Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 93 laida

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 11 27, 11:57)
Na va, iškart smagiau biggrin.gif
Kaip tai už antibiologiją? blink.gif man ten buvo tiesiog vergovės koncepcijos tolimesnis parutuliojimas (Melnikas dar toliau nuėjo) - ir žmogaus, kaip medžiagos, samprata. Bet čia ganėtinai visuotinai tvyranti mintis - apie žmogaus gyvybės nevienodą vertę unsure.gif

O mane sunervinusios knygos ne tik iš atminties neišsitrina, bet ir šiaip gyvenimą gadina.
tarp jų:

Sutinku dėl Ishiguro. Bet man labiau buvo filosofinis žmogaus egzistencijos apmąstymas. Kad ir ne klonė, bet jaučiausi kaip herojė tuščiam lauke knygos pabaigoje.

Supratau, kad kalbam apie knygas, sunervinusias gerąja ir blogąja prasme. Ar taip? Brūkšniuk, patikslink.
Atsakyti
Aimma, puikią diskusiją "užkūrei" 4u.gif

QUOTE(Aimma @ 2015 11 24, 20:55)
Būtent  mirksiukas.gif Taigi, greit prisipažįstat, kas dar neskaitėt, kas galvojat  lotuliukas.gif Tardymas tęsiasi.

Man šitą knygą labai knygyne siūlė. Prisipažįstu. Bet karo tematika... nesusigundžiau.

QUOTE(Alchemie @ 2015 11 24, 22:11)
O as perskaiciau "Runu zenklas", kazkaip persiskaite kaip butu istorija is 200psl, nors knyga virs 500psl. Ale susiskaite visai maloniai ir normaliai.
Dabar pasiemiau tuos Mirtinus ginklus Pelenu miestas, Kaulu miestas ir pan. Tik va vel lietuviskai tik 3 knygos, kitas teks vel angliskai skaityti doh.gif

"Runų ženklai" - gėris wub.gif Beje, žinojai, kad yra ir antra dalis? Deja, lietuvių kalba neišleido. verysad.gif O iš fantastikos forumo sužintum, jog Mirtinų ginklų knygos ir turėjo likti trilogija biggrin.gif Ir anot angliakalbių skaitytojų, nedaug prarasi neperskaičiusi papildomų trijų dalių ax.gif Kuo aš save ir paguodžiau, nes man serija labai logiškai užsibaigė, o rusiškai... tingiu ieškotis blush2.gif

QUOTE(Alchemie @ 2015 11 26, 22:09)
Zis, man angelai ir be religijos, yra sviesa, meile, pagalba, is tikro nerealus pojutis kai jie yra salia ir toli, yra teke patirti per viena is sunkiausiu gyvenimo akimirku. Tai neapibreziama zodziais, tai tiesiog buvo tokia esatis, isgyvenimas ir butis, kai suvoki, jog tau padeda kazkas sviesaus, neapciuopiamo ir nesuvokiamo...as tai siejau su angelais ir kai skaiciau trilogija, apie mergaite pusiau angela ale Nenugalimoji, man viskas buvo kaip ir gerai, o ta trilogija...feeeeeeeee, vemti vercianti blush2.gif sutinku, kad paziurejau ne kaip i kurini, ne kaip i sakysim literaturos forma, fantazija, ne kaip kritike vertintoja..

Tavo suvokimas apie angelus maniškį atitinka šimtu procentų, o bet tačiau... manęs ta trilogija visai nesuerzino g.gif Gal tiesiog atskyriau savo vertinimus nuo skaitomų knygų, ir priėmiau jas kaip literatūros kūrinį, išmonę g.gif
Man keistas, tiksliau, aš nesuvokiu, kodėl, kai kurios knygos taip ima ir... užkabina g.gif Tiesiog prisiminiau diskusiją apie tikėjimą ir Saramago Evangeliją apie Jėzų Kristų"... blush2.gif Deja, negaliu sąžiningai komentuoti, nes vis dar nesu tos knygos perskaičiusi. o gal ims ir mane užkabins, užgaus. Skaitei? Būtų labai įdomi tavo nuomonė.

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 11 27, 11:57)
O Bernard Webern "Tanatonautus" ir "Angelų imperiją" skaitei? cool.gif

Skaičiau. Labai patiko 4u.gif Netgi turiu nuosavas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2015 11 27, 21:58)
Aimma, puikią diskusiją "užkūrei"  4u.gif

Ne aš schmoll.gif Brūkšniukas
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2015 11 27, 22:39)
Ne aš  schmoll.gif Brūkšniukas

biggrin.gif apie suerzinusias knygas Brūkšniukas, bet "apmirusią" temą tu atgaivinai 4u.gif

O kad į temą... perskaičiau. Daug ką perskaičiau, bet noriu pasidžiaugti, jog Sally Green"Pusiau laukinis" man daug labiau patiko nei pirmoji dalis ax.gif Ir dar pradžiuginau širdį Neringos Vaitkutės "Šnabždesių bedugne", o kadangi visai rodos suvaikėjau, tai rankose Terry Pratchett „Džonis ir bomba“ - 10+ kaip tik man biggrin.gif Reikia juk kuo nors darbinius kaičiukus ir detektyvus pakeisti ax.gif
Atsakyti
Sofija, tu niekse biggrin.gif nu kam pasakei, kad yra antra dalis Runu zenklu doh.gif dabar reiks skaityti biggrin.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
QUOTE(Alchemie @ 2015 11 27, 10:45)
zis, nesimiega? biggrin.gif ka skaitai? biggrin.gif

Nelabai ax.gif Skaitau Matt Haig "Mirusių tėvų klubas". Savotiškas šio rašytojo stilius g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 11 27, 23:59)
Sofija, tu niekse biggrin.gif nu kam pasakei, kad yra antra dalis Runu zenklu doh.gif dabar reiks skaityti biggrin.gif

biggrin.gif Čia ne aš, čia kitty witer... neseniai skaičiau straipsnelį apie nebaigtas seriajs ax.gif
QUOTE(zis @ 2015 11 28, 00:23)
Labos 4u.gif

Nelabai ax.gif Skaitau Matt Haig "Mirusių tėvų klubas". Savotiškas šio rašytojo stilius g.gif

Oi, kažką baisaus skaitai 4u.gif Džonis geriau... ir nuoširdžiai patariu atkreipti dėmesį į Neringos Vaitkutės knygas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2015 11 27, 19:58)
Man šitą knygą labai knygyne siūlė. Prisipažįstu. Bet karo tematika... nesusigundžiau.

"Runų ženklai" - gėris  wub.gif Beje, žinojai, kad yra ir antra dalis?

Skaičiau. Labai patiko  4u.gif Netgi turiu nuosavas  ax.gif

Neregimąją šviesą bibliotekoj rezervavau smile.gif Manau, man patiks. Neretai Aimmos rekomendacijos man tinka smile.gif

Va Runų ženklai man nelabai. Pradžia įtraukė, o pabaiga nuvylė. Antros nė neskaitysiu.

O Tanatonautai man išvis nesusipratimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2015 11 27, 15:52)

Supratau, kad kalbam apie knygas, sunervinusias gerąja ir blogąja prasme. Ar taip? Brūkšniuk, patikslink.

Taip, taip, būtent 4u.gif

QUOTE(saintlina @ 2015 11 28, 17:49)

O Tanatonautai man išvis nesusipratimas  smile.gif

kodėl? ši knyga iš temos "o kodėl ne?" - t.y. kai mokslininkas nusprendžai, kad jam nėra tabu ir "kodėl ne" - tiek su moksliniais tyrimais, tiek su bandymais.
pvz. - jeigu žmogus nuteistas mirties bausme, kodėl gi nepaeksperimentavus su juo? Ir kodėl gi jis ne dydvyris, jeigu vis dėlto nenumirė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 11 30, 15:31)
pvz. - jeigu žmogus nuteistas mirties bausme, kodėl gi nepaeksperimentavus su juo? Ir kodėl gi jis ne dydvyris, jeigu vis dėlto nenumirė doh.gif
Na, čia jau "užlankstei"... doh.gif

Didvyris, jei pats pasisiūlė.
O jei nenumirė, kiti klausimai: paleisti? kalinti iki gyvos galvos? įteikti ordiną ir personalinę pensiją? lotuliukas.gif
Papildyta:
Šiame kontekste, manyčiau, didvyriai tie, kurie savanoriškai ir besąlygiškai aukoja/si tyrimams, transplantacijoms ir bla bla bla...
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 11 30, 15:31)
kodėl? ši knyga iš temos "o kodėl ne?"

aš ne etinius dalykus turėjau omeny. Man pati knyga visiška nesąmonė pasirodė. Nei mintis, nei išdėstymas nepatiko.
Atsakyti
Beje, per BTV dabar rodo norvegu seriala Okupuoti , kur vaidina ir Ingeborga Dapkunaite. Prie scenaristu pavardziu pamaciau ir Jo Nesbo
Atsakyti