eina kakot tas FB su savo peripetijom, nereikia.
QUOTE(ishiri @ 2015 09 15, 09:50)
paklausiau patarimo kur kauno apylinkese grybauti, nes esu ne vietine, tad gavau atsakyma kad esu mazas vaikas jei tikiuosi geru vieteliu suzinoti. gi neklausiu tiksliu koordinaciu, tiesiog esu ne vietine ir nezinu net i kuria puse verta vaziuoti.
lyja
lyja
Na aš vakar pasidalinau, kad grybauti verta Neveronyse, bet reikia ieškoti žemesnių vietų ir, deja, kemsynų žolynų su lapuočiais. Nebent po lietaus atgis ir spygliuočiai. Į Vaišvydavą važiuoti griežtai nerekomenduoju - visiška tuštuma. Kitur nežinau...
Labas, pas mus palijo, gal dar atsiras antroji vada, kol kas buvo sausa ir tuscia visiskai. Taurages r.
[quote=ishiri,2015 09 15, 10:50]
pritariu, vakar viena grubautaja irgi perdavinejo rastiskus linkejimus , cia tik pavydas, juodas pavydas.
Ta vakarykštė grybautoja su linkėjimų rašteliu tai aš
Na mūsų miškai jau atsigauna, džiugu Penktadienį prisirinkau krepšį lepšiukų, vakar 136 baravykus nuroviau Tik kažkaip keistai tie grybai dygsta šiemet: visos grybingiausios vietos tuštut tuštutėlės nei musmirioko nerasi. Visi grybai kuriuos radau augo kelkraščiuose, o baravykai tai tokiam džiunglyne surinkti, kad net pačiai keista. Visai atsitiktinai važiuodama stabtelėjau prie tokio jaunuolyno, seniau nestodavau nes būdavo apžėlęs visokiais karklais , o dabar kai visi krūmynai aplink nupjauti pasimatė, kad ir eglių ten esama. Na ir ką: išlipu iš mašinos, ją palikdama vidury kelio, neimu nei peilio, nei krepšio, sakau tik pažiūrėsiu. Prieinu prie eilės eglių , atsitūpiu pažiūrėti kas ten po šakom daros ir matau: vien baravykai šviečia eglių vagose Kosminiu greičiu patraukiu mašiną, čiumpu peilį, krepšį ir rapoju po eglėm- taip, taip rapoju, nes atsistot ten neina. Taip ir šliaužiojau keturiom kokią valandą, kol viską nurinkau, o atsistojau ant kojų tik tada kai išrapojau iš eglyno Štai tokia mano vakarykštė laimingo grybavimo istorija
pritariu, vakar viena grubautaja irgi perdavinejo rastiskus linkejimus , cia tik pavydas, juodas pavydas.
Na mūsų miškai jau atsigauna, džiugu Penktadienį prisirinkau krepšį lepšiukų, vakar 136 baravykus nuroviau Tik kažkaip keistai tie grybai dygsta šiemet: visos grybingiausios vietos tuštut tuštutėlės nei musmirioko nerasi. Visi grybai kuriuos radau augo kelkraščiuose, o baravykai tai tokiam džiunglyne surinkti, kad net pačiai keista. Visai atsitiktinai važiuodama stabtelėjau prie tokio jaunuolyno, seniau nestodavau nes būdavo apžėlęs visokiais karklais , o dabar kai visi krūmynai aplink nupjauti pasimatė, kad ir eglių ten esama. Na ir ką: išlipu iš mašinos, ją palikdama vidury kelio, neimu nei peilio, nei krepšio, sakau tik pažiūrėsiu. Prieinu prie eilės eglių , atsitūpiu pažiūrėti kas ten po šakom daros ir matau: vien baravykai šviečia eglių vagose Kosminiu greičiu patraukiu mašiną, čiumpu peilį, krepšį ir rapoju po eglėm- taip, taip rapoju, nes atsistot ten neina. Taip ir šliaužiojau keturiom kokią valandą, kol viską nurinkau, o atsistojau ant kojų tik tada kai išrapojau iš eglyno Štai tokia mano vakarykštė laimingo grybavimo istorija
QUOTE(Valentina31 @ 2015 09 15, 14:31)
Štai tokia mano vakarykštė laimingo grybavimo istorija
malonu suispazint
as saukaiu omg pamaciu Jusu laimiki
skaniai susiskaite kaip vakar grybavot , net maciau ta vaizda
Duslus kapsėjimas į langą,
Jis užburia...
Ir norisi panirt,
Į sąmanom apaugusius miškus...
Paslėpti ąšaras lietuj,
Ir atvėsint nualintus pečius...
Nusikratyt minčių naštos,
Įkvėpt,lietaus pritvinkusios ,gaivos...
Duslus kapsėjimas į langą-
Jis užburia,
Ir primena,Mielieji ,- GRYBŲ BUS !
Viktorijos Eiliukai
Negalėjau nepasidalinti, labai jau gražios eilės.
[quote=ishiri,2015 09 15, 16:56]
malonu suispazint
Malonu ir man
Teoleda, pas mus lijo daugiu daugiausia kokią valandą ir tai lietu tą būseną buvo sunku pavadinti, dulksna šiokia tokia ir tiek Lauksim rytoj didesnio lietaus, nes kaip ir žada mūsų regionui rytojui
malonu suispazint
Malonu ir man
Teoleda, pas mus lijo daugiu daugiausia kokią valandą ir tai lietu tą būseną buvo sunku pavadinti, dulksna šiokia tokia ir tiek Lauksim rytoj didesnio lietaus, nes kaip ir žada mūsų regionui rytojui
[quote=Valentina31,2015 09 15, 15:31]
[/quote]
oho kaip nerealiai
[quote=Teoleda,2015 09 15, 16:25]
Įsivaizduoju,kaip kalė širdis,kai "kosminiu" greičiu reikėjo grįžt prie mašinos Visos mes čia pasiilgome tokio adrenalino ir ropojimo keturiom .Pas mus palijo tik 3 val.Ar kitur lyja?
[/quote]
nebelyja, paryčiais ir ryte lijo dabar jau giedra
[/quote]
oho kaip nerealiai
[quote=Teoleda,2015 09 15, 16:25]
Įsivaizduoju,kaip kalė širdis,kai "kosminiu" greičiu reikėjo grįžt prie mašinos Visos mes čia pasiilgome tokio adrenalino ir ropojimo keturiom .Pas mus palijo tik 3 val.Ar kitur lyja?
[/quote]
nebelyja, paryčiais ir ryte lijo dabar jau giedra
Valentina, aš taip 2003 metais ropojau. Beje, tose vietose baravykų tai nelabai rasdavom. Netyčia užtikau pasakų miškelį. Mažiukas lopelis eglučių pasodintas, kokiu 80 cm - 1 m aukščio, samanos pilkšvos, sidabrinės, net kvapas ypatingas... Dirstelejau po tom eglutėm ir net tūptelėjau. Vagose baravykų EILĖS. Ech. Ir visi standartiniai, maždaug 10 cm. Atsistoji, nematai, tūpt ir vėl eilėm išsirikiavę. Panašiai kaip nusiėmus akinius ir užsidėjus Kibirą pripjoviau, mamą pašaukiau ir ta prisigraibė. Dar svetima moterytė užmatė kamputi, nes tėtį bandžiau prisikviesti. O tėtis šūkaliojo, kad greičiau grįžtume prie mašinos, nes miškas tuščias
Bet daugiau niekad toj vietoj baravykų neradom. Matyt, kad tėtis užvaražyjo, jog toj vietoj miškas tuščias. Įsižeidė ir pakeitė dislokaciją grybų pulkaunykai.
Bet daugiau niekad toj vietoj baravykų neradom. Matyt, kad tėtis užvaražyjo, jog toj vietoj miškas tuščias. Įsižeidė ir pakeitė dislokaciją grybų pulkaunykai.
QUOTE(ishiri @ 2015 09 14, 14:56)
Labuka grybautojos jungiuosi i jusu bureli
nuostabus grybai, dziugu kam sekasi ju surasti.
Vakar buvau grybauti Kauno apylinkese, tik keletas lepsiu per pora valandu.. ta proga pasirinkau melyniu , miske ju dar gausu, tik gaila kad neturejau tinkamo indo joms rinkti. Taip pat pasidziaugiau bruknemis, keleta sakeliu puosia virtuve.
nuo vaikystes grybaudavau zemaitijoje kur gausu grybu. dabar su seima gyvenu Kaune, tad vietu nezinau. vaziuoju i salia esancius miskelius, su viltimi surasti savo vieteliu
nuostabus grybai, dziugu kam sekasi ju surasti.
Vakar buvau grybauti Kauno apylinkese, tik keletas lepsiu per pora valandu.. ta proga pasirinkau melyniu , miske ju dar gausu, tik gaila kad neturejau tinkamo indo joms rinkti. Taip pat pasidziaugiau bruknemis, keleta sakeliu puosia virtuve.
nuo vaikystes grybaudavau zemaitijoje kur gausu grybu. dabar su seima gyvenu Kaune, tad vietu nezinau. vaziuoju i salia esancius miskelius, su viltimi surasti savo vieteliu
tiek visos susidomėjusios grybų dygimu,kad naują narį praleidom
pas mus vis dar tuščia.. anei šungrybio. Išvis nė vieno grybo sekmadienį nemačiau