Įkraunama...
Įkraunama...

Netyčiukai

Apklausa: Mano netyčiukas: (51 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Del keliones... gydytoja gali daug ka patarti. Kai laukiausi pirma karta ir paklausiau, ar galiu keliauti, gydytoja pasake, kad labai nerekomenduotu, bet shiaip nestuke.gif sekmingai keliauja, na tai ash irgi ishkeliavau. Nezinau, turejo tai itakos persileidimui ar ne, nes buvo ir daugiau ivairiu faktoriu, bet iki shiol save grauzhiu, kad galbut jei nebuchiau vaziavus, viskas butu pasibaige kitaip. Geriau paaukoti kelione ir zinoti, kad padarei viska, kad sulauktum mazhiuko zmogeliuko, negu po to beprotishkai trokshti atsukti atgal laika ir ishtaisyti nepataisomas klaidas.
Atsakyti
Nesenai sužinojau,kad laukiuosi. Iš pradžių labai nustebau, bet vėliau apsidžiaugiau. Apsidžiaugė ir vyras.Nors vaikas ir neplanuotas tačiau bus mylimas. Tik yra bėda, prieš antrą vaiką mudu planavome su tuo sutaikyti Laurį, bet deja to nespėjome. Vakar paklausiau ar jis nori sesutės ar broliuko.Buvau tikra, kad norės, mat prieš tai man visas ausis išūžė dėl jaunėlės.Tik kažkodėl dabar apsigalvojo, jo atasakymas buvo neigiamas schmoll.gif. Man pasidarė baisu. Nežinau kaip paaiškinti jam, mat jis nesileidžia į kalbas ir žodžiai "Mes mylėsime jus abu vienodai" nepadėjo. Tiesa sakant net nežinau kas dar gali jam padėti. Dabar Lauris pasidarė nekalbus ir mažai bendrauja.
Mamytės gal turite patarimų? unsure.gif
Atsakyti
Manau, visa laika dabar reikia Lauriui skirti daug demesio, kad jis jaustusi mylimas... ir palaipsniu, po truputeli jam vis priminti apie galima sesute ar broliuka...ir pasakoti kaip bus smagu visiems kartu zaisti, vykti i gamta i iskylas ir panasiai...
Na, tikrai nezinau ka daugiau patarti...
Atsakyti
Viskas bus gerai smile.gif Bus vaikutis tada ir pasiziuresi, kam is anksto jaudintis, o kad nenori g.gif kol neturi tol nenori biggrin.gif Jus jam nepriminkit , kad greit bus lialia , apsipras su ta mintim po to pats prades klausinet kas ir kaip.
P.S
Pamatysi dar jis girsis as broli turiu ar sese smile.gif
Atsakyti
Aš tai labai nepergyvenčiau, tokio amžiaus vaikų norai dažnai keičiasi doh.gif Viskas bus gerai 4u.gif Gali pasiskaityti skyrelius apie tėvų patirtį ir vaikų psichologo patarimus, ten daugiau kalbama šia tema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 01 balandžio 2005 - 14:43
QUOTE(Kerli @ 2005 04 01, 14:23)
Nesenai sužinojau,kad laukiuosi. Iš pradžių labai nustebau, bet vėliau apsidžiaugiau. Apsidžiaugė ir vyras.Nors vaikas ir neplanuotas tačiau bus mylimas. Tik yra bėda, prieš antrą vaiką mudu planavome su tuo sutaikyti Laurį, bet deja to nespėjome. Vakar paklausiau ar jis nori sesutės ar broliuko.Buvau tikra, kad norės, mat prieš tai man visas ausis išūžė dėl jaunėlės.Tik kažkodėl dabar apsigalvojo, jo atasakymas buvo neigiamas  schmoll.gif. Man pasidarė baisu. Nežinau kaip paaiškinti jam, mat jis nesileidžia į kalbas ir žodžiai "Mes mylėsime jus abu vienodai" nepadėjo. Tiesa sakant net nežinau kas dar gali jam padėti. Dabar Lauris pasidarė nekalbus ir mažai bendrauja.
Mamytės gal turite patarimų? unsure.gif

Gal vertetu pabrezti privalumus: koks jis butu saunus didysis brolis, koks jis protingas, suauges butu, kaip galetu daug ka ismokinti...Jokiu budu nereiktu sumazinti demesio, sakant, kad jau ir taip didelis (pazistu seima, kurioj taip buvo, tai gius antrajam tylus vaikas save reiske visais imanomais budais:agresija, sou darymu ir kt., kad tik demesi atkreiptu, kad ir jis cia svarbus), manau, kad baime susijusi su tuo, kad visa mamyte nebus tik jo, kad jis bus prastesnis, ar pamirstas, reikia paneigti tas baimes, nors is tiesu reiktu issiaiskinti tas baimes...Viskas tikrai susitvarkys, zinau daug vaiku, kurie bijojo (dirbau su vaikais), tai jiems sesutes ir broliukai tapo be galo mylimi (nors is pradziu pasitaikydavo nepasitenkinimu, reikalavimu lygybes(daiktu atzvilgiu), bandymu elgtis kaip maziukai: garsu, veiksmu imitavimas,vaikisko maistuko reikalavimas (patarciau tokiu atveju duot pabandyt, juk nieko ten ypatingo, kad vyesnis suprastu) - taip vaikas galvoja, kad mazam buti geriau, bet reiktu tai kazkaip paneigti, kad nebutu tokiu minciu), tikras pasididziavimas pries draugus, as aisku, neuzmirsdavau pabrezti prie kitu vaiku, va, kaip gerai, tas ir as tures broli ar sese, mazdaug, va koks saunuolis!
Taciau zinau vienos mamytes pasakojima, kuri gailisi sakiusi vyresnei, kad sake, kaip tau bus gerai, puiku, nes taip nebuvo, vyresnelei buvo sunku prisitaikyt, sako, geriau buciau taip ir sakius, kad reiks prisitaikyt,ir kad bus sunku. Bet as tai siai nuomonei nepritariu...Nes ta vyresne ir auginama taip, kad taikosi, o maze labai islepus...
Atsakyti
Dar - patarciau neslepti, nelaukti, kol mazesnysis uzsinores, nes vis tiek jis gali nujausti, kad "kazkas vyksta jam uz nugaros, kazkas planuojama), tiesiog gal surenkite visa seima svente, su tortu, dovana, ir pasikalbekit drauge apie naujiena, juk visu seimos nariu atvirumas - didele vertybe, o kad ir bus tylos laikotarpis po to, tai jis praeis greitai, svarbu zinoti, kad seimos nariai dar labiau vienas kita dabar myli, ir kuo daugiau vaiku, tuo tos meiles daugiau. Nezinau, ar gerai patariau, nes pati vaiku dar neturiu, bet ilgai dirbau su 3-12 metu vaikais...Parasykite, kaip sekesi, labai lauksiu, juk ir paciai kazkada sis klausimas iskils... biggrin.gif
Atsakyti
Galima pradėti pasakoti vaikui, kad ne tėvai vaikus, o vaikai tėvus pasirenka, tipo atskrenda iš kosmoso. Ir pamėginti apeliuoti į vaikučio sąžine, tipo įsivaizduok, jeigu tu išsirinktum šeimą, į kurią nori ateiti (o jūsų šeima pati nuostabiausia, jeigu vaikelis pasirinko būtent jus), ir staiga sužinotum, kad tavęs nenori, nelaukia ir Tu nereikalingas...
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2005 04 01, 14:56)
Galima pradėti pasakoti vaikui, kad ne tėvai vaikus, o vaikai tėvus pasirenka, tipo atskrenda iš kosmoso. Ir pamėginti apeliuoti į vaikučio sąžine, tipo įsivaizduok, jeigu tu išsirinktum šeimą, į kurią nori ateiti (o jūsų šeima pati nuostabiausia, jeigu vaikelis pasirinko būtent jus), ir staiga sužinotum, kad tavęs nenori, nelaukia ir Tu nereikalingas...

Gal su ta sazine per ziauriai, bet man ta teorija visai priimtina, kad vaikairenkasi tevus, juk galima sakyti, kad vaikukas ir ji, kaip busima broli pasirinko, as tai ta teorija labai tikiu...
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 01, 15:13)
Gal su ta sazine per ziauriai, bet man ta teorija visai priimtina, kad vaikairenkasi tevus, juk galima sakyti, kad vaikukas ir ji, kaip busima broli pasirinko, as tai ta teorija labai tikiu...

Tiesiog pavadinau tai sąžine ir tiek. Neateisi ir nesakysi - aš dabar belsiuos į tavo sąžinę. Norėjau pasakyti, kad reikia pranešti džiugią naujieną - kaip mums pasisekė, kad mus pasirinko...
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2005 04 01, 15:18)
Tiesiog pavadinau tai sąžine ir tiek. Neateisi ir nesakysi - aš dabar belsiuos į tavo sąžinę. Norėjau pasakyti, kad reikia pranešti džiugią naujieną - kaip mums pasisekė, kad mus pasirinko...

Taip, labai pritariu! Is karto ne visai taip supratau ax.gif ...
Atsakyti
Labai ačiū už patarimus, tikiuosi jie padės wub.gif
Atsakyti