Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojai 2015

eina kakot tas FB su savo peripetijom, nereikia.
Atsakyti
QUOTE(ishiri @ 2015 09 15, 09:50)
paklausiau patarimo kur kauno apylinkese grybauti, nes esu ne vietine, tad gavau atsakyma kad esu mazas vaikas jei tikiuosi geru vieteliu suzinoti. gi neklausiu tiksliu koordinaciu, tiesiog esu ne vietine ir nezinu net i kuria puse verta vaziuoti.
lyja
clap.gif  clap.gif

Na aš vakar pasidalinau, kad grybauti verta Neveronyse, bet reikia ieškoti žemesnių vietų ir, deja, kemsynų žolynų su lapuočiais. Nebent po lietaus atgis ir spygliuočiai. Į Vaišvydavą važiuoti griežtai nerekomenduoju - visiška tuštuma. Kitur nežinau...
Atsakyti
Labas, pas mus palijo, gal dar atsiras antroji vada, kol kas buvo sausa ir tuscia visiskai. Taurages r.
Atsakyti
[quote=ishiri,2015 09 15, 10:50]
pritariu, vakar viena grubautaja irgi perdavinejo rastiskus linkejimus , cia tik pavydas, juodas pavydas.

Ta vakarykštė grybautoja su linkėjimų rašteliu tai aš blush2.gif biggrin.gif
Na mūsų miškai jau atsigauna, džiugu smile.gif Penktadienį prisirinkau krepšį lepšiukų, vakar 136 baravykus nuroviau smile.gif Tik kažkaip keistai tie grybai dygsta šiemet: visos grybingiausios vietos tuštut tuštutėlės nei musmirioko nerasi. Visi grybai kuriuos radau augo kelkraščiuose, o baravykai tai tokiam džiunglyne surinkti, kad net pačiai keista. Visai atsitiktinai važiuodama stabtelėjau prie tokio jaunuolyno, seniau nestodavau nes būdavo apžėlęs visokiais karklais , o dabar kai visi krūmynai aplink nupjauti pasimatė, kad ir eglių ten esama. Na ir ką: išlipu iš mašinos, ją palikdama vidury kelio, neimu nei peilio, nei krepšio, sakau tik pažiūrėsiu. Prieinu prie eilės eglių , atsitūpiu pažiūrėti kas ten po šakom daros ir matau: vien baravykai šviečia eglių vagose biggrin.gif Kosminiu greičiu patraukiu mašiną, čiumpu peilį, krepšį ir rapoju po eglėm- taip, taip rapoju, nes atsistot ten neina. Taip ir šliaužiojau keturiom kokią valandą, kol viską nurinkau, o atsistojau ant kojų tik tada kai išrapojau iš eglyno biggrin.gif Štai tokia mano vakarykštė laimingo grybavimo istorija cool.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Valentina31 @ 2015 09 15, 14:31)

Ta vakarykštė grybautoja su linkėjimų rašteliu tai aš blush2.gif  biggrin.gif 

biggrin.gif Štai tokia mano vakarykštė laimingo grybavimo istorija  cool.gif  biggrin.gif

4u.gif malonu suispazint
as saukaiu omg biggrin.gif pamaciu Jusu laimiki

skaniai susiskaite kaip vakar grybavot thumbup.gif wub.gif , net maciau ta vaizda biggrin.gif
Atsakyti
user posted image

Duslus kapsėjimas į langą,
Jis užburia...
Ir norisi panirt,
Į sąmanom apaugusius miškus...
Paslėpti ąšaras lietuj,
Ir atvėsint nualintus pečius...
Nusikratyt minčių naštos,
Įkvėpt,lietaus pritvinkusios ,gaivos...
Duslus kapsėjimas į langą-
Jis užburia,
Ir primena,Mielieji ,- GRYBŲ BUS !

Viktorijos Eiliukai

Negalėjau nepasidalinti, labai jau gražios eilės.
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Įsivaizduoju,kaip kalė širdis,kai "kosminiu" greičiu reikėjo grįžt prie mašinos biggrin.gif Visos mes čia pasiilgome tokio adrenalino ir ropojimo keturiom smile.gif .Pas mus palijo tik 3 val.Ar kitur lyja?
Atsakyti
[quote=ishiri,2015 09 15, 16:56]
4u.gif malonu suispazint
as saukaiu omg biggrin.gif pamaciu Jusu laimiki

Malonu ir man 4u.gif

Teoleda, pas mus lijo daugiu daugiausia kokią valandą ir tai lietu tą būseną buvo sunku pavadinti, dulksna šiokia tokia ir tiek schmoll.gif Lauksim rytoj didesnio lietaus, nes kaip ir žada mūsų regionui rytojui smile.gif
Atsakyti
[quote=Valentina31,2015 09 15, 15:31]
[quote=ishiri,2015 09 15, 10:50]
pritariu, vakar viena grubautaja irgi perdavinejo rastiskus linkejimus , cia tik pavydas, juodas pavydas.

Ta vakarykštė grybautoja su linkėjimų rašteliu tai aš blush2.gif biggrin.gif
Na mūsų miškai jau atsigauna, džiugu smile.gif Penktadienį prisirinkau krepšį lepšiukų, vakar 136 baravykus nuroviau smile.gif Tik kažkaip keistai tie grybai dygsta šiemet: visos grybingiausios vietos tuštut tuštutėlės nei musmirioko nerasi. Visi grybai kuriuos radau augo kelkraščiuose, o baravykai tai tokiam džiunglyne surinkti, kad net pačiai keista. Visai atsitiktinai važiuodama stabtelėjau prie tokio jaunuolyno, seniau nestodavau nes būdavo apžėlęs visokiais karklais , o dabar kai visi krūmynai aplink nupjauti pasimatė, kad ir eglių ten esama. Na ir ką: išlipu iš mašinos, ją palikdama vidury kelio, neimu nei peilio, nei krepšio, sakau tik pažiūrėsiu. Prieinu prie eilės eglių , atsitūpiu pažiūrėti kas ten po šakom daros ir matau: vien baravykai šviečia eglių vagose biggrin.gif Kosminiu greičiu patraukiu mašiną, čiumpu peilį, krepšį ir rapoju po eglėm- taip, taip rapoju, nes atsistot ten neina. Taip ir šliaužiojau keturiom kokią valandą, kol viską nurinkau, o atsistojau ant kojų tik tada kai išrapojau iš eglyno biggrin.gif Štai tokia mano vakarykštė laimingo grybavimo istorija cool.gif biggrin.gif
[/quote]
oho kaip nerealiai biggrin.gif

[quote=Teoleda,2015 09 15, 16:25]
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Įsivaizduoju,kaip kalė širdis,kai "kosminiu" greičiu reikėjo grįžt prie mašinos biggrin.gif Visos mes čia pasiilgome tokio adrenalino ir ropojimo keturiom smile.gif .Pas mus palijo tik 3 val.Ar kitur lyja?
[/quote]
nebelyja, paryčiais ir ryte lijo dabar jau giedra
Atsakyti
Valentina, aš taip 2003 metais ropojau. Beje, tose vietose baravykų tai nelabai rasdavom. Netyčia užtikau pasakų miškelį. Mažiukas lopelis eglučių pasodintas, kokiu 80 cm - 1 m aukščio, samanos pilkšvos, sidabrinės, net kvapas ypatingas... Dirstelejau po tom eglutėm ir net tūptelėjau. Vagose baravykų EILĖS. Ech. Ir visi standartiniai, maždaug 10 cm. Atsistoji, nematai, tūpt ir vėl eilėm išsirikiavę. Panašiai kaip nusiėmus akinius ir užsidėjus smile.gif Kibirą pripjoviau, mamą pašaukiau ir ta prisigraibė. Dar svetima moterytė užmatė kamputi, nes tėtį bandžiau prisikviesti. O tėtis šūkaliojo, kad greičiau grįžtume prie mašinos, nes miškas tuščias doh.gif
Bet daugiau niekad toj vietoj baravykų neradom. Matyt, kad tėtis užvaražyjo, jog toj vietoj miškas tuščias. Įsižeidė ir pakeitė dislokaciją grybų pulkaunykai.
Atsakyti
QUOTE(ishiri @ 2015 09 14, 14:56)
Labuka grybautojos smile.gif jungiuosi i jusu bureli

nuostabus grybai, dziugu kam sekasi ju surasti.
Vakar buvau grybauti Kauno apylinkese, tik keletas lepsiu per pora valandu.. ta proga pasirinkau melyniu , miske ju dar gausu, tik gaila kad neturejau tinkamo indo joms rinkti. Taip pat pasidziaugiau bruknemis, keleta sakeliu puosia virtuve.

nuo vaikystes grybaudavau zemaitijoje kur gausu grybu.  dabar su seima gyvenu Kaune, tad vietu nezinau. vaziuoju i salia esancius miskelius, su viltimi surasti savo vieteliu smile.gif

tiek visos susidomėjusios grybų dygimu,kad naują narį praleidom biggrin.gif
Atsakyti
pas mus vis dar tuščia.. anei šungrybio. Išvis nė vieno grybo sekmadienį nemačiau doh.gif
Atsakyti