Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XVIII

Bamba,

Dabar belygindama skalbinius biggrin.gif susimąsčiau - o kaip prieš tuos 10 metų jūs pati bėgimu susidomėjot?
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2015 11 07, 20:34)
Bamba,

Dabar belygindama skalbinius  biggrin.gif susimąsčiau - o kaip prieš tuos 10 metų jūs pati bėgimu susidomėjot?

nu net nežinau kaip, nebeprisimenu. Tai toks ten ir bėgimas buvo, berods dar mokykloj mokiaus kai pirmus kartus išbėgau, nebuvo ką veikt gal, kažkur girdėjau gandus kad sportas sveika, ir kažkaip išbėgdavau gal kartą į porą savaičių ar kartą per mėnesį biggrin.gif
reguliariai ir pot daugiau bėgioju gal kokius 6 metus g.gif
Papildyta:
QUOTE(rastafarinas @ 2015 11 07, 18:48)
- Ir juokinga, aišku  biggrin.gif , ir suprantama. Prieš 10 metų "gūduma", tskanat, ant "šio kanto' buvo.
- Tai čia gal ir nieko? Kaip sako čia viena trenerė Kaune, "reik bėgt, kad būtų smagu" - toks kriterijus.  smile.gif

aš ir dabar kai atvažiavau asvejoj 56km bėgt, kažkaip nejaukiai jaučiaus, tipo čia rimti sportininkai, o aš prie ko??? tai dariau vaizdą, kad pro šalį einu, iki paskutinės minutės kažkur pakampėse prieš startą tryniaus lotuliukas.gif

dėl smagumo sutinku. Aš nesportininkė, bėgu, nes tada geriau jaučiuos ir galiu daug nesamonių valgyt biggrin.gif
Papildyta:
aj prisiminiau dar dėl to 'užsikabinimo' bėgimu. Vienu metu buvau ant aerobikos pasinešus, kai pradėjau studijuot lankiau stepą ir pan užsiemimus, bėgiojau mažai ir labai retai. Tada įstojau magistrantūrą užsienyje, ten nebuvo nei pinigų nei galimybių į sporto klubą eit, o to aerobinio krūvio, prakaitavimo, padūsimo trūko kaip narkotiko. Tai vat ir pradėjau reguliariai bėgt.
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2015 11 07, 21:58)
[...]

aš ir dabar kai atvažiavau asvejoj 56km bėgt, kažkaip nejaukiai jaučiaus, tipo čia rimti sportininkai, o aš prie ko??? tai dariau vaizdą, kad pro šalį einu, iki paskutinės minutės kažkur pakampėse prieš startą tryniaus lotuliukas.gif

dėl smagumo sutinku. Aš nesportininkė, bėgu, nes tada geriau jaučiuos ir galiu daug nesamonių valgyt biggrin.gif
Papildyta:
aj prisiminiau dar dėl to 'užsikabinimo' bėgimu. Vienu metu buvau ant aerobikos pasinešus, kai pradėjau studijuot lankiau stepą ir pan užsiemimus, bėgiojau mažai ir labai retai. Tada įstojau magistrantūrą užsienyje, ten nebuvo nei pinigų nei galimybių į sporto klubą eit, o to aerobinio krūvio, prakaitavimo, padūsimo trūko kaip narkotiko. Tai vat ir pradėjau reguliariai bėgt.

Mokykloje menu ir aš bėgau, bet sporbai prasti buvo [tada tik tie sunkūs su guminiu padu, turbūt 1 kg svorio lotuliukas.gif ] - tai ėmė kaulą maust blauzdos, mečiau kažkaip biggrin.gif Paskui tik Univere buvo sporto "juodoji skylė" biggrin.gif
O dėl tų nesąmonių tai - aha - kaip ir motyvuoja. Tai vakar šokoladinį pyragą kepiau. Bet po pietų buvo, tai laukiau šiandienos, kad kuo labiau iš ryto / pietus jį valgyt [nu, ne ant vakaro] doh.gif kentėjau, žodžiu.
Su Asveja jo smile.gif . Jau kaip suprantu - apskritai tokių situacijų, ne vien bėgime. Toks kai nieko nepažįsti, tai vaikštai ale " "busy", toks lotuliukas.gif Ir būna smagu su kuo rast bendrą kalbą, bent jau man biggrin.gif
O tavo atveju, tai 10 metų - jau nemažai [švelniai tariant]. Tai tu čia esi labai jau "rimta sportininkė" [56 km vien ką sako !]

Gerai tas krūvis, sportinis.

- Smagu čia pas jus temoj drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Carlin @ 2015 11 06, 15:02)
pirkau dabar naujus batus, nes su senaisiais jau 1000 km prisukau, galvoju reik atsinaujinti. Tai prieš perkant nusprendžiau pėdos testą pasidaryt - bėgi basomis kojomis ant bėgimo takelio, tave filmuoja ir paskui sulėtinus žiūri kaip dedi kojas. Ir ką - kai pamačiau kaip mano kairė koja leidžiasi ant žemės net skauda pasidarė  doh.gif čiurna lūžta į vidinę kojos pusę... o dešinė koja kuo puikiausia, kaip iš vadovėlio biggrin.gif greičiausiai kažkada turėtų kairės kojos raisčių patempimo pasekmė smile.gif o gali būti ir įgimta. Taip, kad visai normalu čia su ta asimetrija.

O tai kas iš to, kad pamatai, kad koja ne taip leidžiasi? Pataisyt tą galima at batus pritaikyt?

QUOTE(bamba @ 2015 11 07, 17:03)
.... Bėgau plius minus 5:30 tempu vidutiniškai, ir galvojau apie liusę kuri 5 min/km bėgo ir sako nesunku. Nežinau ar aš neformoj ar trasa per mišką savo daro, bet man nebuvo lengva. Nu netai kad griūk negyvas, bet tikrai malonumo jokio schmoll.gif Galvoju kaip čia treniruotis kad 10km greičiau bėgt išmokt, programos gal kokios pasiieškot kur konkrečiam laikui pasiruoši unsure.gif

Tai faktas, kad miške lėčiau bėgasi. Lyg žiūrėjau šito bėgimo rezultatus, tai merginos, su kuriom tada panašiai 10 km atbėgom, šįkart lėtesniu tempu 5 km bėgo. O ir lengva man nebuvo smile.gif

Aš dabar kartą per savaitę einu su viena grupe vakarais Verkių parke pabėgiot. Labai įdomus jausmas tamsiam miške lakstyt (su galvos lempom pasišviečiam).
Atsakyti
Sveikos begikes,kokius begimo batus rekomenduotumet,jei vis gi ziema ateis biggrin.gif, striuke is sportdirect parsisiunciau,tai pilnai uzteks,nes dabar net per silta gerokai,o vat su kedais nezinau:)
Atsakyti
QUOTE(linete33 @ 2015 11 10, 21:09)
Sveikos begikes,kokius  begimo batus rekomenduotumet,jei vis gi ziema ateis biggrin.gif, striuke is sportdirect parsisiunciau,tai pilnai uzteks,nes dabar  net per silta gerokai,o vat su kedais  nezinau:)

Siųlau palaukt žiemos. Aš irgi renkuosi kedus žiemai rudenį - vis per gūdžią žiemą įsivaizduoju. smile.gif Ir vis prašaunu. Tai dabar guli spintoj nepanaudoti sportbačiai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyty: 11 lapkričio 2015 - 00:34
Kiek teko begiot per pusnis ir speigus (prie -15), zieminiams kedams tureciau tik viena reikalavima, kad neperslaptu, jokiu pasiltinimu tikrai nereik.
Atsakyti
QUOTE(VėjoVaikas @ 2015 11 11, 12:00)
Kiek teko begiot per pusnis ir speigus (prie -15), zieminiams kedams tureciau tik viena reikalavima, kad neperslaptu, jokiu pasiltinimu tikrai nereik.

ir jie su spec. padu būna, taip? kad nepaslyst?
Atsakyti
QUOTE(VėjoVaikas @ 2015 11 11, 12:00)

pasiltinimo tai tikrai nereik,o kaip su padu,kad neapsivozt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2015 11 09, 13:45)
O tai kas iš to, kad pamatai, kad koja ne taip leidžiasi? Pataisyt tą galima at batus pritaikyt?

batus pritaikyt. Nes jei batai netinkami, kas mano atveju buvo su pirmaisiais batais, apkrova tenka ne ten kur reikia, todėl man po ilgesnių distancijų (daugiau nei 10 km) pradėdavo įkyriai skaudėt būtent kairės kojos kelio sąnarį.
Papildyta:
QUOTE(linete33 @ 2015 11 11, 14:28)
pasiltinimo tai tikrai nereik,o kaip su padu,kad neapsivozt biggrin.gif

būna spec batai su tokiais kaip spygliukais pade (ale kaip žieminėse dygliuotose padangose biggrin.gif), pati žiūrinėjausi nesenai, bet prisiminus kiek pernai pas mus sniego buvo ir įvertinus sinoptikų prognozes šiai žiemai, nusprendžiau, kad man jų nereik. Bet aš aišku bėgioju šaligatviais, kurie net ir esant sniegui yra valomi. Jei bėgiočiau miškais, gal pasvarstyčiau apie tokius rimčiau g.gif

o vat neperšlampamų tai norėčiau, nes ir lietui lyjant tokie praverstų.
Atsakyti
QUOTE(Carlin @ 2015 11 11, 16:04)
batus pritaikyt. Nes jei batai netinkami, kas mano atveju buvo su pirmaisiais batais, apkrova tenka ne ten kur reikia, todėl man po ilgesnių distancijų (daugiau nei 10 km) pradėdavo įkyriai skaudėt būtent kairės kojos kelio sąnarį.
Papildyta:
būna spec batai su tokiais kaip spygliukais pade (ale kaip žieminėse dygliuotose padangose biggrin.gif), pati žiūrinėjausi nesenai, bet prisiminus kiek pernai pas mus sniego buvo ir įvertinus sinoptikų prognozes šiai žiemai, nusprendžiau, kad man jų nereik. Bet aš aišku bėgioju šaligatviais, kurie net ir esant sniegui yra valomi. Jei bėgiočiau miškais, gal pasvarstyčiau apie tokius rimčiau  g.gif

o vat neperšlampamų tai norėčiau, nes ir lietui lyjant tokie praverstų.

bet kur tun neperslampamu rast lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linete33: 11 lapkričio 2015 - 18:05
QUOTE(linete33 @ 2015 11 11, 18:05)
bet kur tun neperslampamu rast  lotuliukas.gif

man va tokie neperšlampami visai patiktų biggrin.gif
http://www.amazon.co...g/dp/B005CFUW9M

čia didesnis dydis būna gera kaina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carlin: 12 lapkričio 2015 - 08:46