dar norėjau paklausti, kada pradėti ruošti spenelius maitinimui - yra truputį įdubę. galvoju apie spenelių koreguoklį
Aš skaičiau apie tą daikčiuką - lyg tai reikia nešioti kelis valandas per dieną Bet kad man pvz nereikėjo - kas žino, ar LT yra kur pirkti?
aplamai, jeigu tik trupūti įdubę, vaikas žindymo metu juos turėtų ištraukt.
aplamai, jeigu tik trupūti įdubę, vaikas žindymo metu juos turėtų ištraukt.
kadangi po gimdymo krutines vaikiukas nenoriai eme, nes pupuliuku nebuvo ..tai sesele atnese paprasta stora plastmasini "ukola" kuriam nupjove gala..liepe prideti prie krutines ir traukti i save .. taip atseit susiformuotu pupuliukai (speneliai) ir nebus idube.. laaaabai skaudejo pora kartu pabandziau ..dazniau kruti davinejau..
o maitinti patinka net labai
QUOTE(jaunamamyte @ 2007 04 20, 18:51)
kadangi po gimdymo krutines vaikiukas nenoriai eme, nes pupuliuku nebuvo ..tai sesele atnese paprasta stora plastmasini "ukola" kuriam nupjove gala..liepe prideti prie krutines ir traukti i save .. taip atseit susiformuotu pupuliukai (speneliai) ir nebus idube.. laaaabai skaudejo pora kartu pabandziau ..dazniau kruti davinejau..
oj kaip baisu. ko tik žmones neprigalvoja
QUOTE(krika @ 2007 04 14, 09:57)
dar norėjau paklausti, kada pradėti ruošti spenelius maitinimui - yra truputį įdubę. galvoju apie spenelių koreguoklį
Aš naudojau spenelių koreguoklį Avent Niplette paskutiniais nėštumo mėn. po kelias val per dieną nešiodavau. taip pat kai gimė vaikas užsidėdavau prieš žindymą, kad suformuotų spenelį, o po to duodavau vaikui žįst. man tai padėjo. šiaip daiktas geras, bet labai brangus
Man labai anksti atsirado priešpienio, todėl visi sakė, kad daug pienelio turėsiu. taip ir buvo, iki 2jų mėnesių. Prasidėjo krizė, dukrytė 2 savaites nepriaugo svorio Taigi pediatrė pasiūlė primaitinti. taip ir padarėm.
Vianą kartą per parą daviau mišinuką. Žinoma duodavau dieną, žinau kad vakarinis maitinimas kažkiek lemia kitos dienos MP kiekį.
Nu ir jau 2 savaitės kaip MP visiškai atsigavo. Mažylė ir vėl priaugo svorio, ir vėl linksma (ji pas mane tikra šnekutė ). O mišinėlis guli spintelėje neliečiamas
Visom ramybės... Ir daug daug pienio
Vianą kartą per parą daviau mišinuką. Žinoma duodavau dieną, žinau kad vakarinis maitinimas kažkiek lemia kitos dienos MP kiekį.
Nu ir jau 2 savaitės kaip MP visiškai atsigavo. Mažylė ir vėl priaugo svorio, ir vėl linksma (ji pas mane tikra šnekutė ). O mišinėlis guli spintelėje neliečiamas
Visom ramybės... Ir daug daug pienio
turim ir mes problemu: mano maziui 3 savaites, vakar buvom pas gydytoja del slogos, tai ta proga ir pasisverem, ir man buvo sokas, kai vaikas per 3 savaites priaugo tik 130 gr. tai vat dabar ir nezinau ka daryti ir ka galvoti: ar jam per mazai pieno, ar jis per liesas ir reiks primaitinti su misiniu? nesinori visai to misinio, nes kas svarbiausia, vaikas tustinasi labai daznai (iki 6 kartu per para), slapinasi gausiai, daug miega, atrodo, kad viskas labai gerai, o svorio mazai. bandysim siandien issinuomoti svarstykles ir prakontroliuoti suvalgomo pieno kieki, o veliau bus matyt.
QUOTE(future @ 2007 04 26, 13:20)
turim ir mes problemu: mano maziui 3 savaites, vakar buvom pas gydytoja del slogos, tai ta proga ir pasisverem, ir man buvo sokas, kai vaikas per 3 savaites priaugo tik 130 gr. tai vat dabar ir nezinau ka daryti ir ka galvoti: ar jam per mazai pieno, ar jis per liesas ir reiks primaitinti su misiniu? nesinori visai to misinio, nes kas svarbiausia, vaikas tustinasi labai daznai (iki 6 kartu per para), slapinasi gausiai, daug miega, atrodo, kad viskas labai gerai, o svorio mazai. bandysim siandien issinuomoti svarstykles ir prakontroliuoti suvalgomo pieno kieki, o veliau bus matyt.
Žiurėk, kad kuo ilgiau valgytų iš tos pačios kruties - kad pasiektų ir riebesni pieną, kuris būna jau po pirmo liesesnio. O šiaip - jeigu jaučiasi gerai, ir tuštinasi taip pat, galit dar nepanikuot
dar labai nepanikuoju, nes mano mazius antra savo gimimo savaite viduriavo, kol nepradejom gert Gefilus, o paskui pasigavo siaubinga sloga, kuri tik dabar baiginejasi, todel galvoju, kad del siu priezasciu galejo ir nepriaugt svorio. o gal galit parasyti, kiek per para mazylis turetu suvalgyti pienuko? mes vakar nuo 18 val. iki sios dienos 9 val. ryto suvalgem 460g. valgom kas 2-3 val.
Papildyta:
Mane siek tiek neramina tai, kad vaikutis yra ypatingai ramus, verkia tik kai labai supyksta, pamaitintas jeigu neuzmiega gali visa valanda guleti sau vienas ir dairytis po kambari. Gal taip ir turi buti, bet kai pirmasis vaikas verkdavo ir diena ir nakti, tai palyginus atrodo, kad kazkas gali buti negerai, kai vaikas beveik niekada neverkia, jo nereikia nesioti ir supuoti, jam nuraminti uztenka paimti ant ranku ir su juo sau ramiai gali sedeti ir ziureti telika arba skaityti laikrascius.
Papildyta:
Mane siek tiek neramina tai, kad vaikutis yra ypatingai ramus, verkia tik kai labai supyksta, pamaitintas jeigu neuzmiega gali visa valanda guleti sau vienas ir dairytis po kambari. Gal taip ir turi buti, bet kai pirmasis vaikas verkdavo ir diena ir nakti, tai palyginus atrodo, kad kazkas gali buti negerai, kai vaikas beveik niekada neverkia, jo nereikia nesioti ir supuoti, jam nuraminti uztenka paimti ant ranku ir su juo sau ramiai gali sedeti ir ziureti telika arba skaityti laikrascius.
QUOTE(future @ 2007 04 27, 10:00)
jeigu labai neramu, tai konsultuokis su neurologu. o šiaip gi yra sakoma, kad jei vienas buvo toks, kitas vaikas bus kitoks tikiu, kad viskas yra gerai
QUOTE(future @ 2007 04 27, 10:00)
dar labai nepanikuoju, nes mano mazius antra savo gimimo savaite viduriavo, kol nepradejom gert Gefilus, o paskui pasigavo siaubinga sloga, kuri tik dabar baiginejasi, todel galvoju, kad del siu priezasciu galejo ir nepriaugt svorio. o gal galit parasyti, kiek per para mazylis turetu suvalgyti pienuko? mes vakar nuo 18 val. iki sios dienos 9 val. ryto suvalgem 460g. valgom kas 2-3 val..
Per parą vieno mėn kūdikis turi suvalgyti apie 600 g pienuko.
tai mes vakar suvalgem 660g