Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - IX tema

QUOTE(Roja @ 2015 08 26, 22:23)
Ten parašyta, kad palaikyti kelias minutes. Nepastebėjau kažkokio kisieliaus, bet pasakyta, kad skrandyje nuo linų sėklų gleivės susidaro. Nežinau kaip ten viduj, bet taip rašo.
Skrandukui kiek geriau jau. Nors eisiu dar pas šeiminę, nešiu atsakymą. Pasitikslinsiu.

Norisi kisieliaus-daugiau semenu deti. Gerdavau tik nukosta, be seklu. Seklos brinksta. Internete daug receptu-darykite kelis ir rasite sau tinkama.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 08 26, 23:58)
Norisi kisieliaus-daugiau semenu deti. Gerdavau tik nukosta, be seklu. Seklos brinksta.  Internete daug receptu-darykite kelis ir rasite sau tinkama.

Aš gėriau taip, kaip parašyta mano pateiktoje nuorodoje ‒ maltų šaukštelis stiklinei vandens. Bet šeimos daktarė patarė dėti du šaukštelius. Nežinau, kaip bus, nes jau nuo to vieno šaukštelio man ima graužti skrandį vos išgėrus. Vėliau praeina.
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2015 08 27, 19:22)
Aš gėriau taip, kaip parašyta mano pateiktoje nuorodoje ‒ maltų šaukštelis stiklinei vandens. Bet šeimos daktarė patarė dėti du šaukštelius. Nežinau, kaip bus, nes jau nuo to vieno šaukštelio man ima graužti skrandį vos išgėrus. Vėliau praeina.

Bandykite nemaltas. Kiekvienam kitaip. O koki kieki geriate?
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 08 27, 19:37)
Bandykite nemaltas. Kiekvienam kitaip. O koki kieki geriate?

Pabandysiu. Geriu stiklinę. Daktarė sakė, kad galima gerti pusę stiklinės, turėtų būti tas pats. Bet aš įtariu, kad problema yra sėmėnyse man šiuo atveju.
Šiaip sėmenis labai mėgstu ir dažnai dedu maltų į salotas ar burokėlius.
Atsakyti
Tai va, persidirbau, matyt. Dilgėlinė. Nežinau, ar nuo linų sėmenų pertekliaus ar nuo šviežių riešutų (suvalgiau daug). Ar nuo persidirbimo.
Turėjau prieš trejus metus tą ,,džiaugsmą''. Tada buvau ilgai nemiegojusi. Gydytoja paskyrė vaistų (irgi buvo šeštadienis), jie padėjo. Bet neatsimenu, kokių.
Perskaičiau visą dilgėlinės temutę (ji trumpa), nieko doro ten neradau. verysad.gif Žiūrėsiu, kaip bus iš ryto. Greičiausiai vėl reikės lėkt pas budintį gydytoją.
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2015 08 29, 02:54)
Tai va, persidirbau, matyt. Dilgėlinė. Nežinau, ar nuo linų sėmenų pertekliaus ar nuo šviežių riešutų (suvalgiau daug). Ar nuo persidirbimo.
Turėjau prieš trejus metus tą ,,džiaugsmą''. Tada buvau ilgai nemiegojusi. Gydytoja paskyrė vaistų (irgi buvo šeštadienis), jie padėjo. Bet neatsimenu, kokių.
Perskaičiau visą dilgėlinės temutę (ji trumpa), nieko doro ten neradau.  verysad.gif Žiūrėsiu, kaip bus iš ryto. Greičiausiai vėl reikės lėkt pas budintį gydytoją.

op tai nuo alergijos kažko neturi.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2015 08 29, 06:28)
op tai nuo alergijos kažko neturi..  ax.gif

Neturiu, nes jei gydytojas paskiria, tai suvartoju tuo metu, kai reikia. Pati nuo alergijos nesigydau. Nes kai nueini su savo diagnoze, išgirsti kitą, ir vaistus kitus išrašo. Keičiasi tie vaistai.
Be to, išsimiegojau ir beveik praėjo, nebeliko pabrinkimo, nebeniežti, tik rausva ir mažiau. Gal tikrai nuo nuovargio? Sėmenų negėriau, perėjau prie ranitidino, kaip gydytoja buvo sakiusi anksčiau. Ir nuo riešutų kiek susilaikysiu. Pasiilsėt irgi reiks. Jei ką, pirmadienį nueisiu pas odos gydytoją.
Ta dilgėlinė, kiek žiūriu nuotraukose, tokiomis dėmėmis. O mano kaip verdančiu vandeliu nuplikyta. Bet anąsyk odos daktarė taip diagnozavo. Tada neniežėjo. Buvo pusė rankos nuo alkūnės iki riešo vidinėj pusėj, paskui ties čiurna. O šįsyk ant pilvo ir labiau pabrinkę, net lyg kontūras koks.
Kai paskaičiau apie dilgėlinę temukėje, tai radau, kad tai gretutinė piktybinių navikų liga. Nedžiuginanti naujiena. smile.gif Ai, pamąsčiau, vis tiek nuo kažko reikės mirt. Nuo RA, susigadinus organams, ar nuo šito. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roja: 29 rugpjūčio 2015 - 13:03
QUOTE(Roja @ 2015 08 29, 14:01)
Ta dilgėlinė, kiek žiūriu nuotraukose, tokiomis dėmėmis. O mano kaip verdančiu vandeliu nuplikyta. Bet anąsyk odos daktarė taip diagnozavo. Tada neniežėjo. Buvo pusė rankos nuo alkūnės  iki riešo vidinėj pusėj, paskui ties čiurna. O šįsyk ant pilvo ir labiau pabrinkę, net lyg kontūras koks.
Kai paskaičiau apie dilgėlinę temukėje, tai radau, kad tai gretutinė piktybinių navikų liga. Nedžiuginanti naujiena.  smile.gif

Man pirma karta dilgeline buvo pries kokius 10 metu - as dar gyva smile.gif
Pries puse metu vel susirgau dilgeline, tada kazkur perskaiciau, kad dilgeline daznai buna sergant autoimuninem ligom wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2015 08 29, 15:46)
Pries puse metu vel susirgau dilgeline, tada kazkur perskaiciau, kad dilgeline daznai buna sergant autoimuninem ligom wink.gif

Nu jei jau mirt, tai ne tokia gražią dieną... pasidžiaugiam gražiu oru dar ..
neperšalta, neperkaršta, vėjelis gaivus... rojus terasoj... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2015 08 29, 14:46)

Man dešimt metų kiek mažoka. rolleyes.gif O jei rimtai, tai ta dilgėlinė man kaip koks perspėjimas. Nes kai tada paraudo ranka ir ties čiurna, tai šiose vietose ir turiu problemų. Ypač ranka, kai susirgau RA, tai pirmiausia kirto per dešinę ranką.
O jei dabar pilvas dešinėje, tai kas ‒ bus problemiškos kepenys ar toje vietoje žarnynas, ir dar virš apatinių šonkaulių abiejose pusėse tai ką ‒ čia galėtų skrandį rodyti ar kitką? Nes duobutę man graužia ir yra refliuksas.
Žodžiu, bandau atsekt ligas ir jų prognozes. mastau.gif Nors ką tai pakeis. g.gif
Atsakyti
Merginos, gal kuri susidūrėt su tokiais pakitimais šlapimo tyrime: MALB 10 mg/L (prieš tai buvo 30) ir CRE 26,5 mmol/L. CRE tai radau kad kreatininas, o kas tas MALB nerandu...
Kažko vartau ligos istoriją (ruošiuosi pas rimtesnį reumatologą), tai pastaruosius du metus kažko šitie rodikliai panašūs, iki to laiko nei vieno šio rodiklio nebuvo pakitusio.
Atsakyti
Labas smile.gif
Senokai čia nesilankiau, tad nutariau parašyti. Kaip kažkada minėjau, ketinu važiuoti į Naftalano savnatoriją į Kroatiją. Labai man nedrąsu vienai. Būtų labai smagu, jei dar kas prisijungtų smile.gif
http://www.naftalan....2-4/reumatology
http://www.naftalan....ijecenje_ru.pdf

Atsakyti