Biski geda klaust, bet ka tai reiskia "zydinti zeme"?
QUOTE(Teoleda @ 2015 09 16, 22:10)
Ir pernai pjovė,ir dabar verčia.Visur šviečia kiaurai.Prieš savaitę buvo miškas,šiandien aikštė.
Širdis plyšta.
Cavalli - šnekėjom kadais. Tokie balti "plekiukai", sąaugos ant žemės. Kokio 1mm "storio".
Jau matau reiks tikrai fotkint. Kad tik rasčiau greitu metu 😄
QUOTE(cavalli @ 2015 09 18, 09:17)
Tikrai butu idomu pamatyt
O as syrit isejau surinkt prikritusiu obuoliu ir stai ka radau savo zolyne
O as syrit isejau surinkt prikritusiu obuoliu ir stai ka radau savo zolyne
Cia rudmeses?
QUOTE(cavalli @ 2015 09 18, 13:29)
Taip
kaip faina - net eit niekur nereik
Pas mus rudmėsių beveik nėra..
Jatau, net spirgu kaip miškan noriu Tik sulauksiu vaikio iš mokyklos ir lėksiu greičiau. Gal dar spėsiu nors vakare aplėkt patikrint, kas gero kur išdygo Ryt turbūt minios žmonių jau pas mus marširuos.
Pagrybavom šiandien rimčiau. Viso pusantros pintinės. Daugiausia raudonviršių įvairaus dydžio, baravykų apie 15, tačiau superinės kokybės, beveik visi sveiki.
Dviese nuo 8 iki 12 val.tik 28 baravykai ir 6 raudonikiai .Nėra,nedygsta,sausa...žemė "žydi",jau "viliokai" grupuojasi,tačiau apie kažkokį masinį grybavimą,kaip FB-nėra kalbos.Savos vietos iš viso tuščios,ieškojome naujų,bet visur nykuma.Paskui nuvažiavome dar į kitą rajono pakraštį,į samanynus.Ten drėgniau,bet net šungrybio neradome...Virtų gavosi apie pusantro litro,dalį su grietinėle jau suskannavome,kita dalis liko sriubai PSIO,DEPRESŪCHA.....
Patikrinom ir mes savo mišką. Grybavom apie popiet 3 val. Normaliai taip, 44 baravykai, šiek tiek lepšių ir raudonikių. Labai daug žmonių, baisu pagalvot kas šeštadienį-sekmadienį dėsis Sausoka dar miškuose, trūksta lietaus.
Vienoj vietoj-5 baravykai, gal pirmą kartą toks vaizdelis pasitaikė
O čia visi grybai namie jau:
Vienoj vietoj-5 baravykai, gal pirmą kartą toks vaizdelis pasitaikė
O čia visi grybai namie jau:
Buvau aš šiandien irgi miške.Krepšys baravykų ir raudonikių,krepšys lepšių.Įdomiausia,kad matyt voverytė nešė baravykus ir pametė,krūvoje-6.Vieną nešant voverytei ir kepurę pametė.Nabagytės joms šimet irgi mažoka.
Radau gigantą baravyką,pasvėriau-360 g.Nežinau kotas geras,einu valyti,džiovinsiu.
Radau gigantą baravyką,pasvėriau-360 g.Nežinau kotas geras,einu valyti,džiovinsiu.
QUOTE(Teoleda @ 2015 09 18, 19:13)
Dviese nuo 8 iki 12 val.tik 28 baravykai ir 6 raudonikiai .Nėra,nedygsta,sausa...žemė "žydi",jau "viliokai" grupuojasi,tačiau apie kažkokį masinį grybavimą,kaip FB-nėra kalbos.Savos vietos iš viso tuščios,ieškojome naujų,bet visur nykuma.Paskui nuvažiavome dar į kitą rajono pakraštį,į samanynus.Ten drėgniau,bet net šungrybio neradome...Virtų gavosi apie pusantro litro,dalį su grietinėle jau suskannavome,kita dalis liko sriubai PSIO,DEPRESŪCHA.....[COLOR=red]
laba grybomanes
va va, man tinka sis zodis .. anadien buvau grybauti,kauno rajone link jonavos. su drauge keturias valandas trim minuciu, na o gal ir visas penkias, desimt baravyku penki kazlekai . grybautoju ir gyvaciu / ar zalciu ( neskiriau , bijau ) sutikau daugiau nei grybu, didokas jaunuolynas, automobiliu 10 jei nedaugiau visi grybautojai pikti kad nera grybu tik po keleta krepsiuose.
depresucha mane nugalejo tad ta proga drauge is nevilties rinko ir as prisijungiau , prisirinkau zyduku (pilkoji meskute ) tik vienai porcijai kad sviezio grybo skoni pajusti. dabar ju nerenka niekas , siandiena gyva daugiau nerinksiu ju na o baravykiukus nuostabiuosius i slovikiuka kaip prisminima apie pirmuosius 15 metu baravykus, kirsiu kaledoms.
valentina vel pilnais krepsiais
lyg dar viena nare pazinau veta
beje ant vieno sliaziojancio padaro vos neuzlipau , abi isigandom, tik jai nieko nusliauze o as raisa..
grybai pas mane neina, tad pabuvau neistikima ir nuejau pas saltalankius , vaikiukams ziemai sulciu prigaminau. planavau pasidaryti saltalankiu aliejaus, bet ..upas dingo , nes butu buves pirmas kartas, nezinojau nuo ko pradeti, gal kuri gaminot ?
QUOTE(ishiri @ 2015 09 18, 21:17)
laba grybomanes
va va, man tinka sis zodis .. anadien buvau grybauti,kauno rajone link jonavos. su drauge keturias valandas trim minuciu, na o gal ir visas penkias, desimt baravyku penki kazlekai . grybautoju ir gyvaciu / ar zalciu ( neskiriau , bijau ) sutikau daugiau nei grybu, didokas jaunuolynas, automobiliu 10 jei nedaugiau visi grybautojai pikti kad nera grybu tik po keleta krepsiuose.
depresucha mane nugalejo tad ta proga drauge is nevilties rinko ir as prisijungiau , prisirinkau zyduku (pilkoji meskute ) tik vienai porcijai kad sviezio grybo skoni pajusti. dabar ju nerenka niekas , siandiena gyva daugiau nerinksiu ju na o baravykiukus nuostabiuosius i slovikiuka kaip prisminima apie pirmuosius 15 metu baravykus, kirsiu kaledoms.
beje ant vieno sliaziojancio padaro vos neuzlipau , abi isigandom, tik jai nieko nusliauze o as raisa..
grybai pas mane neina, tad pabuvau neistikima ir nuejau pas saltalankius , vaikiukams ziemai sulciu prigaminau. planavau pasidaryti saltalankiu aliejaus, bet ..upas dingo , nes butu buves pirmas kartas, nezinojau nuo ko pradeti, gal kuri gaminot ?
Akurat . Neteko man per darbus pagrybauti, bet po darbo grybus valyti tenka. Vakar vyras parvežė tris kibirus grybų- daugiausia baravykai. Kad netektų naktinėti, pasidalinau su kolegom. Ryt teks vienai važiuoti, nes vyras dirba. Truputį nejauku, nes pernai vyras vilką sutiko. Bet tikiuosi, kad miškas bus pilnas grybautojų - visus vilkus išvaikys.