Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojai 2015

QUOTE(cavalli @ 2015 09 13, 10:46)
Pacio graziausio dydzio baravykiukai thumbup.gif
Mes vaziuosim siandien patikrint vel, negaliu ramiai nusedet, kol nezianu kokia situacija miske lotuliukas.gif
Beje, Vėta, pagal koki receptuka darot grybukus, gal galit parasyt, galit ir i AZ blush2.gif Labai graziai atrodo jusu stiklainiukai wub.gif
As grybus saldau ir dziovinu. I stiklainius esu darius, bet kazko tokie astrus grybai gavos, ta prasme astrus, tokio stipraus skonio, gal acto per daug tame recepte buvo g.gif

Jokių AŽ, prašom dalintis su visom biggrin.gif
Atsakyti
Veta wub.gif nuzudei, nulekiau i miska ir radau tik viena raudoniki doh.gif dar taip nera buve, kad atostogos baigesi, o as tusciais krepsais i darba.
Grybus bent jau as kai darau, nepilu jokio acto, tiesiog daug druskos, keli pipiru zirniukai ir cesnako skiltele pries gala ir psio, gaunasi naturalaus skonio grybukai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cavalli @ 2015 09 13, 09:46)
Pacio graziausio dydzio baravykiukai thumbup.gif
Mes vaziuosim siandien patikrint vel, negaliu ramiai nusedet, kol nezianu kokia situacija miske lotuliukas.gif
Beje, Vėta, pagal koki receptuka darot grybukus, gal galit parasyt, galit ir i AZ blush2.gif Labai graziai atrodo jusu stiklainiukai wub.gif
As grybus saldau ir dziovinu. I stiklainius esu darius, bet kazko tokie astrus grybai gavos, ta prasme astrus, tokio stipraus skonio, gal acto per daug tame recepte buvo g.gif

Nelabai galiu padėti, nes nieko nematuoju- dedu iš akies. Bet nėra nei nušaudę, nei išpūtę. Verdu baravykus savo sultyse, įpildama apie pusę litro vandens,dedu gerą šaukštą drudkos, pipirų žirniukų (šį kartą penkių pipirų mišinio, keletą lauro lapų), pusę šaukšto cukraus. Pavirusi 25 min. pilu acto ragaudama, kad jaustųsi rūgštis. Šį kartą kažkur apie 100 ml. Paverdu dar 5-10 min. Krečiu į stiklainius iškaitintus ir uždarau nuplikytais naujais dangteliais. Visada ragauju, turi būti gerokai sūru, jaustis šiek tiek saldumo ir gerokai rūgšties. Šitie marinuoti grybukai labai paklausūs artimmųjų rate. Atidarius marinatas tirštokas. Nupili, pjaustai avogūno ir šlakelį alyvuogių aliejaus. Vyras vietoj aliejaus dedasi grietinės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėta: 13 rugsėjo 2015 - 11:14
Vėta,akivaizdu,bet neįtikėtina thumbup.gif .Kodėl tokia neteisybė? biggrin.gif Na,pakviesk į draugiją biggrin.gif .Šiandien grįždama iš Vilniaus stojau keliose vietose-Zubiškėse,kažkokiam miškelyje pakely ir po to Gegužinėje link Kaišiadorių.Ničnieko.Na,tame pakelyje sutiktame miške nežinau vietų,šiaip pablūdinėjau,tad gal ir neradau.Bet Gegužinė skersai išilgai išvaikščiota,žinau,kur raudonikis ar baravykas būtinai turi augti.Nėra,nors tu ką.Jokio šungrybio.Sausa.Dar svajojau,jog Raseiniuose kažkas linksmiau,maniau ,nulėksiu tėviškėn,prisiminsiu jaunystę biggrin.gif .Bet ErikaN atėmė ir šią viltį tongue.gif ...
Atsakyti
Nu ką - išlėkaiu ir aš į mišką. Viskas taip gražu: saulė šviečia, samanos ir spygliai traška, lapeliai geltonuoja, viržiai žydi, miškas kvepia smile.gif .
Grybų: vos 7 voverūškos... biggrin.gif - Na, bus padažui, nėr ko apsiėst. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2015 09 13, 20:08)
Nu ką - išlėkaiu ir aš į  mišką. Viskas taip gražu: saulė šviečia, samanos ir spygliai traška, lapeliai geltonuoja, viržiai žydi, miškas kvepia  smile.gif .
Grybų: vos 7 voverūškos...  biggrin.gif - Na, bus padažui, nėr ko apsiėst. biggrin.gif

O čia kur? Link Braziukų? Vis laukiu, kada jau čia ruoštis, bet namiškiai man sako šiemet sėdėt namuose... Kaulus laužo...
Atsakyti
man šiandien irgi jau kaulus laužyt pradėjo pažiūrėjus vakarinės dalies grybavimo rezultatus doh.gif ttikiu,kad ir pas mus ateis ir tikiuos tuo metu kai palis. antradienį žada
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2015 09 13, 21:19)
O čia kur? Link Braziukų? Vis laukiu, kada jau čia ruoštis, bet namiškiai man sako šiemet sėdėt namuose... Kaulus laužo...

Prie Ezerėlio, link Braziūkų važiuojant.
Tyku ramu miške.
Beje, mane taip miegas miške ėmė, ant tos saulutės, samanėlių😄. Į kokį hamaką krist norėjau 😄. Gal deguonies koks perteklius, ar ką 😃
Atsakyti
Aš šiandien vėl bandysiu.Jei penktadienį kazlėkiukai lindo,tai tikiuosi rasti jau daugiau ko nors. ax.gif
Atsakyti
bet žinot čia pas mus visos tokios rinktinės, fainos moteros. Nu toje FB grupėie ten kai tiek daug žmonių tai ir tokių stipriai pavydžių ir nemandagių ir t.t.,kad jokiu būdu nedėčiau ten nei vienos foto doh.gif vieną merginą tiek ištąsė,kad turėjo užrašą dėt ir fotkinti su grybais doh.gif
Atsakyti
FB grupėje ir tiesos nesužinosi,kokiame miške grybauja,nurodo visiškai skirtingus rajonus,ne tik miškus biggrin.gif .Gal pasikartosiu,bet man negaila pasiimti draugų ar pažystamų pagrybauti ir kad pamatys "mano" vietas.Dažniausiai je tik gerai praleidžia laiką ,grįžta apsipatenkinę ,bet nesuserga grybavimu.Arba paaiškinu,kur važiuoti,kur sustoti,prie kokio keliuko ar medžio ras grybų smile.gif .Dažniausiai ir po kelių kartų neprisimena kur buvę biggrin.gif .Nesakau,kad būnu laiminga,radusi iššienautus "savo" plotus,bet juk anksčiau ar vėliau visiems taip nutinka smile.gif .
Lietaus nelabai tikiuosi,nes kai lyja visoje LT,Jonava kaip kokiame "bliūde"-nė lašo negauname,Lapuočiuose visi lapai ant žemės,matosi tik kamienai...
Sėkmės toms,kas jau grybauja 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, grybautojos 4u.gif
Vis užsuku čia pasidžiaugti gražiais vaizdeliais. Baravykiukai - super wub.gif . Jau galvojau, kad grybų šiais metais nebebus. Bet vakar išėjau pasivaikščioti į sausą pušyną, esantį beveik šalia namų, ir parvilkau du didelius krepšus jaunų kazlėkiukų ir lepšiukų. Sveikučių ir gražučių. Nebeiškenčiau nepasigyrusi blush2.gif Šiandien po darbo bėgsiu vėl. Kai taip šilta, grybiukai tuoj sukirmys.
Atsakyti