Dendule, tam pačiam Izraelyje mums kanapes davė, kaip priemone sumažinti pašalinį gydymo poveikį
QUOTE(Deganti @ 2015 09 30, 15:52)
Jei neklystu tikrai negydymo priemonė. O tik simptomų arba šalutinių poveikių po chemijos ar radiacijos palengvinimui. Vėžys gydomas - operacija, chemoterapija ir spindulinė. Visa kita tik palaikomosios, palengvinančios priemonės, neapsigaukite.
Taip jus teisi negerai as parasiau mama dabar gydosi chemoterapija,poto operuos ir tik poto bandys naudoti kaip ale palaikomaja priemone nes sako padeda uzkirsti kelia atsinaujinimui
QUOTE(tipitapu @ 2015 09 30, 16:55)
chemija atlaikau nelengvai, bet si karta nuo pykinimo kitu geriamu vaistu israse tai geriau truputi,nes praeita karta tai 7 dienas sleikstulys nepraejo.
Nutariau pabadausiu kelias dienas po chemijos, nes tada ne taip pykina. Tai dabar su mineraliniu sedziu. Uzvakar buvo antra liko dar dvi raudonos tai kaip ir puse, na aisku dar keturios kitos liko. Bet as taip susiskirsciau 4+4, kazkaip psichologiskai lengviau atlaikyti.
Del kanapiu aliejaus tai galvoju svarbu viena kad nepakenktu, jeigu zmogus tiki tegu vartoja, juk egzistuoja ir placebo variantas.
Nutariau pabadausiu kelias dienas po chemijos, nes tada ne taip pykina. Tai dabar su mineraliniu sedziu. Uzvakar buvo antra liko dar dvi raudonos tai kaip ir puse, na aisku dar keturios kitos liko. Bet as taip susiskirsciau 4+4, kazkaip psichologiskai lengviau atlaikyti.
Del kanapiu aliejaus tai galvoju svarbu viena kad nepakenktu, jeigu zmogus tiki tegu vartoja, juk egzistuoja ir placebo variantas.
Del pykinimo mama iskarto suleisdavo 2 dienas, dar namie turejo leidziamu. O gerdavo pagrinde tik vandeni pripjaustydavau citrinos ir gerdavo gerdavo gerdavo, aisku 2 dienas po chemijos jai lasindavo dar laselinis su fiziologiniu tas irgi padedavo. Siaip maista irgi nedaug labai valgydavo. Jei labai bloga jau budavo sierokali ar kazkaip gerdavo
Pas ja ta pati schema, gavo 4 raudonas dabar 4 paxitakseli, viena jau praejo..poto operuos..
Teisingai sakot placebo labai labai veikia
QUOTE(NERA @ 2015 10 01, 07:19)
Dendule, tam pačiam Izraelyje mums kanapes davė, kaip priemone sumažinti pašalinį gydymo poveikį
Taip skaiciau kad padeda nuo pykinimo labai gerai ypac nervine sistema atpalaiduoja, gal nuotaiku svyravimu nebuna tokiu
Gaila seminaras Vilniuje neatvaziuosim
QUOTE(Netikėta @ 2015 09 09, 16:34)
Sveikos, jei priimsit, jungiuosi į jūsų grupę. Istorija: rugpjūčio vidury histeroskopijos metu pašalino gimdos polipą, po dviejų savaičių atsakymas - gerai diferencijuota endometrioidinė adenokarcinoma G1. Suprantu, kad G1 geriau negu G2, bet vis tiktai... kitą savaitę KT ir operacija, šalins viską - gimdą, kiaušides, limfmazgius, tada tirs daugiau. Bijau, kaip ir dauguma turbūt, ne tiek operacijos, kiek rezultatų. Gal yra dalyvių su tokia diagnoze? Gal galėtumėt kokį žodį iš savo patirties?
Ačiū ir sveikatos visoms.
Ačiū ir sveikatos visoms.
Pas mane beveik identiškai. Tau pasiseke, kad ant geros gydytojos uztaikei. Aš deja ne. Iki gyvenimo pabaigos atsiminsiu pas ka nesikreipsiu daugiau niekada.
Man operacija daryta pavasarį, tad jau beveik pusmetis po.
Jei domina daugiau, rašyk AŽ.
QUOTE(Diaina @ 2015 09 09, 22:36)
Atleiskite, bet aš paklausiu, kaip diagnozavo tuos polipus, kuriuos vėliau ištyrus paaiškėjo, kad tai v? Kokius požymius dėl "polipų" jautėte?
Ačiū
Ačiū
Jei dar aktualu - pas mane buvo gausus kraujavimas ciklo viduryje. Po pirmo tokio nuėjau pas ginekologe. Aptiko polipus ant gimdos. Matė ir "darinį" ant vienos kiausides. Deja to darinio egzistavimą man neakcentavo. O ir nesakė, kad čia gali būti piktybinis ir kad reikia tirtis toliau. O aš pagalvojau, kad tai tiesiog cista. Galvojau nieko baisaus ta cista, juo labiau kad pries kelis metus turejau ant kiekvienos kiausides po maža cista ir jos savaime dingo.
Sveikos mielos mergaitės,
Taip ir prapuoliau iš skyrelio jūsų, vyko gydymas mano bobutės. Labai noriu jūsų patarimo: žodžiu mano bobutei buvo diagnozuotas 2 stadijos (paaiškėjo po operacijos) žarnyno vėžys. Paskyre gydymą: 5 savaites švytinimas ir 2 savaitės chemijos,tada operacija. Operacijos metu pašalino žarną prie išeinamosios angos ir padarė stomą (stoma visam laikui).Tada sanatorija ir nuvykus pas onkologą, vėl paskyrė chemiją, 6 kursai po 5 dienas (kas 28 dienas). Bobutė grįžo po 1 kurso ir taip negerai jaučiasi:viduriai užkietėje, skausmai pilvo apačioje ir t.t Šiandien pasakė,kad į 2 kursą jau nebevažiuos Jai 80 metų, sveikatos neblogos ji buvo, per visą gydymą netgi plaukai nelabai slinko ir svorio neteko apie 10 kg. Nežinau ką sakyti....Ji be nuotaikos baisingai, žodžiai "mane chemija nužudys aš dar noriu pagyventi". Bandyti įkalbinėti ar taip ir palikti. Baisingai pasimetus, mano mama nervinasi irgi. Gal kas galite patarti.....Labai sunku, taip spaudžia širdį Po operacijos, kai onkologė skyrė chemijos tuos kursus, tai dar taip pasakė "na jums su chemija dar yra tikimybė ir visai pasveikti"........
Taip ir prapuoliau iš skyrelio jūsų, vyko gydymas mano bobutės. Labai noriu jūsų patarimo: žodžiu mano bobutei buvo diagnozuotas 2 stadijos (paaiškėjo po operacijos) žarnyno vėžys. Paskyre gydymą: 5 savaites švytinimas ir 2 savaitės chemijos,tada operacija. Operacijos metu pašalino žarną prie išeinamosios angos ir padarė stomą (stoma visam laikui).Tada sanatorija ir nuvykus pas onkologą, vėl paskyrė chemiją, 6 kursai po 5 dienas (kas 28 dienas). Bobutė grįžo po 1 kurso ir taip negerai jaučiasi:viduriai užkietėje, skausmai pilvo apačioje ir t.t Šiandien pasakė,kad į 2 kursą jau nebevažiuos Jai 80 metų, sveikatos neblogos ji buvo, per visą gydymą netgi plaukai nelabai slinko ir svorio neteko apie 10 kg. Nežinau ką sakyti....Ji be nuotaikos baisingai, žodžiai "mane chemija nužudys aš dar noriu pagyventi". Bandyti įkalbinėti ar taip ir palikti. Baisingai pasimetus, mano mama nervinasi irgi. Gal kas galite patarti.....Labai sunku, taip spaudžia širdį Po operacijos, kai onkologė skyrė chemijos tuos kursus, tai dar taip pasakė "na jums su chemija dar yra tikimybė ir visai pasveikti"........
Anot psichologės vedusios vakar seminarą "Būti šalia" tai besigydančiojo liga ir jo sprendimai. Kad ir kokie sunkūs, kartais mums reikia tiesiog priimti, gerbti, išklausyti, palaikyti...
Toks seminaras reikalingas pradžioj, bei eigoj, nepamiršti, neprisiimti per daug sprendimų, nesirgti už artimą, būti netoliese.
Aš turbūt daug ką dariau ne taip, suprasti po beveik dvejų metų gydymosi nėra labai malonu.
Toks seminaras reikalingas pradžioj, bei eigoj, nepamiršti, neprisiimti per daug sprendimų, nesirgti už artimą, būti netoliese.
Aš turbūt daug ką dariau ne taip, suprasti po beveik dvejų metų gydymosi nėra labai malonu.
QUOTE(Angele @ 2015 10 03, 10:21)
Anot psichologės vedusios vakar seminarą "Būti šalia" tai besigydančiojo liga ir jo sprendimai. Kad ir kokie sunkūs, kartais mums reikia tiesiog priimti, gerbti, išklausyti, palaikyti...
Mano draugo panašus komentaras buvo. Sakė, šis seminaras būtų buvęs labai naudingas pradžioje, kai tik susirgau. Sunku, kai viską turėjo išsiaiškinti pats...
QUOTE(AusrineS @ 2015 10 02, 15:49)
Sveikos mielos mergaitės,
Normali bobutės reakcija, aš po pirmo chemijos kurso irgi taip jaučiausi, vėliau praėjus visiems blogumams, kitaip vėl pradėjau mąstyti.
Manau ji atsigaus viską pergalvos ir į chemiją vėl važiuos
QUOTE(NERA @ 2015 09 28, 15:53)
Aciu, gryzau , ziuresim, kas bus toliau, kaklas tebenervuoja del spinduliu galvoju ar verta, jei moteriai atsinaujino po dvieju metu spinduliuotoje vietoje nu bet kas cia gali atsakyti, pats turi apsispresti, o is kur zinoti, kuo pasikliauti nuojauta, statistika, gydytoju, kaip neprasauti
Kastuve, taip sunkiausia susigaudyt pradžioje. Tiek kad mes gavom literatūros ir bendravimą su psichologe nuo diagnozės. Skyriuje lankosi psichologė, geras dalykas toks bendradarbiavimas.
Aš važiavau kai tik galėjau po diagnozės nustatymo.
Skinam obuolius žiemai, pasistengsiu nebūt skėčiu ir net neužsimint, jei sugalvotų vyras medžiais pasikarstyt.
Misiki, kiekvieno istorija sava, nebūtinai atsinaujina. Kiek čia rašančių istorijų, turbūt reikia išnaudoti visas gydymo galimybes kiek tik įmanoma.
Aš važiavau kai tik galėjau po diagnozės nustatymo.
Skinam obuolius žiemai, pasistengsiu nebūt skėčiu ir net neužsimint, jei sugalvotų vyras medžiais pasikarstyt.
Misiki, kiekvieno istorija sava, nebūtinai atsinaujina. Kiek čia rašančių istorijų, turbūt reikia išnaudoti visas gydymo galimybes kiek tik įmanoma.
QUOTE(Angele @ 2015 10 03, 21:32)
Sutinku, kad išnaudot galimybes visas reikėtų, tik kaip neprašaut pro šalį sakau, kad kas pasakytų, juk ne visiems dabar ir chemoterapija padeda, ar spindulinis, kartais gal ir be reikalo, juk kartais ir pats gydymas gali iššaukti auglio atsinaujinimą, nebūtinai, bet tikimybė kažkokia yra, tai ir sakau, kur tas svarstykles tokias atrasti
QUOTE(misiki @ 2015 10 04, 10:07)
Sutinku, kad išnaudot galimybes visas reikėtų, tik kaip neprašaut pro šalį sakau, kad kas pasakytų, juk ne visiems dabar ir chemoterapija padeda, ar spindulinis, kartais gal ir be reikalo, juk kartais ir pats gydymas gali iššaukti auglio atsinaujinimą, nebūtinai, bet tikimybė kažkokia yra, tai ir sakau, kur tas svarstykles tokias atrasti
norit atsisakyt gydymo? Spindulinis gydymas nėra baisus, jei siūlo, matyt reikia, jei abejojat tai gal tiesiog pasižiūrėt info reiktų apie taikomą gydymą prie Jūsų diagnozės šiaip pasaulyje, man tai padėdavo rast sprendimą, nes vienetiniai atvejai, kad kažkam nepadėjo, nieko iš tikro neparodo, reiktų plačiau žiūrėt. Aš pvz. buvau rami dėl taikomo gydymo, nes kiek skaičiau, domėjau lygiai taip pat gydė ir kitose šalyse, tai kažkaip ir tų abejonių mažiau kildavo. Sėkmės Jums.
QUOTE(Deganti @ 2015 10 04, 11:41)
norit atsisakyt gydymo? Spindulinis gydymas nėra baisus, jei siūlo, matyt reikia, jei abejojat tai gal tiesiog pasižiūrėt info reiktų apie taikomą gydymą prie Jūsų diagnozės šiaip pasaulyje, man tai padėdavo rast sprendimą, nes vienetiniai atvejai, kad kažkam nepadėjo, nieko iš tikro neparodo, reiktų plačiau žiūrėt. Aš pvz. buvau rami dėl taikomo gydymo, nes kiek skaičiau, domėjau lygiai taip pat gydė ir kitose šalyse, tai kažkaip ir tų abejonių mažiau kildavo. Sėkmės Jums.
Ne, nenoriu gydymo atsisakyti, juolab, kad pooperacinė gyd.išvada, kad chemoterapijos efektas geras, labai pradžiugino, dabar laukiu atsakymo dar, ką ištirs po operacijos, nors gerb. chirurgas minėjo, kad limfmazgiuose nieko nerado, o turbūt galutinė diagnozė po tyrimų bus, todėl bijau dar anksti džiaugtis, man kažkaip perėjimas į sekantį etapą vis baisesnis darosi atrodo švitinimas tiesiai į širdį kažkaip nejaukiai visai nuteikia Ačiū už sėkmę, jums irgi to paties
Dendule, tipitapu-kaip sekasi jums?