Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XVIII

QUOTE(rastafarinas @ 2015 09 13, 20:57)
Bėgot 42 km?
Pagarba.

Aš, bent jau šiai dienai, po 9-10 pabėgu, 15 vieną syk tik pasistengiau. Tai 20 km įsivaizduoju, kažkur tunelio gale  biggrin.gif  - bet visas maratonas tai man kažkas wow atrodo.

O kiek laiko bėgiojat jūs jau?

Aš bėgioju reguliariai, t.y. kelis kartus per savaitę, virš 2 metų. Lygiai prieš 2 metus bėgaus savo pirmą pusmaratonį.

QUOTE(guodzik @ 2015 09 13, 21:21)
As begau 10. Trasa ir pats begimas lb patiko.  smile.gif  laikas bus apie 1 val ir 3 minutes  smile.gif  likau lb patenkinta savimi ypac kai as ilgu atstumu nebegioju. Atsibosta kartais ir laiko bet motyvacijos pritrukstu. Arba jegu nes lankau kitas treniruotes. Sunkiausiai jauciausi ties 6-7km, kai pribegau 8ta, supratau kad liko vos 2  smile.gif  o paskutini km padidinau tempa nes supratau turinti dar jegu  smile.gif  siaip as geriau daug: ir vandens ir to saldaus gerimuko bet sustojusi pasivaikscioti nebuvau, bent tuo esu patenkinta  smile.gif  42 tai man kosmosas, pusmaratoni gal kada pasiryzciau  smile.gif  maciau viena apsivemusi, vienas numire tai kazkaip pagalvoju kad aj gal ne g.gif
O kai jus begat, kur jusu svorio centras? As jauciu kad svori metu ant kulnu todel man po begimu skauda ciurnas g.gif treneris viaada rekia, bek nuo pirstu galu! Bet kazkaip daugiau jegu atima  doh.gif

Man tai nuo to gėrimo skrandis stojo.
Aš neišmanau apie taisyklingą pėdos statymą, bet ir Insanity (My hero?) trenerių pastabom aklai nebūčiau linkusi pasikliaut. Man rodos, jie nėra nei profesionalūs sportininkai, nei prof. treneriai.

QUOTE(Caridian @ 2015 09 13, 22:32)
Guodzik, peda statyt reikia nuo pedos vidurio (mazdaug tu pagalveliu), o ne nuo paciu pirstu.
Ir svarbu pasvirt i prieki siek tiek, tada naturaliai "pakrenti" i prieki - sudetinga begt nuo kulno butu smile.gif bet zinoma, reikia kontroliuot save, valdyt kojas, atsispirt nuo zemes, neismest statomosios kojos i prieki per daug.

As vakar pasijauciau persalus, buvo minciu, ar begt, bet begau 4,2 ir tilpau i savo nustatyta laiko limita 20 min.
Kada bus galima tiksliai suzinot, pagal nr pasitikrint, gal zinot?smile.gif zmoniu tikrai daug buvo ir pristabde vietomis, nejo aplenkt, taip dar butu buve galima siek tiek pagerint rezultata, jei ne stumdymasis smile.gif

20 min tai greitai, aš esu porą kartu 4,2 km bėgus, laikas būdavo virš 21.

QUOTE(bamba @ 2015 09 14, 07:40)
sveikinu su gerais rezultatais 4u.gif
aš visai nepegyvenau, bet sekėsi labai prastai.

sveikinu, geras laikas smile.gif
man reik chebros maratonui, aš savo pimąjį bėgau vis su kažkuo pabendraudama, tai buvo smagu ir gera. Dabar visą laik viena, nuobodu.

Ačiū. O kas tau prastai sekėsi?
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2015 09 14, 12:31)
Man tai nuo to gėrimo skrandis stojo.
Aš neišmanau apie taisyklingą pėdos statymą, bet ir Insanity (My hero?) trenerių pastabom aklai nebūčiau linkusi pasikliaut. Man rodos, jie nėra nei profesionalūs sportininkai, nei prof. treneriai.
20 min tai greitai, aš esu porą kartu 4,2 km bėgus, laikas būdavo virš 21.

jie sertifikuoti smile.gif ir siaip jei bent kiek sportuojate/sportavote, ju pratimai nera sunkus o patarimai tikrai vertingi smile.gif man sia nakti nesimiegojo tai paziurejau kelis begimo video, negerai as statau koja, begu nuo kulno todel per daug apkraunu ciurna smile.gif as manau apsilimo begimo technika yra kitokia bet kad as blogai statau koja tai faktas smile.gif
Papildyta:
O siaip per savo sportine karjera as esu lb daug visko isbandzius ir tam tikri kuno jausmai: skaumas, netinkamu raumenu tempimas, man iskart simbolizuoja kad kazka darau negerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2015 09 14, 13:14)
jie sertifikuoti  smile.gif ir siaip jei bent kiek sportuojate/sportavote, ju pratimai nera sunkus o patarimai tikrai vertingi  smile.gif 

Tai lankiau aš ir My hero ir Get fit'ą, man patinka paįvairint treniruotes, o ne tik bėgt, bet profesionalumo ten trūksta. Aišku, nesakau, kad visi patarimai nieko verti.
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2015 09 14, 11:31)

nežinau unsure.gif gal kad 3savaitės praėjo nuo Asvejos 56km. Nors ir ten jau buvau baisiai sulėtėjus, o maratone nelabai radau motyvacijosa greitinti, atrodė per sunku bėgti. Supratimo neturiu, kaip prieš du metus nubėgau pusvalandžiu greičiau ir buvo žymiai lengviau. Pasimetus, nežinau kur ieškot priežasties.
QUOTE(guodzik @ 2015 09 14, 12:14)
negerai as statau koja, begu nuo kulno todel per daug apkraunu ciurna  smile.gif as manau apsilimo begimo technika yra kitokia bet kad as blogai statau koja tai faktas  smile.gif

aš netikiu, kad yra vienas vienintelis teisingas atsakymas kaip bėgti. Bendru atveju taip, nuo kulno statant smūgis didesnis gaunas, bet yra krūvos elitinių bėgikų, kurie stato nuo kulno ir bėga be traumų ir skausmų. Lygiai taip pat yra basom bėgančių ir nuo pirštų bėgančių irgi be traumų. Jei kažką skauda, tada aišku reik bandyt ieškot kas negerai, bandyt kitus būdus. Bet jei viskas gerai,skausmo ir traumų nėr, tai jokio skirtumo, kulnas, pirštai ar kas pirmiau leidžias smile.gif
Aš leidžiuos kažkur pėdos viduriu, ne pirštų galais (nelabai suprantu, kaip įmanoma išvis nuo pirštų unsure.gif ), bet pirmiausiai žemę paliečia ta pagalvėlė pėdos iš kurios pirštai auga. Kai būnu pavargus, tada ir nuo kulno pasitaiko.
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2015 09 14, 15:15)
aš netikiu, kad yra vienas vienintelis teisingas atsakymas kaip bėgti. Bendru atveju taip, nuo kulno statant smūgis didesnis gaunas, bet yra krūvos elitinių bėgikų, kurie stato nuo kulno ir bėga be traumų ir skausmų. Lygiai taip pat yra basom bėgančių ir nuo pirštų bėgančių irgi be traumų. Jei kažką skauda, tada aišku reik bandyt ieškot kas negerai, bandyt kitus būdus. Bet jei viskas gerai,skausmo ir traumų nėr, tai jokio skirtumo, kulnas, pirštai ar kas pirmiau leidžias smile.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif Labai teisingas pasisakymas ir požiūris. Esu lygiai tokios pačios nuomonės mirksiukas.gif Manau geriausia yra rasti sau tinkamiausią variantą ir jo laikytis. Man visi sako, įkvėpk per nosį, iškvėpk per burną. Na negaliu aš taip bėgti:oh Neišeina (gal nosies pertvara kalta), taip ir bėgu savo atstumus išsižiojus blush2.gif
Atsakyti
Merginos apie treneriu profesionaluma as nebelinkusi diskutuoti ir kazkam irodineti kas cia kvalifikuotas o kas ne smile.gif
O kas liecia begima tai nu klausykit. As jau pradzioj pasakiau kad man skauda ciurnas, ta jauciu bet kokio ilgesnio ar trumpesnio begimo metu ir nuo pirstu as ir turiu omeny, kad begimas turi buti svelnesnis: pagalveles, pirstai o ne ant pirstu galiuku aisku begti lotuliukas.gif Siandien vos paeinu kaip skauda ciurnas ir jei ir toliau taip begsiu, turesiu trauma smile.gif ir cia net kalbos nera kad begam taip kaip kam patogiau, as zaloju save ir tai net buvo pastebeta paprasto apsilimo, prasibegimo metu smile.gif
O kad jus kvepuojat per burna puiku taciau as iskart uzsipumpuoju jei pamirstu ikvept per nosi o iskvept per burna 4u.gif arba bandau begimo metu atsigerti lotuliukas.gif tas pats gaunasi nes sutrinka kvepavimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo guodzik: 14 rugsėjo 2015 - 16:01
QUOTE(guodzik @ 2015 09 14, 16:58)
O kad jus kvepuojat per burna puiku taciau as iskart uzsipumpuoju jei pamirstu ikvept per nosi o iskvept per burna  4u.gif arba bandau begimo metu atsigerti  lotuliukas.gif tas pats gaunasi nes sutrinka kvepavimas.

Vat matot, Jums taip, o man kuo puikiausiai. Bėgu pakankamai ilgas distansijas ir jokių bėdų. Neužsipumpuoju biggrin.gif
Aš irgi negeriu bėgimo metu. Tiesiog nesinori.
Vat kaip viskas individualu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2015 09 14, 14:58)
O kas liecia begima tai nu klausykit. As jau pradzioj pasakiau kad man skauda ciurnas, ta jauciu bet kokio ilgesnio ar trumpesnio begimo metu ir nuo pirstu as ir turiu omeny, kad begimas turi buti svelnesnis: pagalveles, pirstai o ne ant pirstu galiuku aisku begti  lotuliukas.gif

gal netaip mane supratot, aš turėjau omeny ne tai, kad jūs teisyklingai bėgat ir nieko keist nereik, bet kad nebūtinai vienas vienintelis būdas yra teisingas. Tiesiog, kad nebijotumėt įvairiau pabandyt sau padėt, nebūtinai 'įsipraust' į vieno trenerio rėmus. Iš savo patirties žinau, kad nevisada gaunas daryt taip, kaip kažkas sako, atsirenki kas geriausiai veikia ir tinka.
Atsakyti
QUOTE(**NoTa** @ 2015 09 14, 16:04)
Vat matot, Jums taip, o man kuo puikiausiai. Bėgu pakankamai ilgas distansijas ir jokių bėdų. Neužsipumpuoju biggrin.gif
Aš irgi negeriu bėgimo metu. Tiesiog nesinori.
Vat kaip viskas individualu 4u.gif

As geriu. Sustoju ir atsigeriu biggrin.gif pirmais begimais bandziau gerti begdama, taciau jau pasimokiau biggrin.gif
O del koju, atrodo aiskiai pasakiau, kad man skauda, tada pasakiau, kad esu gavusi pastaba ir prasidejo, reikia begti taip kaip paciai patogu, tada kad treneris lievas. As ir begu kaip man patogu, nuo kulno, bet siandien praktiskai nepaeinu nuo ciurnos skausmo ir ypac varomios kojos smile.gif tai visgi gal ne visada reikia daryti taip kaip patogu? Man ir prisitraukimus patogu daryt islinkusia nugara arba itupstus su keliais isejusiais is po pedu bet visos zinome kad taip darydamos susivarysime nugara ir keliu sanarius smile.gif
Papildyta:
QUOTE(bamba @ 2015 09 14, 16:19)
gal netaip mane supratot, aš turėjau omeny ne tai, kad jūs teisyklingai bėgat ir nieko keist nereik, bet kad nebūtinai vienas vienintelis būdas yra teisingas. Tiesiog, kad nebijotumėt įvairiau pabandyt sau padėt, nebūtinai 'įsipraust' į vieno trenerio rėmus. Iš savo patirties žinau, kad nevisada gaunas daryt taip, kaip kažkas sako, atsirenki kas geriausiai veikia ir tinka.

suprantu jus 4u.gif bet vis tiek yra kazkokios bendros taisykles. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2015 09 14, 15:30)
suprantu jus  4u.gif bet vis tiek yra kazkokios bendros taisykles.  smile.gif

tai aišku yra. Pvz man atrodo nieks nesiginčytų, kad blogai bėgt kažkaip asimetriškai, susikūprinus ir daug kitų dalykų. Nors reik pripažint, aš neretai bėgu kūprindamasi per pečius, ko pasekoje skauda kaklą, bet nežinau kaip pataisyt, užsimirštu kaskart (gal kas turit patarimų??).

Yra daug labai gerų trenerių (netgi konkrečiai bėgimo), kurie kalba skirtingai apie bėgimo techniką (nu aišku viskas su protu, nieks nesiūlo akivaizdžiai žalingų dalykų). Bet nebūtinai kažkuris yra labai teisus ar neteisus.
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2015 09 14, 13:42)
Tai lankiau aš ir My hero ir Get fit'ą, man patinka paįvairint treniruotes, o ne tik bėgt, bet profesionalumo ten trūksta. Aišku, nesakau, kad visi patarimai nieko verti.

Kur čia lankote? [gal linką, arba į AZ - visai norėčiau, aš mėgstu sportuoti. Anksčiau jogą darydavau, jau gana gerai variau visai biggrin.gif , bet dabar vis neprisiruošiu. O ir šiaip, užkabino bėgimas. Va ir vaakre, tai jau kaip rašiau, lyg gerėja svaikata vakarop, o miestan grįžus tik pamačiau bėgionačius parkuose, ir pošlo, ir man reik biggrin.gif )

QUOTE(guodzik @ 2015 09 14, 15:58)
[...] As jau pradzioj pasakiau kad man skauda ciurnas, ta jauciu bet kokio ilgesnio ar trumpesnio begimo metu ir nuo pirstu as ir turiu omeny, kad begimas turi buti svelnesnis: pagalveles, pirstai o ne ant pirstu galiuku aisku begti  lotuliukas.gif Siandien vos paeinu kaip skauda ciurnas ir jei ir toliau taip begsiu, turesiu trauma  smile.gif [...]

Aš tai jūsų vietoj nueičiau pas kokį daktrą pasikonsultuot. Gal čia ir ne vien nuo bėgimo - nespėliosiu, bet aš tai nueičiau, dėl ramybės.

QUOTE(bamba @ 2015 09 14, 16:52)
tai aišku yra. Pvz man atrodo nieks nesiginčytų, kad blogai bėgt kažkaip asimetriškai, susikūprinus ir daug kitų dalykų. Nors reik pripažint, aš neretai bėgu kūprindamasi per pečius, ko pasekoje skauda kaklą, bet nežinau kaip pataisyt, užsimirštu kaskart (gal kas turit patarimų??).

Yra daug labai gerų trenerių (netgi konkrečiai bėgimo), kurie kalba skirtingai apie bėgimo techniką (nu aišku viskas su protu, nieks nesiūlo akivaizdžiai žalingų dalykų). Bet nebūtinai kažkuris yra labai teisus ar neteisus.

Dėl kūprinimosi - man padeda kai veidrody pamatau save sėdinčią suskikūprinus, ar kokį artimą žmogų. Va, net dabar rašant išsitiesiau. Kažkaip nu taip negražiai atrodo; o nuotraukose - žiaurus vaizdas. Bet ir man - tas kūprinimasisi dar nuo pradinių klasių atsiradęs. Čia jau gyvenimo kova su tom kuprom biggrin.gif - arba, reiktų gal sakyti pozityviai - reikia susidraugauti stuburu ten kaip nors, pamilt save, ir t.t. biggrin.gif
Žodžiu, suprantu jus.
Aš kai pavargstu bėgdama, jaučiu, kad imu kūprintis. - Ai, man padeda kai šalčiau (nusiimt džemperį biggrin.gif] - tada pasitempia organizmas, išsitiesiu visa.
Atsakyti
As irgi kuprinuosi ir man irgi skauda kakla, pecius, begdama stengiuosi atsipalaiduot bet jau kita trenere ir kinezeterapetas sake kad mano laikysena tokia kad as kazkaip galva iskeliu ir istempiu i prieki doh.gif. Lb reikia save kontroliuoti.
O del mano ciurnu, man jas skauda tik begant arba po begimo. Is pradziu galvojau batai, nusipirkau gerus batus-tas pats. Visgi bus begimo technika.
Atsakyti