QUOTE(Sophi @ 2015 12 10, 22:14)
Visko yra toje VT - ir juodo, ir balto Aš suprantu ir tuos, kurie atsirenka jau pažįstamus žmones. Atsirinkti tik per konkursą pirmą kartą matomą žmogų nėra paprasta - paskui atleisti praktiškai galimybių nėra.
Yra dar kt. dalykas - konkursantų žinios objektyviai nepatikrinamos, nes nėra kam jų tikrinti. Kalbu apie specifines specialybes - ne teisę, finansus ir pan. Esu dalyvavus vienam, tai tiesoginių tai pareigybei reikalingų žinių niekas net neklausė. Klausė to, ką komisijos nariai išmanė, bet ne to, ką tą konkursą laimėjusiam teks dirbti
Yra dar kt. dalykas - konkursantų žinios objektyviai nepatikrinamos, nes nėra kam jų tikrinti. Kalbu apie specifines specialybes - ne teisę, finansus ir pan. Esu dalyvavus vienam, tai tiesoginių tai pareigybei reikalingų žinių niekas net neklausė. Klausė to, ką komisijos nariai išmanė, bet ne to, ką tą konkursą laimėjusiam teks dirbti
Taip, yra vadovų, kurie yra nusvilę nuo atsirinkto žiniuko, kuris yra problematiškas žmogus, kuris savo teises žino geriau nei savo pareigas, kelia intrigas, o jo dar ir ptaktiškai neįmanoma atleisti, tai jei pažįsti žmogų ir žinai, kad bus gerai su juo dirbti-way not.
O kitas dalykas, darbas darbui nelygus. Kartais tikrai nesvarbu kaip tiksliai atsakysi į konkurso klausimą, o svarbu kaip reaguoji į klausimą, kaip išsisuki nežinodamas atsakymo. VT nebėra akmens amžiuje ir nebeužtenka būti kaliku, reikia mokėti pažiūrėti plačiau.
Papildyta:
QUOTE(mikute000 @ 2015 12 10, 23:19)
Jusu ziniai ne tik i VT lendu, bet einu bet kur, aisku ne siuveja ir ne uz minimuma, bet musu mieste praktiskai neimanoma susirasti darbo nei VT nei privaciame sektoriuje be pazinciu. As pries 10 metu taip pat atejau be jokiu pazinciu, kas siuo laiku yra neimanomas dalykas.
O kuo siuvėja blogai? Jei žmogui patinka siūti, ir tikrai gerai tai daro ir dar ir mėgaujasi darbu, ir dar uždirba daugiau nei VT. Nėra blogo darbo, jei tau jis patinka.
Galų gale, maži miestai, nėra darbo..bla bla..kurkut savo. Va, prisijungiat ir prie savo verslo forumo ir pirmyn.