Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 93 laida

Labos 4u.gif
Sofija, skaita "Pusiau laukinis" kaip irbpirmoje dalyje pasakojimas pradzioj vyksta letai, laukiu kol bus idomu smile.gif
QUOTE(719 @ 2015 10 28, 23:41)
Labas,

Gal galit rekomenduoti knygų, panašių į Follett "Žemės stulpai"?  smile.gif

Man panasiausia savo stilistika ir tema: E. Pargeter "Dangaus medis", cia pirmoji knyga is triju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2015 10 28, 21:50)

tiek detektyvų, o aš iš visų jų tik Marininos skaičiusi biggrin.gif
Sakai, neskaityt Pikto vilko? unsure.gif O aš ją kaip tik užsisakiusi bibliotekoj. Bet jau aprašymą paskaičius abejojau, o daba jei dar tu taip sakai, tai gal atšauksiu aš tą rezervaciją..
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2015 10 27, 18:40)
Dar einu į pabaigą  blush2.gif apsakymų rinktinę ,,Troleibuso istorijos". Keistoka ta lietuvių novelistika, na, trūksta man kažko ...  Kol kas neradau apsakymo - favorito. Ko gero, čia nesvarbu, patinka ar nepatinka, tiesiog reikia perskaityti, ir viskas.

Turiu šitą nusipirkusi, bet niekaip savo eilės nesulaukia ji kol kas...

QUOTE(SOFIJA5 @ 2015 10 27, 21:19)
Aha, buvau minejusi. Man taip per kazkuria knygu muge Nieko rimto stende sake  verysad.gif

aš irgi kažkurioje knygų mugėje klausiau.
Sakė, turim jūsų tokių Frajaus gerbėjų, bet jūsų per mažai, berods 200 paminėjo. Žodžiu, neapsimoka jiems versti Frajaus į lietuvių kalbą unsure.gif
Net juokavau, kad jei laimėčiau loterijoje (nors mažai šansų, nes tam reikėtų bent jau bilietus pirkti biggrin.gif ), užsakyčiau ir apmokėčiau tolesnius "Echo labirintų" vertimus.
Bet panašu, kad nebent rusiškai kada nors skaitysiu - būtų pirmoji mano perskaityta knyga rusų kalba, neskaitant visokių vaikiškų labai labai seniai ar klasikos ištraukų mokykloje.

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 10 28, 11:24)
man "Bošaja telega" - tiesiog pozityvo perliukai. Jau norisi pačiai savanoriškai versti biggrin.gif na - kad galėčiau vaikui duoti paskaityti nors.

jau ir anksčiau berods esi užsiminusi apie Frajaus vertimus. Imkis imkis mirksiukas.gif

O aš užsikabinau už labai knygiškos knygos - Genevieve Cogman "Invisible Library" ("Nematoma biblioteka").
Kažkuo ir Frajų primena - alternatyvūs pasauliai, su saiku magijos, savikritiški herojai.
Smagus lengvas romanas apie bibliotekininkus-slaptuosius agentus cool.gif
Žodžiu, yra tokia Nematoma Biblioteka, o jos darbuotojai keliauja po alternatyvius pasaulius su misija gauti (nupirkti/pasiimti/pavogti - ne taip ir svarbu) konkrečią retą grožinės literatūros knygą.
Pagrindinis veiksmas vyksta alternatyviame XIXa. Londone, toks steampunk, kaip Tapino - dirižabliai, mechanizuoti žvėrys...
Gruodį tęsinys pasirodys, jau žinau, kad į Kindle ir jį nusipirksiu.
Jei/kai išleis lietuvių kalba, rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 31 spalio 2015 - 01:32
O as paziurejau dvi serijas filmo pagal Kerstin Gier knyga Rubinas, Safyras ir Smaragdas. Kadangi trecios dalies dar nepastate tai is aujo teko perskaityti trecia dali knygos biggrin.gif
Ziurejau rusiskai, tai jei ka domna, rekomenduoju, manau, kam aktualiau angliskai irgi galima rasti, nors manau, kad filmas statytas vokieciu, tai ir vokiskai galima paziuret

http://latino-serial...kniga-2013.html
http://latino-serial...kniga-2014.html
Atsakyti
Vėl spekuliacijos:
Knyga http://www.knyguklub.../vaikas 44.html visai nepatiko
Filmas http://www.imdb.com/title/tt1014763/

Iš smalsumo filmą pažiūrėsiu. Spėkit, dėl ko. hihihi.gif Dėl Noomi Rapace.
Atsakyti
Filmą mačiau. Neišliko tarp favoritų, nors pusiau su velniu. Gal koks išankstinis nusistatymas, nes niekada neskaičiau knygos ir nemačiau filmo, kuriame ne rusai atskleistų laikotarpį, kurio ir patys rusai nesugeba atskleisti neideologizuodami ir nepolitikuodami.
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2015 11 01, 21:07)
Gal koks išankstinis nusistatymas, nes niekada neskaičiau knygos ir nemačiau filmo, kuriame ne rusai atskleistų laikotarpį, kurio ir patys rusai nesugeba atskleisti neideologizuodami ir nepolitikuodami.

Cituoju ne polemikuoti del to, kas parasyta, bet klopedijai paminejus "Vaikas 44" ekranizacija, prisiminiau neseniai matyta Diatlovo ekspedicijos amerikoniska versija, kuri, neziurint visokiu loginiu neatitikimu, man visai patiko butent del holivudinio mistinio/fantastinio zanro. bigsmile.gif

Bet kokiu atveju, rekomenduoju susirasti gera (rusiska smile.gif) dokumentini varianta - maciau viena nebloga, berods, 2 daliu per youtube. O tiems, kas tingi praleisti pora valandu prie ekrano, sutrumpintas lietuviskas aprasymas.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 11 01, 20:26)
Vėl spekuliacijos:
Knyga http://www.knyguklub.../vaikas 44.html  visai nepatiko
Filmas http://www.imdb.com/title/tt1014763/

Iš smalsumo filmą pažiūrėsiu. Spėkit, dėl ko. hihihi.gif  Dėl Noomi Rapace.

Knygą skaičiau. Filmas patiko daug labiau! Jis iš kitos pusės pateiktas. Ir charakteriai stipresni nei knygoje
Atsakyti
Teks dabar skaityt ir ziuret doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2015 10 31, 01:31)

*Sakė, turim jūsų tokių Frajaus gerbėjų, bet jūsų per mažai, berods 200 paminėjo. Žodžiu, neapsimoka jiems versti Frajaus į lietuvių kalbą unsure.gif
Net juokavau, kad jei laimėčiau loterijoje (nors mažai šansų, nes tam reikėtų bent jau bilietus pirkti biggrin.gif ), užsakyčiau ir apmokėčiau tolesnius "Echo labirintų" vertimus.

**jau ir anksčiau berods esi užsiminusi apie Frajaus vertimus. Imkis imkis mirksiukas.gif

***O aš užsikabinau už labai knygiškos knygos - Genevieve Cogman "Invisible Library" ("Nematoma biblioteka").

*Kaip tai tik apie 200?
prie vertimo galėsiu irgi prisidėti biggrin.gif

**Tai žinai - vienas dalykas savo malonumui, kitas - sugaišiu nemažai laiko. O iš ko atimti? iš šeimos, miego ar kriminalų žiūrėjimo? cool.gif

*** angliškai skaitei, žinoma? doh.gif
Atsakyti
Ar ne serialas Librarians pagal ja pastatytas? (invisible library?) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 11 02, 10:42)
*Kaip tai tik apie 200?
**Tai žinai - vienas dalykas savo malonumui, kitas - sugaišiu nemažai laiko. O iš ko atimti? iš šeimos, miego ar kriminalų žiūrėjimo? cool.gif
*** angliškai skaitei, žinoma?  doh.gif

*na berods sakė, kad reikia bent 500 tokių išprotėjusių dėl Frajaus serijos pirkėjų, o yra kokie 200 - gal čia klausinėtojus turėjo omeny, nežinau.
**suprantu suprantu. Bet jei jau versi savo vaikui, tai pasidalink plačiau mirksiukas.gif
***žinoma, angliškai. Ir dabar jau laukiu tęsinio. Gal ir į lietuvių kalbą išvers? O gal rusai turi išsivertę jau?

QUOTE(Alchemie @ 2015 11 02, 10:56)
Ar ne serialas Librarians pagal ja pastatytas? (invisible library?) unsure.gif

na ne, nes pati knyga tik 2014 metų pabaigoje pasirodė, nebūtų suspėję tais pačiais metais ir serialo pastatyti.
Wikipedia rašo, kad The Librarian serialas tęsia TV filmus, kurių pirmasis dar 2004 metais pasirodė.
O tu tą serialą matei gal? Vertas dėmesio? g.gif
Atsakyti