Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 93 laida

QUOTE(Shusha @ 2015 09 01, 22:33)

Į temą- perskaičiau M.Stepnovos "Chirurgą". Nepatiko. Ji gera rašytoja- stiliukas, kalbos turtingumas ( šiuo atveju ranka neyla rašyti- grožis) vis toks pats. Na bet visa kita- ką aš žinau... bet perskaičius norisi paklausti- na, ir? Kas tuo norėta pasakyti?

Man Chirurgas irgi nepatiko. Tuo labiau, kad skaiciau iskart po Lazario moteru, kuriomis buvau suzaveta. Uzmaciau Facebooke, kad Stepnova planuoja nauja knyga (ieskojo informacijos apie arklius), tai ziuresim.

Perskaiciau be visokiu nieku Ildefonso Falcones "Juros katedra" (suplanuota Jefremovo Taisija nesiskaito kol kas, matyt, pernelyg rimtai parasyta). Patiko labai. Istorinis romanas apie Barselona, siek tiek meiles, ivairus nuotykiai, vel baznycios statyba. Zodziu, perskaiciau su malonumu, ko ir jums linkiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zis @ 2015 09 03, 20:31)
Labos 4u.gif
Inikusi pabaigiau skaityti J. M. Auel Zemes vaiku antra dali - Urvine moteris. Arkliu slenis. Visai idomu suzinoti kaip priesistoriniai zmones gyveno, bet antroj dalyje perdaug kuno man doh.gif

Sita dar iveikiau, o trecios dalies jau nebepabaigiau. Siuzetas einam einam, pavalgom pasimylim einam toliau manes neuzkabina, nors genciu paprociai idomus
Atsakyti
apie "pavalgom" temą.... nežinau ar tarp knygių yra vegetarių/veganių....

ar jums "negula" ant smegenų veganiška informaciją apie mėsos nevalgymą? Arba man čia taip sekasi, ar tiesiog "draugai" tokie snukiaknygėj, bet nuo Melniko "Mašos" man nuolat ant smegenų "guli" veganiškos idėjos doh.gif
Atsakyti
Mano aplinkoje yra ir zaliavalgiu, ir veganu, ir sunus kaip sako beveik vegetaras biggrin.gif nenoredama izeisti zmoniu, kurie eina savo pasirinktu maisto ir ne tik keliu, turiu pasakyti, kad kaip ir visur yra tokiu, kurie labiau gal fanatiskai kovoja uz ideja, t.y. garsiai pasisako, nei tiesiog eina tuo keliu ir savo pavyzdziu skleidzia informacija...as pati vegetare buvau neilgai, tik keleta metu...dabar stengiuosi tiesiog, maziau valgyti mesos, bet ..valgau..siaip jau batu, rankiniu, rubu odiniu neperku unsure.gif gerbiu tu zmoniu pasirinkima ir, kaip tie, kurie aplinkui mane moka skaniai, isradingai gaminti...as kol kas deja neismokau taip blush2.gif
Manau, kad vegetarizmas labai susijes su vidiniu tikjejimu, svara, dienos rezimu, tiesiog yra zmoniu, kurie nustoja valgyti mesa, nes tiesiog nebegali ir mano kaimynai, pvz. katalikai, bet labai giliai tikintys seniai nevalgo mesos, bet jiems ji tiesiog nereikalinga....man daug metu mesa tiesiog baisiai smirdejo doh.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
QUOTE(langana @ 2015 09 07, 23:19)
Sita dar iveikiau, o trecios dalies jau nebepabaigiau. Siuzetas einam einam, pavalgom pasimylim einam toliau manes neuzkabina, nors genciu paprociai idomus

Pradejau trecia skaityti, tai dabar tas vietas kur vien tik kunas praleidziu ir skaitau toliau, nes atsibodo tas pats per ta pati. O siaip ir apie genciu paprocius ir apie ju naudojamus irankius, ir apie gyvenamaji busta, tai tikrai idomiai skaitosi.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 09 08, 10:49)
Mano aplinkoje yra ir zaliavalgiu, ir veganu, ir sunus kaip sako beveik vegetaras biggrin.gif nenoredama izeisti zmoniu, kurie eina savo pasirinktu maisto ir ne tik keliu, turiu pasakyti, kad kaip ir visur yra tokiu, kurie labiau gal fanatiskai kovoja uz ideja, t.y. garsiai pasisako, nei tiesiog eina tuo keliu ir savo pavyzdziu skleidzia informacija...as pati vegetare buvau neilgai, tik keleta metu...dabar stengiuosi tiesiog, maziau valgyti mesos, bet ..valgau..siaip jau batu, rankiniu, rubu odiniu neperku unsure.gif gerbiu tu zmoniu pasirinkima ir, kaip tie, kurie aplinkui mane moka skaniai, isradingai gaminti...as kol kas deja neismokau taip blush2.gif
Manau, kad vegetarizmas labai susijes su vidiniu tikjejimu, svara, dienos rezimu, tiesiog yra zmoniu, kurie nustoja valgyti mesa, nes tiesiog nebegali ir mano kaimynai, pvz. katalikai, bet labai giliai tikintys seniai nevalgo mesos, bet jiems ji tiesiog nereikalinga....man daug metu mesa tiesiog baisiai smirdejo doh.gif

Yra tokių, bet yra ir kitokių, kuriems maistas tampa jų gyvenimo filosofija, mada ir t.t. Turiu omeny žaliavalgystę, ne tiesiog nevalgymą mėsos. Iš arti mačiau vieną situaciją, tai, tiesą pasakius, tai ne suartina žmones, bičiulius, o skiria. Kai nebegali žmogus be įtampos į svečius ateiti, nes to nevalgo, ano nevalgo, savo maistą nebent neštis.Žodžiu, šiais laikais labai madinga visokios maisto fiolosfijos, ekologijos ir t. t., bet kiek ten tai išties susiję su dvasios švara ir žmogiškumu, didelis klausimas.
Atsakyti
Aš giminėje turiu vegetarę - ji valgo maždaug dvigubai kaip suaugęs vyras. Visada alkana ir jai visada šalta.

g.gif

kai darau balių, salotų turiu daryti dvigubai salaotų, nes kitaip kiti liks be daržovių biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos skaitytojos, gal padėsite atpažinti knygą,kurią kažkada seniai skaičiau bet nepamenu nei autoriaus nei nei pavadinimo.
Taigi siužetas"
Laikmetis - apie gal 1700-1800 (berods)
Jauna neturtinga bet protinga mergina tarnauja pas pagyvenusį vyriškį, viengungį, kuris ją įsimyli. Jis jai pasiperša, ji neturėdama kur dingti sutinka,m bet po meilės nakties ( dar neįvykus vestuvėms) "jaunikis" numiršta. Mergina lieka nėščia, verčiasi labai sunkiai, pagimdo. Susilaukia dukros. Varguose augina, kol po kokių 10 metų susižavi jaunu vyriškiu. Rutuliiojasi romanas, ji slepia kad turi dukrą, jis slepia ją nuo visuomenės, bet ją išlaiko. Pagaliau išaiškėja kad ji turi dukrą, bet santykiai nenutrūksta. Vyriškis pasiturintis. Miršta merginos dukra. Vyriškis ima dairytis žmonos, bet savo meilužės vesti nenusiteikęs. Susituokia su savo padėties moterimi, kuri žino apie merginos egzistavimą. jaunavedžiai išvyksta gyventi į užsienį. kaip knyga baigiasi taip ir nepamenu, bet tikrai ne happy end'as.
Apskritai vyrauja gan melancholiškas stilius, bet knyga gana patiko.

tai tiek, labai norėčiau paskaityt antrą kartą. Turėtų būti iš tų senesnių romanų, nes ksiačiau prieš 10-15 m. ir jau tada knyga atrodė senokai leista.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Jau visa amzinybe nebesirodziau. Tikiuosi dar kas nors mane prisimena smile.gif Visu be galo pasiilgau, o ypac pasiilgau idomiu pokalbiu.

O tai mano gyvenimas kazkoks baisiai pilkas ir vienodas, vien darbas bei namai...

Vis dar skaitau ir nemazai, bet deja, dauguma mano skaitiniu yra anglu kalba.

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 08 28, 09:47)

Nesbo "Sniego senis" - žinoma gėris. Man ypač patiko, kad Hulė bando negerti. Šaunuolis. Nusikaltimai rafinuoti, o nusikaltėlis - trenktas. Galima pagalvoti, kad normalus žmogus nusikaltimų nedaro g.gif

Skaiciau pirmases dvi knygas "Siksnosparnis" bei "Tarakonai" ir man Hules pijokavimo buvo kiek perdaug. sakai Hule tik septintoje knygoje bando negerti... jooo..
Atsakyti
Įdomus Neilo Gaimano straipsnis apie knygas, bibliotekas , skaitymą.
Atsakyti
Turbūt reikia pasisakyti ką dabar skaitau. ax.gif O skaitau I. Banks "Širšių fabriką". Visai neseniai baigiau jo "Tiltą". Neatmenu, kada teko matyti tokias trenktas knygas . lotuliukas.gif Ką galėčiau pasakyti... Žodžiais neišreiškiama, tik emocijom. thumbup.gif Klopedija, ar tik ne tau ačiū už atsiliepimą ? 4u.gif
Atsakyti
Esu įspūdyje - vakar pabaigiau Vaneso Roggeri "Laukinė kadagio širdis" - labai stipri, jaudinanti, nervuojanti, piktinanti knyga. Štai kokia gali būti "kultūringoji" Europa - buka, prietaringa, žiauri, netolerantiška. O XIX a. antra pusė, Italija doh.gif - šiandienos pabėgėlių, t.y. sąlyčio su kitokiais žmonėmis laikais, kontekste itin tinkama literatūra.

Nuoširdžiai rekomenduoju 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 09 10, 11:44)
Klopedija, ar tik ne tau ačiū už atsiliepimą ?  4u.gif

Jei Klopedijai,tai ir aš glestersiu biggrin.gif. Ji skaito trenktas knygas,pvz. E.Granville Grytutė ir tamsa tikrai jos buvo paminėta.Tokių trenktų pasakų gyvenime nei skaičius,nei girdėjus blink.gif Bet man patiko knyga,irgi rekomenduoju.
Atsakyti