Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XVIII

rastafarine, tau nieks laikrodžio taip paprastai neišrinks smile.gif tu pagalvok kam jį naudosi, ar tik bėgimui? ar plaukioji pvz dar ar reik kad po vandeniu gyventų laikrodis? kiek laiko nori batarkė kad laikytų, ar reikia navigacijos tau? na čia kai gali maršrutą susidėti iš anksto ir jis tau sakys kur bėgt, kad nepasiklyst. Aš dar norėjau back home funkcijos, kur pasiklydus miške namo gražina. Išsirinkau suunto, o pirkau čia (jiems beja gali paskambint, ten labai draugiškai vaikinas viską papasakoja, su manim gal 20min prakalbėjo ir tikrai nieko neperša): http://www.aplenksav...n-white-hr.html

šiaip man labai patiko ir labai norėjau garmin forerunner laikrodžio wub.gif bet jame nebuvo navigacijos, batarkė per trumpai laikė ilgiems bėgimams. Bet gal tau užtektų? tu lyg ir ultrų miškuose nešliaužioji?

juostos atskirai nereik pirkti. Būna su laikrodžiu. Yra tokių laikrodžių, berods tomtomai ir gal dalis garminų (čia gal meluoju reiktų guglint), kur nereik juostos ir pulsą nuima nuo riešo, bet girdėjau, kad mažiau tikslūs ir grybauja. Nors čia irgi gali būt gandų lygyje, gal jau patobulėjo jie, keli metai kaip tokius parduoda.

QUOTE(liusė @ 2015 10 21, 08:22)
Nežiūriu, neturiu pulsomačio ir negalvoju jo įsigyt, nes gal išsigąsčiau savo pulso smile.gif O bėgau tai stebėtinai vienodu tempu (tik tie 2 km, kur buvo įkalnė ir nuokalnė buvo +-15 s, kiti buvo labai arti arba tiksliai 5 min/km), dargi laimėjau kažkokį prizą facebook'e, nes buvau tarp tiksliausiai atspėjusių savo būsimą rezultatą.

aš irgi išsigandau. Kol kas tiesiog bandau ignoruot, bet susimastau, kad viskas man gerai baigsis jei 3 val palaikau vidutiniškai 175 (su pakilimais iki 186) unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 21 spalio 2015 - 10:17
aš tokį garmin forerunner buvau išsirinkus: https://buy.garmin.c...prod122785.html
šitoj (forerunner) serijoj ir paprastesnių yra, reik žiūrėt pagal funkcijas, pats pigiausias berods net ir pulso nematuoja unsure.gif
bet suunto navigacijos funkcionalumas nugalėjo

garmine fainai, kad gražesnis ir kad automatiškau su endomondo sinkinasi.

va gal tokio užtektų tau, jis pigesnis ir su pulso juosta https://buy.garmin.c...prod129397.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 21 spalio 2015 - 10:47
QUOTE(bamba @ 2015 10 21, 10:17)
rastafarine, tau nieks laikrodžio taip paprastai neišrinks smile.gif [...]

QUOTE(bamba @ 2015 10 21, 10:35)
aš tokį garmin forerunner buvau išsirinkus: [url=https://buy.garmin.com/en-[...]

Paprastai tai kur čia tau, smile.gif biggrin.gif , bet kaip JAU padėjot 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Ne aš tai žalias esu visai, bet kaip suprantu, reikia, nes aš gal paronojikė, bet man ramiau būtų.
Ačiū ačiū ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2015 10 21, 10:35)
aš tokį garmin forerunner buvau išsirinkus: https://buy.garmin.c...prod122785.html
šitoj (forerunner) serijoj ir paprastesnių yra, reik žiūrėt pagal funkcijas, pats pigiausias berods net ir pulso nematuoja unsure.gif
bet suunto navigacijos funkcionalumas nugalėjo

garmine fainai, kad gražesnis ir kad automatiškau su endomondo sinkinasi.

Aš irgi rinkausi tarp šio garmino ir suunto. Kadangi po miškus nebėgioju ir navigacina nebuvo reikalinga, nugalėjo moteriškas faktorius - grožis biggrin.gif

Tai ką galiu pasakyt - užknisantia dalykas yra palydovų gaudymas. Nežinau kaip suunto, bet šis naujoje vietoje ilgai juos gaudo. Prie namų viskas puiku, iškart pasigauna, o naujam mieste ar kitoje vietoje bėgiojant reik luktert ar pirmą puskilometrį bėgt be palydovo. Dar senamiestyje ryšys trukinėja. Beeet, kiek daug komplimentų su juo gavau biggrin.gif pasirodo visai gražus ir kaip aksesuaras prie kasdienės apangos biggrin.gif

O dėl širdies darbo sekimo, tai pati kurį laiką bėgau nematuodama širdies darbo ir pirmą kart išbėgus su širdies darbo matuokliu išsigandau. Kadangi man rūpi mano sveikata, nenoriu susivaryt širdies, nes turiu vaikų biggrin.gif tai dabar griežtai seku širdies darbą ir kokiu 20% sumažinau bėgimo tempą. Tik per varžybas sau leidžiu bėgti vidutiniu 175 pulsu (mano max 186), paprastai bėgdama laikau 155. Ir kuo toliau, tuo labiau pastebiu rezultatą, nes pavyksta bėgti didesniu greičiu prie mažesnio pulso, vadinasi reikalai gerėja biggrin.gif gal kada ir pet varžybas pavyks pulsą išlaikyt iki 160 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Carlin @ 2015 10 21, 14:57)
Aš irgi rinkausi tarp šio garmino ir suunto. Kadangi po miškus nebėgioju ir navigacina nebuvo reikalinga, nugalėjo moteriškas faktorius - grožis biggrin.gif

Tai ką galiu pasakyt - užknisantia dalykas yra palydovų gaudymas. Nežinau kaip suunto, bet šis naujoje vietoje ilgai juos gaudo. Prie namų viskas puiku, iškart pasigauna, o naujam mieste ar kitoje vietoje bėgiojant reik luktert ar pirmą puskilometrį bėgt be palydovo. Dar senamiestyje ryšys trukinėja. Beeet, kiek daug komplimentų su juo gavau biggrin.gif pasirodo visai gražus ir kaip aksesuaras prie kasdienės apangos biggrin.gif

O dėl širdies darbo sekimo, tai pati kurį laiką bėgau nematuodama širdies darbo ir pirmą kart išbėgus su širdies darbo matuokliu išsigandau. Kadangi man rūpi mano sveikata, nenoriu susivaryt širdies, nes turiu vaikų biggrin.gif tai dabar griežtai seku širdies darbą ir kokiu 20% sumažinau bėgimo tempą. Tik per varžybas sau leidžiu bėgti vidutiniu 175 pulsu (mano max 186), paprastai bėgdama laikau 155. Ir kuo toliau, tuo labiau pastebiu rezultatą, nes pavyksta bėgti didesniu greičiu prie mažesnio pulso, vadinasi reikalai gerėja biggrin.gif gal kada ir pet varžybas pavyks pulsą išlaikyt iki 160 smile.gif

Jezau jau kaip apie širdį atsakomybę ir vaikus parašėt tai dar labiau reik man jo biggrin.gif
Nu ką, teks rinktis nuosekliai ir ramiai, yapč kaina tam sudisciplinuoja biggrin.gif

Taip, batarkė gerai, o iki ultrų tai čia man, - dar iki 'normalaus' lygio reik pakilt biggrin.gif , gal kokia bent 20 kada nubėgčiau [būt faina kitai vasarai planas].

Ačiū moterys 4u.gif Aiškėja vaizdas kažkoks jau.

Papildyta:
Carlin, o ko išsigandot? Per greit lėkėt?
Atsakyti
QUOTE(Carlin @ 2015 10 21, 13:57)

man kažkaip greit pagauna, aš tik 3 men teturiu jį, bet daug kur naudojau, varžybose, miškuose, visur gerai gaudo.

o kaip savo max sužinojai? aš didžiausias kokį esu mačius, tai 193. Bet nebandžiau pagal visas taisykles nustatinėt. Nors abejoju ar išspausčiau kažką daugiau.
Aš truputį abejoju ar labai kenksinga tas didelis pulsas. Tiek metų bėgu ir puikiai jaučiuos, tai gal viskas normaliai čia unsure.gif ar čia toks dalykas, kad gerai gerai ir viena dieną krenti ir vsio? biggrin.gif

man kad palaikyt pulsą apie 155, tempas juokingas būna, gal kilometras per 6:30 - 7 ar pan, tai susinervinu ir bėgu kaip norisi.
QUOTE(rastafarinas @ 2015 10 21, 14:54)
Nu ką, teks rinktis nuosekliai ir ramiai, yapč kaina tam sudisciplinuoja  biggrin.gif

tai jei reikalavimų didelių nėr, manau visi jie tau puikiai tiks. Jei finansai leidžia imk tą gražųjį garminą arba tą suunto ir nesuk galvos. Aš metus bandžiau aiškintis, gilintis, poto tiesiog nusipirkau iki galo taip ir neįsigilinus, taip galima iki pensijos nenusipirkti nieko lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 21 spalio 2015 - 17:20
QUOTE(bamba @ 2015 10 21, 17:16)

Na štai - jus paskaičiau, tai jau beveik ir galvoju, kad išsiversčiau be laikrodžio - vis tiek bėgsiu, kaip man smagiau lotuliukas.gif

Išvis, idealiausia būtų kad kas duotų išbandyt, gal pavyks, per tuos metus biggrin.gif rinkimosi.

Įdomu būtų prasitestuoti, nes mano pulsas toks apskritai didesni yra, tai va gal dėl to parūpo.
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2015 10 21, 16:56)
Na štai - jus paskaičiau, tai jau beveik ir galvoju, kad išsiversčiau be laikrodžio - vis tiek bėgsiu, kaip man smagiau  lotuliukas.gif

Išvis, idealiausia būtų kad kas duotų išbandyt, gal pavyks, per tuos metus  biggrin.gif  rinkimosi.

Įdomu būtų prasitestuoti, nes mano pulsas toks apskritai didesni yra, tai va gal dėl to parūpo.

man davė išbandyt polar laikrodį prieš du metus (blin dabar supratau, kad du metus rinkaus lotuliukas.gif ), bet aš nespėjau taip greit įkirsti ten į visas funkcijas, nu pažiūrėjau, kad kažkas veikia, viskas normaliai ir tiek. Nežinau kaip kiti, bet man reik laiko priprast prie tokių daiktų ir išsiaiškint kaip ką naudoti, o tada neradau laiko rimčiau paspaudinėt ir susidaryt nuomonės. Su suunto irgi pirmą savaitę kankinaus, jis man patikt pradėjo tik po kurio laiko.

tbėgimas man rodos teoriškai turėtų žemint pulsą? Tai gal tau į sveikatą.
mano pulsas kai guliu net 50 nesiekia. Kai bėgu mano galva vidutiniškai tai 180, nors lyg ir negriūnu dar. Per varžybas nežiūriu į pulsą, kad nesinervint ir nesuku galvos labai.
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2015 10 21, 18:07)
man davė išbandyt polar laikrodį prieš du metus (blin dabar supratau, kad du metus rinkaus lotuliukas.gif ), bet aš nespėjau taip greit įkirsti ten į visas funkcijas, nu pažiūrėjau, kad kažkas veikia, viskas normaliai ir tiek. Nežinau kaip kiti, bet man reik laiko priprast prie tokių daiktų ir išsiaiškint kaip ką naudoti, o tada neradau laiko rimčiau paspaudinėt ir susidaryt nuomonės. Su suunto irgi pirmą savaitę kankinaus, jis man patikt pradėjo tik po kurio laiko.

tbėgimas man rodos teoriškai turėtų žemint pulsą? Tai gal tau į sveikatą.
mano pulsas kai guliu net 50 nesiekia. Kai bėgu mano galva vidutiniškai tai 180, nors lyg ir negriūnu dar. Per varžybas nežiūriu į pulsą, kad nesinervint ir nesuku galvos labai.

biggrin.gif

Priminei - aš esu girdėjus, kad spaudimą mažina bėgimas. O pas mane spaudimas mažas būna, o pulsas - didokas. Va tokia baika gaunasi biggrin.gif
Nu einu matuotis pulso buitiškai, dabar net įdomu, koks jis bus atsigulus smile.gif

Atsakyti
Na ką, pasimatavau atsigulus.
Ir kokia mintis giimė- taigi pabėgi smarkiau, ar po kokių 5 km sustoji ir pasimtauoji su rankele ir laikrodžiu. Smalsumui, pradžiai tiks smile.gif . Svarbu atsimint, kai bėgsiu.
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2015 10 21, 15:54)
Carlin, o ko išsigandot? Per greit lėkėt?

Bėgau sau įprastu ritmu, o pulsas laikėsi visą laik 5-tone zonoje. Kai tuo tarpu tiek visa literatūra, tiek visi treneriai pataria 3-4 zonoj bėgiot. 5-ta nebent per varžybas.

QUOTE(bamba @ 2015 10 21, 17:16)
o kaip savo max sužinojai? aš didžiausias kokį esu mačius, tai 193. Bet nebandžiau pagal visas taisykles nustatinėt. Nors abejoju ar išspausčiau kažką daugiau.
Aš truputį abejoju ar labai kenksinga tas didelis pulsas. Tiek metų bėgu ir puikiai jaučiuos, tai gal viskas normaliai čia unsure.gif ar čia toks dalykas, kad gerai gerai ir viena dieną krenti ir vsio? biggrin.gif

man kad palaikyt pulsą apie 155, tempas juokingas būna, gal kilometras per 6:30 - 7 ar pan, tai susinervinu ir bėgu kaip norisi.

Pats paprasčiausias būdas paskaičiuot max pagal formulę - 220 - amžius.

Aš nežinau kenkia ar nekenkia bėgimas aukštu pulsu, o bet tačiau tiek literatūroje, tiek treneriai rekomenduoja bėgti palaikant 60-70% proc (nuo max pulso). Kiti atveju širdis priversta dirbti prie per didelių apkrovų.... Pažįstu nemažai rimtai sportuojančių (maratonai, triatlonai ir pan.), tai kažkaip visi pakankamai rimtai į šį reikalą žiūri...

Iš pradžių aš irgi kai pabandžiau pradėt bėgt bent 4-toje zonoje mano pace buvo apie 7, žiauriai nervino, nes iki tol varydavau 5,45 - 6 ir atrodo normaliai jausdavausi biggrin.gif bet va jau kuris laikas (kokie metai) stengiuosi sekti savo pulsą ir dabar kuo puikiaisiai pavyksta ir pace'u 6-6,10 palaikyt normalų širdies darbą. Vadinasi širdis grūdinasi biggrin.gif

Skaičiau visai nesenai vienos labai žinomos trenerės straipsnį, kad svarbiausi dalykai bėgime batai ir laikrodis. Jos visa teorija pagrįsta pulso sekimu ir širdies grūdinimu, pasak jos reikia labai daug laiko, kad įpratintum širdį dirbti normaliu rėžimu bėgant greit ir tam reikia nuoseklaus ir ilgo darbo. Pasak jos, tik taip nežalojamas organizmas. Gal yra ir kitų teorijų, kad pulsas nesvarbus, bet kažkaip neteko užtikt tokių.
Atsakyti
Carlin - kaip ačiū, kad formulę parašėt thumbup.gif
Su šridim rimta, vėl užmotyvavot mane smile.gif .
Man primena jogą - kai reikia sunkius pratimus daryti, bet kvėpuoti lygiai ir ramiai.
Taip ir gyvenime - ramiai, ramiai... drinks_cheers.gif

Ačiū už post'ą, man labai naudingas buvo 4u.gif
Atsakyti