Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(Miaumar @ 2015 12 28, 11:32)
Ar esate konkursų metu gavę klausimų iš dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisyklių? Apie ką jie buvo?

Būtų šiaip įdomu, gal turite kokių patarimų tiems, kurie eis į konkursus, gal esate pastebėję kokias nors klausimų sudarymo tendencijas ar panašius dalykus, manau visiems tokia informacija būtų labai naudinga smile.gif

Esu gavusi: 1) kas LRnustato dokumentų rengimo, valdymo ir apskaitos taisykles?, 2) kokios yra tvirtinimo žymos?; 3) ar reikalingas herbas, kai dokumento sudarytojai yra keli?

Esu dalyvavusi 3-iuose konkursuose: 2 iš jų toje pačioje įstaigoje. Čia klausimai buvo labai konkretūs: arba žinai arba ne - neišmąstysi, nebent pataikysi. Kitoj įstaigoj klausimai buvo tik motyvacinio pobūdžio. Na, ir visais atvejais reikėjo prisistatyti, klausė, kodėl nori keisti darbą, kodėl pasirinkote būtent mūsų įstaigą ir pan.
Aš jau nemažai metų esu VT - ieškau ne tiek darbo (darbą turiu), kiek naujų galimybių. Kol kas be rezultatų... Bet analizuoju savo klaidas ir bandysiu daryt išvadas, jei dar pasitaikys siauros mano specializacijos konkursų smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Gal galėtumėte atsakyti į mano klausimus:
1)Ar per BGT nėra tokios galimybės kaip ir mokamuose puslapiuose, pasirinkti testo trukmės (mažiau klasimų, daugiau klausimų, na bet ir laikas tada žinoma duotas skiriasi). Ar yra vis tik fiksuotas laikas, jei taip, priminkite prašau, kiek klausimų ir minučių duodama kiekvieno testo daliai. Buvau radusi šią info, bet dabar niekaip nerandu.
Ir temų aišku irgi negalima pasirinkti? (ką leidžia mokymosi programa).
2) Kadangi sistema kompiuterizuota, jeigu pirmąjai daliai skirta tarkime 60 minučių, jeigu aš atsakau anksčiau, tai anksčiau ir gaunu rezultatą, bei anksčiau pradedu antrąją dalį? (ir anksčiau išeinu?) Bei ar iš karto gauname kažkokį dokumentą jei išlaikau.
3) Kai jūs laikėte, ar buvo daug neišlaikiusių? smile.gif
Būčiau dėkinga už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amaltėja: 30 gruodžio 2015 - 13:53
QUOTE(Amaltėja @ 2015 12 30, 13:52)
Sveikos,

Gal galėtumėte atsakyti į mano klausimus:
1)Ar per BGT nėra tokios galimybės kaip ir mokamuose puslapiuose, pasirinkti testo trukmės (mažiau klasimų, daugiau klausimų, na bet ir laikas tada žinoma duotas skiriasi). Ar yra vis tik fiksuotas laikas, jei taip, priminkite prašau, kiek klausimų ir minučių duodama kiekvieno testo daliai. Buvau radusi šią info, bet dabar niekaip nerandu.
Ir temų aišku irgi negalima pasirinkti? (ką leidžia mokymosi programa).
2) Kadangi sistema kompiuterizuota, jeigu pirmąjai daliai skirta tarkime 60 minučių, jeigu aš atsakau anksčiau, tai anksčiau ir gaunu rezultatą, bei anksčiau pradedu antrąją dalį? (ir anksčiau išeinu?) Bei ar iš karto gauname kažkokį dokumentą jei išlaikau.
3) Kai jūs laikėte, ar buvo daug neišlaikiusių?  smile.gif
Būčiau dėkinga už atsakymus  4u.gif

1) Labai daug informacijos yra čia http://www.vtd.lt/index.php?433819290 paskaitykite ax.gif
2) Atsakiusi į pirmos dalies klausimus/atlikusi užduotis, pamatote ar išlaikėte ar ne. Išlaikius 1 dalį yra privaloma pertrauka. Po pertraukos laikote 2 dalį. Neišlaikius 1 dalies, 2 dalies laikyti negalima.
Dokumento jokio negaunate, tik sistemoje matote, kad testas išlaikytas, galioja iki tam tikros datos (3 metus)
3) Buvo visokių, bet galima laikyti dar sykį. Neišlaikius 2 kartą, testą galite laikyti po pusmečio.
Atsakyti
QUOTE(Vysnaite1 @ 2015 12 30, 14:11)
1) Labai daug informacijos yra čia http://www.vtd.lt/index.php?433819290 paskaitykite  ax.gif
2) Atsakiusi į pirmos dalies klausimus/atlikusi užduotis, pamatote ar išlaikėte ar ne. Išlaikius 1 dalį yra privaloma pertrauka. Po pertraukos laikote 2 dalį. Neišlaikius 1 dalies, 2 dalies laikyti negalima.
Dokumento jokio negaunate, tik sistemoje matote, kad testas išlaikytas, galioja iki tam tikros datos (3 metus)
3) Buvo visokių, bet galima laikyti dar sykį. Neišlaikius 2 kartą, testą galite laikyti po pusmečio.

Vyšnaite1, labai ačiū už išsamius atsakymus! 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,

Mokausi jau beveik mėnesį BGT, eisiu laikyti primą kartą, bet neramu dėl to, kad kai atlieku testus iš valstybės tarnybos mokamos svetainės, testą išlaikau, bet tas dalis kur skaičiavimas, sekos, diagramos procentai, - man sekasi labai sunkiai. O tokių dalykų ten yra nemažai. Esmė tame, kad aš didelę dalį atsakymų atsimenu mintinai, todėl ir išlaikau neblogai. Pvz procentų ir diagramų ten mokymuisi pateikta nedaug, jos nuolat patenka į tą testą pasimokymui, tai juos suspaudau teisingai.
Labai norėčiau sužinoti, ar tos diagramos, lentelės, bus tokios pat lygiai? Ar visi klausimai (arba jų dalis) būna pakeisti, imti iš kažkur kitur, neskelbti niekur ir t.t.
Būčiau labai dėkinga už atsakymą.
Esu gryna humanitarė, tai man sunku smile.gif
Atsakyti
Amaltėja, atsipalaiduokit 4u.gif
Aš 150 % humanitarė ir išlaikiau iš 1-karto praktiškai be pasirengimo. Juk nereikia 100 % teisingų atsakymų. Visus skaičiavimus praleidau, nes per mažai laiko, kad ką nors suprasčiau - iš akies atsakymus žymėjau. Svarbu, kad užtektų teisingų atsakymų.
Atsakyti
QUOTE(Amaltėja @ 2016 01 01, 15:07)
Laba diena,

Mokausi jau beveik mėnesį BGT, eisiu laikyti primą kartą, bet neramu dėl to, kad kai atlieku testus iš valstybės tarnybos mokamos svetainės, testą išlaikau, bet tas dalis kur skaičiavimas, sekos, diagramos procentai, - man sekasi labai sunkiai. [...]

Amaltėja, kada einat laikyti? Lauksim įspūdžių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amaltėja @ 2016 01 01, 14:07)
Laba diena,

Mokausi jau beveik mėnesį BGT, eisiu laikyti primą kartą, bet neramu dėl to, kad kai atlieku testus iš valstybės tarnybos mokamos svetainės, testą išlaikau, bet tas dalis kur skaičiavimas, sekos, diagramos procentai, - man sekasi labai sunkiai. O tokių dalykų ten yra nemažai. Esmė tame, kad aš didelę dalį atsakymų atsimenu mintinai, todėl ir išlaikau neblogai. Pvz procentų ir diagramų ten mokymuisi pateikta nedaug, jos nuolat patenka į tą testą pasimokymui, tai juos suspaudau teisingai.
Labai norėčiau sužinoti, ar tos diagramos, lentelės, bus tokios pat lygiai? Ar visi klausimai (arba jų dalis) būna pakeisti, imti iš kažkur kitur, neskelbti niekur ir t.t.
Būčiau labai dėkinga už atsakymą.
Esu gryna humanitarė, tai man sunku  smile.gif

Aš irgi humanitarė ir man tiesa pasakius buvo tikrai sunkus tas testas, nors ir ruošiausi, nors, pavyzdžiui, skaičių sekų nesimokiau, nes nesuprantu jų ir tiesiog mačiau, kad neišmoksiu iki testo, tad labiau kreipiau dėmesį į kitus dalykus ir tikėjaus, jog pavyks surinkti balus tiš kitų klausimų, taip ir pavyko išlaikyti. Mano patarimas būtų neužsisėdėt per testą prie tų klausimų, kurie nesiseka, nes neužteks laiko ramiai spręsti tuos klausimus, kuriuos mokat geriau.
Atsakyti
QUOTE(Ayaan @ 2016 01 01, 20:20)
Aš irgi humanitarė ir man tiesa pasakius buvo tikrai sunkus tas testas, nors ir ruošiausi

O man, nors ir ne humanitarei, atvirkščiai - tiksliukei, bet po daugiau nei 20 metų po m-klos baigimo irgi buvo labai nelengva (iki tol su VT nieko bendro neturėjau). Jeigu būčiau ėjusi visai nepasiruošusi, tikrai būčiau neišlaikiusi.
Bet pačiam pirmam konkurse iškart laimėjau. Aišku, kategorija (kaip VLN) labai maža (A9), bet yra kaip yra.
Atsakyti
QUOTE(Abuelita @ 2016 01 01, 20:43)
Bet pačiam pirmam konkurse iškart laimėjau. Aišku, kategorija (kaip VLN) labai maža (A9), bet yra kaip yra.

A9 jau nėra labai maža. Ką tada sakyti tiems, kurių A6, o tokių yra (pačiai teko nuo to pradėt ir nemažai metų dirbt). Ir dar reikia turėt galvoj, kad maksimumas ne vadovo pozicijoj ar ne A14 g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2016 01 02, 10:28)
A9 jau nėra labai maža. Ką tada sakyti tiems, kurių A6, o tokių yra (pačiai teko nuo to pradėt ir nemažai metų dirbt). Ir dar reikia turėt galvoj, kad maksimumas ne vadovo pozicijoj ar ne A14 g.gif

Čia jau kaip kam. Man A9 maža. Žemiau A12 net nežiūriu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(PatiPatiAs @ 2016 01 02, 17:37)
Čia jau kaip kam. Man A9 maža. Žemiau A12 net nežiūriu. smile.gif

Žiūrėt nedraudžiama. Dar daug priklauso nuo srities - yra kur chroniškai žemos ir kur taip pat chroniškai aukštos ir vis tiek niekas neina biggrin.gif
Atsakyti