QUOTE(norala @ 2017 03 22, 13:11)
Dar siunčia pas gastroenterologa ir iki tada nevartoti nieko apart foline rūgštį ir Livosilį.
Tai bus tik geguzes men. pradžioje... Tas Metatrexatas dar veikia kazkiek, bet bijau, kad nepradetų sukti sąnarių, kai jo poveikis pasibaigs .

O del kepenų , tai kazkuris fermentas 139,kai norma 34:(
Kažin, kas kiek laiko verta kartoti fermentų tyrimą ?
Papildų kepenims niekad nesu gėrusi, - visada viskas buvo gerai... Tik dabar pries pora menesiu padarem tyrimus ir liepe staigiai nutraukti Metex ( paskutiniu metu vartojau 20 mg. injekcijas ) - O jus geriamą geriat ar leidžiates ?
Mane ir buvo nusiuntę pas gastroenterologą. Tai tas tik nusistebėjo, kad dėl vaistų (metotreksato) perdozavimo siunčia. Sakė, kad čia tik reumatologo reikalas tikslinti vaistų dozes. Kepenų tyrimus man visada liepia kartotis kas mėnesį, jei blogi rezultatai, o paskui kas du tris, jei geri.
Metotreksatas iš tiesų veiks dar kiek laiko, o paskui jau pateksite pas gydytoją, jis ir žiūrės, ką daryti. O medrolį dabar paskyrė? Jis turėtų kompensuoti tą metotreksato trūkumą kol kas.
Vienu metu leidausi metotresatą, bet man netiko. Dabar geriu, bet tik 15 mg.
O livosilis turbūt papildas? Man buvo paskirtas essenciale forte, tai šitas greičiausiai vaistas. Jis man padėjo greitai. Gėriau du kartus. Vieną kartą nutraukusi pagrindinį vaistą, kitą kartą, kai buvo tyrimai nedaug pablogėję, tai kartu su metotreksatu. Nežinau, ar gerai dariau, tiesiog pamiršau, kaip reikėjo, ir užsiėmiau saviveikla, bet vis tiek pagerėjo. Dabar pasiklausčiau, kaip reikia. Man sakė, kad jei viršnormis nedidelis, tai nieko tokio, jei pagrindinis vaistas padeda ir kito nėra.
Papildyta:
Aš mankštomis kovoju nuo sąnarių sukimo. Padarau pratimus tam sąnariui, kurį suka, ir padeda. Kito būdo, kai vaistų mažokai, aš nežinau.