Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - IX tema

O CRB koks rezultatas?

geras, <1

Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2017 03 21, 10:35)

O kuriam laikui metotreksatą nutraukė? Ar kalbėjote apie tai, koks bus tolesnis gydymas?

nzn... kol kepenu tyrimas nepageres biggrin.gif

Dabar liepe tik foline rugsti ir Livosil gerti...

Tai galvoju gal kažką savavališkai panaudoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2017 03 21, 16:01)
nzn... kol kepenu tyrimas nepageres  biggrin.gif

Dabar liepe tik foline rugsti ir Livosil gerti...

O kada gydytoja parašė vėl ateiti? Kiek gėrėte metotreksato? Ar livosilą gėrėte nenutraukusi pagrindinio vaisto?

Pasidariau kepenų tyrimus, geri. Mažesnė metotreksato dozė (15 mg), rodos, dėl kepenų gerai. O jau buvau nusipirkusi eseciale forte iš baimės. smile.gif Tik žiūrėsim, kaip čia bus su sąnariukų pojūčiais. O jie šiek tiek apie save primena...
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2017 03 21, 19:56)
O kada gydytoja parašė vėl ateiti? Kiek gėrėte metotreksato? Ar livosilą gėrėte nenutraukusi pagrindinio vaisto?

Pasidariau kepenų tyrimus, geri. Mažesnė metotreksato dozė (15 mg), rodos, dėl kepenų gerai. O jau buvau nusipirkusi eseciale forte iš baimės. smile.gif Tik žiūrėsim, kaip čia bus su sąnariukų pojūčiais. O jie šiek tiek apie save primena...

Dar siunčia pas gastroenterologa ir iki tada nevartoti nieko apart foline rūgštį ir Livosilį.
Tai bus tik geguzes men. pradžioje... Tas Metatrexatas dar veikia kazkiek, bet bijau, kad nepradetų sukti sąnarių, kai jo poveikis pasibaigs . verysad.gif
O del kepenų , tai kazkuris fermentas 139,kai norma 34:(
Kažin, kas kiek laiko verta kartoti fermentų tyrimą ?

Papildų kepenims niekad nesu gėrusi, - visada viskas buvo gerai... Tik dabar pries pora menesiu padarem tyrimus ir liepe staigiai nutraukti Metex ( paskutiniu metu vartojau 20 mg. injekcijas ) - O jus geriamą geriat ar leidžiates ?
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2017 03 22, 13:11)
Dar siunčia pas gastroenterologa ir iki tada nevartoti nieko apart foline rūgštį ir Livosilį.
Tai bus tik geguzes men. pradžioje... Tas Metatrexatas dar veikia kazkiek, bet bijau, kad nepradetų sukti sąnarių, kai jo poveikis pasibaigs . verysad.gif
O del kepenų , tai kazkuris fermentas 139,kai norma 34:(
Kažin, kas kiek laiko verta kartoti fermentų tyrimą ?

Papildų kepenims niekad nesu gėrusi, - visada viskas buvo gerai... Tik dabar pries pora menesiu padarem tyrimus ir liepe staigiai nutraukti Metex ( paskutiniu metu vartojau 20 mg. injekcijas ) - O jus geriamą geriat ar leidžiates ?

Mane ir buvo nusiuntę pas gastroenterologą. Tai tas tik nusistebėjo, kad dėl vaistų (metotreksato) perdozavimo siunčia. Sakė, kad čia tik reumatologo reikalas tikslinti vaistų dozes. Kepenų tyrimus man visada liepia kartotis kas mėnesį, jei blogi rezultatai, o paskui kas du tris, jei geri.
Metotreksatas iš tiesų veiks dar kiek laiko, o paskui jau pateksite pas gydytoją, jis ir žiūrės, ką daryti. O medrolį dabar paskyrė? Jis turėtų kompensuoti tą metotreksato trūkumą kol kas.
Vienu metu leidausi metotresatą, bet man netiko. Dabar geriu, bet tik 15 mg.
O livosilis turbūt papildas? Man buvo paskirtas essenciale forte, tai šitas greičiausiai vaistas. Jis man padėjo greitai. Gėriau du kartus. Vieną kartą nutraukusi pagrindinį vaistą, kitą kartą, kai buvo tyrimai nedaug pablogėję, tai kartu su metotreksatu. Nežinau, ar gerai dariau, tiesiog pamiršau, kaip reikėjo, ir užsiėmiau saviveikla, bet vis tiek pagerėjo. Dabar pasiklausčiau, kaip reikia. Man sakė, kad jei viršnormis nedidelis, tai nieko tokio, jei pagrindinis vaistas padeda ir kito nėra.

Papildyta:
Aš mankštomis kovoju nuo sąnarių sukimo. Padarau pratimus tam sąnariui, kurį suka, ir padeda. Kito būdo, kai vaistų mažokai, aš nežinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roja: 22 kovo 2017 - 14:56
QUOTE(Roja @ 2017 03 22, 14:51)

Metotreksatas iš tiesų veiks dar kiek laiko, o paskui jau pateksite pas gydytoją, jis ir žiūrės, ką daryti. O medrolį dabar paskyrė? Jis turėtų kompensuoti tą metotreksato trūkumą kol kas.

Medrolio neskyre -ramuma visiška smile.gif Livosilis -augalinis, baigiu antra pakuote ir eisiu pati pasidarysiu tyrima,...
jei ne, tada Silymarina atsisiunčiau , nors tai tas pats Margainis, tik kazkiek stipresnis, bandysiu jį tada... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2017 03 22, 16:00)
Medrolio neskyre -ramuma visiška smile.gif Livosilis -augalinis, baigiu antra pakuote ir eisiu pati pasidarysiu tyrima,...
jei ne, tada Silymarina atsisiunčiau , nors tai tas pats Margainis, tik  kazkiek stipresnis, bandysiu jį tada... smile.gif

O tai kaip, sakė, reikės kovoti su skausmu, jei užeis? Movaliu?

Nežinau, kaip dėl papildų, koks jų poveikis, gal tik per ilgą laiką. Man esenciale forte kepenis atstatė per kokias dvi savaites. Na, daugiausia per mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2017 03 22, 15:33)
O tai kaip, sakė, reikės kovoti su skausmu, jei užeis? Movaliu?

Nežinau, kaip dėl papildų, koks jų poveikis, gal tik per ilgą laiką. Man esenciale forte kepenis atstatė per kokias dvi savaites. Na, daugiausia per mėnesį.

sake, apie skausma kolkas negalvoti smile.gif
rašo, kad Essentiale forte taip pat augalinis
man vaistinej sake, kad , jei nera efekto, pakaitalioti tuos papildus .
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2017 03 22, 17:30)

Na, jeigu metotreksato dozė buvo tinkama, tai greičiausiai suspėsite pas gydytoją (skausmai, jei užeitų, būtų nedideli). O per kiek laiko, sakė, turėtų suveikti kepenims tie papildai?
Atsakyti
Aciu merginos uz atsakymus.. siandiena jau ir patino maziuko pirstuko sanariukas smile.gif
Atsakyti

Essentiale nusipirkite leidžiamą, efektas daug  geresnis, vyras laiks nuo laiko leidžiasi, bet jo vaistinese nėra, mes iš Rusijos prašom kad parveštų, nežinau ar Lenkijoj yra

Atsakyti
Sveiki,pasistengsiu trumpiau.Ieskau informacijos apie sia liga,turiu mama kuri sia liga serga mazdaug 15 metu,tiksliai nepasakysiu,nes ji pati neprisimena.Siuo metu guli ligoninej ir labai prasta bukle jos,visa nakti nemiegojus nuo skausmu,sunku jai sedet,gulet,na vaizdas tikrai nekoks.Labai bijau,kad ji gali atgult.Ar taip gali but?
Atsakyti