Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 93 laida

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 11 26, 15:25)
Pakalbėkime - kokios knygos jus yra labiausiai sunervinę?

Prisiminiau pačią šviežiausią knygą, kuri ne tai kad sunervino, bet sukėlė įtarimą, kuo mane laiko. Radau išnašoje paaiškinta, kas yra Liuciferis. unsure.gif Tai suneramino, o paskui dar radau paaiškinta kas yra , tiksliai nepamenu vietovardžio, tarkim, Setemptono terjeras: šunų veislė, išvesta Setemptone. Čia normalu, toks paaiškinimas? Tiek gal ir aš pati galiu išmąstyti. doh.gif
Labiausiai nervina turbūt blogas vertimas arba prastas stilius. ax.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 11 26, 16:25)
Kažkaip mes senokai diskutavome apie gėjus ar apie pri... varškę g.gif ramu taip....

Ishiguro "Neleisk man išeiti" ir D. Brown "Inferno" už antibiologiškas tiesas doh.gif

QUOTE(Alchemie @ 2015 11 26, 16:37)
Ta apie  angelus, zmoniu ir angelu kara..fe schmoll.gif
Na as suprantu, kad tai fantastika, kazkokia tipo aujove, po visu vampyru sudievinimu ir pasipylusiu alternatyvu...bet angelus padaryti tokia kariaujancia bedieve puse..man neskanu, bjauru, lsykstu...as tiesa net nebeskaiciau antros dalies delto, nes mano vidiniai pojuciai, isitikinimai, patirtys tiesiog rekia ir priesinasi tam, kad angelas kaip vaizdinys butu verciamas kazkokia slykscia butybe...ne Liuciferiu, puolusiu angelu, o kazkuo tokiu..fe

lotuliukas.gif Baik tu, labai gera serija thumbup.gif Bet jei tau angelai siejasi su religija, tai kuo ši serija baigėsi nepasakosiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 26 lapkričio 2015 - 17:56
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 11 26, 14:25)

mane labiausiai nervina romanai, skirti suaugusiems, bet parašyti lyg jaunesniam mokykliniam amžiui. Kažkada Steel kažkokia knyga buvo į rankas papuolus - baisuma blink.gif Toks jausmas, kad pagal adaptuotą programą besimokantiems sukurpta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 11 26, 14:25)
Tokias pasistengiu užmiršt. Arba išvis metu skaityt. hihihi.gif

Na, jei knygą laikau verting, tai...
Kažkaip šiemet daugiausia "piktybės" kėlė būtent "Piktybės gėlės". Regis, tobula poezija, minties polėkis ir gylis... ir - "bac" - padėtas ciniškas taškas. unsure.gif Tai štai - už tai... lotuliukas.gif
Atsakyti
Zis, man angelai ir be religijos, yra sviesa, meile, pagalba, is tikro nerealus pojutis kai jie yra salia ir toli, yra teke patirti per viena is sunkiausiu gyvenimo akimirku. Tai neapibreziama zodziais, tai tiesiog buvo tokia esatis, isgyvenimas ir butis, kai suvoki, jog tau padeda kazkas sviesaus, neapciuopiamo ir nesuvokiamo...as tai siejau su angelais ir kai skaiciau trilogija, apie mergaite pusiau angela ale Nenugalimoji, man viskas buvo kaip ir gerai, o ta trilogija...feeeeeeeee, vemti vercianti blush2.gif sutinku, kad paziurejau ne kaip i kurini, ne kaip i sakysim literaturos forma, fantazija, ne kaip kritike vertintoja...man tiesiog kaip H.Radauskui nepriimtina, kai estetiskas kurinys patalpinamas salia raugintu kopustu recepto doh.gif

Ai tiesa va labai sunervino ir nebaigiau skaityti knygos "Rytu estetika" tiksliai nepamenu pavadinimo, seniai buvo), nbet redaktoriaus darbo ten nerasta. Kai pirmuose puslapiuose radau neliskart "kad+bendratis doh.gif ir dar visokiu kalbos klaidu, nors ir nebudama kalbininke, as kazkaip labai pasigedau lietuviu kalbos bent jau tvarkingumo, ka jau ten iskalbos, kalbant apie rytu saliu estetika doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2015 11 26, 19:55)
Labos 4u.gif
Ishiguro "Neleisk man išeiti" ir D. Brown "Inferno" už antibiologiškas tiesas doh.gif
lotuliukas.gif Baik tu, labai gera serija thumbup.gif Bet jei tau angelai siejasi su religija, tai kuo ši serija baigėsi nepasakosiu lotuliukas.gif

Baik, Ishiguro mano mėgstamiausia knyga schmoll.gif Angelai, matai, gerai, o klonai tai nesąmonė.
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2015 11 26, 20:29)
mane labiausiai nervina  romanai, skirti suaugusiems, bet parašyti lyg jaunesniam mokykliniam amžiui. Kažkada Steel kažkokia knyga buvo į rankas papuolus - baisuma  blink.gif  Toks jausmas, kad  pagal adaptuotą programą besimokantiems sukurpta  doh.gif

Man rods, atsimenu, ,,Namas' vadinosi, lūžau skaitydama lotuliukas.gif Bet perskaičiau, nes tokios prastos knygos daugiau net neprisimenu, nors tuo ir baigėsi pažintis su autore, bibliotekoj ar knygyne pamačiusi autorės pavardę vos neimdavau žegnotis.

Nepatinka trileriai ir detektyvai, kuriuose detaliai aprašomos sekso scenos, tokius iš karto metu per petį, ne todėl, kad nepatinka seksas, o todėl, kad tada nesitikėk gero detektyvo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 11 26, 14:55)
Labiausiai nervina turbūt blogas vertimas arba prastas stilius.  ax.gif

Visiškai pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2015 11 26, 21:24)
Man rods, atsimenu, ,,Namas' vadinosi, lūžau skaitydama  lotuliukas.gif

ta pati knyga ir man pakliuvus buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2015 11 26, 23:24)
Baik, Ishiguro mano mėgstamiausia knyga  schmoll.gif Angelai, matai, gerai, o klonai tai nesąmonė.

Angelai yra fantastinio žanro veikėjai, su jais viskas aišku, o vat Ishiguro bandė parašyti ale realistinę knygą, o ne fantastikos žanro romaną. O vat tada jau ir prasilenkė su bet kokia biologine logika smile.gif Aš nekritikuoju jo kūrybos, tiktai biologinių faktų nepaisymą 4u.gif O šiaip, verkiau šitą knygą skaitydama.
Atsakyti
zis, nesimiega? biggrin.gif ka skaitai? biggrin.gif
Atsakyti
Na va, iškart smagiau biggrin.gif

QUOTE(zis @ 2015 11 26, 17:55)
Labos 4u.gif

Kaip tai už antibiologiją? blink.gif man ten buvo tiesiog vergovės koncepcijos tolimesnis parutuliojimas (Melnikas dar toliau nuėjo) - ir žmogaus, kaip medžiagos, samprata. Bet čia ganėtinai visuotinai tvyranti mintis - apie žmogaus gyvybės nevienodą vertę unsure.gif

QUOTE(klopedija @ 2015 11 26, 19:12)
Tokias pasistengiu užmiršt. Arba išvis metu skaityt. hihihi.gif

Kažkaip šiemet daugiausia "piktybės" kėlė  būtent

o man iš atminties neišmeta biggrin.gif

Piktybės gėlės sakai.... susidomėjau biggrin.gif

QUOTE(Alchemie @ 2015 11 26, 20:09)
Zis, man angelai ir be religijos, yra sviesa, meile, pagalba, is tikro nerealus pojutis kai jie yra salia ir toli, yra teke patirti per viena is sunkiausiu gyvenimo akimirku.

*Ai tiesa va labai sunervino ir nebaigiau skaityti knygos "Rytu estetika"

O Bernard Webern "Tanatonautus" ir "Angelų imperiją" skaitei? cool.gif

patikslink pavadinimą, ką? man įdomu.

O mane sunervinusios knygos ne tik iš atminties neišsitrina, bet ir šiaip gyvenimą gadina.
tarp jų:

Irvingo "Pasaulis pagal Garpą" - už "riebią" realybę.
"Danielius Dalba" - už tą pačią riebybę, cinizmą ir juodą humorą - nors kai tą "riebumą" per laiką nusiploviau, supratau, kad man ši knyga labai labai patiko biggrin.gif
"Maša arba postfašizmas" - už tai, kad į galvą atėjo minčių apie tai, apie ką tikrai nebūčiau susimąsčiusi.... ir už mėsos skonio sugadinimą doh.gif
Atsakyti
Susan EE "Angelu isiverzimas" feeeeee

Ai tiesa, dar labai bjauri savo fiziologiskumu knyga buvo "Kastratai". Man buvo idomu skaityti apie ta muzikos ir balso istorini momenta, bet kazkaip fiziologijos buvo per daug schmoll.gif
Atsakyti