QUOTE(Emma Goldman @ 2015 09 25, 15:06)
Tiesa, ką jūs manot apie vyresnio šuns ėmimą iš prieglaudos? Aš pati renkuosi pagal būdą, charakterį, aktyvumą, nebaimingą. Išvaizda, dydis nėra svarbu. Bet va vyras tai gražaus nori. Na ir atsirado jam jau gražus, bet metai šuniui 8- eri. Atiduotas iš namų. Svarstau, ar nebus taip, kad aš ant pačių ligų užtaikysiu? Kad vežiojimų pas veterinarą ir pasivaikščiojimų miške dažnis sutaps?
aš pati mielai imčiau suaugusį šunį, nes jau aišku ir kokios išvaizdos šuo užaugs ir charakteris daug maž aiškus, lauko reikalai dažniausiai jau sutvarkyti, bet... tam reikėtų manau daugiau pabendrauti su tuo šuniu, pvz pasiimti pavedžioti, nes tas šuo gali turėti ir elgesio bėdų, kurias teks taisyti. 8 metų šuo kaip loterija, gali būti ir subyrėjęs visai, o gali būti sveikutis ir dar kelis metus jus džiūgint. pvz mano draugė vokietistė vis pasiima pagloboti vokiečių mišrūnus, va neseniai į naujus namus išleido nuostabią ilgaplaukę kalytę vyresnio amžiaus, bet jos stuburas visiškai subyrėjęs, svorį sunkiai auginai, blogai tamsoj mato... kita kalytė jos išgelbėta turi bėdų su galinėm kojytėm ir tai nepagydoma... apbiem išoperuoti pieno liaukų augliai, sterilizuotos. tai va imant tokį šunį jau reikia nusiteikti, kad gali tekti pamokėti veterinarams už gydymą. mažesnių veislių šuniukai manau taip greit "nesubyra"
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2015 09 25, 15:45)
Turbūt neturėčiau įrodinėti, kad neauklėjamų šunų nėra. Na, nebent šuo iš prigimties turi psichikos sutrikimų. Tuomet priglaudęs šeimininkas turi prisiimti atsakomybę dėl šuns izoliacijos nuo "visuomenės", įskaitant ir eutanaziją.
čia jau pasiginčyt galim
esu mačius prieglaudoj skelbimą apie dovanojamą agresyvų ale vokietį, kad tipo jis kol kas paurzgia ir bando kąst į ranką, bet jeigu atsiras kas jį norės paimti sau, jos mano, kad su laiku šuo apsipras... nebepamenu kuri čia taip pasižymėjo, bet buvau tuo metu pakraupus, o pareiškus savo nuomonę, buvau užmėtyta akmenim, kad nemyliu gyvūnų ir tt. ar tik ne Šiaulių letenėlė buvo
o kiek tokių dalykų nuslepiama? kiek nepasakoma, kad šuo gali pakramtyt? arba kad gali tuštintis namuose? nesakau, kad tokių šunų nereikia dovanot, bet tai reikia daryt atsakingai ir tik patyrusiem žmonėm. o kai atiduodama kad tik atiduot... paskui tie gyvūnai grįžta į prieglaudas ar net blogiau...