Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(Juokutė @ 2015 12 17, 20:52)
Žiūriu paskelbta konkursų į Regioninio karo prievolės ir komplektavimo skyrių. Gal kas nors ką nors girdėjot? Nenaikins pareigybės, kai visus šauktinius sušauks?  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif

Aciu merginos uz motyvacija!!! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2015 12 14, 09:17)
kas belieka sakyti, kai pačiam neišeina patekti..geriau apkaltinti sistemą, nusistatymą prieš "gerą" žmogų, nei pasižiūrėti į save ir pasvarstyti gal pats idedi žmogau per mažai pastangų...taip lengviau turbūt pateisinti save:)

Man tai juokas ima, dabar butumete VADOVO vietoje ar imtumete visiskai svetima zmogu is gatves, kad ir su puikiomis ziniomis,ar "sava"zmogu kuri pazisti,zinai jo pliusus ir minusus?:)patekti gali tik vienu budu, jei turi pazystamu sistemoje,kas zodi uztars,arba jiems TIKRAI reikia darbuotoju.as patekau antruoju atveju. tad cia baikit svaigt apie pastangas,nes jos valstybes tarnyboje darbo gauti NEPADES tongue.gif
Atsakyti
Visur yra visko smile.gif gerai, jei ima pažįstamą tokį, kuris tikrai sugeba dirbti, o ne tik priklauso kokiai partijai ar šiaip pažinčių turi smile.gif būna ir taip, kad vadovas ir pats rinktis nelabai gali, o "nuleidžia" žmogų "iš viršaus" ...
Galima skųstis ir nieko nedaryti ... kaltinti sistemą ir visus aplink smile.gif
Aš pvz prieš daug metų dalyvavau vienam konkurse, kur nelaimėjau, bet susipažinau su moterimi, kuri laimėjo. Po kažkiek laiko mūsų keliai susikirto, skyriuje reikėjo pakaitinio (dar tada nebuvo tų visų konkursų) ... pasikvietė mane. Per visus tuos metus, VT perėjau 3 pakaitinių vietas (tame tarpe dar ir vaikus pasigimdžiau), nedaug trūko ir būčiau sulaukusi nuolatinės vietos (tik aplinkybės kitaip susiklostė). Taigi, kartais galimybes galima rasti ir ten, kur jų nesitiki sulaukti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murinka: 17 gruodžio 2015 - 23:21
QUOTE(marija84 @ 2015 12 17, 22:13)
Man tai juokas ima, dabar butumete VADOVO vietoje ar imtumete visiskai svetima zmogu is gatves, kad ir su puikiomis ziniomis,ar  "sava"zmogu kuri pazisti,zinai jo pliusus ir minusus?:)patekti gali tik vienu budu, jei turi pazystamu sistemoje,kas zodi uztars,arba jiems TIKRAI reikia darbuotoju.as patekau antruoju atveju. tad cia baikit svaigt apie pastangas,nes jos valstybes tarnyboje darbo gauti NEPADES tongue.gif

jjau cia nusnekejote:) pati sakote patekote nes reikejo darbuotoju, tai taip ir patenkama nes ju reikia ir nebutinai savi ateina.
as savo nuomone parasiau remdamasi asmenine patirtimi...nuomoniu yra visokiu, galima pasirinkti kuria tiketi:)
pats principas priemimo is esmes yra visur, tiek vt tiek privaciam. yra savas norimas zmogus, jis pateks, nera ir reikia darbuotoju, renkamasi kuris parodys geresnes zinias.
kitas dalykas, daugelis nenori i pakaitines, iskart i geras vietas..bet kuo jus geresnes uz tas kurios surizikavo, parode save ir laimejo veliau i nuolatines. nereikia iskart labai daug noreti.pradeti nuo maziau, pasistenkti ir veliau gauti kur kas daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Juokutė @ 2015 12 17, 20:52)
Žiūriu paskelbta konkursų į Regioninio karo prievolės ir komplektavimo skyrių. Gal kas nors ką nors girdėjot? Nenaikins pareigybės, kai visus šauktinius sušauks?  lotuliukas.gif

Apie kuri miesta klausiate, nes paskelbta i 6 karo prievoles komplektavimo skyrius. Kol kas etatu nenaikins, bet jeigu sauktiniai bus 5 metus tik, tai po 5 aisku panaikins.
Atsakyti
Išsilaikiau prieš šventes vadovavimo gebėjimų tikrinimą smile.gif Gerai, kad buvau čia paskaičius atsiliepimus ir pažiūrėjau rimtai – 6 knygas perskaičiau – ir tai po pokalbio (beje, trukusio 1 val. 45 min.) išėjau galvodama, kad išlaikymo šansai 50/50. Aišku, jei turėčiau daugiau vadovavimo patirties, būtų buvę lengviau. Klausė ir iš situacijų, ir iš teorijos (klausimai nelabai iš bendro išsilavinimo atsakomi: išvardinkit etapus, principus).
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2015 12 27, 21:18)
Išsilaikiau prieš šventes vadovavimo gebėjimų tikrinimą smile.gif Gerai, kad buvau čia paskaičius atsiliepimus ir pažiūrėjau rimtai – 6 knygas perskaičiau – ir tai po pokalbio (beje, trukusio 1 val. 45 min.) išėjau galvodama, kad išlaikymo šansai 50/50. Aišku, jei turėčiau daugiau vadovavimo patirties, būtų buvę lengviau. Klausė ir iš situacijų, ir iš teorijos (klausimai nelabai iš bendro išsilavinimo atsakomi: išvardinkit etapus, principus).

Kokias knygas skaitėt?
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2015 12 27, 21:35)
Kokias knygas skaitėt?

Radau senoj temoj sąrašą ir iš jų kurias gavau bibliotekoj, tas pasiėmiau:

QUOTE(revengaa @ 2014 04 04, 15:22)
Rekomenduojama literatūra:
Bagdžiūnienė V. Biudžetai ir jų vykdymo kontrolė. Teorija ir praktika. Conto litera, 2006, p.154.
Dessler G. Personalo valdymo pagrindai. Poligrafija ir informatika, 2001, p. 343.
Karlof B., Lovingsson F. Vadybos koncepcijos ir modeliai nuo A iki Z. Verslo žinios,  2007, p. 415.
Kasiulis J., Barvydienė V. Vadovavimo psichologija. Technologija, 2005, p. 327.
Martinkus B., Sakalas A., Savanevičienė A. Darbo išteklių ekonomika ir valdymas. Technologija, 2006, p. 256.
Obrazcovas V. Valdymo ir administravimo metodai. Eugrimas, 2006, p. 247.
Robbins S. P. Kaip vadovauti žmonėms. Tyto Alba, 2007, p. 170.
Robbins S. P. Organizacinės elgsenos pagrindai. Poligrafija ir informatika, 2003, p. 374.
Stoner J. A. F., Freeman E. R., Gilbert D. R. Vadyba. Poligrafija ir informatika, 1999, p. 647.
Skaržauskienė A. Sisteminis mąstymas organizacijų valdyme. Mykolo Romerio universitetas, 2010, p. 164.
Šimanskienė L., Seilius A. Komandos: samprata, kūrimas, vadovavimas. Klaipėdos universiteto leidykla, 2009, p. 345.
Valackienė A. Krizių valdymas ir sprendimų priėmimas. Technologija, 2009, p. 296.
ir kt.

Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2015 12 27, 21:18)

thumbup.gif
Aš pradėjau ruoštis ir gavau info, kad konkursas įstaigoje atšauktas (motyvuotu įstaigos vadovo sprendimu). Dabar galvoju, ar galiu prašyt to sprendimo kopijos? (Įdomu priežastys dėl ko atšaukė .. )?
Atsakyti
Ar esate konkursų metu gavę klausimų iš dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisyklių? Apie ką jie buvo?

Būtų šiaip įdomu, gal turite kokių patarimų tiems, kurie eis į konkursus, gal esate pastebėję kokias nors klausimų sudarymo tendencijas ar panašius dalykus, manau visiems tokia informacija būtų labai naudinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2015 12 27, 22:18)

Sveikinu smile.gif

O kiek laiko ruošėtės? Ar vadovavimo patirties turėjote?
Atsakyti
QUOTE(Miaumar @ 2015 12 28, 12:32)
Ar esate konkursų metu gavę klausimų iš dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisyklių? Apie ką jie buvo?

Buvau gavusi. Jei gerai pamenu, klausė apie specialiąją žymą g.gif
Atsakyti