Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 93 laida

QUOTE(Pajauta @ 2015 11 09, 06:53)
Sveikos 4u.gif
Pribūsiu ir aš smile.gif

kaip seniai matyta bigsmile.gif
Iki vakaro 4u.gif

Aš pagal Sofijos rekomendacijos L. Gardner skaitau smile.gif Eilėj Kveberto byla laukia smile.gif
Perskaičiau N. Filer Skausmingas krytis. Apie jauno žmogaus grimzdimą į psichinę ligą. Apie mielo vaikino santykius su šeima, apie skaudžią šeimos netektį, reakcijas, meilę. Man patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 11 09, 10:16)
Pavydžiu wub.gif
buvusius savininkus irgi išsiaiškinot? man čia būna smagiausias dalykas - kas kada kuo grojo wub.gif

Na ten istorija tokia, kad vieni turejo, emigravo, atidave giminaiciams, vaikas grojo, dabar nebegroja, nes tapo gitaristu..tai Vilniuje kokius 15 metu stovi, Kaune nezinau kiek metu buvo gal nuo nepriklausomybes, per karus iki dabar..tik jie savarankiskai perdaze ji juodais dazais ir nutriususiu teptuku doh.gif verysad.gif jei restauruot ir isore, tai ui kaip dingzsetu pinigeliai doh.gif kilme mazdaug aiski, kad vokiskas Steinbach, bet nu panasiu paveiksliuku vos keleta radom, nebera to gamintojo labai seniai, kas ji nupirko irgi nezinau. Pagal ziurejima, kad klavisu mechanika pjauta is vos poros medziu lentu, rodo, kad tikrai ne rusai gamino biggrin.gif bet greiciausiai per karus buvo kankintas, nes islauztos spyneles, kai kur deze medvarsciais susukta verysad.gif visa savaitgali su vyru ciupinejom, glostem, ziurinejom, internete mirkom..nu faktas, kad jis mazdaug 1890-1920 gamybos, nes dramblio kaulo klavisai, dezes fasonas tu laiku, klaviaturos dangcio lakavimas islikes normalus. Skamba net nesuderintas taip skaidriai wub.gif
Turejo atrodyti va tai mazdaug
http://www.paregal.c...bachpianos.html
Nezinau kodel, bet isimylejau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 11 09, 10:04)
Kaune nezinau kiek metu buvo gal nuo nepriklausomybes,

va Kauno istorija irgi būtų man labai įdomi.... wub.gif

tikrai vertėtų paviršių atnaujint, vertėtų.....
Atsakyti
Nu kol kas yra darbo viduje..4 stygos nutrukusios, vienas plaktkas nuluzes, kur dar derinimas, nors keista, bet pagrindines oktavos derme beveik nepakitusi, t.y.galima gama sugroti biggrin.gif kiturs arba varpais skamba, arba sekundom biggrin.gif
Nu Kauno istorijos nezinau ar atseksiu...as jau tik savo smuiko 1901m istorija zinau, ten viskas aisku ir gamintojas, ir vieta, ir kokybe ir, kas seimininkas buvo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 11 09, 11:02)
Nu kol kas yra darbo viduje..4 stygos nutrukusios, vienas plaktkas nuluzes, kur dar derinimas, nors keista, bet pagrindines oktavos derme beveik nepakitusi, t.y.galima gama sugroti biggrin.gif kiturs arba varpais skamba, arba sekundom biggrin.gif
Nu Kauno istorijos nezinau ar atseksiu...as jau tik savo smuiko 1901m istorija zinau, ten viskas aisku ir gamintojas, ir vieta, ir kokybe ir, kas seimininkas buvo wub.gif

hmm... vidų apžiūrėkit, nugarą. Vis vien tokį instrumentą tik muzikų šeima galėjo turėti - man pirma mintis apie žydus atėjo - Kaune labai daug žydų muzikų buvo ax.gif

o kaip suradai smuiko istoriją? biggrin.gif
Atsakyti
Prosenelis pirko tiesiai is Julius Heinrich Zimermann, pagamintas 1901 Leipzig, nr. 4056, paskui grojo mano dede truputi, bet jis netapo muziku, paskui paveldejau as, bet buvau per maza juo groti, kol grojau Ciurlionkeje..ir dabar nedaug galiu juo groti, nes jis pilnas ir padidintas smuikas, o as doh.gif pamazinta, man reikia 3/4 pagal ugi doh.gif laukiu, kol sunus priaugs iki jo. Bet pasigroju savo malonumui, nes skamba wub.gif be to sudetas dar i toki 1901 metu dekla-grabuka biggrin.gif
Del pianino nebutinai, juk nepriklausomybes metais Kaune daug lietuviu inteligentu buvo ir paskui okupavus Vilniu, dar daugiau ten ju buvo, pvz. mano prosenle, mano mociute turejo fortepijona Schimel (buvo kaimynai su Dvarionais ir grojo-mokesi kartu) irgi su dramblio kaulo klavisais, paskui as dar juo grojau budama maza
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 11 09, 11:53)

Del pianino nebutinai,

aišku nebūtinai mirksiukas.gif bet įdomu būtų labai labai sužinoti wub.gif

Prabangus tavo smuikas, prabangus wub.gif
Atsakyti
Skaitau R. Vanagaitės "Ne bobų vasara". Kai ji vakar atsirado ant mano stalo, paėmiau pavartyti. Matau, kad kur paskaitau, ten patinka. Šiandien dar primygtinai rekomendavau savo bendradarbėms ir draugėms ją būtinai paskaityti. Bus įdomu palyginti įspūdžius. bigsmile.gif Psichologinės knygos jau seniai nebuvau į rankas paėmus, prisiskaičiau jų savo metu. O dabar skaitau. rolleyes.gif Ir ne tai kad džiaugiuosi ja, bet tiesiog ją priimu. Kaip tik tai, ko reikia. biggrin.gif Sugraudino vietomis, bet vis tiek tai optimistiška knyga. ax.gif
Kas nors dar skaitėt?
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 11 12, 19:37)
    Kas nors dar skaitėt?
Skaičiau. biggrin.gif Smagiai "sulindo", bet ypatingo įspūdžio nesukėlė, nes prieš tai jau skaitytos "Save keičiančios smegenys", "Moters smegenys" ir kt. biggrin.gif
Beje, manau, kad autorė pernelyg afišuoja savo pragmatizmą, su nekuriomis mintimis aš nesutikčiau. schmoll.gif Na, bet čia etiniai pasaulėvokos klausimai... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 11 12, 22:09)
Beje, manau, kad autorė pernelyg afišuoja savo pragmatizmą, su nekuriomis mintimis aš nesutikčiau.  schmoll.gif  Na, bet čia etiniai pasaulėvokos klausimai...  cool.gif

nors knygos neskaičiau, pritariu, - jos pasisakymai dvelkia tokiu, jei galima taip sakyti, protestantišku pragmatizmu - man pakako straipsnio spaudoje per Vėlines. g.gif

sveikos, seniai skaitytos smile.gif Labai laukiu metų pabaigos rezultatų t.y. geriausiųjų skaitytų knygų sąrašų paskelbimo.

Ir dar: suviliojot savo pasisakymais apie Frostą, dabar jau ir aš noriu...

Apžiūrėjau Alchemie pianiną: išoriškai jis man primena tėvų namuose likusį senovinį Schroder firmos pianiną, kuris, nors jau senokai nederintas, bet skamba vis dar puikiai.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 11 12, 21:09)
Beje, manau, kad autorė pernelyg afišuoja savo pragmatizmą, su nekuriomis mintimis aš nesutikčiau.  schmoll.gif  Na, bet čia etiniai pasaulėvokos klausimai... 

Nu ką, vakar perskaičiau tą Vanagaitę. Vakar vienaip atrodė, šiandien jau kitaip. biggrin.gif Per naktį mintys susigulėjo, ne viskam pritariu ir aš, bet paskaityt reikėjo. Ji "Moterų smegenis" dažnai mini. Vakar galvojau, reikia paskaityti tas smegenis, dabar jau abejoju, ar ne per daug man jų bus. biggrin.gif
Norėčiau paskaityti Proto paradoksas, tik gauti bus sunku. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Darbinga @ 2015 11 13, 12:10)

Apžiūrėjau Alchemie pianiną: išoriškai jis man primena tėvų namuose likusį senovinį Schroder firmos pianiną, kuris, nors jau senokai nederintas, bet skamba vis dar puikiai.

Schroder labai geros fimos. Kaip su meistru issiaiskinom, Steinbach buvo mazos firmeles, gaminancios pagal uzskayma instrumentus, geros kokybes, bet ne auksciausios, ir su labai aukstai iskelta mechanika doh.gif delto dabar derinti labai sunku ir tvarkyti stygas..zodziu kol kas turiu tik la suderinta, bet garsas wub.gif
As pamazu skaitau "Enchantress", dar salia kazka specialybinio..ir kazkaip jegu ner doh.gif be kvepimo skaitau zodziu
Atsakyti