Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XVIII

QUOTE(Carlin @ 2015 10 22, 16:56)
Pats paprasčiausias būdas paskaičiuot max pagal formulę - 220 - amžius.

aa, formules tai žinau, bet nepažistu nė vieno žmogaus kuriam atitiktų biggrin.gif lyg truputį tiksliau gaunas skaičiuojant pagal 207 – 0.7*(amžius) , bet irgi turbūt apytiksliai čia, bet man arčiau teisybės gavos.
aš bandžiau pagal šį testą nusistatyt: http://www.runnerswo...-max-heart-rate
bet kažkaip kreivai gavos, per vėlai pradėjau greitint, bet įtariu vistiek tas skaičius arti maximumo buvo.
jei trumpai tai testo esmė apšilimui prabėgi porą km, tada 400m greitini, kas 100 metrų padidini greitį ir paskutinis 100metrų jau turi būt iš visų jėgų kad jau šakiai. Didžiausias užfiksuotas skaičius turėtų būt maksimumas smile.gif tik aš ne ant takelio dariau, bet lauke.

man tai atrodo jei per metus ant tiek padidėjo tempas palaikant normalų puslą, tai čia didelis pasiekimas bigsmile.gif stebėsiu ir aš kaip keisis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 22 spalio 2015 - 19:02
QUOTE(rastafarinas @ 2015 10 22, 06:09)
Na ką, pasimatavau atsigulus.
Ir kokia mintis giimė- taigi pabėgi smarkiau, ar po kokių 5 km sustoji ir pasimtauoji su rankele ir laikrodžiu. Smalsumui, pradžiai tiks  smile.gif . Svarbu atsimint, kai bėgsiu.

pabandyk ryte pamatuot, tikrasis bazinis turi būt matuojamas tiką atsibudus. Pas normalius žmones jis žemiausias paroj. Aš matuojuos tiesiog atsigulus, nes ryte pas mane pašoka iki neaišku ko per sekundę, nes atsibundu nuo vaikų riksmo ir šoku iš lovos lotuliukas.gif

su rankele pasimatuot bėgant irgi geras ir veiksmingas būdas, žinau ne vieną žmogų kuris taip daro. Kai seniau irklavau aštunvietėj, mūsų treneris irgi taip mokė, padarom sprintą, tada jis nuima laiką, randi ant kaklo puslą ir skaičiuoji biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2015 10 22, 19:45)
pabandyk ryte pamatuot, tikrasis bazinis turi būt matuojamas tiką atsibudus. Pas normalius žmones jis žemiausias paroj. Aš matuojuos tiesiog atsigulus, nes ryte pas mane pašoka iki neaišku ko per sekundę, nes atsibundu nuo vaikų riksmo ir šoku iš lovos lotuliukas.gif

su rankele pasimatuot bėgant irgi geras ir veiksmingas būdas, žinau ne vieną žmogų kuris taip daro. Kai seniau irklavau aštunvietėj, mūsų treneris irgi taip mokė, padarom sprintą, tada jis nuima laiką, randi ant kaklo puslą ir skaičiuoji biggrin.gif

- Ok, pabandysiu.
- lotuliukas.gif
- drinks_cheers.gif
Atsakyti
šiandien bėgau pusmaratonį Rumšiškėse, paskutinis LBT etapas buvo. Kaip maloniai bėgosi, savo malonumui gavos visa distancija smile.gif
Dar susipažinau su startu pagal HANDICAP programą lotuliukas.gif paleidinėjo į trasą grupėmis, pradėjo nuo vyriausių, po kelių minučių jaunesni, kažkur dar vaikus įkišo, tai man teko pašalti prie starto 15min doh.gif kadangi pagal bėgimo standartus esu labai jauna, tai teko startduot pabaigoj biggrin.gif nežinau koks viso to tikslas, bet gal nori, kad visi finišuotų panašiu laiku (tai reikštų, kad aš turiu pusmaratonį nubėgt greičiau nei per 1:45 optimistai blin). Žodžiu lenkė mane tie 'pencininkai' į pabaigą netgi visu ratu (4 ratukai buvo). Aš su pačiais paskutiniais atbėgau, nepavyjau nė vieno žmogaus ir nepateisinau organizatorių lūkesčių lotuliukas.gif
Atsakyti
Merginos HELP, žiauriai skauda k.koja čiurnos srityje, patinę ties kulnu, čia po blėgimo taip. Sužeidimo nebuvo, užsidėjus aukštakulnius net galiu eiti nešlubuodama. Gal kuriai taip yra buvę.gal turit patirtį, norisi greičiau grįžti į " trasą". 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2015 10 25, 15:57)
šiandien bėgau pusmaratonį Rumšiškėse, paskutinis LBT etapas buvo. Kaip maloniai bėgosi, savo malonumui gavos visa distancija smile.gif
Dar susipažinau su startu pagal HANDICAP programą lotuliukas.gif paleidinėjo į trasą grupėmis, pradėjo nuo vyriausių, po kelių minučių jaunesni, kažkur dar vaikus įkišo, tai man teko pašalti prie starto 15min doh.gif kadangi pagal bėgimo standartus esu labai jauna, tai teko startduot pabaigoj biggrin.gif nežinau koks viso to tikslas, bet gal nori, kad visi finišuotų panašiu laiku (tai reikštų, kad aš turiu pusmaratonį nubėgt greičiau nei per 1:45 optimistai blin). Žodžiu lenkė mane tie 'pencininkai' į pabaigą netgi visu ratu (4 ratukai buvo). Aš su pačiais paskutiniais atbėgau, nepavyjau nė vieno žmogaus ir nepateisinau organizatorių lūkesčių lotuliukas.gif

Oho. įdomiai.
Ir, tai kiek jums metų? g.gif biggrin.gif [čia retorinis klausimas, nes aš kažkodėl manau, kad jums tikrai ne 20 biggrin.gif bet gal ir ne smile.gif ]

Fainai, kad malonumui prabėgot thumbup.gif

Aš tai 5nį - sau- nu taip fainai prabėgau: šilta, į galą ėmė lynot - toookia atgaiva! - ir tie lapai geltoni, vaizdai - pasaka...

- Bėgikės, o jūs kartais masažus kokius darotės? Nugarai, pvz. [dėl stuburo]? Kaip žinote, kad viskas ok su raumenim [nepersitempęs], ar pan.? Man šnd lyg perpūtė, bet jau po bėgimo gerokai doh.gif Nieko ypatingo, bet taip lyg skaudena paspaudus [ties mente], norisi išmasažuoti, kažkaip taip pasąmoniniai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 25 spalio 2015 - 21:59
QUOTE(rastafarinas @ 2015 10 25, 20:58)
Oho. įdomiai.
Ir, tai kiek jums metų?  g.gif  biggrin.gif  [čia retorinis klausimas, nes aš kažkodėl manau, kad jums tikrai ne 20  biggrin.gif bet gal ir ne  smile.gif  ]

Fainai, kad malonumui prabėgot  thumbup.gif

Aš tai 5nį - sau- nu taip fainai prabėgau: šilta, į galą ėmė lynot - toookia atgaiva! - ir tie lapai geltoni, vaizdai - pasaka...

- Bėgikės,  o jūs kartais masažus kokius darotės? Nugarai, pvz. [dėl stuburo]? Kaip žinote, kad viskas ok su raumenim [nepersitempęs], ar pan.? Man šnd lyg perpūtė, bet jau po bėgimo gerokai  doh.gif Nieko ypatingo, bet taip lyg skaudena paspaudus [ties mente], norisi išmasažuoti, kažkaip taip pasąmoniniai  biggrin.gif

nu ne 20, bet kad ten elitas skaitosi nuo 18 iki 40, tai vat visi tokie ir startuoja pabaigoj biggrin.gif Ir dar iki 40 man toli, tai ilgai teks nuskriaustai būt biggrin.gif
Pažiūrėjau, tai ir rezultatai parašyti ne pagal tiek, kiek užtrukom trasoj, o kiek laikrodis rodė, žodžiu mano tikras laikas + 18min lotuliukas.gif

aš nedarau nieko. Seniau jogą lankiau kažkada. Ar viskas gerai tai sprendžiu pagal tai ar neskauda. Gal kokiu tepalu patept padėtų, jei perpūtė g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 26 spalio 2015 - 07:23
QUOTE(bamba @ 2015 10 26, 07:18)
nu ne 20, bet kad ten elitas skaitosi nuo 18 iki 40, tai vat visi tokie ir startuoja pabaigoj biggrin.gif Ir dar iki 40 man toli, tai ilgai teks nuskriaustai būt biggrin.gif
Pažiūrėjau, tai ir rezultatai parašyti ne pagal tiek, kiek užtrukom trasoj, o kiek laikrodis rodė, žodžiu mano tikras laikas + 18min lotuliukas.gif

aš nedarau nieko. Seniau jogą lankiau kažkada. Ar viskas gerai tai sprendžiu pagal tai ar neskauda. Gal kokiu tepalu patept padėtų, jei perpūtė g.gif

- Rezultatų fiksavimas normaliai cool.gif - Motyvuoja !!! biggrin.gif

Ai tai pala - ten tipo pirmieji startavo ne-elitas, taip? Tie, kas nepapuola į tą 18-40? - Man tik berašant taip daėjo doh.gif Tai dabar ir tas pavadinimas aiškiau skamba, aną diena dar nesupratau wacko.gif

Dėl nugaros štai šnd jau gerai. Kažkaip matyt vakar tašę rankoj ne taip nešiau lotuliukas.gif biggrin.gif [bet šiaip rimtai, čia tik taip - na, juokingai atrodo biggrin.gif ]
Papildyta:
QUOTE(voras34 @ 2015 10 25, 20:19)
Merginos HELP, žiauriai skauda k.koja čiurnos srityje, patinę ties kulnu, čia po blėgimo taip. Sužeidimo nebuvo, užsidėjus aukštakulnius net galiu eiti nešlubuodama. Gal kuriai taip yra buvę.gal turit patirtį, norisi greičiau grįžti į " trasą". 4u.gif

O tai jums skauda, ar ne [nes paeinate]?
Jei skauda - tai viskas, laukiat, kol pagysit, arba dar geriau - pas daktarą rodytis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 26 spalio 2015 - 09:17
QUOTE(rastafarinas @ 2015 10 26, 10:19)

O tai jums skauda, ar ne [nes paeinate]?
Jei skauda  - tai viskas, laukiat, kol pagysit, arba dar geriau - pas daktarą rodytis.

Skauda ir patinę, jau išsiaiškinau- sausgyslės uždegimas, gydymas- ramybe, šaltis. būna dažniausiai nuo per didelio krūvio ( čia man netinka), arba- nuo bėgimo į kalną ( va tą tai dariau...), per didelė apkrova Achilui.. gaila, teks ilsėtis... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2015 10 26, 08:19)
- Rezultatų fiksavimas normaliai  cool.gif - Motyvuoja !!!   biggrin.gif

Ai tai pala - ten tipo pirmieji startavo ne-elitas, taip? Tie, kas nepapuola į tą 18-40? - Man tik berašant taip daėjo  doh.gif Tai dabar ir tas pavadinimas aiškiau skamba, aną diena dar nesupratau  wacko.gif

nu taip, pirma paleido vyriausius (virš 70 metų), palaukė kažkiek, tada 60 metų, atskirai dar vyrai, moterys su kažkiek minučių tarpai, tai ir susidaro laiko. O mus paleido po visų jau, nes mes gi pajėgiausi, elitas, visus pencininkus galim pavyt ir aplenk biggrin.gif o kad tie pencininkai pagerinti, kur pusmaratonius per 1:30 varo, o aš sraigė besivelkanti, kad ir jauna, tai niekam gi neidomu smile.gif

bet vistiek fainai, nauja patirtis. O tas laikas, koks parašytas, tai man giliai giliai dzin yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 26 spalio 2015 - 11:37
QUOTE(bamba @ 2015 10 26, 11:36)
nu taip, pirma paleido vyriausius (virš 70 metų), palaukė kažkiek, tada 60 metų, atskirai dar vyrai, moterys su kažkiek minučių tarpai, tai ir susidaro laiko. O mus paleido po visų jau, nes mes gi pajėgiausi, elitas, visus pencininkus galim pavyt ir aplenk biggrin.gif o kad tie pencininkai pagerinti, kur pusmaratonius per 1:30 varo, o aš sraigė besivelkanti, kad ir jauna, tai niekam gi neidomu smile.gif

bet vistiek fainai, nauja patirtis. O tas laikas, koks parašytas, tai man giliai giliai dzin yra.

Ai tai liuks smile.gif . - Išvis būt toks maratonas / bėgimas fainas, kur pavieniui visi po miškus laksto. Pasigroži gamta sau, kur nors tolumoj kokį bėguolį pamatai biggrin.gif Bent jau man tai ta vienatvė bėgant yra, nu, itin jėga. smile.gif [nu ir kad gražu aplink būtų, čia must be biggrin.gif]

Voras - gykit, sveikit 4u.gif
Atsakyti
Dar pagalvojau, kad laikas ir man nėr itin svarbus. Dabar būt faina kada iki 20 km nubėgt, nu pradžiai ir 15kos gana (na taip kad jau užfiksuotai ir nesunkiai nubėgt smile.gif]. Bet čia jaučiu jau reikia kažkaip specialiai treniruotis, sistemą turėt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 26 spalio 2015 - 12:41