Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojai 2015

QUOTE(Lerikyte @ 2015 10 13, 20:46)
nu, išgaravot su pirmom šalnom, neatsparios  biggrin.gif

Norėtumėte. biggrin.gif biggrin.gif Šiandien neištvėriau,įkišau nosį į dvi vieteles. ax.gif Vieną baravyką radau,apgriaužtą voveryčių,kelis šilbaravikius,porą lepšių,tos tai jau apšąlę,nemažai paliepių-gruzdų ir gudukų.Gerai būtų pakliūti į kitą mišką gudukų,jie tai geriausiai atrodo.Dar litrą uždariau žiemai. ax.gif
Atsakyti
nauji išlenda ar tik tie kas prieš šalnas pasirodę?
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2015 10 13, 22:20)
nauji išlenda ar tik tie kas prieš šalnas pasirodę?

Auga nauji, baravykų matėme ir visai mažučių pilkose samanose, kalpokų tai belekiek ilgesnėse samanose, šalnų Vilniuje artimiausiu metu gismeteo nerodo ax.gif
user posted image
Atsakyti
aš tai nusikriokiau iki negalėjimo,be antibų neapsieita tongue.gif .Šiandien jau geriau,neskaitant,kad liūlys bėga,rytoj mausiu apsižvalgyt.Nes turgelyje mačiau 4 dėžutes baravykų,šiliukų ir kalpokų.Pastarųjų nesu rinkusi,nelabai pažystu juos,be to,pas mus masiškai neauga.Zelionkos sakė dygsta,bet kirmėlėtos,gal per šilta joms?
LERIKYTE,o argi jūs sėdite prie langelio???Neapsukote ratuko savo takais??
Atsakyti
sėdžiu prie langelio. Kai kas rytą viskas belekaip apšalę, nelendu į mišką. Bet niekas nesako,kad nenoriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2015 10 14, 17:21)
sėdžiu prie langelio. Kai kas rytą viskas belekaip apšalę, nelendu į mišką. Bet niekas nesako,kad nenoriu  biggrin.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Ateinu atsiskaityt 4u.gif .puskrepšis žaliuokių ir 9 baravykai.Žaliuokės tik pradeda augti,bet sveikos tik smėlyje.Eini,pamatai kauburiuką ir išsikasi storakotę sveiką žaliuokę.Tos,kurios auga spygliuose,suskirmijusios visos.Baravykus irgi radau smėlyje giliai,tai sveiki ir nemaži,o miške vos du per dvi valandas biggrin.gif .Žaliuokių dar tikiuosi,bet ir ploviau,ir druskuotame vandenyje keletą kartų mirkiau-visviena man smėlis jaučiasi schmoll.gif .Kaip jūs ruošiate-plaunate jas?Niekad nerinkdavau,bet paskanavau,visai skanus grybas,saldus toks smile.gif .Ir kvepia guotėmis.Bet jau tvarkymas,plovimass,skalavimas-ne mano kantrybei tongue.gif
Atsakyti
žaliuokės
Pasigoglinau apie žaliuokes.Aš jų gyvenime nesu rinkųsi.O sako skanūs grybai,tik su plovimu problema.Ir mūsų kraštuose nelabai auga?Reikia smėlynų.Vėta tu mūsų kraštų žmogus.Ar renki? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 15 spalio 2015 - 16:09
Nėra pas mus žaliuokių. O gal jau nevažiuoju į mišką, kai jos dygsta. Vyras yra parvežęs iš Latvijos, bet nors ir kiek ploviau po tekančiu vandeniu - valgyti negalėjau. Vis vien smėlis labai jautėsi. Pagalvojau, kad gal nevargsiu. Yra ir kitokių gerų grybų. O gal kas galit patarti, kaip tą smėlį iškrapštyti. Negi su šepetėliu kiekvieną valyti? Juk jos trapios, nelabai ir pabrūžinsi g.gif .
O aš sezoną jau uždariau senokai. Tokios šalnos pas mus, kad nė minčių į mišką lėkti nekyla.
Atsakyti
QUOTE(Teoleda @ 2015 10 15, 16:39)
...Žaliuokių dar tikiuosi,bet ir ploviau,ir druskuotame vandenyje keletą kartų mirkiau-visviena man smėlis jaučiasi schmoll.gif .Kaip jūs ruošiate-plaunate jas?Niekad nerinkdavau,bet paskanavau,visai skanus grybas,saldus toks smile.gif .Ir kvepia guotėmis.Bet jau tvarkymas,plovimass,skalavimas-ne mano kantrybei tongue.gif
Grįžtam iš miško, imame vonelę, suberiame žaliuokes, ant viršaus gausiai užberiame druskos, kad būtų net balta, užpilame vandeniu kad pilnai apsemtų ir ...pamirštame jas, einame daryti kitus darbus ar poilsiauti.
Vėliau perplauname ir užpilame vėl druska ir švariu vandeniu, dar paliekame trupučiuką, tada imame seną dantų šepetėlį biggrin.gif ir kiekvieną kruopščiai nušveičiame, tada vėl perskalaujame švariu vandeniu.
Jei žaliuokės rinktos iš samanų, o ne iš smėlio, tai darbas daug paprastesnis ax.gif
p.s. Darbo tikrai nemažai, bet mums tai labai skanūs grybai 4u.gif
Atsakyti
ar niekas daugiau nesusigunde? salnos jau senokai buvo ir oras pakankamai nesaltas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Emperatriz @ 2015 10 21, 23:16)
ar niekas daugiau nesusigunde? salnos jau senokai buvo ir oras pakankamai nesaltas?  ax.gif

Kaip gi?Užvakar buvau.Radau 4 baravykus,šilbaravikį,labai gražų raudonikį,lepšiukų kelis,paliepę ir gudukų.Šiandien galvoju važiuoti gudukų-kalpokų.Bet baravykai,raudonikis jaunučiai,jau išdygę po šalnų. ax.gif
Atsakyti