Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 93 laida

Taip, klopedija čia - toji trenktoji. Džiaugiuosi, kad ne aš viena tokia. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(bagge @ 2015 09 09, 10:42)
Sveikos skaitytojos, gal padėsite atpažinti knygą,kurią kažkada seniai skaičiau bet nepamenu nei autoriaus nei nei pavadinimo.
Taigi siužetas"
Laikmetis - apie gal 1700-1800 (berods)
Jauna neturtinga bet protinga mergina tarnauja pas pagyvenusį vyriškį, viengungį, kuris ją įsimyli. Jis jai pasiperša, ji neturėdama kur dingti sutinka,m bet po meilės nakties ( dar neįvykus vestuvėms) "jaunikis" numiršta. Mergina lieka nėščia, verčiasi labai sunkiai, pagimdo. Susilaukia dukros. Varguose augina, kol po kokių 10 metų susižavi jaunu vyriškiu. Rutuliiojasi romanas, ji slepia kad turi dukrą, jis slepia ją nuo visuomenės, bet ją išlaiko. Pagaliau išaiškėja kad ji turi dukrą, bet santykiai nenutrūksta. Vyriškis pasiturintis. Miršta merginos dukra. Vyriškis ima dairytis žmonos, bet savo meilužės vesti nenusiteikęs. Susituokia su savo padėties moterimi, kuri žino apie merginos egzistavimą. jaunavedžiai išvyksta gyventi į užsienį. kaip knyga baigiasi taip ir nepamenu, bet tikrai ne happy end'as.
Apskritai vyrauja gan melancholiškas stilius, bet knyga gana patiko.

tai tiek, labai norėčiau paskaityt antrą kartą. Turėtų būti iš tų senesnių romanų, nes ksiačiau prieš 10-15 m. ir jau tada knyga atrodė senokai leista.

Panašu į T. Hardy "Tesė iš š d'Erbervilių giminės", bet lyg ne tai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 09 10, 11:44)
Turbūt reikia pasisakyti ką dabar skaitau.  ax.gif O skaitau I. Banks "Širšių fabriką". Visai neseniai baigiau jo "Tiltą". Neatmenu, kada teko matyti tokias trenktas knygas . lotuliukas.gif Ką galėčiau pasakyti... Žodžiais neišreiškiama, tik emocijom. thumbup.gif  Klopedija, ar tik ne tau ačiū už atsiliepimą ?  4u.gif

Skaičiau širšes prie porą metų. Na, ne iš tų, kur užmirši pavadinimą. Net ne dėl to, kad patiko ( g.gif ), o dėl emocijų drinks_cheers.gif (Iš tiesų tai patiko, manau).

Prisiduodu po vasaros: Prousto įveikiau iki Sodomos ir Gomoros (įskaitytinai) ir pavargau. Nes "užsivėrė" visi kanalai, galintys (?) padėti Proustą išsluoksniuoti . Bemačiau (tiksliau, begirdėjau) lėkštą egoizmą ir net gražūs peizažų aprašymai nebegelbėjo. Gal dar užaugsiu ir "surasiu tą laiką" rolleyes.gif

Lygiagrečiai džiaugiausi Senojo Vilniaus pasakomis. Gal visų iškart ir nederėjo skaityti, bet... prisiminiau save prieš n+k metų atvažiavusią Vilniun studijuoti, prisiminiau, kaip su kambarioke vos ne metodiškai pagal senamiesčio planą šniukštinėjom po visus tada dar neuždarytus kiemus ir "priseginėjom" jiems gyventojus ir istorijas. Ir fotografavom duris. Žodžiu, ačiū už laiko mašiną .

Monica Ali "Plytų gatvė" skaičiau, nes buvo po ranka. Nieko blogo, bet ir nieko išlakaus. Patiko pati struktūra (dalis siužeto papasakota laiškais, pats vietomis sprendi, ką nori išskaityti).O šiap, ar tai kažko man trūko, ar tai dar kažkas. Knyga ir tiek... Galima būtų ir paralelių visokių, ir minčių ten rasti, bet neužkabino jų grynint.

Na, ir baiginėju Русская канарейка trilogiją. Smagu. Gal nebais mėgstu kai autorius "spoilina" (pakalba apie ateitį ir gali nutuokt, kad bus ko tai negero ir pan.), o dar pati paskutinės dalies vidurio gabalą kažko primaigiusi nuklausiau doh.gif tai likau be siužeto staigmenų. Žinau, kad norėsiu kada nors prisiminti.

Dar bovijuosi Donos Leon Brunečiu - kaip koks prancūziškas batonas - skanu ir be išliekamosios vertės, iki kito karto kuris būtinai bus biggrin.gif

O va Nesbo taip ir schmoll.gif kažkoks liurbis man tas Hūlė (atsprašau, visų gerbėjų 4u.gif ) primena man masinės rusų gamybos "mentus", kurių visas žavesys tame, kad, kad užgeria, nes labai dėl kažko tai kenčia (arba džiaugiasi, kad tik pretekstas būtų). Ir tai yra labai vyriška, tokia nesuprasta siela, žavinga tokia irnesakyk.gif Dar labai negerbiau finalinės holivudinės "Šikšnosparnio" scenos". Arba man neduota suprast mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 09 10, 17:02)
Jei Klopedijai,tai ir aš glestersiu  biggrin.gif. Ji skaito trenktas knygas,pvz. E.Granville Grytutė ir tamsa tikrai jos buvo paminėta.Tokių trenktų pasakų gyvenime nei skaičius,nei girdėjus  blink.gif Bet man patiko knyga,irgi rekomenduoju.

Sureagavau beveik akies mirksniu - Grytutė jau pas mane . pioneer.gif Į tokią dvigubą rekomendaciją negalima nekreipti dėmesio . biggrin.gif
Atsakyti
Zodziu, vakar netycia paziurejau Kaulu miesta...na filmas toks..na toks..pagalvojau, reiktu greitai per savaitgali perskaityti, nulekiu i biblioteka ir..pamatau Sofija biggrin.gif knygos deja neturi biblioteka, na ka, vietoj to susiradau paskutine Alchemiko Flamelio knyga, nes lietuviskai aisku Obuolys paskutines dalies neisleido mad.gif dabar einu krimsti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 09 10, 17:02)
pvz. E.Granville Grytutė ir tamsa tikrai jos buvo paminėta.

man šita knyga taip pat įspūdį paliko blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Kauniečių dėmesiui!!!
Pirmadienį, rugsėjo 21 d., skelbiamas "ekstremalus" meet`as. Priežastis išdėstyčiau a.ž. arba skype.
Numatomas laikas ir vieta - po 16.30 "Miesto sode". mirksiukas.gif
Papildyta:
P.s.
Visas kaunietes raginu atsiliepti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 19 rugsėjo 2015 - 11:46
Po ranka bibliotekoje pasitaikė ir štai jau antras mano gyvenimo detektyvas "Galvų medžiotojai" perskaitytas smile.gif Ką galiu pasakyti - pradžia sunkiai skaitėsi, vėliau vis stipriau įtraukė, o pabaiga stipriai sunervino. Na nelogiški man tie "atrišti" galai nors tu ką. Atrodo, kad pasaką vaikams rašė. Ar aš čia ko nesuprantu ir neišmanau apie lavonus biggrin.gif Juk atlikus ekspretizę paaiškėtų, kada žmogus mirė, kad sprandą jam kando žmogus, o ne šuo, be to, pasigestų pagrindinio veikėjo bendradarbia ir t.t., žodžiu, pasakėlės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 19 rugsėjo 2015 - 17:58
QUOTE(klopedija @ 2015 09 19, 11:48)
Kauniečių dėmesiui!!!
Pirmadienį, rugsėjo 21 d., skelbiamas "ekstremalus" meet`as. Priežastis išdėstyčiau a.ž. arba skype.
Numatomas laikas ir vieta - po 16.30 "Miesto sode".  mirksiukas.gif
Papildyta:
P.s.
Visas kaunietes raginu atsiliepti.  mirksiukas.gif

et, pirmadieniais dirbu Vilniuje, vėlokai į Kauną grįžtu, nespėčiau į meetą...
Atsakyti
Kodėl toks ignoras? biggrin.gif
Su baisiausiu malonumu perskaičiau D. R. Wingfield "Frosto prisilietimą". Jau trečia knyga su mano Frostu. Jeigu tai viskas, galėsiu pažiūrėti ir filmą. Bet lyg dar viena knyga turėtų būti. g.gif
Oi, dar 3 liko, tai palauksiu. lotuliukas.gif Paskutinė "A Killing Frost" - goglės vertėjas taip išvertė, kad doh.gif , tikiuosi tai ne "Frosto nužudymas"?
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 09 28, 12:25)
  Su baisiausiu malonumu perskaičiau D. R. Wingfield "Frosto prisilietimą". Jau trečia knyga su mano Frostu.

mačiau, mano biblioteką jau pasiekė viena knyga apie Frostą biggrin.gif Bet dar neišduodama smile.gif
Atsakyti
na sedziu kaip piktas keksas, maloniai perskaiciau per savaitgali Eona ir paasikejo, kad antra dalis deja, lietuviskai neileista doh.gif angliskai irgi sudetinga nemokamai rasti doh.gif blush2.gif zodziu...kankinkis zmogau doh.gif
paziurejau, kad mirties irankiu, ta serija Kaulu miestas ir t.t. atrodo irgi ne visa lietuviskai unsure.gif teks visko ieskoti anliskai...nu nervina kai va taip palieka ant ledo
Atsakyti