visa setadieni Valkininku miskuos praleidome beslampinedami... per 3 zmones koks litras voverusku, 21 baravykas
kazkoks siaubas
uztat 5 litrai brukniu
Sveikos grybautojos, as labai moraliskai su jusu pagalba grybauju- man net silpna ziureti i nuotraukytes... siandien turgui kaune prie Viebsko buvusio gerokai po 16 val buvo 2 motereles su baravykais, viena sake kas Uzusaliuose grybauja, bet savo vietose tipo.. prase po 7 eurus uz kruvele, kita uz dezute ta puse kilo kur buna sulauoges supiltos tai 10 euru, aisku, kol vaiksciojau, niekas nepirko..... kretingoje, na taip girdejau sindien raudonam kryziui ligoninej, nes vyras guli, kad po 4 eurus uz kila praso baravyku.... klaipeda, kaip ten su kainom??? na linkiu gausaus derliau, gal turgui grybau bus...uz realia kaina...
QUOTE(Valentina31 @ 2015 09 20, 19:27)
Is nuotraukos atrodo kad taip
Sveikos
QUOTE(Teoleda @ 2015 09 20, 13:39)
tai kazlėkas ir yra tas pats slidukas:).Kas kaip vadina.Kaip "žydas","paberžis""meškutė"-tas pats grybukas,tik kiekvienam krašte skirtingai vadinamas
Nu šakės, , susivariau
Ir dar - supratau, kad mane sumaišė spalvos. ten prie Braziūkų jie būdavo tamsesnės kepurėm, bent tokius rinkdavau, o čia prie Ruklos tokie labiau geltonkepuriai buvo, bet FB grupėj būtent tokius rodė ir vadino kazlėkais.
QUOTE(rastafarinas @ 2015 09 20, 20:09)
Nu šakės, , susivariau
Ir dar - supratau, kad mane sumaišė spalvos. ten prie Braziūkų jie būdavo tamsesnės kepurėm, bent tokius rinkdavau, o čia prie Ruklos tokie labiau geltonkepuriai buvo, bet FB grupėj būtent tokius rodė ir vadino kazlėkais.
Kazlėkai yra skirtingų rūšių:
_-_
p.s. tik reikia nepamiršti nulupti odelę nuo kepurėlės. nes bus kartūs grybai
QUOTE(Teoleda @ 2015 09 20, 19:38)
samanoje kazlėkai-slidukai būna šviesesni,o žolėje kiek rudesni.Tiesiog paimkit ir nulupkite tą plėvelę,jei ji nusimauna kaaip silikonas,tuomet tvarka:)
Ačiū
QUOTE(fukse @ 2015 09 20, 19:40)
Kazlėkai yra skirtingų rūšių:
[...]
[...]
TAIP! Taip ir yra/ buvo!
Tuos tamsesnius pievose rinkdavau, o šiuos 'įprastam' miške.
- Kokia faina tema, negaliu. Visus taškus ant'i' susidedi žmogus !
Ačiū
Papildyta:
Bet Toleda, kaip įdomiai dėl tų kitų pavadinimų...
"Žydukais" mano 'apskirty' vadindavo jaučakius [net nžn, koks jų tikras pavadinimas] - kur daug auga, tokie gal net trečiarūšiai, juodi grybai. Marinuoti skanūs būna "Meškutės" niekad nevadino, bet mano giminaitė "nuo Baptų" meškutėm vadindavo tokius lepšiukus rudesnius, tamsesnius. Bet tik ji Nors močiutė mūsų bendra
Kaip gerai nulijo pas mus gal prades dygt jau dabar
QUOTE(Teoleda @ 2015 09 20, 19:37)
ErikaN,kaip reikalai Bedančiuose?Vakar brolis Rakavinėje kibirą raudonikių parsivilko,bet baravykus tik 6
Liūdna Bedančiuose, baravykas vienas, raudonviršių vietas žinau kažkur 9, bet radau tik vienoje ir tokie jau didoki bei pakirmiję. Labai sausa ten, labai
Vakar palėkiau link Paupio (žemietės žinot link kur), ten dygsta baravykai, bet tik samanose, o aš nemoku samanose grybauti, mažiukai, vos galvyčių kraštai išlindę. Bet jau kokių pelių ar sraigių nugraužti, kiti visiškai suėsti tų mėlynų vabalų. Radau apie 20 ilgai nesibasčius, bet kas iš to, kad sukirmiję
Žodžiu liūdžiu su tom, pas kurių normaliai nedygsta ir džiaugiuosi su tom, kurios krepšus pilnus velka.
Sveikos