Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(Karkvabaliai @ 2015 12 07, 21:23)
Merginos, iškilo man dar vienas labai svarbus klausimas. Ar per konkursą (pagal šitą naują tvarką, kur nuo lapkričio pradžios), duoda paprastą (popierinį) lapą ir tušinuką juodraščiui? Nes man tame dabralaukyje kompiuteriniame tikrai sunku būtų dalint, daugint stulpeliu, ir t.t. O kalkuliatoriuma naudotis aišku negalima?

Tai jūs apie konkursą ar apie bendrųjų gebėjimų testą? Ir ne, tai ne tas pats.
Atsakyti
QUOTE(Karkvabaliai @ 2015 12 07, 20:23)
Merginos, iškilo man dar vienas labai svarbus klausimas. Ar per konkursą (pagal šitą naują tvarką, kur nuo lapkričio pradžios), duoda paprastą (popierinį) lapą ir tušinuką juodraščiui? Nes man tame dabralaukyje kompiuteriniame tikrai sunku būtų dalint, daugint stulpeliu, ir t.t. O kalkuliatoriuma naudotis aišku negalima?

Jei kalbate apie bendrųjų gebėjimų testą - duoda popierių ir pieštuką. Skaičiuotuvu naudotis negalima.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2015 12 07, 20:20)
Kas tokio nutiko, kas reikia skųsti?

Is anksto jau žinau, kad konkursas bus neskaidrus. Todėl ruošiuosi apskundimas is anksto. Gal kas žinote kaip tai vyksta, niekur nerandu info.
Atsakyti
QUOTE(mikute000 @ 2015 12 08, 08:31)
Is anksto jau žinau, kad konkursas bus neskaidrus. Todėl ruošiuosi apskundimas is anksto. Gal kas žinote kaip tai vyksta, niekur nerandu info.

jei manote, kad bus neskaidrus, galima inicijuoti, kad dalyvautu konkurso komisijoje is vtd atstovu. tai inicijuokit. ka jus apskundus paskui irodysit? perklausys irasa, bus atsakius viska ir bus viskas ok. nebent sugebesit irodyti, kad klausimus zinojo..irasyt kai juos diktuos? apskundimas neturint irodymu neduos naudos, bet jei abejojat skaidrumu, inicijuokit zmogaus atstovavima is departamento vt.
Atsakyti
QUOTE(PatiPatiAs @ 2015 12 07, 21:56)
Tai jūs apie konkursą ar apie bendrųjų gebėjimų testą? Ir ne, tai ne tas pats.

Taip, aš neaiškiai parašiau, norėjau pasakyti per bendrųjų gebėjimų testą ar duoda popierinį juodraštį ir tušinuką? (jei pageidauji).
Papildyta:
QUOTE(Colomba @ 2015 12 07, 22:45)
Jei kalbate apie bendrųjų gebėjimų testą - duoda popierių ir pieštuką. Skaičiuotuvu naudotis negalima.

Ačiū, Colomba! Dabar daug ramiau smile.gif
Atsakyti
Gal kas ruošiatės į NŽT konkursą, kuris bus kitą savaitę?
Atsakyti
QUOTE(mikute000 @ 2015 12 07, 18:11)
Gal kas gali pakomentuoti, kaip vyksta konkurso apskundimas. Kam ta skunda pateikti ir t.t?

Skundą reikia teikti Administraciniam teismui, bet kartu reikia sumokėti 28 eurų žyminį mokestį (jį galit paskui prašyt priteist iš atsakovo).
Dar yra tokia Administracinių ginčų komisija, kuri nemokamai nagrinėja ginčus tarp fizinio asmens ir institucijos, bet bent aš nieko iš jos nepešiau apskundus vieną konkursą – pripilstė 4 lapus išvedžiojimų, kodėl tai ne jų kompetencija.
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2015 12 08, 14:33)
Skundą reikia teikti Administraciniam teismui, bet kartu reikia sumokėti 28 eurų žyminį mokestį (jį galit paskui prašyt priteist iš atsakovo).
Dar yra tokia Administracinių ginčų komisija, kuri nemokamai nagrinėja ginčus tarp fizinio asmens ir institucijos, bet bent aš nieko iš jos nepešiau apskundus vieną konkursą – pripilstė 4 lapus išvedžiojimų, kodėl tai ne jų kompetencija.

visų pirma teikiama tos įstaigos administracijos vadovui, nebent jis pats dalyvauja konkurso komisijoje, tada iškart administraciniam teismui.
Atsakyti
QUOTE(mikute000 @ 2015 12 08, 08:31)

Gerbiu už pilietiškumą, bet vargu ar pavyktų ką nors įrodyti. Esu dalyvavusi tokiam konkurse, kur jau eidama žinojau, kad laimėtojas žinomas iš anksto. Ėjau tiesiog dėl sportinio intereso. Ir pati konkurso eiga buvo 100 % korektiška: klausimai nesunkūs, niekas nesistengė sukirst.
Atsakyti
QUOTE(Murinka @ 2015 11 27, 23:26)
drinks_cheers.gif
Tik gaila, kad kartais per tokius "egzaminus" iki absurdo prieinama ...  doh.gif
Aš tai nelabai įsivaizduoju ir ką ten "kalti" ...  g.gif

Kaip čia pasakius, "absurdas" pagal prasmę, bet pagal formą toks "egzaminas" norint prisiplauti ES struktūrinių fondų pinigų - idealus variantas. Juk visas VTD atrankos projektas yra finansuojamas ES lėšomis ir testuotojai-ekspertai samdomi už projekto pinigus, mokant jiems ne valstybės tarnybos algas, o žymiai rimtesnius projekto honorarus.

Formaliai už ES projektų vykdymą reikia atsiskaityti ESFA. Atsiskaityti už egzaminų kiekį-statistiką - pats lengviausias būdas. Ir joks ESFA tikrintojas prie to neprisikabins.

Perspektyvos labai plačios, manau net aiškinti nereikia... Sistema gerai sustyguota ir patepta. Valstybės tarnybai iš to jokios naudos, bet užtai Valstybės tarnybos departamento vadovui ir darbuotojams gyvenimas žymiai prasmingesnis (ir turtingesnis)... smile.gif
Atsakyti
Absurdas visoje sitoje musu valstybeje. As nesuprantu, kodel leidziama dirbti pensininkams valstybes tarnyboje iki 65 metu, jeigu dabar, pvz. moteris iseina i pensija 61 su trupuciu, tai suejo pensijos amzius ir buk mielas uzleisk vieta vaikus auginantiems. Kiek ji kainuoja valstybei... Stai mano buvusi kolege gauna algos 940 euru ir plius pensija 380. Bendrai 1320 euru. Ir dar verkia pensininkai kad blogai gyvena. Toliau teko susidurti su krasto apsauga. Ten i pensijas iseina gana anksti, paskui ,,laimi" konkursa i VT arba dirbantys pagal darbo sutartis. Ir vel gauna pensija is valstybes ir taip pat alga is valstybes.
Ruosiuosi dalyvauti viename konkurse, i kuri taip pat zinau kad ateis pensininkas kariskis, valdzios statytinis, todel ir ieskau budu kaip sutrukdyti sia neteisybe.
Atsakyti
QUOTE(mikute000 @ 2015 12 09, 10:36)
Absurdas visoje sitoje musu valstybeje. As nesuprantu, kodel leidziama dirbti pensininkams valstybes tarnyboje iki 65 metu, jeigu dabar, pvz. moteris iseina i pensija 61 su trupuciu, tai suejo pensijos amzius ir buk mielas uzleisk vieta vaikus auginantiems. Kiek ji kainuoja valstybei... Stai mano buvusi kolege gauna algos 940 euru ir plius pensija 380. Bendrai 1320 euru. Ir dar verkia pensininkai kad blogai gyvena. Toliau teko susidurti su krasto apsauga. Ten i pensijas iseina gana anksti, paskui ,,laimi" konkursa i VT arba dirbantys pagal darbo sutartis. Ir vel gauna pensija is valstybes ir taip pat alga is valstybes.
Ruosiuosi dalyvauti viename konkurse, i kuri taip pat zinau kad ateis pensininkas kariskis, valdzios statytinis, todel ir ieskau budu kaip sutrukdyti sia neteisybe.

nu palaukit palaukit...zmogus 60n su trupuciu dauguma dar labai gyvibingi ir darbingi. tai kodel jam nedirbti? nesneku kurie vos pakruta, bet darbingi zmones tikrai dar normaliai dirba ir turi daug ziniu. ir i pensija isejes tai tokios sumos aisku nebegautu tai ir verkia tada , pati paraset kiek pensijos gauna plius, tai matot skirtuma.
maziau piktinkites, daugiau dirbkit ir turesit ta vieta...
Atsakyti