Įkraunama...
Įkraunama...

Paimk mane, drauge, už rankos...(56 tema)

QUOTE(Deganti @ 2015 11 20, 10:28)
Su onkoginekologu kalbėjau labai senai apie endometriozę, man patarė ištisai gert kontraceptikus, kad nebūtų mėnesinių, aišku tada aš to nedariau, nes dar planavau pastoti praėjus po onkologinės ligos gydymo penkiems metams, kas man pavyko  4u.gif Tada dar matyt tos Mirenos nebuvo ar kaip nežinau? O dabar kai ciklas visiškai išsimušė, o gimda pastoviai padidėjus, matosi išvešėjimas, kad net kažkada ginekologė perspėjo apie abraziją (esant endometriozei tiesiog gimda neišsivalo pilnai per mėnesines, kažkas tokio), mėnesinės gausios, tai man net pora ginekologų po apžiūros ir žinantys mano pagrindinę diagnozę, kaip susitarę, rekomendavo Mireną. Mano asmenine nuomone, tikrai geriau nei kontraceptikai, jau antros mėnesinės tai pakanka vieno įkloto parai. Aišku dar neilgai turiu, bet manau man pasiteisino, o ilgainiui mėnesinės turėtų išnykti, o jų nebuvimas neleidžia endometriozei vystytis, tai kaip ir apsauga nuo nėstumo ir gydymas gaunasi.

Aciu labai uz atsakyma.
As irgi ja dziaugiuos nes po gimdymu begdavo upeliais ir hemoglobinas krisdavo. Gimdymai apgyde man endometr bet rekomendavo irgi vat buvo idomu ka onko. Vienas minusas kad spuoguojuosi smile.gif
Atsakyti
O sakykit, po biopsijos .Ar paskui labai skauda,kokia savijauta? As kita diena jau tuiru eiti i darba.
Viskas labai idomu.
Ir ,as buvo kuriai po gimdos gleivines blogu atsakymu ,ar salino gimda?
Atsakyti
QUOTE(skorpe555 @ 2015 11 22, 15:18)
O sakykit, po biopsijos .Ar paskui labai skauda,kokia savijauta? As kita diena jau  tuiru eiti i darba.
Viskas labai idomu.
Ir ,as buvo kuriai po gimdos gleivines blogu atsakymu ,ar salino gimda?

Tai ir nueisi, patikėk viskas bus gerai. Aš kažkaip suabejojau, jei tau tik biopsiją darys, tai gali būt, kad tik pamigdys, bet net neintubuos, jie gi dabar visokių tų narkozių rūšių turi 4u.gif Pažįstamai darė gimdos kaklelio operaciją, tai va taip va lengvai pamigdė ir viskas, po kelių valandų namo keliavo.

Mano mamos sesei šalino, atsakymai buvo blogi, gulėsi ir viską ėmė lauk, gydymo jokio neprireikė nes nebuvo išplitęs už gimdos ribų. Po to dar gavo sanatorijoj pabūt ir gyva, ir sveika jau kokie keturi metai, be jokių recidyvų.
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2015 11 22, 16:43)
Tai ir nueisi, patikėk viskas bus gerai. Aš kažkaip suabejojau, jei tau tik biopsiją darys, tai gali būt, kad tik pamigdys, bet net neintubuos, jie gi dabar visokių tų narkozių rūšių turi  4u.gif Pažįstamai darė gimdos kaklelio operaciją, tai va taip va lengvai pamigdė ir viskas, po kelių valandų namo keliavo.

Mano mamos sesei šalino, atsakymai buvo blogi, gulėsi ir viską ėmė lauk, gydymo jokio neprireikė nes nebuvo išplitęs už gimdos ribų. Po to dar gavo sanatorijoj pabūt ir gyva, ir sveika jau kokie keturi metai, be jokių recidyvų.

Deganti labai aciu .Stogas vaziuoja, nebezinau kur lysti.Gal dar nebus blogai... vis tikiu... Aciu uz palaikyma.
Atsakyti
Skorpe, laikykis, mes taip pat palaikom. Te lengvai ir sklandžiai praeina viskas. Ir šis lapkritis tiesiog gražus ruduo.

Nors vyrui ir lapkritis toks, nekokių asociacijų mėnuo, prieš penktadienį suėjo du metai nuo diagnozės, kitas lapkritis tikiuosi visiškos remisijos mėnuo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 22 lapkričio 2015 - 22:43
Jau nuo vakar labai maudzia pilvo apacia.Tsip pries menstruacijas.Jauciu , ar tik neprasides anksciau , o tad ir vel viskas nukeliama sad.gif .
Gal zinot, kokiu budu ar , kokiu vaistu , kad nutolint menesines ?
Atsakyti
QUOTE(skorpe555 @ 2015 11 19, 15:15)
Man labai gausios, skausmingos.Tik , kad sergu reguliarei.Nu , gal nebus blogiausia... Idomu, o pati procedura skausminga? Sake su pilna narkoze.

Man salino ir mioma, o simet gimdos polipus. Abi proceduras atliko su pilna narkoze. Salino per apacia, niekas nieko per virso nepjove, atliko tarsi aborta.
Nezinau, nuo ko priklauso, bet miomos salinima priemiau lengvai, o va po polipu salinimo apie darba kita diena net pagalvoti negalejau, nes taip skaudejo, kad raiciausi, baisiau, nei po gimdymo kad gimda traukiasi. Tai gerai, kad salino man penktadieni, o sestadieni, sekmadieni namuose voliojausi.
Pati procedura, kadangi su narkoze, absoliuciai nejuntama.

Palinketi noriu tik geru biopsijos atsakymu, visa kita iskenciama 4u.gif
Atsakyti
SKORPE, nepanikuojam! Jums tik gimdos gleivinės isvešėjimas, kurio priezastis gali buti kas tik nori, ko jūs i tas blogas mintis taip isikibot. Greičiausiai tai paprasciausias gleivines isvešėjimas, sukeltas kokio hormonų disbalanso, dažnai pasitaiko. Kiek supratau, jums bus atliekama gimdos abrazija su trumpalaike bendra nejautra. Nei viena, nei kita nėra baisu. Procedūra truks kelias minutes, iš karto po procedūros būsite pažadinta, jus nuveš i palatėlę, kur galėsit ramiai pasnausti, o po kelių valandų-namo. Nelaukit ypatingų skausmų ar kitokių baisybių, nes jų nebus smile.gif Atsakymas greičiausiai irgi bus geras, dažniausiai taip ir būna tokiais atvejais.
Suprantu, kad nelengva, bet geriausia dabar būtų nukreipti mintis kur nors kitur, užsiimti kažkuo, kad mažiau liktų laiko krstyti sau baimę. Kolkas ji niekuo nepagrįsta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2015 11 16, 19:35)
Aš išgyvenau tuos pačius jausmus, kai mane "stebėdami" taip pat nieko nematė, pati užsičiuopiau guzelį kitoje krūtyje. Tokios mintys ir mane kankino, bet dabar kažkaip susitaikiau, gyvenu savo gyvenimą. Praėjo du metai po antro gydymo. Aišku psichologiškai labai sunku, daug sunkiau nei po pirmo gydymo, smuko pasitikėjimas gydytojais. Bet reikia eiti tolyn, turiu du mažamečius vaikus ir svajonių.
Į tą pačią temą. Prieš kokius pora metų buvo pakelbta valstybės kontrolės ataskaita apie onkologinių ligų prevenciją, sekimą ir t.t.(neatsimenu koks tikslus pavadinimas, manau kad galima rasti jų puslapyje). Tai ten labai daug surašyta, kad nėra jokios programos, nėra jokių statistinių duomenų kiek pasveiko, kiek numirė, ar gydymas efektyvus. Matyt dėl to ir atsirado pavadinimas NVI. Dabar gydo gydo ir atrodo tik tam, kad gydytų, o rezultatas neįdomus niekam ir jis įdomus tik pačiam sergančiam. Kažkaip turėtų būti susieta, kad ir onkologo atlyginimas su  išgydytų ligonių skaičiumi. O dabar jiems jokio intereso. Kartais atrodo, kad kuo daugiau sergančių, tuo jiems visiems geriau- gydytojams yra darbo, vaistinės parduoda daug vaistų. Kažkoks uždaras ratas.

Guzelis kitoj krūty ne taip baisu, jei niekur neišplito, spėjo pašalint. Gerai, kad pastebėjot. Jau du metai po antro gydymo-puiku. Įdomu kiek laiko buvo praėję nuo pirmo gydymo iki tol, kai pastebėjot guzelį?
Man kiek praščiau susiklostė. Ir dargi, pasirodo, net prasčiau, nei anksčiau rašiau...kiek anksčiau, po CT tyrimo, per klaidą ( kas manęs jau nestebina) buvau informuota, kad man viskas gerai kitur, išskyrus tą vieną naujai atsiradusį limfmazgį. Galvojau, gal dar ne taip baisu, jei taip. Pasirodo, per anksti apsidžiaugiau, krūtinės ląsta net nebuvo peršviesta...tai žinoma, kaipgi gali ką nors blogo rasti, jei net tyrimas neatliktas. Tik buvo manoma, kad atliktas. Ir iki šiol taip būtų buvę manoma, jei pati nebūčiau pamačiusi, kai po incidento su daktarais atsišviečiau savo ligos istoriją. Žiūriu, aprašytas tik pilvas, nors pavadinime buvo minima krūtines ląsta. Klaida buvo ištaisyta, CT pakartotas ir, deja, rezultatai nedžiuginantys... Kol vyko įtartino limfmazgio dešimties mėnesių"stebėjimas", kol metus laiko buvau palikta be jokio gydymo, vėžys dirbo savo darbą...
Dabar jau visi tapo baisiai rūpestingi ir geranoriški ( kai pajuto, kad gali būti skundas), tik kas iš to. Laiko nesugrąžinsi...

Kažin, gal būtų ne visai teisinga sieti onkologo atlyginimą su išgydytų ligonių skaičiumi, nes ir teisingai bei laiku viską atlikus, juk visaip būna, jokių garantijų, bet kad bent kažkaip būtų galima kontroliuoti visa tai. Bet, deja, tai nėra lengva, ir turbūt būtent dėl to, kad šitoje vietoje niekam nėra jokių garantijų. Gal tai ir leidžia daktarams daugiau atsipalaiduoti, nes čia tokia specifinė sritis, kai darbas ir rezultatai ne visada atspindi vienas kitą. O kai taip, tai ir viena kita klaidelė ar aplaidumas visai gerai "įsipaišo' į bendrą kontekstą, niekam labai neužkliūdami. Juk jei numirsi nuo apendicito, natūraliai kils klausimas-kodėl, bus svarstymai, galbūt daug triukšmo, o jei numirsi nuo vėžio-kągi, tau nepasisekė, liga tokia. Viena, ką galima pakeisti, tai pačiam nežiopsoti (ką aš paskutinius metus dariau) ir bent jau pareikalauti elementarių tyrimų ir jų savalaikės interpretacijos.

Papildyta:
[quote=zemec,2015 11 17, 12:59]
Stiprybes visiems sergantiems ir salia ju esantiems 4u.gif ! Dvyne,tai jau jeigu gydytojai net kolegomis nesidomi, tai ka jau cia mes eiliniai zmogeliai...

Man atrodo, kad visais vienodai domisi:) Čia gal daugiau ne nuo ligonio priklauso, o nuo konkretaus gydytojo požiūrio apskritai į onkoligonius. O, kaip man pasakė jų vadovas per aptarimą, gydytojus sunkiausia gydyti. Tai sakau, gal todėl, kad nuo gydytojų sunkiau klaidas nuslėpti. Aišku, klausimas buvo retorinis...
Na bet negalima kalbėti apie visus daktarus neigiamai. Reikia tikėti, kad dauguma yra puikūs. Na, man kiek nepasisekė su kai kuriais. Jums, kaip ir visiems, linkiu, kad tokių nesklandumų nebūtų, kad ssidurtumėte ne tik su kompetentingais, bet ir turinčiais sąžinę daktarais. 4u.gif
Atsakyti
Gydymą baigiau 2010 spalio gale, o užčiuopiau 2013 m. vasario pradžioje. Kas įdomiausia, kad visą tą laiką važinėjau kas tris mėnesius išsirašyti vaistų ir dar mane "stebėjo" , t.y. darė tyrimus - mamogramą vieną kart į metus (buvo daryta 2012 lapkritį), echoskopijas. Taigi, kad tas darinys išplitęs į limfmazgius buvo ir išpjovus buvo virš 2 cm. Taigi, paskutinė mamograma jį turėjo tikrai rodyti.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2015 11 24, 19:55)
Gydymą baigiau 2010 spalio gale, o užčiuopiau 2013 m. vasario pradžioje. Kas įdomiausia, kad visą tą laiką važinėjau kas tris mėnesius išsirašyti vaistų ir dar mane "stebėjo" , t.y. darė tyrimus - mamogramą vieną kart į metus (buvo daryta 2012 lapkritį), echoskopijas. Taigi, kad tas darinys išplitęs į limfmazgius buvo ir išpjovus buvo  virš 2 cm. Taigi,  paskutinė mamograma jį turėjo tikrai rodyti.

Tai jums bent jau darė tyrimus, bet nematė, o man tai, ką ir matė, nekreipė dėmesio, o po to ir iš viso nedarė jokių tyrimų nuo pavasario iki pat dabar, nors JAU BUVO pakitimų, kol nepakėliau triukšmo. Nesuvokiama.
2cm. auglys lyg ir turėtų matytis mamogramoje g.gif Nebent kokioje vietoje buvo, kurios neapėmė, kai darė. O tai jums tada ir limfmazgius pašalino? Kur jie buvo, pažastyje? Gal galit priminti, jums Her teig. auglys?
Man vakar suleido chemiją. Pas mane limfmazgiai tokiose vietose, kur neoperuojama...Ir švitinti nelabai išeina. Lieka tik vaistai, kurių veikimas labai abejotinas... verysad.gif
Atsakyti
Dvyne9, kas per vaistukai? Kodėl abejoji?
Atsakyti