Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 93 laida

Labos 4u.gif

Su Naujais metais visas 4u.gif
Ir zis asmeniškai sveikinu 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Alchemie @ 2016 01 07, 22:24)
Beje, Sofija, auuuuuu 4u.gif  imesk nuoroda su Frajaus knygomis el. Formate ar audio, drauge ieskojo, o as tik epub turiu negaliu nusiust doh.gif

biggrin.gif Tai aš irgi tik epub turiu, nes skaityklė mano, nebeturiu jau jos verysad.gif , tik epub suprato, bet gali čia pabandyti

http://fb2-epub.ru/l...k/279-1-0-2987#

Na ir ataskaita.
Pirmiausia prisipažįstu, kad Lazario moterų 2015 metais neperskaičiau, bet biggrin.gif dabar jas skaitau

Apie knygas, skaitytas 2015 metais.
Perskaičiau 137 knygas. Mano apsukos vis lėtėja ax.gif
Ir lyginant su praeitais metais vis mažėja įsimintinų knygų, tačiau vis daugėja įsimintinų serijų g.gif
Metų geriausios - žinau, kad esu atsilikusi, bet išpildžiau savo tylų pažadą pačiai sau ir Simono R. Green Oveno Detstalkerio serija visa mano. Gėris, vienareikšmiškai, be žodžių! Kada nors tą malonumą būtinai pakartosiu biggrin.gif
Metų nusivylimas - Tamar Cohen "Meilužės kerštas - labai išgirta, tačiau man ji buvo tiesiog nuobodi;
Metų nuograuža - Logan Belle "Bibliotekininkė“ - tapo nuograuža po pirmojo skyriaus, tiesiog ne mano ;
Metų linksmiausioji -Kerstin Gier "Mamų mafija";
Metų trileriai - Ursula Poznanski "Penki" ir Lisa Gardner "Sugauk mane" - negalėjau atsiplėšti;
Metų serialas - Jeffrey Archer "Kliftonų kronikos" ;
Metų fantastinis serialas - Guillermo del Toro, Chuck Hogan "Padermė", "Nuopolis", "Amžinoji naktis" - už vampyrus kitaip smile.gif ;
Metų meilės romanas - Addison Allen Sarah "Sodo kerai" - ir meilė, ir šiek tiek magijos;
Metų džiaugsmas - Charlaine Harris "Kol mirtis mus išskirs" - už gražiai ir... pagaliau pabaigtą seriją;
Metų keisčiausiosios - o jų daug, na, tikrai, bet keisčiausios Svetlana Čecha "Moteris iš dvigubo pasaulio" ir Jo Walton "Tarp kitų";
Šiais metais perskaičiau ne vieną vienintelę lietuvišką knygą, bet... kelias tai tikrai perskaičiau biggrin.gif taigi, lietuviškoji - Andrius Tapinas "Maro diena".
O mano metų atradimas - Neringa Vaitkutė
Kitos labai patikusios (atsitiktine tvarka):
Matt Haig "Radliai" - ir vėl vampyrai kitaip ir ne tik...
Robert Galbraith "Gegutės šauksmas" - ko gero dėl Kormorano Straiko, jaučiu silpnybę žmogiškiems tyrėjams;
John Grisham "Jovarų takas" - kaip jau buvo minėta, už sugrįžimą;
Nicola Lecca "Kavos piramidė" - už optimizmą;
Mats Strandberg, Sara B. Elfgren "Ugnis" - įspūdinga, nekantriai laukiu tęsinio;
Bryce Courtenay "Nugalėtojo kelias" - tiesiog... nežianu, kaip apibūdinti, bet nuoširdžiai rekomenduoju;
Harlan Coben "Ilgiuosi tavęs' - kaip visada savo stiliuje, bet juk įtraukia;
Cristina Caboni "Kvepalų keliu" - dar viena knyga, kuri man patiko, kažkodėl...;
Terry Pratchett "Džonis ir bomba" - biggrin.gif ;

Galiu pasidžiaugti, kad šie matai man jau skaitingi, na, skaičiau daug, 6 knygas perskaičiau, bet apie jas kitą kartą, grįžtu pas "Lazario materis"
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 01 10, 21:49)
bet užtat įdomių faktų galima sužinot  smile.gif

Mergiotės, jei kur rusiškuose lobynuose užmatysit paskutinę Keplerio knygą, šūktelkit  smile.gif

O paskutinė tai kokia? mačiau, kad yra 4, turi dar būti?
Atsakyti
Sofija, aciu 4u.gif
O sita, je nori Pratcheto apie Dzoni turiu dar dvi knygas biggrin.gif 4u.gif Dzonis ir mirusieji ir Tik tu gali isgelbeti zmonija. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 01 11, 00:48)
Sofija, aciu 4u.gif
O sita, je nori Pratcheto apie Dzoni turiu dar dvi knygas biggrin.gif  4u.gif Dzonis ir mirusieji ir Tik tu gali isgelbeti zmonija. 4u.gif

Aciu, Alchemie, bet šitos jau seniai perskaitytos ;-)
O aš vakar pabaigiau Lazario moteris :-D Kaupiuosi atsiliepimui.
Atsakyti
Vilnietės, o gal susitikimą susiorganizuokime? 4u.gif
Atsakyti
Aha, reikia susitikimo...as vel pirmadieniais ir penktadieniais galiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 01 08, 13:07)
Tai gi įkėliau nuorodas tų "kanareikų", siunčia nemokamai.  g.gif

iš manęs prašo už turbo siuntimą pinigų g.gif (o paprastojo neduoda). Gal ten dar užsiregistruoti reikia? g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

tikrai puiki šeštadienio popietė wub.gif

QUOTE(klopedija @ 2016 01 09, 19:25)

Kalbėjome apie viską: knygas, pabėgėlius, varškę, moters "garbę", FB, smegenų seklumas ir kaip ant jų neužplaukti. hihihi.gif Visko ir neaprašysi.

apie knygas, apie knygas cool.gif

QUOTE(giluze @ 2016 01 09, 20:28)
Ar jums neatrodo, kad į savo žodyną galėsim įsirašyti tokias sąvokas, kaip  "seklinančios" ir "gilinančios" knygos? Aš jau po truputį taip pradedu vertinti.  lotuliukas.gif Tie susitikimai tiesiog kelia intelekto koeficientą.  biggrin.gif

**      Išstudijavot savo dovanas? Brūkšniuk, gal jau išsiaiškinai, kaip ten su tais žydiškais langais?  g.gif

Aha - o kaip įvardinti knygas, kurios smarkiai idėjiškai sukrėtė, sunervino, skaitymo metu norėjosi mesti, bet buvo per daug įdomu, ir dar ilgai pabaigus ta knyga nešiojama smegeninėje? "giliai knisanti" ar ką? biggrin.gif

** taip ir nesupratau, kur tu ją radai.
O dėl langų - tikrai telefonas gavosi - tiesiog stalas didelis: gavosi darbas frakcijomis biggrin.gif

QUOTE(SOFIJA5 @ 2016 01 10, 21:27)

Robert Galbraith "Gegutės šauksmas" - ko gero dėl Kormorano Straiko, jaučiu silpnybę žmogiškiems tyrėjams;

aha, šita labai žmogiška wub.gif ar jau yra dar?
Atsakyti
Zmones...ka skaityti, kad gyvenimo realybe neskaudintu?
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 01 11, 11:32)

Aha - o kaip įvardinti knygas, kurios smarkiai idėjiškai sukrėtė, sunervino, skaitymo metu norėjosi mesti, bet buvo per daug įdomu, ir dar ilgai pabaigus ta knyga nešiojama smegeninėje? "giliai knisanti" ar ką? biggrin.gif

Pagal tokį apibūdinimą - pati tikriausia "gilinanti" knyga.
QUOTE(Brūkšniukas)
** taip ir nesupratau, kur tu ją radai.
O dėl langų - tikrai telefonas gavosi - tiesiog stalas didelis: gavosi darbas frakcijomis biggrin.gif

Klausi apie dovaną? Visagalis internetas padėjo. biggrin.gif
Ką ten frakcijos. doh.gif Girdėjau , kad varpai skambino, tik nežinau kurioj parapijoj. rolleyes.gif
Alchemie, vaikiškas knygas. smile.gif
Atsakyti
Zis, nuoširdžiai sveikinu wub.gif

Pagaliau pavyko sukurpti šiokią tokią metų ataskaitą, nes knygų neregistravau, tai teko pasikapstyti.

Per 2015 -us perskaičiau 25 knygas ir 10-15 knygų įpusėtų, suskaitytų knygynuose, namuose, kai kurios beveik užbaigtos.

ATRADIMAS - John Fowles.

Nominacijos:

Metų šmaikščiausia, žvengiausia, pozityviausia - Nijolės Narmontaitės sudaryta "Aktoriai, režisieriai ir kasininkės" . Dabar jau Nr. 1, yra išliesta antra dalis, įdomu, ar prilygs pirmajai.

Metų negrožinė kelionių - "Iter vitae arba gyvenimo kelionė" - Prieš 10 metų su dideliu malonumu būčiau ir aš traukusi tokion kelionėn. Išties neįtikėtina, stulbinanti dviejų jaunų žmonių patirtis. Kiek drąsos, ištvermės ir nutrūktgalviškumo reikia turėti, kad taip keliautum. Puiki knyga.

Metų grožinės:

1. Arundhati Roy "Mažmožių Dievas" (pagarba vertėjai) - kaip jautru, tikra, skaudu, subtilu, kokia kalba, įvaizdžiai.

2. John Fowles "Kolekcionierius" (tiesiog įtraukė ir "nusinešė")

3. Coetzee " Barbarų belaukiant"

Metų negrožinė - Doloresa Kazragytė "Be pabaigos"

Metų negrožinė specializuota - Christophe Andre "Netobuli, laisvi ir laimingi" - banaliu pavadinimu, bet visiškai nebanaliu turiniu. Išsamiai ir aiškiai su pavyzdžiais apie žmogaus savivertę, jis tipus, su tuo susijusias psichologines problemas, sutrikimus, laimę ir t.t.

Metų pažadas įvykdytas -perskaičiau pirmuosius gyvenime detektyvus. Abu - Jo Nesbo. Pirmasis patiko - "Sniego senis", antrasis ("Galvų medžiotojai" - ne itin).

Šiais 2016 - ais metais pabandysiu sugrįžti prie poezijos, prie vaikiškos literatūros, užbaigsiu šūsnį nebaigtų skaityti knygų.
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2016 01 11, 11:45)
Zmones...ka skaityti, kad gyvenimo realybe neskaudintu?

"Aktoriai, režisieriai ir kasininkės", pirma dalis, patys geriausi nuskausminamieji prieš gyvenimo realybę...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 11 sausio 2016 - 11:02
QUOTE(giluze @ 2016 01 10, 22:39)
O paskutinė tai kokia? mačiau, kad yra 4, turi dar būti?

Taip, penkta jau yra - Persekiotojas (Stalker).

https://www.knygos.l...-nauju-sedevru/

Aimma, ačiū tau už Neregimosios šviesos rekomendaciją 4u.gif Na, tiesiog labai labai man ji wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 11 sausio 2016 - 11:17