Manau, daugelio vardu galiu padėkoti Kalėdų Seneliui už dovanas, puikią nuotaiką, įspūdžius ir užstalės diskusijas.
Kalbėjome apie viską: knygas, pabėgėlius, varškę, moters "garbę", FB, smegenų seklumas ir kaip ant jų neužplaukti. Visko ir neaprašysi.
Man labiausiai parūpo, kelintą gi sykį mes, kaunietės, rengiame kalėdinį susitikimą? Apsistojome ties aštuoniais.
Apgailėjau, kad senieji mūsų foto albumai fotki.com nepasiekiami, kol nesusimokėsime. O jų būta net devynių.
Kai laiko turėsiu, bandysiu knisti savo CD ir DVD archyvus. Kažkur buvau įrašius daug knygių foto.
Juozo Erlicko Kalendorius, sausio 9 d.
Gerėjimo ženklai
Anava moteris savo kūną pardavinėja...
- Keturiasdešimt.
- O kiek sveriat?
- Aštuoniasdešimt.
Paskaičiavęs linkteliu: man tinka.
Viso labo 50 centų už gyvo svorio kg.
O juk pasūdžius užteks iki Velykų.
Ar jums neatrodo, kad į savo žodyną galėsim įsirašyti tokias sąvokas, kaip "seklinančios" ir "gilinančios" knygos? Aš jau po truputį taip pradedu vertinti. Tie susitikimai tiesiog kelia intelekto koeficientą.
Išstudijavot savo dovanas? Brūkšniuk, gal jau išsiaiškinai, kaip ten su tais žydiškais langais?
Išstudijavot savo dovanas? Brūkšniuk, gal jau išsiaiškinai, kaip ten su tais žydiškais langais?
Dziugiai skaitau Proislerio "Mazaja raganiuke", ismokti burti sunkus reikalas labai "gilinanti" knyga
QUOTE(giluze @ 2016 01 09, 20:28)
į savo žodyną galėsim įsirašyti tokias sąvokas, kaip "seklinančios" ir "gilinančios" knygos?
Taip, tai bus vertinimas "S" arba "G" pagal SM KK. Papildyta:
P.s.
Bet man vis tiek labiau patinka vertinimas pagal D. P.
Aš jau viską žinau apie tuos langus. Pasakojau seseriai apie susitikimą, ir apie tą klausimą. Ji ir pasakė, kad čia ne žydų paprotys, o karaimų. Vienas langas skirtas dievui, antras- svečiui, o trečias- šeimininkui. Trakuose yra karaimų gatvė, kur tai gerai matyti. Čia, kad greičiau būtų, kam įdomu.karaimai
QUOTE(giluze @ 2016 01 10, 12:25)
Aš jau viską žinau apie tuos langus. Pasakojau seseriai apie susitikimą, ir apie tą klausimą. Ji ir pasakė, kad čia ne žydų paprotys, o karaimų. Vienas langas skirtas dievui, antras- svečiui, o trečias- šeimininkui. Trakuose yra karaimų gatvė, kur tai gerai matyti.
o kas čia galvosūkis su tais langais?
QUOTE(saintlina @ 2016 01 10, 16:35)
o kas čia galvosūkis su tais langais?
Nebaisus galvosūkis. Tik kažkuri pasakė, kad žydų namai būtinai turi būti galu į gatvę ir dar 3 langai tam gale. Niekas nežinojo kodėl taip. O čia pasirodo karaimų paprotys. O gal aš nugirdau apie žydus, o buvo kalbėta apie karaimus. Svarbiausia, dabar viskas aišku.
QUOTE(giluze @ 2016 01 10, 16:24)
Nebaisus galvosūkis. Tik kažkuri pasakė, kad žydų namai būtinai turi būti galu į gatvę ir dar 3 langai tam gale. Niekas nežinojo kodėl taip. O čia pasirodo karaimų paprotys. O gal aš nugirdau apie žydus, o buvo kalbėta apie karaimus. Svarbiausia, dabar viskas aišku.
a, aišku Nes tikrai ne žydų paprotys. Tiksliau - galu į gatvę tikrai žydų namai stovi, bet langai tam gale ne trys. Mano sodyba buvusiam žydų kaime, visi namai su dviem langais gale
kultūriniai detektyvai
QUOTE(giluze @ 2016 01 10, 16:24)
Tik kažkuri pasakė,
Aš pasakiau, tik kalbėjau būtent apie karaimų, o ne apie žydų namus. Sugedęs telefonas. Foto jau albume.
http://s774.photobuc...j...rt=9&page=1
QUOTE(klopedija @ 2016 01 10, 20:07)
bet užtat įdomių faktų galima sužinot
Mergiotės, jei kur rusiškuose lobynuose užmatysit paskutinę Keplerio knygą, šūktelkit