Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl ko nereikia nutraukti žindymo

žinai ką, dėl susijaudinimo, susirūpinimo, streso gali suspazmuoti raumenukai, kurie leidžia pieną bėgti iš kruties. Pienas jeigu ir prisgamins, nebėgs. Jums gal ir reikėjo to mišinuko - gal būt mamytei labiau, negu dukriukui - galėjai atsipalaiduoti ir nebejaudintis, kad ji yra alkana. O tada ir pienuks geriau bėga 
Ir dar atkreipk dėmesį kaip ji apžioja krutį - reikia, kad spėnelis būtų toli burnoj, kad apžiotu kuo daugiau kruties  Jeigu ims kitaip, sužaluos spėnelius - paprastai speneliai net po ilgo žindymo neturėtų skaudėt  ir tuolab kraujot 
žodžiu laikykites ir nenusimink

Natuke tai kad aš pirmom dienom tai nesijaudinau ir nestresavau. Galvojau taip užsimano dažniau pavalgyt, o ar man sunku wub.gif Bet dienos ėjo, o mažylė vis alkanesnė. Ir pradėjau jaust kad krūtinė tai tusčia (kai yra pieno krūtyje tai dar kaip jaučiasi)
O kad mažylė gabi ir jau klinikose apžiot išmoko gerai tai jau pirmą kartą kai valgėm seslės gyrė mirksiukas.gif
Bet taip manau nieko baisaus. Mišinuką duodu tik vieną kartą į parą (kai jaučiu kad esu visiškai "tusčia"), o šiaip vis dar pati maitinu, galima sakyti beveik pilnai thumbup.gif
Atsakyti
Krika, gal neužbrinkę, o siauri latakai? Tada su antru vaiku jie jau bus platesni.

Pailsėk būtinai, atsipalaiduok, tegul vyras nugarą pamasažuoja ypač tarpumentį, pašildyti krūtis, kad labiau atsipalaiduotų pienukas. Dar galima bandyti tiesiog su pliku vaikeliu prie pliko kūno pabūti, čia vis tokios priemonės pienukui atlaisvinti.

Jei krūtis labai pilna, tai reikia šiek tiek nutraukti pienuko (geriausia rankomis), kad vaikui būt lengviau apžioti.

Ladybird, o kam tu duodi to mišinuko kartą per parą? Jei iš tiesų truktų, tai truktų visada. O vakare tai normalu, kad dažnai prašo krūties, nes: 1. vakarienei pienas liesas, 2. Dėl lieso pieno dažiau nori žįsti 3. dažnas vakarinis žindimas užtikrina, kad kitą dieną pieno bus pakankamai.

Vakare įsikišdama su mišinėliu tu trukdai savo vaikui užsisakyti reikiamą pieno kiekį kitai dienai. Bet garantuoji, kad pamažu pereisit vien tik prie mišinėlių, kaip tu ir nori, nuo pusmečio jau ir nereikės žindyti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 06 balandžio 2007 - 16:47
QUOTE(Raideles @ 2007 04 06, 17:42)
Krika, gal neužbrinkę, o siauri latakai? Tada su antru vaiku jie jau bus platesni.

kad taip iš tavo lūpų Dievui į ausį bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2007 04 06, 15:17)
Ir dar atkreipk dėmesį kaip ji apžioja krutį - reikia, kad spėnelis būtų toli burnoj, kad apžiotu kuo daugiau kruties  ax.gif Jeigu ims kitaip, sužaluos spėnelius - paprastai speneliai net po ilgo žindymo neturėtų skaudėt g.gif ir tuolab kraujot g.gif
žodžiu laikykites ir nenusimink  rolleyes.gif
Kartais gerai apžioti paprasčiausiai nesigauna: mano dukrytės buvo maža burnytė, o mano speneliai gana dideli ir jai niekaip neišeidavo apžioti daugiau krūties schmoll.gif Taigi, tie speneliai buvo tiesiog iškandžioti ir pradėjo kraujuoti verysad.gif Maitinant sūnų, kurio burnytė buvo didesnė, tokių problemų nebuvo rolleyes.gif . Taip kad ne visada viską lemia technika, kartais koją pakiša fiziologija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brunhilda @ 2007 04 06, 19:34)
Kartais gerai apžioti paprasčiausiai nesigauna: mano dukrytės buvo maža burnytė, o mano speneliai gana dideli ir jai niekaip neišeidavo apžioti daugiau krūties schmoll.gif  Taigi, tie speneliai buvo tiesiog iškandžioti ir pradėjo kraujuoti verysad.gif  Maitinant sūnų, kurio burnytė buvo didesnė, tokių problemų nebuvo rolleyes.gif . Taip kad ne visada viską lemia technika, kartais koją pakiša fiziologija smile.gif

Bet tai išaugama. Net kai vaikas neišsižioja pavyzdingai (pvz. neiškiša liežuvėlio), reikia stengtis kuo giliau į burnytę įkišti krūtį. O mažos burnytės greitai tampa didelėmis burnomis wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 06 balandžio 2007 - 20:07
QUOTE(Raideles @ 2007 04 06, 20:40)
Bet tai išaugama. Net kai vaikas neišsižioja pavyzdingai (pvz. neiškiša liežuvėlio), reikia stengtis kuo giliau į burnytę įkišti krūtį. O mažos burnytės greitai tampa didelėmis burnomis wink.gif
Mano mažutei jau daugiau kaip pusę metų, bet ji man dar karts nuo karto nugraužia ir vis dėl tos pačios fiziologinės problemos verysad.gif Nepaisant viso šito nemalonumo mano dukrytė nė karto nėra ragavusi mišinuko. Aišku, dabar yra šiek tiek lengviau, nes ji išmoko greičiau pavalgyti, be to, pradėjo valgyti vaisines tyreles ir košes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brunhilda @ 2007 04 06, 19:59)
Mano mažutei jau daugiau kaip pusę metų, bet ji man dar karts nuo karto nugraužia ir vis dėl tos pačios fiziologinės problemos verysad.gif Nepaisant viso šito nemalonumo mano dukrytė nė karto nėra ragavusi mišinuko. Aišku, dabar yra šiek tiek lengviau, nes ji išmoko greičiau pavalgyti, be to, pradėjo valgyti vaisines tyreles ir košes smile.gif

Žinai, man atrodo, kad jei dar ir dabar nugraužia, tai jau ne dėl mažos burnos. Gal ji įprato nevisai taisyklingai žįsti? Gal kartais žinda kartu su speneliu ir apatinę lūpą ar liežuvėlį?
Bet tu vis tiek šaunuolė, kad ištvėrei pirmus mėnesius 4u.gif
Atsakyti
Ladybird, o kam tu duodi to mišinuko kartą per parą? Jei iš tiesų truktų, tai truktų visada. O vakare tai normalu, kad dažnai prašo krūties, nes: 1. vakarienei pienas liesas, 2. Dėl lieso pieno dažiau nori žįsti 3. dažnas vakarinis žindimas užtikrina, kad kitą dieną pieno bus pakankamai.

Vakare įsikišdama su mišinėliu tu trukdai savo vaikui užsisakyti reikiamą pieno kiekį kitai dienai. Bet garantuoji, kad pamažu pereisit vien tik prie mišinėlių, kaip tu ir nori, nuo pusmečio jau ir nereikės žindyti

Raideles Vat tas ir yra kad vakare ji ne dažniau prašydavo, o "kabodavo ant papo" valandą laiko ir nuo verksmo prieidavo prie isterijų doh.gif
O davus vakare mišinėlį, jau naktį MP prikaupia pakankamai, kad ji pavalgytų mirksiukas.gif Ir taip visai dienai, iki vakaro. Nors kai pasitaiko,kad vakare turiu pieno, mišinuko neduodu schmoll.gif
Ir jei bus karšta vasara, maitinsiu ilgiau nei puse metų ax.gif
Atsakyti
Na gerai, o kokių nors dar požymių, kad trūksta pieno buvo, kad nusprendei mišinio duoti? ax.gif
Atsakyti
Nu mažylės klykimas man pasirodė pakankamai svari priežastis duoti mišinėlį ax.gif tuo labiau, kad po to ji iškart užmigo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ladybird*** @ 2007 04 09, 22:13)
Nu mažylės klykimas man pasirodė pakankamai svari priežastis duoti mišinėlį ax.gif  tuo labiau, kad po to ji iškart užmigo wub.gif

Nepyk, bet tai tik dar kartą įrodo, kad ne tą literatūrą rijai, ir kad naujagimiui nesugebėjai duoti to, kas jam reikalingiausia ir geriausia schmoll.gif Pasiaiškinus atidžiau, išaiškėtų ir rėkimo priežastys, ir ką reikėjo daryti, bet tai jau praeitis. Tikiuosi, kad atrasi tą literatūrą, kurią reikėtų perskaityti, o ne skaitysi viską iš eilės. Šiais laikais, kai spausdinasi kas nori, iš tiesų nelengva atsirinkti. Jei norėsi, visada galiu padėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ladybird*** @ 2007 04 09, 23:13)
Nu mažylės klykimas man pasirodė pakankamai svari priežastis duoti mišinėlį ax.gif  tuo labiau, kad po to ji iškart užmigo wub.gif

vienintelės priežastis duoti mišinėlį - yra per mažas kūdikio svorio prieaugis. o klykti gali dėl: pilvo dieglių (iki 3 mėn. jie būna beveik visiems kūdikiams ir beveik visada būna būtent vakarais), nuovargio (irgi visada vakarais ), trinančių, spaudžiančių drabužėlių ir t.t. dėl visų tų pačių priežasčių vaikas ilgai "kabo" ant krūtinės. taigi, jei vaikas per mėnesį priaugo ne mažiau 500 g. - pieno jam tikrai pakanka, ir primaitinti tikrai nereikia. tai yra pati dažniausia jaunų mamyčių klaida. pirmiausia reikia pasverti ir įsitikinti, ar trūksta svorio. tai parašyta bet kokioje dėmesio vertoje literatūroje apie žindymą.
Atsakyti