Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(Emma Goldman @ 2015 09 25, 16:42)
Man dar kliūna, kad gelbėjami labai seni, arti vaivorykštės šalies šunys. Geriau tas lėšas jaunam perspektyviam augintinio gydymui ir reabilitacijai panaudoti.


na čia jau etikos klausimas... ar galima pasmerkti gyvūną mirčiai vien dėl to, kad jis jau senas? ir nuo kada skaityti gyvūną senu? pvz 6 metų šuo dar jaunas, o jau 7 nebe? aš tikrai pritariu migdymui gyvūno kuris akivaizdžiai kankinasi gyvendamas, visais kitais atvejais manau gyvūnas turi teisę į gyvenimą
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 09 25, 16:48)
Kiek metų yra labai senas ?

12-16.
Atsakyti
QUOTE(Emma Goldman @ 2015 09 25, 16:54)

Na,16 gal jau ir tikrai senas,bet...ar jis kaltas ,kad į senatvę tapo nereikalingas?Nežinau,man ranka nepakiltų .Aš šeimininkus užmigdyčiau.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 09 25, 17:07)
Na,16 gal jau ir tikrai senas,bet...ar jis kaltas ,kad į senatvę tapo nereikalingas?Nežinau,man ranka nepakiltų .Aš šeimininkus užmigdyčiau.

Man kiltų. Tegul ne vien etika valdo. Reikia vietos ir racionalumui.
Atsakyti
QUOTE(Emma Goldman @ 2015 09 25, 17:19)
Man kiltų. Tegul ne vien etika valdo. Reikia vietos ir racionalumui.


na sorry už palyginimą su žmonėm, bet tada gal ir senukus virš 80 metų naikinam? nes jokios naudos jau nebeduoda, tik užima vietą, kurią galėtų užleisti jaunimui? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2015 09 25, 17:26)
na sorry už palyginimą su žmonėm, bet tada gal ir senukus virš 80 metų naikinam? nes jokios naudos jau nebeduoda, tik užima vietą, kurią galėtų užleisti jaunimui?  unsure.gif

Adija su žmonėmis lygina. Aš apie šunis rašau. Kažkas savo kalės nenusaugo ir pradeda gyvybę, o kiti užbaigia. Ir tiek. Visur žmogaus rankų darbas.
Atsakyti
žodž...kaip toj pasakoj-senukus su rogutėm ir į mišką g.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 09 25, 17:52)
žodž...kaip toj pasakoj-senukus su rogutėm ir į mišką  g.gif

Tai ir veždavo. Islandai, esant maisto atsargų trūkumui, senius nuo olos mesdavo, o vaikus miške palikdavo. Kol krikščionybė neatėjo.
Atsakyti
QUOTE(Emma Goldman @ 2015 09 25, 17:34)
Adija su žmonėmis lygina. Aš apie šunis rašau.

Aš nelyginu,aš irgi apie šunis.Kas pasakys ,kad tas jaunas,perspektyvus kelių mėnesių šunelis po kelių metų neiškąs kažkam užpakalio ?Ir kodėl geras,ramus bet pasenęs šuo ,kurio šeimininkai svoločiai jį ištrenkė paleidę eit laukais, nusipelno ne ramios senatvės, o racionalaus pribaigimo g.gif ?
Na,arba mirė ar susirgo seno šuns šeimininkas,tas atsidūrė prieglaudoj,ir ką,šunį irgi migdyt?Normalų,socializuotą,dresuotą...bet gi senas ir vsio,utilizuojam,velniam jam lėšas skirt ir šert tokį neperspektyvų ?O koks yra perspektyvus g.gif ?Ką jis turi daryt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 25 rugsėjo 2015 - 17:46
QUOTE(adija5 @ 2015 09 25, 18:39)
Aš nelyginu,aš irgi apie šunis.Kas pasakys ,kad tas jaunas,perspektyvus kelių mėnesių šunelis po kelių metų neiškąs kažkam užpakalio ?Ir kodėl geras,ramus bet pasenęs šuo ,kurio šeimininkai svoločiai jį ištrenkė paleidę eit laukais, nusipelno ne ramios senatvės, o racionalaus pribaigimo  g.gif ?

SKAITAU, kas maitina prieglaudas, tas ir sprendžia. Būt gerai balsuojant. Prieš tai susipažinus su veterinaro išvada ir prognoze to šuns atžvilgiu.
Atsakyti
QUOTE(Emma Goldman @ 2015 09 25, 14:06)
Tiesa, ką jūs manot apie vyresnio šuns ėmimą iš prieglaudos? Aš pati renkuosi pagal būdą, charakterį, aktyvumą, nebaimingą. Išvaizda, dydis nėra svarbu. Bet va vyras tai gražaus nori. Na ir atsirado jam jau gražus, bet metai šuniui 8- eri. Atiduotas iš namų. Svarstau, ar nebus taip, kad aš ant pačių ligų užtaikysiu? Kad vežiojimų pas veterinarą ir pasivaikščiojimų miške dažnis sutaps?

Mano draugė turi panašaus amžiaus kalę paiimtą iš prieglaudos. Atiduota ne iš namų, o pagauta gatvei. Buvo laukinis šuo iš pradžių ( ne agresyvus, o bailus. Buvo šuniui demodekozė, bet išgydė. O daugiau bėdų kaip ir nėr
Atsakyti
Labai jau karšti debatai vyksta ir labai opiomis temomis didkutuojate. verysad.gif Tokiais aštriais pareiškimais neišsiauklėjo nei vienas.Nelabai skaičiau.Tiesiog nenoriu dar labiau nervuotis.Šaltų nervų prireiks rytoj.
Pas mus reikalai prasti.Padaryta viskas kas priklausė nuo mūsų ir nuo gydytojų.Labai tikėjausi stebuklo, deje, doh.gif Akies išgelbėti nepavyko verysad.gif Akies ragenoje atsivėrusi opa, ir nurauktas regos nervas.Ryt operacija, šalins akelę.Labai bijau operacijos, bijau ,kad nepabus ,visko bijau.Šnekėjausi su gydytoju,tai sako šuo visai ne senas(jam 9 metai).Operacija pavyks, ir jo gevenimo kokybė nenukentės.Tiesiog jis bus kitoks.Bet bus labai mylimas, ir lepinamas.

O tas kaimiečių šuo gyvas ir nesužalotas.Tik paskambinau ir pasakiau kokia situacija ir paprašiau,kad jam padarytų voljierą.Na ką tu seniokams padarysi daugiau?Tik bijau,kad sekanti auka nebūtų žmogus.
Atsakyti