Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 93 laida

QUOTE(Alchemie @ 2015 08 05, 16:17)
Kadangi mano mama istorike (reformacijos Lietuvoje ir kulturos istorike, jos laikotarpis yra susijes su Radvilu Juoduoju ir kitais Radvilomis ) ir augau as su Zygimanto Augusto ir Barboros istorija, vietoj pasaku apie karalaites biggrin.gif turiu saltini, kuris man gali patikslinti, kiek tai patikima, kiek ne 4u.gif

Na,jei tai patikimas šaltinis,o ne agentūra VBS ,tai kaip ir nėr ko tą šaltinį slėpt,ar ne biggrin.gif ?Man būtų labai įdomu tą istorinį šaltinį ar kokį rimtą straipsnį patyrinėt,nes kodėl šitiek tyrinėjusių da Vinci gyvenimą rimtų mokslinius laipsnius turinčių istorikų šito fakto niekur nepateikė arba aš bent jau neradau schmoll.gif O čia bac ir faktas.Rado lietuviai vedybų liudininkus ar kaip blink.gif ?Derinti faktą prie kito fakto galima,išvedinėti teorijas tai pat,bet ne faktas,kad sudėjus vieną įvykį A su įvykiu B,gausis C.Su teorija,kad taip galėjo būt,sutinku,bet kaip fakto negaliu pripažint cool.gif Nes galėjo ir nebūt ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 05 rugpjūčio 2015 - 15:32
Saltiniai deja originalo kalba ir XVI amziaus. Negaliu pasakyti konkretaus, nes yra laiskai, dokumentai ir t.t. t.y. per daug metu istoriniu saltiniu skaitymas ir ieskojimas. Konkretaus rasto, kad susituoke Leonardo su Bonos motina, aisku nera, arba tiksliau mano mama tokio neskaite, bet is aplinkiniu saltiniu tokia prielaida yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 08 05, 17:12)
bet is aplinkiniu saltiniu tokia prielaida yra 4u.gif

Nu va,su prielaida sutinku drinks_cheers.gif Su faktu ne schmoll.gif Ai,koks skirtumas.

O knygos stilius kaip?Noriu ir aš kažko istorinio .Ne per daug sauso,bet ir ne visai iš akių lygio serijos ax.gif
Atsakyti
Labai lengvas, toks greitai skaitomas, ale skaitomsa dienorastis ir komentuojamas dienoracio radejo ir autores. Isnasose vietomis labai placiai komentuojamos asmenybes, kaip A. Kulvietis ir pan. Siaip kazkokios labai dideles gelmes ner..tiesa, man labai smagu, nes kai esu skaiciusi apie to laikotarpio kitu zymiu seimu istorinius romanus, labai smagu, kai susiveda "veikejai" laike, noras pakeliauti, bent jau po zemelapi Italijoje. Man kaip galvos poilsiui, visai tiko, toks lengvas skaitymas
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 08 05, 17:25)
Man kaip galvos poilsiui, visai tiko, toks lengvas skaitymas

Nus,kai smegenai baigia iškept nuo karščio,gal ir aš glestersiu tada ax.gif
Atsakyti
Beveik reklama is smalsumo, kas ir kaip parasyta, kad rusai imasi cenzuros bibliotekose
http://www.delfi.lt/...u.d?id=68667792
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 08 05, 21:18)
Beveik reklama is smalsumo, kas ir kaip parasyta, kad rusai imasi cenzuros bibliotekose
http://www.delfi.lt/...u.d?id=68667792

Delfio straipsniais aš iš viso netikiu schmoll.gif .Antraštė kaip visada skambi,kad vos ne visoj Rusijoj tas knygas cenzūruoja,bet... ta vietos administracija ,nusiuntusi pasiaiškinimą AFP reiškia,kad tik Rūgpienių kaimo durniai taip nusprendė biggrin.gif .
Atsakyti
Eas apie konkrecias knygas ir autorius, tiesiog idomu, kaip jie apraso, kuo remiasi aiskindami istorija, kurios toks aiskinimas rusams neprimtinas. Aisku, kad rusams labai greitai gali nepatikti kokie nors faktai apie ju Didiji Tevynes kara, kur jie tebera ale laimetojai. kaip ir lenkai garbina Armija Krajova, kuri zude lietuvius ir persekiojo...cia jau as ir gyvai turejau saltiniu, kas vyko Vilniuje is savo prosenles ir mociutes. Tik va Europa nieko apie tai nesuvokia ir net nesidomi....

Beje, planuoju su sunum i Milana. Parasiau cienam draugui, kuris mus priims, kad noretume pamatyti Bonos Sforzos tevo pili, tai manes uzklause, kas ji tokia buvo blink.gif o as maniau, kad Sforzos buvo panasiai zinomi, kap Borzijos ir Mediciai doh.gif
Atsakyti
Sveikos !!! Kazkam gal pasirodysiu,kaip naujoke,o kazkas zino kaip sena senbuve,tik labai labai pradingusia biggrin.gif Nebespeju knygu skaityti,tad cia tuo labiau,bet Jusu nepamirstu,ir noriu pasiulyti mazam ratuke susibegti sekanti penktadieni 14d.,kur nors Vilniaus senamiestyje jaukioje kavinukeje smile.gif Mes ten busime su Marakes,kas turite noro kvieciu prisijungti valandikei,pusantros wink.gif Sofija5 ? smile.gif O jeigu kaunietes sugalvotumete,tai butu labai smagu,pasiilgau Jusu,bet LT busiu trumpai,neturiu galimybes pavaziuoti iki Kauno pati sad.gif

Ir dar....,noriu pasidziaugti savo kolekcija.Manau cia labai i tema knygems smile.gif Jau daug metu kolekcionuoju knygu skirtukus ir niekad nesiverziau ju kazkur eksponuoti ar buti matoma,tik ieskodavau tokiu pat kaip as,kad turetume galimybe susikeisti wink.gif Ir stai mane pacia susiranda,pasirodo idomu tai ne tik man vienai,gaunu el.laiska is Filipinu,kad noretu paimti is manes interviu smile.gif Stai jis jau isspausdintas,jei kas skaitot angliskai ir idomu,mielai kvieciu paskaityti prie rytines kavos puodelio smile.gif

http://bookbed.org/2...a-cernikoviene/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luiziana: 06 rugpjūčio 2015 - 09:02
Cia as labiau naujoke blush2.gif ale kuria valanda? As tai mielai, beje skirtuku turiu is knygu muges, gal kas tiktu, atnesciau, issirinktum. nekolekcionuoju, bet toms, kurios negalejo i muge nueiti rinkau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 08 06, 10:34)
Cia as labiau naujoke blush2.gif ale kuria valanda? As tai mielai, beje skirtuku turiu is knygu muges, gal kas tiktu, atnesciau, issirinktum. nekolekcionuoju, bet toms, kurios negalejo i muge nueiti rinkau. 4u.gif

Apie vieta ir valanda dar negalvota wink.gif Mes siaip su Marakes susitinkam nuo ankstaus ryto,paklaidzioti po senamiesti ir pan..Del skirtuku,aciu uz pasiulyma,mielai paziuresiu smile.gif
Atsakyti
As kadangi laisva, t.y. atostogauju, tai laikas man bet kuris bus patogus 4u.gif
Atsakyti