Nors ir nesu pareiginga lankytoja, metų ataskaitą sukrapščiau
(nes, bo, kadangi, jūsiškes skaitau ir skaitytinų knygų sąrašą pildau - ačiū!)
2015 perskaičiau / išklausiau 41 knygą. Popierinių buvo tik 2
Metų atradimas audio knygos ir rusakalbės damos rašytojos
Metų pačiausia - M.Stepnova "Lazario moterys" - greičiausiai, tiesiog pritiko to momento nuotaikai, be to, mėgavausi kalba.
Metų švelniausioji M. Frajaus Senojo Vilniaus pasakos (visos 3 dalys) nes pati panašiai šitą miestą matau
Metų iššūkis M. Proust Prarasto laiko beieškant
francūziškai žlugo, suradau tik iki Sodomos ir Gomoros įskaitytinai, nervai nebelaikė pasikartojančių įžvalgų. Visgi gražiausioji dalis man taip ir liko Svano pusėje. Pasitaisysiu.
Metų neraštingumo likvidavimas Jane Austin Puikybė ir prietarai man paminėtina tik tuo, kad užpildžiau spragą.
Metų naujomis akimis Kurt Vonnegut Čempionų pusryčiai prieš 20 metų ji man buvo gerokai kitokia.
Metų neužmiršiu - Emma Donoghue Kambarys net
niežti, kokia skaudi. Bet taip lengvai skaitoma - visą darbo dieną erzėjau kuo greičiau grįžti namo ir baigti skaityti.
Metų sutrikimas - L.Ulickaja. Skaičiau / klausiau 4 knygas. Visuomet graži ir skani pradžia, su išmėtomu siužeto jauku ir išdžiaustytom užuominom, paskui ima rastis neaiškių ir nuobodžių nuklydimų, net niekur nevedančių siužetinių linijų. Su pabaiga išvis liūdnai, toks jausmas, kad mintys baigėsi, knyga nuvargino ir viskas paskubomis užraukiama kaip kad vyras suadytų skylę kojinėje...
Metų trilogija - Дина Рубина Русская канарейка ilgas (mėgstu tokius) ir nė kiek nenuobodus pasakojimas. Nudžiugino ir patiko, kad profesionalumas aprašomas kaip aistra(ar tai greičiau aistra veda į gilų profesionalumą) (ne tik šioje trilogijoje) - man tokios aistros trūksta / reikia, tai, liūdnai įtariu, kad profesionalumui tas ne itin į naudą
Metų nesusipratimas J. Nesbo Šikšnosparnis ne, visai ne mano skonio pyragėlis, tiek siužetas, tiek herojus
Metų praradimas - J.Irving Viename asmenyje nebaigiau, nors labai mėgstu (mėgau) Irvingą.
Metų pažadas. Neišpildytas - R.Gary Aušros pažadas
francūziškai
paskriaginau 9 eur el. knygai, atgailauju.
Кто гордая??? Я-гордая??? Да нет...мы, царицы, бабы простые!...