Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojai 2015

QUOTE(Lerikyte @ 2015 09 27, 11:45)
doh.gif  doh.gif  doh.gif neįtikėtina tiesiog biggrin.gif  biggrin.gif
šiandien 52 baravykai vėl visokių dydžių raudonviršių. Daug grybaujančių ir pas mus

Na, man su baravykais šiemet ne kažką, bet džiaugiuos, kad apskritai pagrybavau.
Grybavom durpyno pakraščiuos [pirmas kartas smile.gif]
Lepšiukai, raudonviršiai, kazlėkai-makavykai [tie geltoni, ir kotas geltonas], rožiniai-meslvos ūmėdės ir žalieji grūzdai.
Lepšiukai išties gražūs.
MIŠKO TIPAS smile.gif [nežinau, kodėl foto apverstą rodo - varčiau varčiau, ir vistiek]
user posted image
user posted image

- Merginos, o šitas - slidukas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 27 rugsėjo 2015 - 20:36
rastafarinai,

miškas labai įdomus.

o lepšiukai irgi gerai. ypač kislieji raudonviršiai - tobuli grybai.
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2015 09 28, 09:08)
rastafarinai,

miškas labai įdomus.

o lepšiukai irgi gerai. ypač kislieji raudonviršiai - tobuli grybai.

Palei durpynus biggrin.gif Bet šiaip labai smagu vaikščioti. O raudonikiai dygsta jau net kur visai ne miškas, o pieva, už miško.

Merginos, o ten ar sliduks? Kur nruoda aktyvi. Kažkaip dariau copy image url, ir gaunasi tipo dinaminis psl. doh.gif [ir to pasekoj nerodo čia forume]

Papildyta:
QUOTE(rastafarinas @ 2015 09 27, 20:33)

- Merginos, o šitas - slidukas?

Atsakyti
aš nepažįstu tai nekomentuoju mirksiukas.gif įdomu kas po pūkais, ar lakštai,ar kempinė
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2015 09 28, 10:10)
aš nepažįstu tai nekomentuoju  mirksiukas.gif įdomu kas po pūkais, ar lakštai,ar kempinė

Kempinė. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Grybautojų daugiau nei grybų. Šeštadienį 8 ryto jau buvau miške, tamsoka buvo. Važiavau link Jurbarko. per pora nepuilnų valandų 50 baravykų, kažkiek raudonikių ir lepšiukų. Baravykai nedideli ir sveiki.
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2015 09 28, 11:38)
Kempinė.  biggrin.gif

o išvis yra nuodingų kempiniuotų grybų?
darau išvadas, kad tik nevalgomi/menkaverčiai/arba kartūs gali būti

QUOTE(ErikaN @ 2015 09 28, 13:33)
Sveikos  4u.gif Grybautojų daugiau nei grybų. Šeštadienį 8 ryto jau buvau miške, tamsoka buvo. Važiavau link Jurbarko. per pora nepuilnų valandų 50 baravykų, kažkiek raudonikių ir lepšiukų. Baravykai nedideli ir sveiki.

kai grybai sveiki pilnai pakanka ir mažiau biggrin.gif šimtais rasdavom čia pas mus tada kai jie žiauriai suėsti, darbo daug, o likdavo tiek pat kiek dabar iš 10 k mažiau surenkamų
Atsakyti
Gali būti ir kazlėkas, bet gali ir nebūti kazlėkas smile.gif

user posted image

p.s. manau, kad klausiate pažintiniais sumetimais, o ne valgyti ar nevalgyti, kadangi valgomi visi grybai, tik kai kurie vieną kartą....

QUOTE(rastafarinas @ 2015 09 28, 10:44)
Merginos, o ten ar sliduks? Kur nruoda aktyvi. Kažkaip dariau copy image url, ir gaunasi tipo dinaminis psl.  doh.gif [ir to pasekoj nerodo čia forume]

Įkeliu :
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2015 09 28, 13:57)
o išvis yra nuodingų kempiniuotų grybų?
darau išvadas, kad tik nevalgomi/menkaverčiai/arba kartūs gali būti

O kas tai yra kempiniuoti grybai g.gif
Radau internete :
Pagal vaisiakūnio dalies, kurioje susidaro sporos, sandarą grybai skirs­tomi į vamzdelinius (baravykai, lepšės), lakštelinius (pievagrybiai, grūzdai, kelmu­čiai) ir aukšliagrybius (briedžiukai).

http://www.sodasirda...-zinoti/grybai/

Šėtoninis baravykas ax.gif

http://www.grybai.lt...inis-baravykas/
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2015 09 28, 14:33)
O kas tai yra kempiniuoti grybai  g.gif
Radau internete :
Pagal vaisiakūnio dalies, kurioje susidaro sporos, sandarą grybai skirs­tomi į vamzdelinius (baravykai, lepšės), lakštelinius (pievagrybiai, grūzdai, kelmu­čiai) ir aukšliagrybius (briedžiukai).

http://www.sodasirda...-zinoti/grybai/

Šėtoninis baravykas  ax.gif

http://www.grybai.lt...inis-baravykas/

tuos vamzdinius turėjau omenyje biggrin.gif

silpnai nuodingas tai turbūt kaip ir bobausis- kelis kart nuvirus vartojamas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2015 09 28, 13:10)
Gali būti ir kazlėkas, bet gali ir nebūti kazlėkas  smile.gif

Dėkui už atsakymą ir įkėpimą 4u.gif smile.gif

Na, panašu, kad slidukas. Aišku, neviriau aš jo, išgyvensiu biggrin.gif Gal tik galvelė juodesnė, nes iš durpynų kilęs biggrin.gif

Papildyta:
Šėtoninis! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
kazin šilbaravykiai neauga niekur? gal jau ir nebus šiemet? g.gif
Atsakyti