Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - IX tema

QUOTE(keksiuke111 @ 2018 06 01, 10:49)
Ogo, dar ir tokios lygos yra.
Buvau pas reumatoliga, sake tyrimai geri, gali buti skausmas dar buti nuo stuburo. Bet kokia nesamone, man rankos skauda, suka visa kuna.
Israse sulfasalazina, sakykit kas gere ji? Kokie salutinia poveikiai? Ar labai jisai kenkia organizmui?

Man tas pats, dabar tiriuosi, padarė visus tyrimus ir 25d. vėl einu pas reumatologę, žiūrėsim, ką pasakys. Irgi buvau peršaldžius, bet dar rudenį, skausmaiiki šiol,ir apima visą kūną.
Atsakyti
Sveikos, Jungiuosi prie jusu. Ir as vargstu su sanariais. Karts nuo karto koki sanariuka (nykciu, rieso, kelius) pamausdavo, bet greit pareidavo. Tyrimus buvo padare, bet viskas ok. Dabar nuo geguzes pradzios visus sanaraius maudzia. Ranku sanariai patine, skaudami. Skauda ir pedu sanariukus. Dar ir peti pradejo. Padare kraujo tyrimus, tai ju rezultatai geri, o rentgena padarius, parase diagnoze keliu artroze, o plastaku pradiniai atritiniai pakitimai. Reumataologe sake pagert movalio 5 dienas. Gliukazaminu reikia. pageriau movalio, tai tuo metu apmalsino, bet dabar vel labai skauda. Isgeriau siryt vel movalio. Buvau pas reabilitologe, tai ji pasiule 5 proceduras lazeriu. Bandysiu nuo liepos 9 d. ziurezim kaip bus. Dar siule dimeksido kompresus pasidaryti.
Siaip blogai jauciuosi, kai pagalvoju, kad antra menesi taip skauda. Nepratus as ir sedeti, o cia gaunasi, kad rankas skauda ir negaliu nieko pasidaryti.
Ieskau dabar daugiau informacijos. Noriu sau padeti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepacka: 26 birželio 2018 - 09:39

Aš nusipirkau parafino vonelę ir procedūras darausi namuose (ačiū šeimos gydytojai, kad pasakė, jog galima ją nusipirkti, nes reumatologė siuntė į reabilitaciją, jos mokamos, o čia gali daryti kada nori), labai gerai sanariams, man rekomendavo pagerti gliukozaminą, bet aš gėriau Gemzę.

Atsakyti
QUOTE(evk @ 2018 06 27, 09:39)
<p>Aš nusipirkau parafino vonelę ir procedūras darausi namuose (ačiū šeimos gydytojai, kad pasakė, jog galima ją nusipirkti, nes reumatologė siuntė į reabilitaciją, jos mokamos, o čia gali daryti kada nori), labai gerai sanariams, man rekomendavo pagerti gliukozaminą, bet aš gėriau Gemzę.</p>

as irgi galvojau apie vonele, bet dar palauksiu. Vakar ant ranku uzsidejau dimeksido kompresiuka. Reiks dar kartoti. Po to eisiu lazeriu proceduras ir ziuresiu kaip bus toliau. siandien vis tiek geriau movalio. Nu skauda labai man tuos sanarius.
Atsakyti

sveiki,  as vakar pasidariau tyrimus,  tai jau CRB aukstas - 8, kai norma iki 5, nors pries dvi savaites buvo 2,6 . Tada Kreatinas buvo siek tiek aukstesnis 83, kai norma iki 80.  Ir jau skauda ne tik ranku, bet visi sanariai,  klubu, peciu, keliu ir ranku. Toks jauciasi sukaustymas,  bet cia tik paskutine savaite taip.  RA kraujo tyrimas geras, tai kol kas turiu tik uzdegima sanariu. Geriu dabar visa puokste vitaminu sanariams, man labai rekomendovo ANIMAL FLEX ir aminorugstis geriu plius kali magni, cinka, ten tie pakeliuose kur biofarmacijos.  O blogiau man tapo po  pasazo stipraus.  Kelis kartus dare toki lengva masaziuka, o tada padare toki stipru gana ir vsio , parejo visi sanariai. 

Sakykit gal kas gali rekomenduoti koki reumatologa  Vilniuje labai gera ?  kad galetu parinkti gydyma.

Atsakyti

o kas tas dimeksidas ir kur jis perkamas ?  ir dar gal Jus facebooke kokia grupe zinote, kur Lietuviai dalinasi patirtimi ?  Man teko girdeti, kad hormonai kalti del sanariu lygu, jau pridaviau vakar krauja  ant visu hormonu,  eisiu pirmadieni pas dakatara, ziuresiu ka sakys.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keksiuke111: 29 birželio 2018 - 08:15
QUOTE(keksiuke111 @ 2018 06 29, 09:08)
<p>sveiki,  as vakar pasidariau tyrimus,  tai jau CRB aukstas - 8, kai norma iki 5, nors pries dvi savaites buvo 2,6 . Tada Kreatinas buvo siek tiek aukstesnis 83, kai norma iki 80.  Ir jau skauda ne tik ranku, bet visi sanariai,  klubu, peciu, keliu ir ranku. Toks jauciasi sukaustymas,  bet cia tik paskutine savaite taip.  RA kraujo tyrimas geras, tai kol kas turiu tik uzdegima sanariu. Geriu dabar visa puokste vitaminu sanariams, man labai rekomendovo ANIMAL FLEX ir aminorugstis geriu plius kali magni, cinka, ten tie pakeliuose kur biofarmacijos.  O blogiau man tapo po  pasazo stipraus.  Kelis kartus dare toki lengva masaziuka, o tada padare toki stipru gana ir vsio , parejo visi sanariai. 
</p><p>Sakykit gal kas gali rekomenduoti koki reumatologa  Vilniuje labai gera ?  kad galetu parinkti gydyma.
</p>

Pas mane kraujo tyrimai visi geri buvo. aišku, skausmas nemažėja, o jau nuo pradžios praėjo beveik 2 mėnesiai. Dedu ant ranku dimeksido kompresus, bet nejauciu jokio pagerejimo dar.

Mane irgi domina koks geresnis reumatologas Kaune. Gal kas galite relomenduoti?
Atsakyti

Liepacka, o man tris menesius rode gerus tyrimus, o jau trečias menuo siek tiek blogesnius,  na pagrinde CRB aukstas, kuris greičiausiai reaguoja i uzdegimus.  o kas per dimeksidas ?  kur ji pirkti ?  Jums tik rankos ?  ar visi sanariukai ?  nes man skaudejo du su puse menesio tik ranku sanariukai, o dabar jau visa kuna lauzo, bet sakau pradejau daryti masaza ir vsio, pablogejo.

Man is kompresu labai padeda  kastonu uzpildas, tik jau i pabaiga jis, o siais metais kazkaip nelabai kastonu matau. 

Atsakyti

o dar sakykit, ar Jus sportuojate ?  man pasake kol rankos nepraeis - nesportuoti, o dabar kai viskas pradejo skaudeti, galvoju bent ant begimo takelio pasivaiksciociau, kokius lengvus pratimukus atlikciau,  o dabar tik namuose ka pasportuoju ir viskas.

Atsakyti

o dar kas per proceduros lazeriu ?  kur jos atliekamos ?

Atsakyti
Man skauda dabar rankas, viena peti, kojas, kelius. Iskart toks skausmas. Dimeksida pasiule reabilitologe. Pirkau tose ale rusu vaistinese.
Nezinau, kokios cia proceduros lazeriu. Eisiu kita pirmadieni. Darys Silainiu poliklinikoje Kaune.
Su sportu prastai. Namuose prisilakstau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepacka: 02 liepos 2018 - 12:07

Liepacka,  kaip Jums ar dare lazeriu  proceduras ?  o nuo to dimeksido Jums geriau? As Jums parasiau asmenine zinute :).

O aplamai jei eiti i treniruokliu sale ir sportuoti, ar nepakenktu sanariams ?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keksiuke111: 05 liepos 2018 - 07:14