Įkraunama...
Įkraunama...

Aliejus

QUOTE(regna @ 2011 02 02, 23:24)
Šaltmėte, 4u.gif ,gal galėtai plačiau pasidalinti ta graikiška patirtimi? 4u.gif

Atsiprašau, nemačiau klausimo anksčiau. Kas konkrečiai domina?
Esu gyvenusi su graikų šeima kelis mėnesius, ir dar su keliomis šeimomis artimai bendrauju jau nemažai metų. "Mano" graikai turėjo savo alyvmedžių giraitę ir spausdavo savo aliejų. Tiesą pasakius, tą Kretoje daro praktiškai visos šeimos.
Taigi, jie tą pirmo spaudimo super aukštos kokybės aliejų laikydavo statinėse tamsoje, semdavo tą aliejų ąsotėliais ir naudodavo jį vieną ir tą patį absoliučiai viskam: ir bulvyčių "free" kepimui, ir salotoms, ir padažams ir viskam kitam kam reikia aliejaus. O kaip žinia, graikai daugiausia alyvuogių aliejaus per capita suvartojanti tauta. Ir mažiausiai širdies ligomis serganti.

QUOTE(Jolirta @ 2011 02 07, 23:10)
Pasidalinkit kur vilniuje isskyrus pc perkate aliejus. Big pastebejau nauja parduotuve aliejus. Gal jau teko pirkti?

Perku "Užupio krautuvėje" 3 arba 5 l graikiško alyvuogių aliejaus kanistrus, nes taip pigiau nei pirkti pvz. po litrą. Užtenka ilgam.
Anksčiau atsiveždavau iš GR. Dabar jau gerus metus nebuvau, tai nėra kaip atsivežti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 08 vasario 2011 - 14:33
QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 02 08, 14:32)
Atsiprašau, nemačiau klausimo anksčiau. Kas konkrečiai domina?
Esu gyvenusi su graikų šeima kelis mėnesius, ir dar su keliomis šeimomis artimai bendrauju jau nemažai metų. "Mano" graikai turėjo savo alyvmedžių giraitę ir spausdavo savo aliejų. Tiesą pasakius, tą Kretoje daro praktiškai visos šeimos.
Taigi, jie tą pirmo spaudimo super aukštos kokybės aliejų laikydavo statinėse tamsoje, semdavo tą aliejų ąsotėliais ir naudodavo jį vieną ir tą patį absoliučiai viskam: ir bulvyčių "free" kepimui, ir salotoms, ir padažams ir viskam kitam kam reikia aliejaus. O kaip žinia, graikai daugiausia alyvuogių aliejaus per capita suvartojanti tauta. Ir mažiausiai širdies ligomis serganti.
Perku "Užupio krautuvėje" 3 arba 5 l graikiško alyvuogių aliejaus kanistrus, nes taip pigiau nei pirkti pvz. po litrą. Užtenka ilgam.
Anksčiau atsiveždavau iš GR. Dabar jau gerus metus nebuvau, tai nėra kaip atsivežti  verysad.gif

gal issitartumet kokia kainyte, kitam miesto gale, bet gal verta smile.gif. Dekui.
O aliejus parduotuve tai tas pats nekaip apsnekamas rudugys, siandien suzinojau.
Atsakyti
QUOTE(Jolirta @ 2011 02 08, 15:48)
gal issitartumet kokia kainyte, kitam miesto gale, bet gal verta smile.gif. Dekui.
O aliejus parduotuve tai tas pats nekaip apsnekamas rudugys, siandien suzinojau.

Tiksliai neprisimenu, bet berods 110 Lt - 5 L buvo paskutinį kartą, kai pirkau.
Taigi, gaunasi 22 lt/litras, kai šiaip PC tokios pačios kokybės graikiškas alyvuogių aliejus kainuoja 19-20 Lt /0,5 litro. Taigi, tikrai verta važiuoti į kitą miesto galą (man irgi). Tiesa, antra "užupio krautuvė" neseniai atsidarė Dominikonų gatvėje, t.y. senamiesty, tai bent jau man ten patogiau dabar, nes dirbu ne taip toli.
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 02 08, 17:12)
Tiksliai neprisimenu, bet berods 110 Lt  - 5 L buvo paskutinį kartą, kai pirkau.
Taigi, gaunasi 22 lt/litras, kai šiaip PC tokios pačios kokybės graikiškas alyvuogių aliejus kainuoja 19-20 Lt /0,5 litro. Taigi, tikrai verta važiuoti į kitą miesto galą (man irgi). Tiesa, antra "užupio krautuvė" neseniai atsidarė Dominikonų gatvėje, t.y. senamiesty, tai bent jau man ten patogiau dabar, nes dirbu ne taip toli.

dekoju, manau tikrai verta wink.gif.
Tikiuosi,galiojimas ilgas, nes namie viena valgytoja smile.gif. Tai metams aliejaus, jei ne ilgiau smile.gif
Atsakyti
Naudoju tik alyvuogiu alieju kuri is i italijos parveza vyras
Atsakyti
Naudojam alyvuogių aliejų.
Seniau , kai būdavo galimybė, parveždavo iš Ispanijos, Italijos aliejaus...Dabar paskutiniu metu tiesiog perkame parduotuvėje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 02 08, 14:32)
Taigi, jie tą pirmo spaudimo super aukštos kokybės aliejų laikydavo statinėse tamsoje, semdavo tą aliejų ąsotėliais ir naudodavo jį vieną ir tą patį absoliučiai viskam: ir bulvyčių "free" kepimui

Tradicijos sunkiai keičiasi.. smile.gif Bet alyvuogių aliejus, kad ir aukščiausios kokybės, netinka bulvytėms kepti.. Ilgam ir aukštos temperatūros kepimui (gruzdinimui) geriausi: žemės riešutų, sojų, kukurūzų, saulėgrąžų rafinuoti aliejai. Jie mažiau transformuojasi dėl karščio ir mažiau kenkia kepenims.
Alyvuogių aliejų geriausia naudoti nešildytą salotoms, įpilti šlakelį į jau paruoštą patiekalą, arba trumpam kepimui, kad prarastų kuo mažiau savo gerųjų savybių..
Atsakyti
Naudoju alyvuogiu alieju, perku Vynotekoje smile.gif
Atsakyti
Kur Kaune perkate alieju? isskyrus pc centrus
Atsakyti
Aš kadangi gyvenu Graikijoje, tai mes naudojame naminį alyvuogių aliejų visur ir visada. Draugo tėvai tyri savo alyvuogių lauką, tad patys spaudžia aliejų, kurio kokybė tikrai gera. O šiaip Lietuvoje kai gyvenau, tai tiesiog pirkdavau iš parduotuvės kokį geresnį kainos ir kokybės santykį atitinkantį aliejų.
Atsakyti
QUOTE(Inga__ @ 2011 03 19, 15:19)
Aš kadangi gyvenu Graikijoje, tai mes naudojame naminį alyvuogių aliejų visur ir visada. Draugo tėvai tyri savo alyvuogių lauką, tad patys spaudžia aliejų, kurio kokybė tikrai gera. O šiaip Lietuvoje kai gyvenau, tai tiesiog pirkdavau iš parduotuvės kokį geresnį kainos ir kokybės santykį atitinkantį aliejų.

Inga_, 4u.gif

O,gal galėtum pasidalinti,kokį aliejų tekdavo pirkti lt.

jaučiu,kad palyginus su nadojamu graikijoje,skiriasi,kaip diena ir naktis su aliejumi lt.

Atsakyti
QUOTE(obelele @ 2011 03 19, 12:27)
Kur Kaune perkate alieju? isskyrus pc centrus

as perku Mole specialioje alieju parduotuveje ( nepamenu kaip vadinasi). Kiek pirkau, dar nenusivyliau. Pasirinkimas didelis, pilsto pageidaujamais kiekiais. Tik ju sertifikatu dar nestudijavau - vis nebuvo laiko. Tai nzn kaip del ekologiskumo.
Atsakyti