Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XVIII

QUOTE(ataka26 @ 2016 02 24, 22:51)
Kai tik turėsiu laiko pakomentuosiu smile.gif vienintelis dalykas kas ,,Iš visis sveikatos" bėgti nereikia niekur smile.gif greičiui lavinti trumoai 5km mankšta atkarpos 5×100m 5×200m 90-80%jėgos 200-300m labai lėto bėgimomar ėjimo, galima žiūrėti pagal pulsą (žemiau darbinio na maždaug 150-160) ir vėl kartojam. Po pagreitėjimų dar keli km
intervalai. Tai 2km apšilimas po to pvz 1km 70-80% jėgos arba artimam varžybų tempui,1km normalus bėgimas arba lėtas (arba kol pulsas stabilizuosis) ir vėl 1km greičiau ir taip kokiu 3-4k. Na maždaug taip smile.gif čia daug variacijųbgalu būti, nuo to kokiom distancijom rošiesi, kiek liko laiko iki varžybų daug niuancų smile.gif

Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
o max puslą skaičiuot pagal amžiaus formules reikėtų ar pagal realius parodymus? mano realiai maximumas 197 (tiek daugiausiai esu mačius bėgant į kalną), pagal formules tai smarkiai mažiau priklauso
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2016 02 25, 08:00)
o max puslą skaičiuot pagal amžiaus formules reikėtų ar pagal realius parodymus? mano realiai maximumas 197 (tiek daugiausiai esu mačius bėgant į kalną), pagal formules tai smarkiai mažiau priklauso

neskaičiuoju, nes tai tik atskaitos taškas ta formulė, nes vienas žmogus prie 160 pulso jaučiasi blogai , kitas ramiai sau dirba smile.gif tai labai priklauso kaip širdelė pasiruošusi, aukšto meistriškumo sportininkams sunku pulsa dakelti ir iki 170, būna kojos jau nebepasikelia bėgant o pulsas 165 smile.gif tad čia skirtingos ribos smile.gif asmeniškai žinau prie kokio pulso kaip jaučiuosi, pagal save žinau kada esu aukšto intensyvumo zonoje , kada darbinėje smile.gif Bet norint treniruotę širdelę ir jos sistemą pulsas ne daugiau 160 turi būti smile.gif kylant jam pradeda dirbti kitos sistemos smile.gif kai sugebi išbenkti 5km nepakėlus pulsą daugiau kaip 165 reiškias širdutės raumenukas yra paruoštas didesniam darbui smile.gif Turiu kolega kuris buvo vienas iš pirmų lietuvos maratonininkų vyrų patekusių į olipiada , tai jis nepripažysta jokių pulsometrų ir sako reikia bėgti taip kaip jautiesi smile.gif
Atsakyti
kaip idomu. o tai kaip reik savo formą gerint, greitį didint jei visada bėgi iki 160? čia gi gan lėtai (na bent man gaunas). Aš įsivaizduoju, jei treniruojies vien lėtai, tai rezultate negreitėji, o per ilgą laiką tik lėtėji. Arne?
aš pulso iki 165 nepakėlus abejoju ar 5km išbėgčiau. Nu išbėgsiu aišku, bet per kokias 36-38min gal unsure.gif O tai kaip man treniruotis reiktų? Aš pulso nežiūrėjau daug metų, tik šią vasarą nusipirkau laikrodį, tai vat ir atsirado minilonas klausimų
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2016 02 25, 09:49)
kaip idomu. o tai kaip reik savo formą gerint, greitį didint jei visada bėgi iki 160? čia gi gan lėtai (na bent man gaunas). Aš įsivaizduoju, jei treniruojies vien lėtai, tai rezultate negreitėji, o per ilgą laiką tik lėtėji. Arne?
aš pulso iki 165 nepakėlus abejoju ar 5km išbėgčiau. Nu išbėgsiu aišku, bet per kokias 36-38min gal unsure.gif  O tai kaip man treniruotis reiktų? Aš pulso nežiūrėjau daug metų, tik šią vasarą nusipirkau laikrodį, tai vat ir atsirado minilonas klausimų

tai greičiui yra skirtos greičio treniruotės ir intervalinės smile.gif neefektyvu kiekviena treniruotę bandyti distanciją bėgti arti savo varžybinio laiko smile.gif vieną savaitę daryk intervalinę reiktų kitą savaitę greičio smile.gif na čia nuo kiek dirbti kartų per savaitę priklauso smile.gif bet jai darai intervalinę artimiausia tik po 4d tokai pati gali būti kaip ir greičio smile.gif Mūsų bėgimo kokybė gėrėja kai organizmas atsigauna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2016 02 25, 09:59)
tai greičiui yra skirtos greičio treniruotės ir intervalinės smile.gif neefektyvu kiekviena treniruotę bandyti distanciją bėgti arti savo varžybinio laiko smile.gif vieną savaitę daryk intervalinę reiktų kitą savaitę greičio smile.gif na čia nuo kiek dirbti kartų per savaitę priklauso smile.gif bet jai darai intervalinę artimiausia tik po 4d tokai pati gali būti kaip ir greičio smile.gif Mūsų bėgimo kokybė gėrėja kai organizmas atsigauna smile.gif

tai pvz jeigu kartą per savaitę bėgsiu intervalus arba tempo bėgimą, o likusias dienas bėgiosiu lėtai, palaikydama max 160, tai rezutate gerės forma?
aš bėgioju visada greičiau negu reikėtų. Išbėgu, velkuosi lėtai, vidury bėgimo puolu į depresiją, kad niekada negalėsiu greičiau bėgt, tada greitinu, keliu tempą likusią treniruotės dalį ir grižtu su pulsu arti maximalaus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2016 02 25, 10:03)
tai pvz jeigu kartą per savaitę bėgsiu intervalus arba tempo bėgimą, o likusias dienas bėgiosiu lėtai, palaikydama max 160, tai rezutate gerės forma?
aš bėgioju visada greičiau negu reikėtų. Išbėgu, velkuosi lėtai, vidury bėgimo puolu į depresiją, kad niekada negalėsiu greičiau bėgt, tada greitinu, keliu tempą likusią treniruotės dalį ir grižtu su pulsu arti maximalaus blush2.gif

Sakykim taip Pirmadieni bėgu 10km įprastu tempus (160-165 pulsas)
Antradienį 10 km įprastai
Trečiadienį tempo arba intervalinė
Laisva diena
Penktadieni 10km
Šeštadienį ilgoji treniruotė 12-15km smile.gif

Na įvairių yra metodikų , visi prisitaiko sau smile.gif Kai dirbu prieš varžybas per savaitę būna 1 intervalinė, 1 tempo arba laktatinė (kai arti aerobinio slenkscio) viena ilgoji treniruotė smile.gif ir daugiau kitos įprastos km rinkimui smile.gif
Atsakyti
ačiū, na supratau plius minus. Aš žinau, kad teoriškai reikėtų savaitėj ir intervalus ir tempo daryt, bet žinau, kad man per daug būtų ir greit mesčiau viską ir vėl bile kaip bėgiočiau. Tai galvoju bent 1 rimtą treniruotę įpaišyt.
Kaip suprantu didžiausia mano klaida, kad per dažnai bėgu per sunkiai, dėlto esu pavargus ir dėl to negreitėju, frustruoju ir nesiilsiu, nes juk ir taip lėtai bėgu, Uždaras ratas.
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2016 02 25, 10:18)
ačiū, na supratau plius minus. Aš žinau, kad teoriškai reikėtų savaitėj ir intervalus ir tempo daryt, bet žinau, kad man per daug būtų ir greit mesčiau viską ir vėl bile kaip bėgiočiau. Tai galvoju bent 1 rimtą treniruotę įpaišyt.
Kaip suprantu didžiausia mano klaida, kad per dažnai bėgu per sunkiai,  dėlto esu pavargus ir dėl to negreitėju, frustruoju ir nesiilsiu, nes juk ir taip lėtai bėgu, Uždaras ratas.

nuolat bėgdama persunkiai organizmas neatsigauna, pastoviai daužai galva į lubas smile.gif Ji neatsistato organizmas jis paprasciausiai nesugeba dirbti efektyviai, tad tik vargini save ir tiek smile.gif o norimo rezultato reiks laukti ilgai smile.gif
Atsakyti
nu ką, išbandžiau atakos rekomenduotą 'tausojantį' bėgimą biggrin.gif įsijungiau, kad rodytų pulsą (paprastai laikrodyje nustatau, kad nematyt ir nežiūriu) ir bėgau. Truputį nusibodo kas porą min į tą laikrodį žiūrėt, dar nelengva su kalniukais buvo (miške bėgau, tai pora nedidelių neišvengiamų buvo), tai teko labai smarkiai lėtint ant jų. Nors iš įpročio mažiukus kalniukus noris tiesiog 5 dideliais žingsniais kuo skubiau peršokt, bet žiūrint į pulsą, tekdavo sustot po pusantro žingsnio biggrin.gif
nežinau ar rodys, bet čia matos kas man gavos, bėgimas ne super greitas, ko ir galima buvo tikėtis
http://www.movescoun...es/move94721818
Atsakyti
bamba į kalniukus gali pagreitėt tikrai nepakenks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2016 02 25, 18:00)
bamba į kalniukus gali pagreitėt tikrai nepakenks smile.gif

aš lėtinau biggrin.gif nes norėjau išbandyt tą iki 160 režimą. Kitą kart reiks gal netaip griežtai bandyt
Atsakyti