Įkraunama...
Įkraunama...

Paimk mane, drauge, už rankos...(56 tema)

kastuve, ačiū už informaciją.

QUOTE(zemec @ 2015 11 17, 12:59)
Stiprybes visiems sergantiems ir salia ju esantiems 4u.gif ! Dvyne,tai jau jeigu gydytojai net kolegomis nesidomi, tai ka jau cia mes eiliniai zmogeliai... Pagaliau vyras turi diagnoze po ilgu tyrinejimu,kai del nugaros skausmu gyd liepe tirtis stubura doh.gif . is skrandzio limfoma transformavosi i agresyvesne retos formos limfoma. kita savaite gulsis chemoterapijai. o kada jus suzinot kokiu vaistu gydys,kokia stadija? as kol kas tik telefonu bendravau su gyd tai info praktiskai jokios. tik kad gules savaite. idomu ar ta chemija kasdien lasina ar sulasina ir stebi kuri laika g.gif ? Gal nuvykus ka daugiau suzinosiu. ir sautiniai aktualu. zodziu daug man klausimu,o kai daug klausi tai suprantu,kad gyd nelabai patinka. nu matysi kai atsiguls,gal tada daugiau paaiskins.

Tikrai ilgai užsitesė, ar ne vasarą biopsiją darė? O kokią limfomą nustatė, kraujas.lt daug aprašyta apie ligas ir gydymą, žinoma tiksliai reikia žinoti.
Dėl chemijos taiko skirtingą ir negali žinoti tą chemiją suleis ir toliau vaistai ar chemiją leis kelias paras, ar kasdien kelias dienas.
Galiu tik pasikartoti, kad hematologinio skyriaus gydytojai orientuoti į pacientų sveikimą. Ir informavo daug nustačius ligą, informavo apie psichologines paslaugas ir tt. Nebijoti klausti. Vyras pradžioj nesigilino, bet laikui bėgant kaip Deganti rašo mintinai žino vaistus, dozes, gydymą ir visa kita. Šalutiniai individualu, kas buvo vienam, gal jūsų vyrui nebus. Sklandaus gydymo.
Atsakyti
Biopsija eme pradzioj is limfmazgio,bet ats buvo neinformatyvus tai iseme limfmazgi ir tik tada jau tapo aisku,kokia tai limfoma. tai kazkaip eina kartu hodzkino ir nehodzkino limfoma. Tai pakankamai nauja ir reta limfomu kategorija. visa info as taip pat renku is kompo,gydytojos klausiu tik labai konkreciai ir tai ko kompe nerandu. taip jau yra,kad visa laika su gyd bendrauju as,o jau paskui viska sakau vyrui. Jis pasyvesnis ir pats nelabai domisi. Gal jam taip lengviau.Aciu,kad patarete kur dar galeciau rasti info,skaitysiu kraujas.lt.
Atsakyti
kastuve, ačiū už informaciją 4u.gif
Atsakyti
Grystu ir as.Buvau pas ginekologe... pries metus atsirado mioma, del jos reguliariai tikrinausi.Ir po pusmecio ,vel apsilankius ,rado gimdos gleivines dideli isvesejima.Kita savaite guluosi biopsijai... bijau ir pagalvoti .
Lapjricio 27 d butu 3 metai nuo pirmos diagnozes.Ir vel tas baisusis lapkritis... bijau labai, vel viskas griuna .Attrodo , taip viskas grazu ir darba radau ir tortus kepu , ir vaikus prirasiau i muzikos mokykla... ziaurus tas gyvenimas
Atsakyti
QUOTE(skorpe555 @ 2015 11 19, 14:39)
Grystu ir as.Buvau pas ginekologe... pries metus atsirado mioma, del jos reguliariai tikrinausi.Ir po pusmecio ,vel apsilankius ,rado gimdos gleivines dideli isvesejima.Kita savaite guluosi biopsijai... bijau ir pagalvoti .
Lapjricio 27 d  butu 3 metai nuo pirmos diagnozes.Ir vel tas baisusis lapkritis... bijau labai, vel viskas griuna .Attrodo , taip viskas grazu  ir darba radau  ir tortus kepu , ir vaikus prirasiau i muzikos mokykla... ziaurus tas gyvenimas

na išvešėjimas dažnai būna endometriozės požymis, man po gydymo praėjus keliems metams buvo panašiai, atlikus biopsija nustatyta endometriozė, paskyrė gydymą ir tiek. Taigi negalvojam apie blogiausia 4u.gif Pas man ji pastoviai veši, dabar kaip gydymo būdą įsistačiau Mirena, dar tik mėnesis turiu, bet labai džiaugiuos, nes ciklas paskutinius keturis metus buvo labai nereguliarus, vos ne kartą per pusmetį mm arba kas dvi savaitės, mėnesinės skausmingis ir labai gausios, kad net iš namų išeit baisu būdavo.

O nerimas, tas nerimas visada bus, va mane jau kiek metų lydi, kur kokį šoną suskaustą, kur nudiegia, tik ką paskauda ir mintis viena. Kažkaip su tuo tvarkaisi ir gyveni, o ką daryt?
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2015 11 19, 14:57)
na išvešėjimas dažnai būna endometriozės požymis, man po gydymo praėjus keliems metams buvo panašiai, atlikus biopsija nustatyta endometriozė, paskyrė gydymą ir tiek. Taigi negalvojam apie blogiausia  4u.gif Pas man ji pastoviai veši, dabar kaip gydymo būdą įsistačiau Mirena, dar tik mėnesis turiu, bet labai džiaugiuos, nes ciklas paskutinius keturis metus buvo labai nereguliarus, vos ne kartą per pusmetį mm arba kas dvi savaitės, mėnesinės skausmingis ir labai gausios, kad net iš namų išeit baisu būdavo.

O nerimas, tas nerimas visada bus, va mane jau kiek metų lydi, kur kokį šoną suskaustą, kur nudiegia, tik ką paskauda ir mintis viena. Kažkaip su tuo tvarkaisi ir gyveni, o ką daryt?

Man labai gausios, skausmingos.Tik , kad sergu reguliarei.Nu , gal nebus blogiausia... Idomu, o pati procedura skausminga? Sake su pilna narkoze.
Atsakyti
QUOTE(skorpe555 @ 2015 11 19, 15:15)
Man labai gausios, skausmingos.Tik , kad sergu reguliarei.Nu , gal nebus blogiausia... Idomu, o pati procedura skausminga? Sake su pilna narkoze.

O tau kartais ne laparoskopija darys? Tada taip pilna narkozė, man ją darė, laporoskopu išėmė rastą jau gana didelę cistą ir ją tada jau pasiuntė biopsijai. Tuo pačiu kadangi tik įėjus į vidų gali pasakyt ar endometriozė, tai tada ir židinukus išskaidė.

Jau neilgu laukti, nesigąsdink, viskas bus gerai, o kur darys?
Atsakyti
[quote=Deganti,2015 11 19, 15:38]
O tau kartais ne laparoskopija darys? Tada taip pilna narkozė, man ją darė, laporoskopu išėmė rastą jau gana didelę cistą ir ją tada jau pasiuntė biopsijai. Tuo pačiu kadangi tik įėjus į vidų gali pasakyt ar endometriozė, tai tada ir židinukus išskaidė.

[/quote
Antradieni smulkiau suzinosiu is ginekologes.Nes dar pareis tepinelio atsakymas.Darys Siauliuose "Moters ir vaiko klinika".
Papildyta:
[quote=skorpe555,2015 11 19, 16:08]
[quote=Deganti,2015 11 19, 15:38]

[/quote
Antradieni smulkiau suzinosiu is ginekologes.Nes dar pareis tepinelio atsakymas.Darys Siauliuose "Moters ir vaiko klinika".
[/quote]
Sako pilna narkoze.Ir guldys vienai dienai, vakare paleis.
Atsakyti
QUOTE(skorpe555 @ 2015 11 19, 13:39)

Negalvok apie blogiausia 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpe555 @ 2015 11 19, 16:09)
Sako pilna narkoze.Ir guldys vienai dienai, vakare paleis.

Tai va matai greit tave išrašys, šiuo metu jau taip, aš dar prieš devynis metus tai tris paras gulėjau ir pati išsiprašiau namo, nes jaučiausi gana gerai, antradienį išsiklausinėk visko, o narkozė gi ne pirma, žinai, kad nėra taip baisu, kaip atrodo, nors man labiau patiko operacijos kur buvau vietiškai tik nuskausminta 4u.gif Kažkaip mėgstu procese dalyvaut, man gi kai limfmazgius ėmė prie raktikaulio tai tik kaklan vaistus leido, kaip, kad dantis gydant, aš sau su chirurgu kalbuosi, tai visai nebaisu buvo, o va narkozės man bički baisu, bet kitiems atvirkščiai būna, nematai į širdies neskauda. Na laparoskopija visada su pilna, bet aš visai normaliai pernešdavau, dvi jau turėjus tas pilnas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2015 11 19, 13:57)
na išvešėjimas dažnai būna endometriozės požymis, man po gydymo praėjus keliems metams buvo panašiai, atlikus biopsija nustatyta endometriozė, paskyrė gydymą ir tiek. Taigi negalvojam apie blogiausia  4u.gif Pas man ji pastoviai veši, dabar kaip gydymo būdą įsistačiau Mirena, dar tik mėnesis turiu, bet labai džiaugiuos, nes ciklas paskutinius keturis metus buvo labai nereguliarus, vos ne kartą per pusmetį mm arba kas dvi savaitės, mėnesinės skausmingis ir labai gausios, kad net iš namų išeit baisu būdavo.

Gal kada taretes kalbejote su onkologais apie mirena ka jie mano? g.gif as pati issidejau ja del endometriozes aisku piktuko neturejus bet mama serga juo tai galvoju kaip ta mirena manau vistiek geriau uz kontraceptikus g.gif

QUOTE(skorpe555 @ 2015 11 19, 14:15)

KAi man nustate endometrioze menesines buvo zveriskai skausmingos paskutini karta vos nenualpau kaip skaudejo nors esu pakanti pakankamai skausmui. Padare laparoskopu operacija ir paaiskejo kad neblogai isvesejus buvo doh.gif ir cistos baisulines ir viskas doh.gif . Manau nereikia labai nusiminti ir prisigalvot blogiausio! Gleivines isvesejimas dazniausiai endo pozymis 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(dendule @ 2015 11 20, 11:12)
Gal kada taretes kalbejote su onkologais apie mirena ka jie mano? g.gif as pati issidejau ja del endometriozes aisku piktuko neturejus bet mama serga juo tai galvoju kaip ta mirena manau vistiek geriau uz kontraceptikus g.gif

Su onkoginekologu kalbėjau labai senai apie endometriozę, man patarė ištisai gert kontraceptikus, kad nebūtų mėnesinių, aišku tada aš to nedariau, nes dar planavau pastoti praėjus po onkologinės ligos gydymo penkiems metams, kas man pavyko 4u.gif Tada dar matyt tos Mirenos nebuvo ar kaip nežinau? O dabar kai ciklas visiškai išsimušė, o gimda pastoviai padidėjus, matosi išvešėjimas, kad net kažkada ginekologė perspėjo apie abraziją (esant endometriozei tiesiog gimda neišsivalo pilnai per mėnesines, kažkas tokio), mėnesinės gausios, tai man net pora ginekologų po apžiūros ir žinantys mano pagrindinę diagnozę, kaip susitarę, rekomendavo Mireną. Mano asmenine nuomone, tikrai geriau nei kontraceptikai, jau antros mėnesinės tai pakanka vieno įkloto parai. Aišku dar neilgai turiu, bet manau man pasiteisino, o ilgainiui mėnesinės turėtų išnykti, o jų nebuvimas neleidžia endometriozei vystytis, tai kaip ir apsauga nuo nėstumo ir gydymas gaunasi.
Atsakyti