QUOTE(Alchemie @ 2016 01 13, 21:05)
Pasigincysiu, o Daukantas? Basanavicius? Matas Pretorijus (lietuvis (sic!)
Sutartines vertinamos, ir net "Enigmos" dainoje Return to inocennce yra paimta pagrindu, itrauktos i UNESCO pavelda, taip, kad
Na, Brūkšniukas jau atsakė:
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 01 14, 10:51)
visi šie vyrai tikrai buvo
padorūs, moralūs, ir net dievobaimingi
Pridursiu, kad jų raštuose kažko šokiruojančio nėra. Tačiau nemanau, kad istorijos posūkiai buvo sklandūs ir dorybingi, ką
grožinėje literatūroje nušviečia Kristina Sabaliauskaitė. Norėtųsi daugiau autorių, kūrinių, kurie ne
kurtų skandalus, o stengtųsi "viską nušviesti".
Žinoma, mes turime "veronikų", bet jos pasmerktos ir istorijoje dalyvauja tik kaip apgailėtinos padugnės.
Kalbėjau apie lietuvius plačiąja prasme.
Kuklus folkloristų, muzikų ratas, be abejo, vertina, bet paklausk "z kartos", kas tos sutartinės ir kuo jos ypatingos...
Kažkada kažkur pati buvai įmetus muzikavimo pavyzdį, kur vaikai-robotizuotos dėžės smaginasi. Nieko žmoniško, unikalaus, kultūriško...
Jie nežinos net UNESCO.
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 01 14, 10:51)
Žodžiu, einu prie to, kad tikrai turime kuo didžiuotis, tik ne visada žinome apie tai.
Kodėl verčiate mane aiškintis?

Aš labai didžiuojuosi, kad turime sutartines, Čiurlionį, ilguosius-trumpuosius balsius, š, ž ir "įmantrų" kirčiavimą. (Toks mano darbas.

) Įsitikinus, esu ne vienintelė tokia.
Yra lietuvių, yra kitataučių, kurie žavisi lietuvių kultūra, kalba , bet... mes patys tampame seklaus mąstymo vartotojais, negebančiais džiaugtis savo tautiškumu.