrada 140 km, tai na spaudžiant apie 1:20 val.
Panevėžys-Ryga 153 km (čia jau greitis iki 100). tai apie 1:40 val
Ryga- Venspilis 188 km. manau 2 val kelio tikrai. Bendrai 5 val. gaunasi...
O pro Šiaulius, Akmenę važiuojant žemėlapis rodo 440 km.
Žodžiu, kaip bematuoti- toli tas Ventspilis, 5 val kelionei tikrai užtrunka
QUOTE(Rami_Ledi @ 2017 06 26, 12:58)
Ir aš noriu paklausti - kur pietaujat Venspilse, kokioj kavinei skaniau (ir nebrangu)
Kaip ten su maisto parduotuvėm?
Maisto parduotuvių yra. Ir RIMI ir TOP ir kt.
Su kavinėmis ten liūdniau. Ypač savaitgalį tai nepatekome į daugelį.
QUOTE(keistuole @ 2017 06 26, 14:59)
man labiausiai patiko Skroderkrogs čia gal kiek brangiau, bet buvo skanu ir aplinka tarkim normali, bet praktiškai iš anksto nerezervavus gali ir nepapulti
Juras brize - čia irgi buvo skanu, lauke gerai, bet viduj mažai vietos ir tvanku, kainos kiek mažesnės nei pirmam. Bet irgi amžina eilė
Kupfernams Cafe - čia man pasirodė brangoka, bet visai jokios eilės ir pilna tuščių stalų
Ostas 23 šis toks šiuolaikiškenis, bet kainos man irgi pasirodė nemažos
Don Basil - šis toks labiau naminio maisto restoranėlis, kainos visai nieko ir kadangi nelabai "ant tako" tai kokį laisvą stalą irgi rasdavom
Dolce vita - picerija, užsisakai prie baro gauni numeriuką ir tada tau atneša pagal jį, kažkoks bardakas, bet vaikams picos tiko, nors jiems beveik visos jos skanios
Sėdimų vietų daug, bet irgi beveik visur buvo užimta.
Čia aprašiau, kas buvo mums pakeliui ir kur bandėm užsukt.
Dar čia temoj gyrė valgyklą, kur pigu ir skanu, bet aš buvau tik nosį įkišus, valgykla kaip valgykla, o maisto nebandžiau.
Ji yra ant kampo J. Poruka iela ir Inzenieru iela virš parduotuvės TOP
Yra aišku ir daugiau ten ko, bet mums buvo nepakeliui, o eit specialiai į kitą pusę pavalgyt nesinorėjo.
Skroderkrogs būtina rezervuoti, mes nepatekome, o savaitgalį net rezervacijų nebepriėmė.
Ukraina- tai gal ir skanu, bet aplinka tai tikrai prastoka, be to irgi reikia rezervuotis.
Dolce vita picerijoje picos laukėm valandą, Gal dabar situacija pagerėjo, nes buvom ten užpernai, alkani po apsilankymo vandens parke, tai galvojom sprogsim iš pykčio visi...Kojos ten nebekėlėm niekad..
Senamiestyje, promenadoje , pilies pusrūsyje yra restoranas. Tai itkrai skanu, autentiška aplinka, tik brangoka.
Jūras brize- tik lauke, viduje karšta. Vietų irgi dažnai nėra.
Picerija virš TOP parduotuvės- va jei norit grei ir nebrangiai pavalgyti. Aplinka neprabangi, bet tai paprasta maitinimo įstaiga.
Kavinė aukštojoje mokykloje Panorama, viršutiniame aukšte. Pro langą jūra matosi, maistas prastokas, atšalęs, kainos už tokį maistą nevertos...
Restoranas TEX-MEX staliuką gavom , bet maisto laukėm ilgai. Tikrai ilgai. Kas ypač su vaikais yra gan sudėtinga.
Picerija Diana- skanu, tiko patiko.
Picerija nuotykių parke. Mums visai geria lakaniems buvo, kiti čia temoje peikė.
Žodžiu , beveik visos Venspilio maitinimo įstaigos čia:
http://www.visitvent...i...city&page=3
Dar miesto gale , kempinge yra kavinukė, nei gera nei bloga, greit pagamina, skanu.