Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 93 laida

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 12 28, 15:22)
bigsmile.gif čia rašo senos, piktos snobės cool.gif ir knygas tokias skaito, beje biggrin.gif

O božie ... unsure.gif
QUOTE(klopedija @ 2015 12 28, 15:31)
Skaitinėju Kirvis ir žemė, iki varškės dar neprisikapsčiau.  biggrin.gif

Aš tai taip ir nedasikasiau . Pasitikiu Brūkšniuku ,kad tą varškę tikrai taip supaškudino.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 12 29, 00:30)
Jei zemyno religijos istorijos nezinai, tai apie salos gyvenima sudetinga suprasti doh.gif
Nuuuu, jei detektyvai ir paaugliu lratura yra snobine, tai lotuliukas.gif as cia labai i tema rasau
drinks_cheers.gif
Į temą, į temą. Aš dabar irgi skaitau "Mažoji žiema". Kalėdų Senelis padovanojo. 000054.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 12 29, 00:30)
Ir ten labai daug panasiu vardu, vos ne grafika reik susidaryti, kas kieno vaikas  doh.gif irsu kuomiega
Jei zemyno religijos istorijos nezinai, tai apie salos gyvenima sudetinga suprasti doh.gif

**Nuuuu, jei detektyvai ir paaugliu lratura yra snobine, tai lotuliukas.gif as cia labai i tema rasau

klausyk, o mintis gera bigsmile.gif padaryk, ką cool.gif
grafoje: kas, kieno vienas, su kuo miega, kada bigsmile.gif
būtų beveik Žiedų valdovo išnašos lotuliukas.gif

**mes labai atsakingai skaitome, ot cool.gif

QUOTE(adija5 @ 2015 12 29, 03:50)
O božie ... unsure.gif

Aš tai taip  ir nedasikasiau . Pasitikiu Brūkšniuku ,kad tą varškę tikrai taip supaškudino.

taip. ir bobas. bet ką čia jos, palygint su varške cool.gif
Atsakyti
As jau perskaiciau ta apie varske, tai grafikams reiktu is naujo skaityti doh.gif
nepasirasau schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 12 27, 21:40)
Užėjo noras pasvaidyt akmenis...  biggrin.gif
Galėčiau sugretint neseniai skaitytas Pabėgimas iš Lagerio Nr. 14 ir Našlaičių prižiūrėtojo sūnus. Pirmoji knyga, cituoju: "išskirtinė žmogaus, gimusio ir užaugusio darbo stovykloje Šiaurės Korėjoje, istorija"; antroji - patogiai gyvenančio ir klestinčio amerikiečio žurnalisto fantazija faktų tema, tskant, spekuliacija emocijomis.  ax.gif

Pas mus kaime senais laikais buvo sakoma: nemaišykim bletstvų su politika. Viena knyga dokumentinė, kita meninė, ką čia gretinti? Beje, pirmąją labai norėčiau perskaityti. O ir antroji paliko gilų įspūdį. Ir, deja, turiu prisipažinti, labiausiai faktų tema blush2.gif , na, žinoma, ir fantazija... Kažkaip įstrigo Šiškino vertėjas, besiklausantis išgalvotų istorijų ir manantis, kad nesvarbu, kad ta istorija nutiko ne tam žmogui, jeigu istorija pasakojama, ji kažkam nutiko ir todėl yra tikra.
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2015 12 29, 21:30)
Viena knyga dokumentinė, kita meninė, ką čia gretinti?
Neaiškiai išsireiškiau. blush2.gif
Ne šitas dvi knygas lyginu, o autorių pateikiamą išgyventą arba išmanytą turinį. Vienu atveju yra reali patirtis, kitu - spekuliacijos. Apie Šiaurės Korėją mes, galbūt, kada nors sužinosim ne iš spaudos, vakarietiškos literatūros, o iš pačių korėjiečių lūpų, žlugus diktatūrai, ir tai šokiruos labiau, nei "specialieji efektai".
Dėl "skonio" nesiginčysiu, bet aš nevertinu pseudo istorijų, kurios kurpiamos, siekiant populiarumo. Pinigų uždirbs, bet "nobelio" negaus; įspūdį sudarys, bet neįtikins. (Čia aš apie save.)

Neseniai klausiau šių metų Nobelio literatūros premijos laureatės Svetlanos Aleksijevič "Karas neturi moteriško veido".
Светлана Алексиевич, "У войны не женское лицо" http://miraudiobook....2014-10-16-5890
Mane tai įtikina ir skatina pervertint kai kuriuos savo požiūrius.
Klausantis turėjau du "iššūkius": atsiriboti nuo neadekvačiai džiugaus skaitovės tono ir nekreipti dėmesio į erzinančius "советское". Visa kita yra "universalu" ir "pritaikoma" bet kuriai tautai, bet kuriam karui. Kalbu ne apie valstybių karines "ambicijas" o apie eilinių kareivių, civilių, moterų, vaikų, senių išgyvenimus karo metu, po karo...

Skaityti: https://www.litmir.co/br/?b=1206
Papildyta:
P.s.
Įduosiu: Prieplauka taip pat skaitė "У войны не женское лицо". Gal pasvarstytų keletu žodžių?.. mirksiukas.gif
Atsakyti
O, labai aciu, reiks paklausyti. 4u.gif
As dabar vel sklaidau Praceto "Skrybele pilna dangaus"..labai aktualus veiksmas, skirtas jaunoms raganos mokinems, jis vadinamas "tustumos pildymas ir pilnumos tustinimas", kitaip vadinama tvarkymusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 12 30, 16:25)
"tustumos pildymas ir pilnumos tustinimas", kitaip vadinama tvarkymusi biggrin.gif

Oooooo, taip taip, žinau šitą burtą lotuliukas.gif doh.gif

bet dar niekada rezultatas mane galutinai nepatenkina. Paslaptis tame, kad regis pilnutinai ištuštinus vieną pilnumą, paprastai už pasimato kita pilnuma doh.gif
Atsakyti
Nepakankamai ragana esi biggrin.gif eik mokytis biggrin.gif
Atsakyti
Sveikinu visas knyges su Naujaisiais Metais 4u.gif Knygingu jums metu ir geros sveikatos 4u.gif
Kada skelbsim knygu topus...? ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Su Naujaisiais metais 4u.gif
user posted image
Paveikslėllis iš http://www.scls.lib....ear-reading.jpg

zis, topus skelbti jau galima mirksiukas.gif

O mano pareiga jums priminti pažadus, kuriuos buvome davę 2015-iesiems:

klopedija: na, su "sado" jau susipažinusi, dabar eilė "mazo"

nihilistė: Žadėti bijau, galiu tik sau palinkėti ir toliau skaityti prisipirktas knygas, pagaliau perskaityti nors vieną knygą anglų kalba, ir dar "susipažinti" su V. Pelevinu

giluze: Ir toliau draugausiu su Nesbo, Pratčetu, Sapkovskiu, Martinu. Planuoju perskaityti nors dalį tų knygų, kurios pas mane pažymėtos "Geros!". Tik taip jau gaunasi, kad jeigu turiu, ir dar žinau, kad geros, tai ir taupau, gal pensiniam laikotarpiui.
Ir palinkėsiu sau, ir jums visoms, stulbinančių Atradimų. Jei nenorit stulbinančių, tebus paprasti.

Brūkšniukas: Šių metų iššukis-pažadas: tęsti literatūrinių premijų autorių skaitymą. arba bent jau bandymą skaityti. Sąrašas guli ant stalo.

Aimma: Nenoriu nieko pasižadėti, o vėliau neištesėti, todėl ir nepasižadėsiu. Na, gal ,,Meistrą ir Margaritą" prisijaukinti...

Mamce: tiek sau, tiek kitoms norėčiau palinkėti kuo daugiau laiko skaitymui ir kuo geresnių knygų bei mažiau "beveidžių", nepalikusių pėdsako nei atminty, nei širdy.

prieplauka: skaityti daugiau lietuvių autorių kūrinių ir neapleisti poezijos

SOFIJA5: duodu pažadą 2015 metams - perskaityti Lazario moteris

Akmenskeltė: metų pažadas- pagaliau perskaityti pirmąjį detektyvą

Forget: Metų pažadas: seserų Brontė namas ir sodyba, kai tik oras atšils

ANONSAS:
Tradicinis knyginių "Oskarų" vakaras numatytas sausio 17d, sekmadienį.
Jūsų ataskaitų, pažadų ir nominacijų 2015-ųjų statulėlėms laukiu iki sausio 15d mirksiukas.gif

Mano pažadas: iki "Oskarų" vakaro į mūsų svetainę sukelti 2014-ųjų metų ataskaitas (tik dabar apsižiūrėjau, kad per kažkokį apsižioplinimą pernai likau to nepadariusi blush2.gif doh.gif ).
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 12 30, 14:39)
Neaiškiai išsireiškiau.  blush2.gif
Ne šitas dvi knygas lyginu, o autorių pateikiamą išgyventą arba išmanytą turinį. Vienu atveju yra reali patirtis, kitu - spekuliacijos. Apie Šiaurės Korėją mes, galbūt, kada nors sužinosim ne iš spaudos, vakarietiškos literatūros, o iš pačių korėjiečių lūpų, žlugus diktatūrai, ir tai šokiruos labiau, nei "specialieji efektai".
Dėl "skonio" nesiginčysiu, bet aš nevertinu pseudo istorijų, kurios kurpiamos, siekiant populiarumo. Pinigų uždirbs, bet "nobelio" negaus; įspūdį sudarys, bet neįtikins. (Čia aš apie save.)

Neseniai klausiau šių metų Nobelio literatūros premijos laureatės Svetlanos Aleksijevič "Karas neturi moteriško veido".
Светлана Алексиевич, "У войны не женское лицо" http://miraudiobook....2014-10-16-5890
Mane tai įtikina ir skatina pervertint kai kuriuos savo požiūrius.
Klausantis turėjau du "iššūkius": atsiriboti nuo neadekvačiai džiugaus skaitovės tono ir nekreipti dėmesio į erzinančius "советское". Visa kita yra "universalu" ir "pritaikoma" bet kuriai tautai, bet kuriam karui. Kalbu ne apie valstybių karines "ambicijas" o apie eilinių kareivių, civilių, moterų, vaikų, senių išgyvenimus karo metu, po karo...

Skaityti: https://www.litmir.co/br/?b=1206
Papildyta:
P.s.
Įduosiu: Prieplauka taip pat skaitė "У войны не женское лицо". Gal pasvarstytų keletu žodžių?..  mirksiukas.gif

Taip, skaiciau..paliko gilu ispudi, atsirado kazkoks kitoks supratimas apie karo "virtuve". Visai nekliuvo sovietinis koloritas. Labai domino moteru likimai, tragiski, skaudus. Dar kart isitikinau, kad moterys be galo stiprios butybes. Siek tiek pakeiciau poziuri i veteranus. Likimai ir tu moteru ispazintys lydimos giliu emociju ir skaudziu isgyvenimu. Mano nuomone labai emocionali knyga. ..rekomenduociau kiekvienam ..
Atsakyti