Įkraunama...
Įkraunama...

Paimk mane, drauge, už rankos...(56 tema)

Renginys "Tu - mano viltis"
VUL Santariškių klinikų Kraujo centras ir Onkohematologinių pacientų bendrija „Kraujas“ rugsėjo 15 d. organizuoja renginį „Tu – mano viltis“. Šis renginys, jau tapęs gražia tradicija, skirtas padėkoti visiems neabejingiems, kurie savo savanoriškais darbais, idėjomis, bendravimu dovanoja viltį kitiems.
Rugsėjo 15 d. programa:
Nuo 11 val. Katedros aikštėje veiks VUL SK Kraujo centro donorystės palapinė, informacijos centras, dirbs savanoriai: bus pasakojama apie kraujo ir kaulų čiulpų donorystės svarbą, psichologinę pagalbą onkologiniams pacientams ir jų artimiesiems, mitybą susirgus vėžiu, Onkohematologinių ligonių bendrijos "Kraujas" veiklą, taip pat savanorystės programą "Draugų kalendorius". Visi norintys galės donuoti kraujo ir užsiregistruoti į kaulų čiulpų donorų registrą.
16 val. Katedros aikštėje vyks fotomenininko Arturo Valiaugos socialinės fotografijos parodos, kurioje užfiksuotos savanorių ir pacientų bendravimo akimirkos, „Draugų kalendorius“ atidarymas. Paroda Katedros aikštėje bus eksponuojama 1 savaitę.
Atsakyti
QUOTE(Diaina @ 2015 09 09, 21:36)
Atleiskite, bet aš paklausiu, kaip diagnozavo tuos polipus, kuriuos vėliau ištyrus paaiškėjo, kad tai v? Kokius požymius dėl "polipų" jautėte?
Ačiū

Kadangi senokai turiu miomų, nuolat tikrinausi, jas stebėjo. Paskutinio patikrinimo metu gydytoja pastebėjo kažką naujo, įtarė polipą ir skyrė histeroskopiją, nes jie turi polinkį supiktybėti. Deja, pasirodė, kad taip ir įvykę. Bet kažkaip gana greitai jis atsirado, nes tarp patikrinimų buvo praėję apie pusė metų. Operuos Antakalnyje, gydytoja sakė, kad iš blogų variantų šis geriausias (G1). Poliklinikos tyrimai (plaučių rentg., vidaus organų echoskopija, kraujas) pakitimų nerodo, labai tikiuosi, kad nerodys ir KT, o operacija bus sėkminga ir kada nors eilinę rugsėjo 18 gersiu eilinį šampaną ir aš, nors dabar bijau tragiškai. Labai padeda istorijos su gera pabaiga, ačiū jums.
Gyvensim, kokiu būdu jums darė operaciją - atviru pjūviu ar laparoskopijos? Man skyrė išplėstinę laparoskopiją. Ar sunkiai atsigavote?
Atsakyti
Remedy, man 31 ir dar atrodau žymiai jaunesnė, todėl visi spoksojo sanatorijoj, todėl ir daktarai su tuo nelemtu gailesčiu žiūri doh.gif

Netikėta, mano šiek tiek kitokia diagnozė - blogai diferencijuota plokščialąstelinė karcinoma, G3. Šalino gimdą, limfmazgius, kaklelį ir dalį makšties, kiaušides paliko. Jeigu reikės kokio patarimo, prašom, kreipkitės smile.gif

Kastuvėli, džiugesys koks! Sveikinu! thumbup.gif 4u.gif

Deina, stenkitės laikyti stiprybę ir ramybę. Man buvo lengviau, kai niekas apie ligą ir laukiančią operaciją per daug nešnekėjo bei elgėsi su manim taip, kaip ir seniau. Laikykitės, sveikatos Jūsų broliui 4u.gif

Tipitapu, lengvo atlaikymo 4u.gif
Atsakyti

Gyvensim, kokiu būdu jums darė operaciją - atviru pjūviu ar laparoskopijos? Man skyrė išplėstinę laparoskopiją. Ar sunkiai atsigavote?
[/quote]
4u.gif man darė atvirą pjūvi ir ,nors nesu medikas ,juo pasitikiu labiau. Išrankiojo virš 20paraaotinių limfmazgių be viso kitko.atsigavau lengvai ,pusdienis reanimacijoj ir į palatą..skausmo jokio ,nes gavau porą dienų morfiną. Poto reabilitacija 18d ir jau švytinimas. Sunku buvo grynai psichologiškai ,aš puikiai suprantu pačios savijautą...bet daugelis nesupranta to ,kad mums pasisekė -jį rado .rado ir galima kovoti ,o ne bujoja kažkur tas bjaurybė )))
Papildyta:
Jėgų jums visoms...Kastuvėli ,sveikinu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2015 09 08, 12:17)
assa.gif  assa.gif  assa.gif

Pas mane recidyvo požymių nematyti

Jetau kaip gera skaityti! Sveikinu!

Ir uz visas laimingas istorijas labai aciu! Zinau, kad ju yra zymiai ,nepalyginamai daugiau,nei,kad cia paraso, bet visvien perskaicius jautiesi lyg gryno oro gurksni gaves... wub.gif
Sveikatos visoms!
Atsakyti
[quote=Gyvensim,2015 09 10, 09:15]
[/quote]
4u.gif man darė atvirą pjūvi ir ,nors nesu medikas ,juo pasitikiu labiau. Išrankiojo virš 20paraaotinių limfmazgių be viso kitko.atsigavau lengvai ,pusdienis reanimacijoj ir į palatą..skausmo jokio ,nes gavau porą dienų morfiną. Poto reabilitacija 18d ir jau švytinimas. Sunku buvo grynai psichologiškai ,aš puikiai suprantu pačios savijautą...bet daugelis nesupranta to ,kad mums pasisekė -jį rado .rado ir galima kovoti ,o ne bujoja kažkur tas bjaurybė )))
Papildyta:
[/quote]

Būtent taip ir stengiuosi galvoti, kad gal laiku pagavo. Noriu tikėti, kad ir laparoskopija bus patikima (tfu tfu tfu).
Stiprybės visoms.
Papildyta:
QUOTE(drambiuke @ 2015 09 09, 20:22)
Netiketa, bet penktadieni teta lygiai visiskai identiskoj situacijoje atsidure..  pasalino polipa, atejo ats lygiai kaip pas jus sad.gif penktafieni Kt, kita savaite salins gimda.
Tik mes su sia liga susiduriam ne pirma karta sad.gif pries 10 menesiu netekau mamytes del sios ligos. Kai mamyte suzinojo liga buvo toli pazengusi, prasidejus gydymui metastazavo i kepenys..
Dabar gyvenam vel panikoje, nejau zaibas gali smogt 2 kart i ta pacia vieta?

Gal šį kartą viskas nesibaigs tragiškai, labai to linkiu.
Atsakyti
Grizete, pas mane taip pat blogai diferencijuota G3 karcinoma tik aš neoperuota. Pas tave kaklelio? Ar gimdos? Nepyk, gal nenuskaičiau kažkur ax.gif sunkiai įsimenu naujas nares ir jų ligas doh.gif
Atsakyti
[quote=Netikėta,2015 09 10, 11:40]
Papildyta:
[/quote]

Būtent taip ir stengiuosi galvoti, kad gal laiku pagavo. Noriu tikėti, kad ir laparoskopija bus patikima (tfu tfu tfu).
Stiprybės visoms.
Papildyta:
[/quote]
Jus operuos Antakalnyje 18 diena? teta irgi operuos Antakalnyje bet 17 diena. Ryt jos laukia vidaus organu Kt. Kas jus operuos?
Klausimas merginoms, ar daznai biopsijos ats skyriasi nuo paimto operacijos metu tyrimo? Tetai biopsijos ats adenokarcinoma G1, tai labai tikim kad diferencijos laipsnis ir liks G1. Mamytei buvo biopsijos nustatyta G2, o jau po operacijos histologinio ats buvo G3, todel labai idomu kaip kutoms, ar skyriasi biopsijos ats ir ats po operacijos?
Atsakyti
[quote=drambiuke,2015 09 10, 13:53]
Stiprybės visoms.
Papildyta:
[/quote]
Jus operuos Antakalnyje 18 diena? teta irgi operuos Antakalnyje bet 17 diena. Ryt jos laukia vidaus organu Kt. Kas jus operuos?
Klausimas merginoms, ar daznai biopsijos ats skyriasi nuo paimto operacijos metu tyrimo? Tetai biopsijos ats adenokarcinoma G1, tai labai tikim kad diferencijos laipsnis ir liks G1. Mamytei buvo biopsijos nustatyta G2, o jau po operacijos histologinio ats buvo G3, todel labai idomu kaip kutoms, ar skyriasi biopsijos ats ir ats po operacijos?
[/quote]

taip, Antakalny 18 d. Konsultavo gyd. Dauderienė, bet iš to strioko nepaklausiau, ar ji ir operuos, tikriausiai taip. Laikykitės, gal viskas bus gerai. Jei galėsite, parašykite, kiek laiko tas KT trunka, ar pasako iš karto, ką mato.
Grizete, Gyvensim, ačiū, patarimų turbūt reikės, tik dar nesugaudau, kokių, dabar svarstau, kaip čia švelniau tėvams pranešti...
Atsakyti

taip, Antakalny 18 d. Konsultavo gyd. Dauderienė, bet iš to strioko nepaklausiau, ar ji ir operuos, tikriausiai taip. Laikykitės, gal viskas bus gerai. Jei galėsite, parašykite, kiek laiko tas KT trunka, ar pasako iš karto, ką mato.
Grizete, Gyvensim, ačiū, patarimų turbūt reikės, tik dar nesugaudau, kokių, dabar svarstau, kaip čia švelniau tėvams pranešti...
[/quote]
4u.gif KT tikrai greitai lyginant su MTR,bijau sumeluoti ,bet apie 5-10min ..man atsakymai būdavo sek dieną.. .spresti Jums ,aš pasakiau tik vyrui,tuo labiau ,kad tikrą situaciją galuma žinoti tik atėjus atsakymui po operacijos...o dabar reikia rinktis gražų chalatuką ir kitus parėdus ))) ir ,kiek pavyks nepanikuoti... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Remedy @ 2015 09 10, 11:54)
Grizete, pas mane taip pat blogai diferencijuota G3 karcinoma tik aš neoperuota. Pas tave kaklelio? Ar gimdos? Nepyk, gal nenuskaičiau kažkur  ax.gif sunkiai įsimenu naujas nares ir jų ligas  doh.gif

Oi nieko baisaus mirksiukas.gif man kaklelio, gydytojas nusprendė nerizikuot ir pjaut lauk, nes, pasak jo, mano gyvis buvo labai agresyvus, be to, jau turiu dukrytę. O pas tave?

Netikėta, man darė atvirą vertikalų pjūvį, morfiną gavau 5 dienas, geras narkotikas biggrin.gif
Mano mamai dėl miomų buvo pašalinta gimda su priedais, tad nebijojau sakyti, tėtis irgi ramiai reagavo. Maniškiai tikėjo, kad man viskas bus gerai ir tai pasitvirtino ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grizete: 10 rugsėjo 2015 - 20:04
QUOTE(grizete @ 2015 09 10, 20:01)
Oi nieko baisaus  mirksiukas.gif man kaklelio, gydytojas nusprendė nerizikuot ir pjaut lauk, nes, pasak jo, mano gyvis buvo labai agresyvus, be to, jau turiu dukrytę. O pas tave?

Netikėta, man darė atvirą vertikalų pjūvį, morfiną gavau 5 dienas, geras narkotikas biggrin.gif

mh, tai gali pasitaikyti galimybė išsimiegoti:) Ačiū jums už šviesą net tokiu metu:)
Atsakyti