QUOTE(Teoleda @ 2015 10 15, 16:39)
...Žaliuokių dar tikiuosi,bet ir ploviau,ir druskuotame vandenyje keletą kartų mirkiau-visviena man smėlis jaučiasi
.Kaip jūs ruošiate-plaunate jas?Niekad nerinkdavau,bet paskanavau,visai skanus grybas,saldus toks
.Ir kvepia guotėmis.Bet jau tvarkymas,plovimass,skalavimas-ne mano kantrybei
Grįžtam iš miško, imame vonelę, suberiame žaliuokes, ant viršaus gausiai užberiame druskos, kad būtų net balta, užpilame vandeniu kad pilnai apsemtų ir ...pamirštame jas, einame daryti kitus darbus ar poilsiauti.
Vėliau perplauname ir užpilame vėl druska ir švariu vandeniu, dar paliekame trupučiuką, tada imame seną dantų šepetėlį
ir kiekvieną kruopščiai nušveičiame, tada vėl perskalaujame švariu vandeniu.
Jei žaliuokės rinktos iš samanų, o ne iš smėlio, tai darbas daug paprastesnis
p.s. Darbo tikrai nemažai, bet mums tai labai skanūs grybai