Liuse, kurias get fit treniruotes renkiesi?
Man irgi maudzia vienos kojos achilo sausgysle, berods, kiek supratau, pailsinsiu siek tiek, nors skaiciau, kad negalima atpslaiduot, reikia duoti kruvio ir daryt tempimo pratimus butinai.
Ar begsit begime spalio men.? Iskrito is galvos, kaip vadinasi... vyks Vilniuje.
QUOTE(rastafarinas @ 2015 09 14, 17:20)
Dėl kūprinimosi - man padeda kai veidrody pamatau save sėdinčią suskikūprinus, ar kokį artimą žmogų. Va, net dabar rašant išsitiesiau. Kažkaip nu taip negražiai atrodo; o nuotraukose - žiaurus vaizdas. Bet ir man - tas kūprinimasisi dar nuo pradinių klasių atsiradęs. Čia jau gyvenimo kova su tom kuprom - arba, reiktų gal sakyti pozityviai - reikia susidraugauti stuburu ten kaip nors, pamilt save, ir t.t.
Žodžiu, suprantu jus.
Aš kai pavargstu bėgdama, jaučiu, kad imu kūprintis. - Ai, man padeda kai šalčiau (nusiimt džemperį ] - tada pasitempia organizmas, išsitiesiu visa.
Žodžiu, suprantu jus.
Aš kai pavargstu bėgdama, jaučiu, kad imu kūprintis. - Ai, man padeda kai šalčiau (nusiimt džemperį ] - tada pasitempia organizmas, išsitiesiu visa.
aš išsitiesiu tam momentui, kai prisimenu, bet matyt man nepatogu taip yra, iškart vėl sukrentu gal per daug įpratus taip bėgt, reiks labiau save stebėt.
QUOTE(guodzik @ 2015 09 14, 18:46)
O del mano ciurnu, man jas skauda tik begant arba po begimo. Is pradziu galvojau batai, nusipirkau gerus batus-tas pats. Visgi bus begimo technika.
man su klubais buvo bėdų, skaudėjo ir smarkiai. Padėjo minimalistiniai batai, dabar neskauda visiškai nieko (net truputį pamaudžiantys keliai pilnai išgyjo). Nežinau, ar drisčiau rekomenduoti kitam, labai prieštaringos nuomonės tuo klausimu. Bet pati net nežiūriu į tuos 'prabangiuosiuos' batus su paminkštinimais, išmečiau 2 poras be gailesčio
Aišku tikėtina, kad ne patys batai skausmus pagydė, o jie mane privertė kitaip koją statyt. Mest visu svorio nuo kulno kaip anksčiau, tiesiog skauda. Automatiškai leidžiuos minkštai, pėdos viduriu kažkur.
QUOTE(Caridian @ 2015 09 14, 18:56)
Man irgi maudzia vienos kojos achilo sausgysle, berods, kiek supratau, pailsinsiu siek tiek, nors skaiciau, kad negalima atpslaiduot, reikia duoti kruvio ir daryt tempimo pratimus butinai.
kur čia taip rašo, kad negalima atsipalaiduot? Aš kiek skaičiau atvirkščiai visur, kad tik poilsis ir poilsis gali padėt Aš achilą visada nemaloniai jaučiu, kai tą vietą paliečiu (kad ir nespaudžiant, tik palietus vos vos) ir kartais bėgimo pradžioj. Apšilus pagerėja.
O kokie tempimo pratimai? Aš anksčiau darydavau, dabar nedarau, nematau didelio skirtumo, bet jei kokių gerų yra, vėl darysiu
QUOTE(bamba @ 2015 09 14, 20:11)
aš išsitiesiu tam momentui, kai prisimenu, bet matyt man taip yra, iškart vėl sukrentu gal per daug įpratus taip bėgt, reiks labiau save stebėt.
man su klubais buvo bėdų, skaudėjo ir smarkiai. Padėjo minimalistiniai batai, dabar neskauda visiškai nieko (net truputį pamaudžiantys keliai pilnai išgyjo). Nežinau, ar drisčiau rekomenduoti kitam, labai prieštaringos nuomonės tuo klausimu. Bet pati net nežiūriu į tuos 'praba (...)
man su klubais buvo bėdų, skaudėjo ir smarkiai. Padėjo minimalistiniai batai, dabar neskauda visiškai nieko (net truputį pamaudžiantys keliai pilnai išgyjo). Nežinau, ar drisčiau rekomenduoti kitam, labai prieštaringos nuomonės tuo klausimu. Bet pati net nežiūriu į tuos 'praba (...)
O kas yra "minimalistiniai". Tiesiog visai paprasti sportbačiai, taip?
QUOTE(rastafarinas @ 2015 09 14, 19:36)
O kas yra "minimalistiniai". Tiesiog visai paprasti sportbačiai, taip?
na nevisai, tų paprastų irgi skirtingų juk būna aš specialiai ieškojau bėgimui, bet visa jų esmė, kad lankstus ir plonas padas, be paaukštinimo kulno vietoj.
Aš vivobarefoot firmos pirkau.
va tokius:
As lankau myhero pas Igna, Alana. Pacios treniruotes yra geros nuotaikos ir energijos uztaisas. Patimai nesudetingi, parodo ir pataiso visada. Jei nezinai, nebaisu ir paklausti. Esme daryti greitai, daug pakartojimu. Atvirai as per vasara siek tiek pabegiojau, tikrai nepersistengiau. Turejau kojos trauma tai dvi sav ji praktiskai nesilankste, poto gijo dar panasiai. Priaugus ir siek tiek svorio buvau. Palankiau 2-3 kartus per savaite taip geras 3 savaites, dar truputi isbegau ir savo nuostabai nurisnojau ir ta 10 km ir dar visus priaugtus kg numeciau. Ju treniruociu metu as is saves isspaudziu daug daugiau nei viena saleje ar su treneriu. Liepia kazka daryti, pfff galvoju, max dvi serijos ir amen (as nesu fiziskai stipri, amzina man mazakraujyste, zemas spaudimas, paliegele tokia) taciau jie vaiksto, kalbina, motyvuoja, dar zek koks pratimas dviese ir tos 4serijos kaip uoga sueina
O del to ar jie savamoksliai ar kokie. Kad insanity sertifikata ignas ar alanas turi tai tikrai. Ir as tikrai ne pas juos pirmus sportuoju. Lankiau ir sporto klube grupines, ir asmenines salej turejau. Esu macius tokiu nesamoningu treniruociu kur net trenere blogai itupstus daro man jie atrodo gana profesionalus ir tai kiek as is saves issipaudziu ju treniruociu metu, pati nuleiciau rankas ir galvociau aj pavargau aj atsibodo.
O del to ar jie savamoksliai ar kokie. Kad insanity sertifikata ignas ar alanas turi tai tikrai. Ir as tikrai ne pas juos pirmus sportuoju. Lankiau ir sporto klube grupines, ir asmenines salej turejau. Esu macius tokiu nesamoningu treniruociu kur net trenere blogai itupstus daro man jie atrodo gana profesionalus ir tai kiek as is saves issipaudziu ju treniruociu metu, pati nuleiciau rankas ir galvociau aj pavargau aj atsibodo.
kur čia taip rašo, kad negalima atsipalaiduot? Aš kiek skaičiau atvirkščiai visur, kad tik poilsis ir poilsis gali padėt Aš achilą visada nemaloniai jaučiu, kai tą vietą paliečiu (kad ir nespaudžiant, tik palietus vos vos) ir kartais bėgimo pradžioj. Apšilus pagerėja.
O kokie tempimo pratimai? Aš anksčiau darydavau, dabar nedarau, nematau didelio skirtumo, bet jei kokių gerų yra, vėl darysiu
Nezinau, kiek patikimas saltinis, pvz.: http://ligos.sveikas...ysliu_uzdegimas
Bet ir ziema turejau stipru patempima, gyd. Sake neuzsisedeti ir mankstinti koja (zinoma, ne svoriu pagalba ir pan.), tempimo pratimai apskritai yra geris, nes apsaugo ne tok nuo traumu, bet ir kunas kitaip atrodo, kai raumuo treniruotas, bet tuo paciu ir paslankus.
Papildyta:
Bet pati net nežiūriu į tuos 'prabangiuosiuos' batus su paminkštinimais, išmečiau 2 poras be gailesčio
Visur yra mados, populiarios naujoves ir viena is ju - barefoot bateliai, kurie kainuoti gali taip pat brangiai kiek prifarsiruoti paminkstinimu, bet is kitos puses, kai dauguma bega nuo kulno - be paminkstinimu ne pro kur, tai gamintoju didesne dalis prekiu ir orientuota i toki begika
Papildyta:
Bamba, tempimo pratimu l. Daug yra, svarbu ji atlikti bent jau 40 sekundziu, idealu - 3 k.
Paieskokit stretch exercises - ismes milijona pozu as nemazai megstamu turiu, tik aprasyt per tel. Problemiska )
QUOTE(Caridian @ 2015 09 14, 21:10)
Visur yra mados, populiarios naujoves ir viena is ju - barefoot bateliai, kurie kainuoti gali taip pat brangiai kiek prifarsiruoti paminkstinimu, bet is kitos puses, kai dauguma bega nuo kulno - be paminkstinimu ne pro kur, tai gamintoju didesne dalis prekiu ir orientuota i toki begika
Bamba, tempimo pratimu l. Daug yra, svarbu ji atlikti bent jau 40 sekundziu, idealu - 3 k.
Paieskokit stretch exercises - ismes milijona pozu as nemazai megstamu turiu, tik aprasyt per tel. Problemiska )
tikrai būna mados įvairios ir bėgime. Kaip ir nuomonės skirtingos, dėlto vis ir kartoju, kad svarbu atrasti, kas kiekvienam tinka, o ne daryt tai, kas madinga ar ką kažkas sako. Aš 4 metus skeptiškai žiūrėjau į bėgimą basom, mylėjau savo asics nimbus iki negalėjimo ir buvau tikra, kad tik jie mane gelbsti nuo dar didesnių blogybių. Ir kai pasiekiau 'lygį', kad bėgt ilgas distancijas galėjau tik su ibuprofenu ėmiau bandyt kažką naujo. Buvau labai nustebinta, kai po mėnesio bėgimo pakaitom, tai visai basom, tai su minimalistiniais batais, skausmai dingo, kaifavau negalėdama patikėt.
Tai tempimo pratimų aš daug žinau, ir jogą lankiau ir guglint moku Galvojau, gal kokį išbandei konkrečiai achilui ir padėjo
QUOTE(bamba @ 2015 09 14, 20:42)
na nevisai, tų paprastų irgi skirtingų juk būna aš specialiai ieškojau bėgimui, bet visa jų esmė, kad lankstus ir plonas padas, be paaukštinimo kulno vietoj.
va tokius:
va tokius:
Dėkui Supratau dabar, kad čia ne su maximos sporbais
Reiks išbandyti. Nes klausant kūno, kartais norisi taip tą pačią pėdą pramankštint, skliautą lyg [nors normali ta pėda, ir skiautas], - tai ėmiau įtarinėt, kad reikia duoti darbo tai pėdai bėgant.
Reiks pasieiškinėt tokių batų.
Arba, vasaros sulaukus, basai per smėlį bandyt.
bamba,
O kaip angliškai tie 'minimalūs' batai vadintųsi?
[gal žinot kur galima ras reasobable kainomis? ]
QUOTE(rastafarinas @ 2015 09 15, 10:45)
bamba,
barefoot/minimal running shoes
šiaip gal nepirk tikrai nepatariu taip iš užsidegimo. nebus taip, kad nusipirksi ir bėgsi su šypsena.
Adaptacinis periodas ilgas ir skausmingas gali būt. Tam reik pasiryžimo ir nusiteikimo ir tvirto apsisprendimo. Aš perėjau palaipsniui, prieš tai bėgau pusmetį su ale neutraliais batais, kur pakilimas kulne yra, bet labai mažas, padas dar storas, bet be pagalvėlių. Tai man sunkiausia buvo prie šitų tarpinių priprast, bet matyt jie mane privertė kitaip koją statyt ir jau su visiškai barefootiniais šoko nebuvo. Tik pėdas mausdavo truputį, nes kiekvienas akmenukas ir nelygumas jautės.
Kartais išbėgu prie namų basa, bėgu nedaug, apie 2km, asvaltu ir bile kuo, pirmas kartas buvo žiaurus ir skausmingas, dabar normaliai, neskauda nieko, net akmenukais bėgant
jei tikrai domins, geriau į až man. Nelabai noriu batų tema viešai diskuotuot
QUOTE(rastafarinas @ 2015 09 14, 18:20)
Kur čia lankote? [gal linką, arba į AZ - visai norėčiau, aš mėgstu sportuoti.
http://www.myhero.lt/
http://www.getfit.lt/
Pirmas kartas abejose vietose nemokamas, išbandykit, gal patiks.
QUOTE(Caridian @ 2015 09 14, 19:56)
Liuse, kurias get fit treniruotes renkiesi?
Ar begsit begime spalio men.? Iskrito is galvos, kaip vadinasi... vyks Vilniuje.
Aš labiau rinkdavausi pagal vietą ir laiką, nei pagal treniruotės tipą (rudenį bent kol kas nelankau), bet jei būdavo galimybė rinktis, tai eidavau ne į Insanity, kur man per daug šokinėjimo, o į GPP ar Booty lift.
Achilo sausgyslei gerai pasistiebimai-kulno nuleidimai heel drops.
Spalį bus Vilniaus 20 km su Ž. Balčiūnaite. Aš bėgsiu 10 km.
Kalbant apie formą, man treneris vis pastebėdavo, kad laikau rankas per daug sulenktas, reikia, kad kampas ties alkūne būtų praktiškai status. Ir iš tiesų ilgiau bėgant man rankas paskausdavo. Užtat kaip nustebau, kad maratone man jų visiškai neskaudėjo, nors tikrai negalvojau apie taisyklingą rankų laikymą.
QUOTE(liusė @ 2015 09 15, 15:28)
Kalbant apie formą, man treneris vis pastebėdavo, kad laikau rankas per daug sulenktas, reikia, kad kampas ties alkūne būtų praktiškai status. Ir iš tiesų ilgiau bėgant man rankas paskausdavo. Užtat kaip nustebau, kad maratone man jų visiškai neskaudėjo, nors tikrai negalvojau apie taisyklingą rankų laikymą.
o tai pasitaisė tos rankos? neskaudėjo, nes teisingai laikei?
kuo daugiau mastau, tuo labiau galvoju, kad man irgi reik trenerio pagalbos. Tik aišku šaukštai po pietų, kur jį dabar rast, kai visos nemokamos treniruotės pasibaigė