Ką pamatyti Paryžiuje nemokamai- Id.
Sveiki,tiek daug info randu mamyčių tarpe.Įmetu keletą savo pastebėjimų,gal kam pravers.
Teko Paryžiuje su petraukomis beveik 2 savaites svečiuotis. Prieš tai pačių prancūzų forumų paskaitinėt. Kolekcionuoja prancūzai gražias Paryžiaus vietas pasirodo.Rašau,kur pati buvau ir mačiau.
1.
Notre Dame katedra.
http://notredamedeparis.fr/-english-(The cathedral is open every day of the year from 8:00 am to 6:45 pm (7:15 pm on Saturdays and Sundays)).Priešais katedrą yra tokie nedideli paaukštinimai,ant kurių žmonės lipa ir fotkinasi.Eilė į katedrą eina greitai.Pasivaikščiojom apie katedrą,mažytis parkelis,kuriame pasėdėjome,pasiklausėme gatvės muzikanto dainų.
2.Sekmadieniais šalia Notre Dame katedros, kelios minutės ėjimo, veikia
paukščių turgelis. Marché aux oiseaux : nuo 8h iki 19h. Place Louis Lépine et Quai de la Corse, Metro : Cité, ligne 4 .Jei nugara atsistotumėte i katedros duris,reikia eiti iki Rue de la cite,pasukti į dešinę pusę,eiti link tilto pont notre-dame,ir kairėje pamatysite gėlių turgelį,kuriame sekmadieniais veikia paukščių turgelis.Nedidelis,bet džiaugsmo mano sūnėnui (6 metai) ,mano dukrai (13 metų) ir mums suaugusiems buvo nemažai.Šiek tiek atitrūkti nuo vaikštynių ir muziejų.Įvairiaspalvės papūgėlės,kanarėlės narveliuose ir ant jų ar pardavėjų tupinčių,Prisifotkinom,Geros emocijos.
Papildyta:Ką pamatyti Paryžiuje nemokamai-I d.tęsiant
3. Rotušės,Hôtel de Ville,aikštė .Kitame Senos krante.Jei atsistotumėte nugara į katedros duris,eiti į dešinę per pont darcole tiltą.Aikštė su fontanais,vaikams pabėgiot kaip tik.Rotušės fasadą puošia skulptūros su prancūzų žymiais žmonėmis.
4.Carnavalet muziejus,16 Rue des Francs Bourgeois.10-18val.,nedirba pirmadieniais.Nuo rotušės aikštės apie 11 minučių ėjimo,apie 900 metrų.Jei stovėtume nugara i upę,tai nuo aikštės eiti į dešinę pusę,eiti rue de Rivoli,pasukti po į kairę rue Pavee. Accès gratuit-nemokamas įėjimas,šituos žodžius verta įsidėmėti( Įėjimas mokamas tik į laikinas parodas,bet ten atskirai nurodyta).Beje parašyta ,jog galima mokėti 5 euru labdaros bilietąpašelpti..Ghm,aš nemokėjau,nors pradžioj buvo lyg ir nepatogu.Kadangi po šį rajoną vaikštinėjau viena,į šį muziejų užėjau atsitiktinai.Galvojau,ką jau čia nemokamai duos gero.Labai gražus muziejus,buvusiame viešbutyje,apie Paryžiaus istoriją,per keletą aukštų,kurie skirti atskiroms epochoms,užtrukau gal 2 valandas,po to jau galva apsisuko nuo kambarių ir eksponatų begalybės.Aktualu: nemokamas wc.
5.Place de Vosges. Visai šalia Carnavalet muziejaus .Tiesiog gražu.