Tai seselei, kuri chemija leidzia ? ir kiek gal gali parasyti i az
QUOTE(tipitapu @ 2015 09 05, 13:06)
romantike su malonumu perskaityciau, bet kaip tai padaryti butu paprasciau. Kokiose temose Jus rasete zinutes apie Chemoterapija ?
Nueik į jos profilį, pasirink rasti visas nario žinutes
Ateinu į palaikymo komandą . Tik nenukabinkit nosies. Reikia gydytis ir tikėti, kad viskas bus gerai. Gydymas dabar geras. Herceptiną gausit. Limfmazgiai niekis su gyvenimu. Pas mane vienoje pusėje visi išpjauti, kitoje irgi kokie 4 (jau net nežinau). Rankas pasaugoju, pradžioje daug mankštinau, dabar pagal poreikį. Po pirmo gydymo(2010 m.) man plaukai nenuslinko, nors gavau 6 kartus doxorubiciną, tai kaip ir turėjo nuslinkti. Šiek tiek išretėjo, bet trumpai apsikirpus galėjau normalaiai vaikščioti. Per antrą gydymą (2013 M.) nuslinko visiškai, kadangi tebetesiant po 2,5 mėn gydymo ėjau į darbą, pirkau peruką. Pas mane irgi her, ir dar BRCa 2 geną turiu. Dabar kaip ir gerai viskas, seka mane, tyrimus padaro, aš tebedirbu, vaikai jau paaugo. Todėl linkiu visoms gero dydymo ir pasveikimo.
QUOTE(tipitapu @ 2015 09 05, 14:37)
Tai seselei, kuri chemija leidzia ? ir kiek gal gali parasyti i az
aha tik seselei, nes po chemijos labai sunku rast kur suleist 20 Lt duodavo
dabar parsys geriamos chemijos, nes kitaip kateteri reiks statyt
QUOTE(tipitapu @ 2015 09 04, 10:24)
Labutis merginos, mane isoperavo 5 rugpjucio,lyg viskas buvo gerai krutines nepasalino tik ispjove ir sake kad pragnozes neblogos, bet kai gavau atsakyma viskas pasirode ne taip paprasta. II A stadija, G3, HER+++, kaip pas misiki. Todel ir neparasau nes nuotaika nekokia. Nuo pirmadienio chemija, o po pietu pas seimos gydytoja idomu ar as sugebesiu nueiti pratesti nedarbingumo.
Papildyta:
Ar apsimoka pirkti peruka ?
Papildyta:
Ar apsimoka pirkti peruka ?
As pirkausi peruka is anksto. Man praverte. Nesiojau ji. Gerai atrode, kas nezinojo jog sergu, tai mane kad pakeiciau sukuosena . Turejau kas tris sav chemija. Nuo galvos plaukai pradejo slinkt tik pries 3chemija, is kitu vieteliu anksciau
Papildyta:
QUOTE(romantikė @ 2015 09 04, 23:16)
As nesiruosiau chemijai. Turejau vandens su savim. Muzikos. Mano plaukai pradejo kristi pries antra chemija. Tada ir nusikirpau. Po antros chemijos jau nuskutau plaukus.
Skarele turejau paprasta. Pirkau po pirmos chemijos, radau silkine. Risau paprasciausiai apacioje prie kaklo prie nugaros. Namuose turejau tokia vaikiska plona medvilnine kepuryte, salta buvo su plika galva buti.
Asmeniskai man norejosi po chemijos apelsinu ir kavos. Bet norai buna skirtingi. Isisklausykite ko nores jusu organizmas.
misiki, gal dabar tausoja limfmazgius, bet kai mane operavo ispjove 13 (!) limfmazgiu, kad patikrinti ar ten nera metastaziu. Gyvenimo kokybes man tai nepakeite. ismankstinau ranka po gydymo.
tipitapu, kai turesite laiko ir noro, paskaitykite mano ankstesnes zinutes. Daug rasiau chemijos metu. Turejau daug klausimu, forume radau daug atsakymu.
Sekmes.
Skarele turejau paprasta. Pirkau po pirmos chemijos, radau silkine. Risau paprasciausiai apacioje prie kaklo prie nugaros. Namuose turejau tokia vaikiska plona medvilnine kepuryte, salta buvo su plika galva buti.
Asmeniskai man norejosi po chemijos apelsinu ir kavos. Bet norai buna skirtingi. Isisklausykite ko nores jusu organizmas.
misiki, gal dabar tausoja limfmazgius, bet kai mane operavo ispjove 13 (!) limfmazgiu, kad patikrinti ar ten nera metastaziu. Gyvenimo kokybes man tai nepakeite. ismankstinau ranka po gydymo.
tipitapu, kai turesite laiko ir noro, paskaitykite mano ankstesnes zinutes. Daug rasiau chemijos metu. Turejau daug klausimu, forume radau daug atsakymu.
Sekmes.
Kazin kaip su tais limfmazgiais yra istikruju? As jau 2men po operacijos+rekonstrukcijos. Man iseme 20lifmazgiu, 5buvo veziniu lasteliu... chemoterapiaute sake, ot gerai kad tiek daug... nuo ko tas kiekis priklauso?
QUOTE(Leonilė @ 2015 09 04, 20:00)
Ką gydytojai šneka? koks gydymas laukia?Per kiek lauko po pirmo karto atsinaujino?
kaip gydė?
man irgi toks vėžys, (man 34m) markeris irgi didėja tik KT nieko nerodo....
Tiputapu, laikykitės visada pasidaro liūdna, kai atsiranda šioje temoje naujų narių....
kaip gydė?
man irgi toks vėžys, (man 34m) markeris irgi didėja tik KT nieko nerodo....
Tiputapu, laikykitės visada pasidaro liūdna, kai atsiranda šioje temoje naujų narių....
Ar jis vis dar kyla, nes mano bendradarbe serga kiausidziu, tai kai pakilo virs normos, jau gavo chemija, nors niekur nieko nerado, tiesiog nelauke kol islys, nes prie sitos ligos markeris yra informatyvus.
QUOTE(Domogintare @ 2015 09 05, 19:33)
Ar jis vis dar kyla, nes mano bendradarbe serga kiausidziu, tai kai pakilo virs normos, jau gavo chemija, nors niekur nieko nerado, tiesiog nelauke kol islys, nes prie sitos ligos markeris yra informatyvus.
Visada buvo 7-9, paskutinį kartą 35, kol kas gydymo man neskyrė.
Reikės vėl markerį kartoti, tada žiūrės ar kyla.
QUOTE(Leonilė @ 2015 09 06, 09:52)
Visada buvo 7-9, paskutinį kartą 35, kol kas gydymo man neskyrė.
nuo 37 skiria gydyma labai linkiu, kad nepakiltu
Sveiji. Man ryt ryte KT 7:30. Reikia gerti urografino litrą. Tik nežinau kokiomis dozėmi reikia gerti (praeitą kartą KT buvo popiet, tai gėriau 500 ml iš vakaro, 250 ml iš ryto, 250 ml prieš pat tyrimą). Gal kam buvo KT panašiu laiku? Kaip gėrėt? Taip pat, iki kada galima valgyti?
QUOTE(kastuvas @ 2015 09 06, 10:30)
Sveiji. Man ryt ryte KT 7:30. Reikia gerti urografino litrą. Tik nežinau kokiomis dozėmi reikia gerti (praeitą kartą KT buvo popiet, tai gėriau 500 ml iš vakaro, 250 ml iš ryto, 250 ml prieš pat tyrimą). Gal kam buvo KT panašiu laiku? Kaip gėrėt? Taip pat, iki kada galima valgyti?
Kas tas KT?
QUOTE(tipitapu @ 2015 09 05, 13:06)
Gal galit pasakyti arba i az ar reikia duoti chemoterapiautei ir kiek ?
Mano mama niekam nieko neduodavo. Tik dukart davė savo gydytojai, bet ne pinigus.
Mama iki šiol netiki, kad v gali būti įveiktas ir vis ieško, kur jis dabar persimetė Gal ir blogai darau, bet nebereaguoju į tokias jos kalbas. Kartais net pikta darosi Nežinau, ar įmanoma ją nuteikti nors kiek optimistiškai.